Hlavní stránkaBoční panel
30.9.2015 - 9:22 | ||
Diskuze k článku: Platonický vztah |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
30.9.2015 - 11:09 | | | |||
Baruška.Bára | ||||
Škoda, že na tuhle diskuzi nemůže reagovat tazatelka. Bych se jí ráda na něco zeptala.... |
30.9.2015 - 11:29 | | | |||
Jani | ||||
Náhodou jsem tu získala i trochu informaci pro sebe. Byla už jsem vdaná, ale celý život se vynořovali různí muži, do kterých jsem se střídavě zamilovávala a odmilovávala - platonicky. Až v šedesáti jsem potkala chlapa, kterého jako bych dávno znala a je mým kamarádem jakoby odjakživa. Takový kamarád do nepohody. To zamilovávání bylo jen hledání, stýskalo se mi po mém kamarádovi z minulého života. Možná jsem trochu odbočila od tématu |
30.9.2015 - 12:05 | | | |||
Freja | ||||
Myslím,že ta odpověď je úplně přesná Já už o tom taky přemýšlela,proč se někdo takhle platonicky zamilovává,to jsou přesně ty situace,kdy nastupují ty dvouplamenný teorie,aby si člověk podpořil tu iluzi "my k sobě patříme,ale nemůžeme spolu být"... Co je ale za tou neochotou stejně citově se angažovat ve skutečným životě,to je spíš otázka pro psychologa...Freudovci by nejspíš hledali v dětství,ve vztahu s rodičem opačnýho pohlaví,možná je hlavním tématem strach z odmítnutí nebo něco podobnýho.... Každopádně odpověď bude uložená někde hluboko v člověku samotným. |
30.9.2015 - 12:07 | | | |||
Freja » Baruška.Bára | ||||
Proč by nemohla??? |
30.9.2015 - 13:11 | | | |||
Glimmer Man | ||||
Jak šel čas, tak jsem došel k názoru, že platonická láska je chyba... Nežádoucí následek naší neschopnosti. A příčin té neschopnosti může být hodně. Ať už nejsem schopnej se vyžvejknout, nebo nejsem schopnej pobrat realitu... to už je jedno. Je to stejný, jako když někdo chce objevovat svět, ale když najde první cestu, tak se před ní zastaví, nadšeně na ní kouká, ale pořád stojí a šťourá se klackem v hlíně. Myslím, že je mnohem lepší tou cestou vyrazit. Byť zjistím, že je nakonec pěkně hnusná a blátivá a rozhodně nevede tam kam chci. Pořád lepší drobné dílčí zklamání, občas se i vrátit, než jen stát, hnípat se v čemsi a naříkat, že nic nemám. A to si myslím, že je problém. Dotyčnej pán by měl vědět, že existujete a stejně tak by měl vědět, že po něm něco chcete. Pokud všechno to neví, tak to je problém. Pokud to ví a nemá zájem, a vy nejste schopná se s tím smířit, tak to je taky problém. No a tady jsme zpátky u té neschopnosti. Musíte se naučit onu příčinu napravit. Možná je jeho poslání naučit vás umět přijmout odmítnutí nebo schopnosti nechat jít. A tato jeho role ještě neskočila, proto ho máte všude... jen ne tam, kde ho mít chcete. |
30.9.2015 - 13:56 | | | |||
Harryeta » Glimmer Man | ||||
hehe |
30.9.2015 - 17:45 | | | |||
Budd2 » Glimmer Man | ||||
No a co to brát tak, že je to srdeční záležitost, ale rozumu se na tom něco nezdá ? Nebo podvědomí vyhodnotí, že je to lepší varianta a přechod ve skutečný vztah zavání průserem ? Něco ve smyslu že lepší hezká iluze než těžká deziluze . |
1.10.2015 - 9:08 | | | |||
Baruška.Bára » Freja | ||||
Tak ať mi napíše do vzkazů |
1.10.2015 - 9:10 | | | |||
Baruška.Bára » Glimmer Man | ||||
Glimme, téééda Ty seš chytrej Jako přesně takhlenc jsem se naučila žít...taky to nebylo lehký, já su totiž od přírody (nebo od koho) romantik, takže bych radši takovou tu červenou knihovnu, ale život je bohužel (bohudík) z úplně jiné knížky... Moc pěkně jsi to popsal |
1.10.2015 - 9:13 | | | |||
Baruška.Bára » Budd2 | ||||
Budde, nesouhlas... Pokud se ti do lásky, byť platonické, míchá rozum, je to v Pardusu Tím pádem nemůže nikdo ani pomyslet na nějakou deziluzi...platonická je dycky "iluzivní" |
1.10.2015 - 16:01 | | | |||
Budd2 » Baruška.Bára | ||||
Tak s tím zas nesouhlas já. Když se do toho přimíchá hned a nemá problém, je to rozhodně lepší než když se zapne až později a zjistí, že problém (dřív překrytý hormonama) je - a mnohdy dost velkej |
9.10.2015 - 19:41 | | | |||
Baruška.Bára » Budd2 | ||||
Ty seš beztak chudák Dyť ty vůbec nevíš, co to je platonická láska |
9.10.2015 - 20:52 | | | |||
Budd2 » Baruška.Bára | ||||
No tak mi to vysvětli. A začni klidně od Platona |
10.10.2015 - 11:07 | | | |||
Freja » Budd2 | ||||
Já ti nevim,jestli v úplně původním významu to náhodou nebyla láska homosexuální...? |
10.10.2015 - 19:34 | | | |||
Katu » Baruška.Bára | ||||
Klidně se ptej |
10.10.2015 - 19:45 | | | |||
Katu | ||||
Moc díky za výklad, zajímavé je, že než mi přišla odpověď, tak se mi nějak začalo vyjasňovat a k podobnému závěru jsem podvědomě došla i já, že se to netýká toho konkrétního člověka, že je spíš takovým průvodcem mým životem, abych na sobě makala, abych se stala sama sebou. A když jsem tenhle vztah-nevztah poprvý řešila u psycholožky, tak jsem překvapivě velice rychle přešla k mé matce a totálně se rozsypala. Problém se ukázal úplně jinde. To už je ale dávno. A když jsem si vzpomněla na naše první setkání a pohled do očí, první co jsem si řekla - vždyť my se přece známe ... Ale někdy z minulého života asi, protože jsme se do té doby neznali. Návaznost na minulý život mi ukázaly taky karty. Ale důkaz na to samozřejmě nemám Jinak se mi zdál zajímavý sen, noc potom, co jsem si přečetla tuhle odpověď - figuroval v ni samozřejmě ON, ale byl nahý, měl tetování a piercing všude možně, což nemá a měl schované pohlaví mezi nohy nebo jak to říct , no prostě vypadal divně, spíš jako ženská. Co tohle mělo znamenat, nějak nedokážu rozluštit. Katka | ||||
Upraveno: 10.10.2015 - 19:46, Katu |
11.10.2015 - 17:56 | | | |||
Harryeta » Katu | ||||
Dobrý den, jsem ráda, že to vnímáme stejně Sny úplně nejsou moje specializace, nicméně podělím se o myšlenku, která mne napadla, když četla Váš příspěvek. Je jednoduchá: nic není, jak se zdá...a možná je tento sen jen potvrzením, že ve skutečnosti opravdu nejde o partnera duše, života či jak se rozhodneme to nazvat, ale jen o prostředníka něčeho (viz má odpověď a názor, k němuž jste nezávisle dospěla Vy). A ještě poznámka k minulým životům: může být, ostatně, všichni se známe z minulých životů... otázka spíš zní, jak s tím naložit, či přesněji, zda s tím vůbec nějak naložit. Osho říká, že zabývat se minulými životy je ztráta času. Z pohledu zenu máme tady a teď k dispozici všechny nástroje k řešení našich aktuálních problémů, tak proč si dělat zacházku kdoví kam, abychom zjišťovali odkud vane vítr a proč... a musím říct, že tahle teorie se mnou hluboce rezonuje... |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |