Hlavní stránkaBoční panel
20.1.2016 - 22:20 | Mortina | |
Dostala sem od ježíška výbornou věc. Takovej měřáček na baterky...no hned sem ho vyzkoušela...přestal mi jít teploměr kterej má takovou krabičku co se dá ven a ta měří jak je venku...v ní dvě baterky, v teploměru doma dvě baterky....přestal ukazovat kolik je venku...inu vzala sem venkovní baterky a maj 1.3....to jako stačí takovejhle malej pokles a už nejdou? Proč sem žila v domnění že se musej vybít nějak víc. |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
21.1.2016 - 12:40 | | | |||
Jani | ||||
Ty tvoje baterky jsou asi na "baterky".....máme to několik let a minimálně rok baterky drží, snad v prodejně poradí, jaké tam patří. U nás se o to stará manžel, se ho zeptám, až přijde. |
21.1.2016 - 20:45 | | | |||
Mortina » Jani | ||||
To asi ne...oni už tam byli dýl...já sem jenom prostě myslela, že baterka musí bejt víc vybitá aby byla na vyhození. |
21.1.2016 - 21:21 | | | |||
Jani » Mortina | ||||
Říká, že ty venkovní už tam máme dva roky |
23.1.2016 - 14:20 | | | |||
Budd2 » Mortina | ||||
Ne, to už je vybitá dost . Taky záleží na měřáčku. Jestli měří baterii při zátěži nebo bez. Pokud bez, může být napětí podle měřáčku OK, ale baterka na vyhození. Do takovejch věcí jako budíky, teploměry apod. dávej alkalické baterie. Jsou sice o něco dražší než obyčejné, ale vydrží víc . A není takové riziko že vytečou. Nemusíš kupovat předražený Energizer, Duracell apod., podle testů jsou stejně dobré i z Pennymarketu, cca za 8,- kus . |
25.1.2016 - 9:15 | | | |||
Mortina » Budd2 | ||||
Ty jo...takze to pokazdy vyhazuju 1.3 energie? Tsss...proc nedelaj 0.2 a nevuhazujou se s nulou? No a baterky 1.3 je teda na vyhozeni...jako nemam si myslet ze mi na to pobezi nejaky maly hodiny? |
25.1.2016 - 18:15 | | | |||
Budd2 » Mortina | ||||
Ale houby. Napětí na baterii pomalu klesá skoro až do vybití, pak jde prudce dolů. V autě máš mít 12Voltovou baterii a když na ní naměříš 11V je skoro vybitá. Kdybych nebyl línej hledat a vkládat sem obrázky, našel bych ti nějakou vybíjecí charakteristiku - ale stejně bys to asi neocenila. No a jestli jo a zajímá Tě to, snadno to najdeš sama . To není dané velikostí hodin , ale technologií polovodičů v nich. Při nějakém minimálním napětí se prostě zavřou a šmytec . Můj teploměr taky na 1,3 odmítá ukazovat a budík budí jen někdy |
6.2.2016 - 9:12 | | | |||
gucumatz | ||||
Tak jsem si ty baterky venku na balkoně schválně přeměřil. Mají 1.24V a fungujou. Jen displej není skoro vidět. Ale občas se mi stává,že se meteostanice sama přepne na jinej kanál. Má 3 kanály pro venkovní čidla a já mám jen jedno. |
24.2.2016 - 18:47 | | | |||
10_GOTO_10 | ||||
tak nevím, mě když se vybijou baterky, tak to poznám tak že se strojek přestane točit, svítit, vibrovat, nebo hrát...pak už nic neměřím, ale baterky hodím do koše. Vlastně né - ještě se s nima dá parkrát švihnout o zem - těmi údery se v baterce trochu "zamíchal elektrolyt" a fungují o něco déle...teda šlo to u těch starých, teď už jsem to nezkoušel. Ještě tip, jak rozdělat oheň v přírodě pomocí baterky ..místo alobalu jde použít i kovovou houbičku - 'drátěnka' https://www.youtube.com/watch?v=HDW9bCGpse8 |
1.3.2016 - 14:58 | | | |||
Freja » 10_GOTO_10 | ||||
No...už jsem si myslela,že ses nám někam zaběhl |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |