... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

MÁG

18.1.2014 - 19:12Aristoni
Tak tu dávám druhou kartu a to Mága :49:
Můžete vkládat vaše názory na tuhle kartu.Jsem zvědavá jestli se připojíte. :46:

Příspěvky v diskuzi (78)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Celkem stránek: 2
12
Aristoni
19.1.2014 - 23:15
0|0

Aristoni
Tak nevím, jestli si chcete povídat o kartách nebo ne? :30: Tak tu něco dám já.
Slovo sbližuje lidi, a proto se máme snažit mluvit tak, aby nám všichni mohli rozumět,
a aby vše, co mluvíme, byla pravda.

I to je Mág. :6:
Freja
20.1.2014 - 7:35
0|0

Freja » Aristoni
No,upřímně řečeno,taky koukám,že to v kartářských diskusích zkomírá,přitom mnohé by měly co říct...že??? :13:

Já nemám Crowleyho,ale Mága chápu jako již usměrněnou energii nějakého začátku,kartu komunikace a dovedností a někdy značí taky milence... :14:
Smazaný uživatel20.1.2014 - 8:40
0|0

Smazaný uživatel (zua)
..tak já teda jen co z ní vnímám já je to karta na které převládá modrá což je krční čakra , takže karta komunikační..naučit se s lidmi mluvit i když tuším, že v ní je skryto daleko víc tajemství..vzhledem k tomu, že je na ní víc symbolů..už jsem si jí vytáhla a je pravda, že spíš mlčím než mluvím..nebo spíš nemluvím dost srozumitelně, aby mě dokázal někdo pochopit..takže na to se zaměřuji :4:
Upraveno: 20.1.2014 - 9:12,  
toy
20.1.2014 - 11:01
0|0

toy
Něco jiného je mít z karty nějaký pocit, něco jiného je vnímat vyobrazení na kartě (záleží také, z jaké je sady) další je mít s kartou již nějaké, třeba i opakující se zkušenosti.

Sice by začátečník neměl začínat s "crowleyovkami", ale pro mě jsou ty karty přímo magické, jak mě přitahují.

Mág by měl být o komunikaci, já tam cítím schopnost přesvědčit lidi o své pravdě, schopnost prosadit sám sebe díky svým (komunikačním) dovednostem. Nejde jen o to mluvit - ale jde o to, kdy mluvit, o ten správný okamžik - a tedy i o to, kdy mlčet. Je to o taktice, kouzlu osobnosti, o tom, co je komu dáno - a nejde to naučit. Tuto schopnost prý máme ve větší či menší miře všichni, jen ji v sobě objevit a používat...

Mág je o kouzlech - a o schopnosti proměnit, změnit, dokázat všechno na světě. A jako pozitivní karta je o úsměvu. Ale samotná karta vypráví jen tento příběh, jakmile kolem něho bude více temných karet, určitě se může překlopit do oblasti černé magie a pak bych byla velice opatrná - jakmile by se mág objevil mezi temnými a děsivými barvami, bála bych se ho...
Upraveno: 20.1.2014 - 11:03, toy 
Smazaný uživatel20.1.2014 - 12:36
0|0

Smazaný uživatel (Libas)
Mág je přirozená pozitivní síla .Jsou to možnosti a příležitosti :11:
Aristoni
20.1.2014 - 13:17
0|0

Aristoni » Freja
Taky nechápu,myslela jsem,že to lidi bude bavit si jen tak nevázaně povídat o kartách. :8: Je jedno jaké máš karty,principy jsou stejné,jen pozor na symboly a jiné atributy,které se dost liší. :46: :34:
Smazaný uživatel20.1.2014 - 13:19
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Aristoni
Jako mě by to bavilo ,třeba jak sme na foru porovnávali denní karty .A nebo si na nějakou věc porovnat výklad :4:
Freja
20.1.2014 - 13:24
0|0

Freja » Smazaný uživatel (Libas)
Taky byla šance,Toy sem dávala její výklad karet..

http://www.povedomi.cz/diskuze/diskuze.php?tema=181
Aristoni
20.1.2014 - 13:29
0|0

Aristoni » toy
Hezky jsi to napsala.Mě tyhle karty taky fascinují. :4: Jak jsem psala o bláznovi a mém synovi,tak tyhle karty mi koupil on. :49: Mám k nim zvláštní vztah a jen tak je cizím lidem nevykládám,jsou převážně o duši,ikdyž se z nich budoucnost vyčíst dá.A zjistila jsem kolik lidí zajímá jejich stav duše?Skoro nikoho.
Mág má číslo 1 - to poukazuje na ego a vědomou složku osobnosti. V tradiční podobě je zobrazován jako mladý muž, který má před sebou symboly čtyř tarotových barev - živlů - minci, pohár, meč a hůl. Jedna ruka je vztažena k nebesům a druhá ukazuje k zemi - Mág zprostředkovává informace a předává je dál.
Při výkladu symbolizuje nejčastěji inteligenci, komunikativnost, obratnost a pohyblivost, obchodnické nadání. Je to člověk, který snadno navazuje vztahy, je bystrý a skvěle ovládá řeč. V tom je i jeho slabost, dokáže slova i zneužít a pak může lhát, podvádět, případně i krást. Další slabina se skrývá v citové oblasti - příliš velký důraz klade na rozum, a proto se projevuje necitlivě, chladně a manipuluje se svým okolím.
Astrologické přiřazení Mága je k planetě Merkur, která představuje rozum, komunikaci, zručnost, schopnost navazovat vztahy, vynalézavost, zvědavost, proměnlivost a nestálost.
Tuto planetu pochopíme nejlépe ve spojení s řeckou mytologií. Merkur je Hermes - božský šibal, který hned po narození vynalezl lyru a ukradl Apollónovi stádo krav. Byl zobrazován s křidélky na patách a na přilbici a byl poslem mezi bohy a lidmi. Vládl pastevcům, pocestným, obchodníkům i zlodějům. Jeho hůl se stala symbolem lékařů. Byl průvodcem duší zemřelých k branám podsvětí. Jak je vidět, byl opravdu všestranný a s tím musíme počítat i u výkladu karty Mág. :4:
Freja
20.1.2014 - 13:31
0|0

Freja » Aristoni
:44:
Aristoni
20.1.2014 - 13:37
0|0

Aristoni » Freja
:34: :49:
Smazaný uživatel20.1.2014 - 15:25
0|0

Smazaný uživatel (alassea) » Aristoni
k tejto karte až tak nemám čo napísať....mág majstrovsky žongluje so všetkými formami komunikácie,takže ako to hlavné,čo z nej vnímam je komunikovať :48:
Tajemný pavouk
20.1.2014 - 15:35
0|0

Tajemný pavouk
Mág je karta která poukazuje na propojení světa tady a na hoře..má na sobě červenou togu což značí probuzení emocí,jejích chápání a používání..před sebo na stole má několik magických předmětú,které značí 4 živly...Mág jako takový drží pevně v ruce dary ducha a sílu mysli,které je schopen přenést do praktického života..Poku bude vytažen..Znamená to,že je schopen plně ovládnout nesobecky situaci a využít ve prospěch všech..Dle mého patří na konec bláznové cesty..neboť mágem se nerodíme ale stáváme...víc v sobě za ta léta nemám kdybych se podíval na tu kartu jistě bych vyčet víc... :44:
Aristoni
20.1.2014 - 15:55
0|0

Aristoni » Tajemný pavouk
Nemůžu souhlasit,že patří nakonec Bláznovy cesty. :30: Protože on je Blázen,který se stále učí a až dojde nakonec,stává se znova Bláznem,ale na jiné úrovni. :4: Mág žongluje se vším,umí na co šáhne a je i sobecký a víš proč?On je jednička,jeho ego je silné a je přesvědčen,že nad něho nic a nikdo není.Je to můj názor a budu ráda,když vyčteš víc.
toy
20.1.2014 - 17:49
0|0

toy » Tajemný pavouk
Já bych řekla, že s dispozicí mága, kouzelníka - se rodíme. Jen někdo se tuto dispozici naučí využívat více a jiný méně. Je v každém z nás (proto vlastně každý může vykládat i ty karty) - ale každý z nás to dovede (zvládne) jinak - někdo vidí a vnímá více, jiný méně. Proč, je ten, co toho vidí méně, také méně šikovný a nebo se málo učil? Osobně si to nemyslím.
A mág že není nebo nemůže být sobecký?? Já si myslím, že může. Sobeckost není archetyp, není sama o sobě - je to jen něco, co tu vždy bylo a asi i vždy bude, co se celý život učíme zvládat a nebo naopak svou sobeckost nikdy neodhalíme.. tedy i mág může být sobecký a zlý..

V souvislostech - jsou dobrotiví, hodní mágové, a jsou zlotřilci, zloduši a padouši - dva póly vždy byly a budou, jinak by nefungovala rovnováha.

Mimochodem, každý píše jen o těch dobrých stránkách, ty tmavé jakoby nebyly, o těch ani muk - ty musí člověk vytušit...
Tajemný pavouk
20.1.2014 - 18:32
0|0

Tajemný pavouk » toy
Omlouvám se....je mi jen 24 a jsem amater...to jsem tasil z hlavy a vlstních zkušeností....víte jak těžko se mluví o sobě...Kdybych si vzal tu kartu,tak to vypadá jinak..
Tajemný pavouk
20.1.2014 - 18:37
0|0

Tajemný pavouk » Aristoni
Jistě máma má vždy pravdu..ale jak psal..je mi jen 24.. :44:
Aristoni
20.1.2014 - 19:17
0|0

Ale tak si to neber :49: Člověk se učí a já věřím,že příjdeš na to.Mi to trvalo 30 let,nic nejde hned.Svým způsobem máš pravdu,jen se mi nelíbila ta nesobeckost.
Vykládám se třemi Mágy,kdybych brala toho Bílého mága,tak máš ve všem pravdu.Chtěla jsem tě poškádlit :2:
Smazaný uživatel20.1.2014 - 20:33
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Freja
Jé díky to sem přehlídla mám si dneska s čím hrát :6:
Aristoni
20.1.2014 - 21:31
0|0

Aristoni » Freja
Zaskočila jsi mě tím milencem,takovou zkušenost jsem ještě neměla,tak to mi trochu rozveď,zajímá mě to.Když budeš tak hodná. :7:
Hříšnice
20.1.2014 - 22:05
0|0

Hříšnice » Freja
No jooo.... :11:
Hříšnice
20.1.2014 - 22:15
0|0

Hříšnice » Aristoni
Ještě jsi neměla milence? :2:
Jo, jak Freja píše, tak může znázorňovat i milence. Záleží ale, na co se ptáš a jaký jsou okolní karty. Nejčastější znamení, že se objeví nějakej šikovnej chlap :13: je, když si Mága vytáhneš při otázce na lásku, partnerství... Ale třeba ve spojení s kartnou Měsíc, by si měl dát tazatel pozor třeba na podvodníka :14: Je to pokaždý jinak... je to tak, jak Ti to přijde shora :23:
Aristoni
20.1.2014 - 23:59
0|0

Aristoni » Hříšnice
Tak,teď jsem chytřejší :6:
Aristoni
21.1.2014 - 0:14
0|0

Aristoni » Smazaný uživatel (alassea)
Tos mi připomněla jednu historku.Denní kartu jsem si vytáhla Mága.Je fakt,ta karta má sílu v komunikaci.Cvakla jsem si v autobuse už označenou jízdenku a jak jsem ji cvakla,tak jsem poznala,že jsou tam revizoři.To jsi měla vidět moje mistrovské divadlo a to ještě nezačli kontrolovat.A jak začli,tak mi to prošlo.Smála jsem se ještě dlouho potom,protože mě šokovalo,že jsem nedostala pokutu a že jsem jen konstatovala,že jsem si ji spletla,neboť po kapsách jich mám plno a špatně vidím.
No a jaké je z toho poučení,že Mág nejenže dokáže ukecat,ale i podvádí! :13:
Taky když se objeví Mág ve výkladu,můžu říct „dostala jsem nápad!Proč jsem na to nepřišela už dřív?“ Pravdou je,že jsem měla ten nápad celou dobu v hlavě a Mág mi jen odhalil myšlenku.Co budu dělat s tou myšlenkou?To je otázka pro další kartu.
Je nepřeberné množství výkladu na tuto kartu,mám ji ráda,to opravdu zvládnu hodně udělat a hlavně na to jít chytře. :6:
Freja
21.1.2014 - 7:48
0|0

Freja » Hříšnice
Noooo...taknějak :5:

Přesně v těch výkladech na lásku,je třeba lepší,když vyjde císař nebo nějaký král,pokud hledáš někoho seriozního :5:

Taky vnímám mága jako začátky,podobně jako esa....prostě jedničky.
Upraveno: 21.1.2014 - 7:54, Freja 
Smazaný uživatel21.1.2014 - 10:49
0|0

Smazaný uživatel (alassea) » Aristoni
:6: super!
a ešte k tomu Mágovi...tiež mám pod touto kartou zaradeného nejakého chlapa,alebo archetyp chlapa či konania,ktoré je zamerané na seba,na svoje ego a to myslím nie je na intímny vzťah /trebárs šéf/ :4:
Tajemný pavouk
21.1.2014 - 13:02
0|0

Tajemný pavouk » Aristoni
Ta nesobeckost byla přiřazována čistému úmyslu..do jeho činů..Je pravdou,že každá mince má dvě strany..
Aristoni
21.1.2014 - 21:38
0|0

Aristoni » Smazaný uživatel (alassea)
To věřím,že je to vždycky chlap,no vlastně i ženská se může chovat jako chlap. :30: A šéf,to bych taky brala :14: je to fajn,jak si tu vykládáme,mi se to fakt líbí. :44:
Aristoni
21.1.2014 - 21:39
0|0

Aristoni » Freja
:44: :4: :49:
Aristoni
21.1.2014 - 21:42
0|0

Hele tajemný pavouku,vždyť jsem ti psala,že bych ho přiřadila k Bílému mágovi,čteš ty příspěvky? :9: Já tě škádlila :10:
Neferlin
21.1.2014 - 23:40
0|0

Neferlin » Aristoni
A zjistila jsem kolik lidí zajímá jejich stav duše?Skoro nikoho.

Tahle věta mě zaujaĺa... nevím proč, ale zaujala... :48:

Tarot mám od Renaty Herber, pracuje tu někdo s němi?
Ostatní mi nesedí :4:

Jaký je rozdíl mezi Mágem a Veleknězem? :4:
Upraveno: 22.1.2014 - 0:01, Neferlin 
Hříšnice
22.1.2014 - 12:01
0|0

Hříšnice » Neferlin
Mám tarot od Renaty, ale spíše záleží, co je z karty cítit :2:
Velekněz je na vyšší duchovní úrovni, léčí, učí, soudí. Je to velice stručně, ale tak to vidím já a není to pro každého tazatele stejný.
Freja
22.1.2014 - 12:08
0|0

Freja » Neferlin
Já mám taky Renatu Herber...připadá mi taková jednoduchá a líbí se mi její barevné rozlišení podle živlů,jsou to prostě hezký kartičky :13:
Ale o pořízení Crowleyho přemýšlím už dlouho,jsou pestřejší,je tam víc symbolů....

Taky mám doma Okena a Hüttnerky...pokud má někdo zájem,klidně daruju,Hütnerky mě vůbec neberou a nechápu je :30:
Hříšnice
22.1.2014 - 12:15
0|0

Hříšnice » Freja
Těm chybí pár karet a byly by cikánský. Ale taky jsem je darovala :5:
Ten tarot je ale ilustrovanej někym jinym a ne Renatou, ne? Ta je má jen dobře popsaný a vysvětlenej význam :2:
Freja
22.1.2014 - 12:36
0|0

Freja » Hříšnice
No,to nevim,jestli si to smolila sama na koleni nebo zadala nějakým výtvarníkovi,já se s ní osobně neznám :5:
Hříšnice
22.1.2014 - 12:40
0|0

Hříšnice » Freja
Ale máš knížku :22:
Freja
22.1.2014 - 12:43
0|0

Freja » Hříšnice
No a co? :2: Jsem si jako měla přečíst všecko,včetně životopisu? :5: Víš,jak ráda čtu návody :22:
Hříšnice
22.1.2014 - 12:47
0|0

Hříšnice » Freja
Ty jo, Ty si máčo :10: To, jak ty karty vypadaj, vděčíme Dagmar Lukůvkové, je to napsaný hned na první stránce :22:
Freja
22.1.2014 - 12:50
0|0

Freja » Hříšnice
Děkujeme Dagmaro :24: :41: :5:
Mysterious
22.1.2014 - 12:51
0|0

Mysterious » Freja
Já jsem si koupila Tarot Favole s ilustrací Victorie Francés a potom tarot Maroon - to je teprve panečku ilustrace. :44:

pro ukázku:

http://www.czarymary.pl/p_45380_karty_tarota_maroon_tarot

http://www.fotothing.com/laluna/photo/d8ebf6466b2b692d978de46bdcde16e5/
Upraveno: 22.1.2014 - 13:11, Mysterious 
Aristoni
22.1.2014 - 13:40
0|0

Aristoni » Neferlin
Rozdíl je,že Mág umí kouzlit,zvládá vše s lehkostí,dobře komunikuje s druhými někdy dokáže i zázraky. :4: Naopak Velekněz ten už je přes duševní stránku člověka.Není tak praktický jako Mág,ale umí poradit.Taky mi hodně vychází,že Velekněz je i pokrytecký,autorativní,takový přísný učitel.Pozitivní karty kolem něho - takovému člověku bych věřila. :44:
Mysterious
22.1.2014 - 13:48
0|0

Mysterious » Mysterious
Ukázky překrásných ilustrací karet:

http://osiem.com.pl/dark-fairytale-tarot-tarot-mrocznych-basni-instrpl-p-4976.html

http://osiem.com.pl/cosmic-tribe-tarot-p-4162.html

http://osiem.com.pl/boski-tarot-legacy-divine-tarot-ciro-marchetii-p-4651.html

http://osiem.com.pl/golden-botticelli-tarot-instrukcja-polsku-p-2375.html

http://osiem.com.pl/images/produkty/Tarot1/royo_dark_k1.jpg

http://osiem.com.pl/tarot-illuminati-zestaw-kolekcjonerski-instrpl-p-5422.html

http://osiem.com.pl/mistyczny-tarot-marzyciela-heidi-darras-barbara-moore-p-4592.html

http://osiem.com.pl/necronomicon-tarot-p-2425.html

http://osiem.com.pl/pozlacany-tarot-gilded-tarot-ciro-marchetti-p-4001.html

To je jen hrstka z těch, které by se mi líbily z 315 druhů, ještě jsem neviděla nikdy tolik na výběr v jednom obchodě. :10: :44:
Upraveno: 22.1.2014 - 13:55, Mysterious 
Freja
22.1.2014 - 13:49
0|0

Freja » Mysterious
Ty jsou vážně moc hezký :44:
Smazaný uživatel22.1.2014 - 14:21
0|0

Smazaný uživatel (silentium)
Pokusím se připojit.

"Uvědomění si faktu bytí tady a teď kdy je svázání myšlenky s touhou doprovázeno silou vědění ale i náznakem k dosažení touženého - ať již pozi- nebo negativního ."
Upraveno: 22.1.2014 - 14:22,  
Smazaný uživatel22.1.2014 - 14:26
0|0

Smazaný uživatel (zua) » Mysterious
..karty jsou teda nádherné..naštěstí já si vybírat už nemusím a zůstávám věrná Crowley tarotu..ale taky bych asi vybírala a vybírala... :4:
Neferlin
22.1.2014 - 14:53
0|0

Neferlin » Hříšnice
Jojo tak to sedí... ten mi kdysi vyšel v kartách jako karta pro jednoho učitele na střední a vystihlo ho to naprosto přesně! :4: Učil nás češtinu a občanku, psychologii. No a nejen to :4:
Neferlin
22.1.2014 - 14:57
0|0

Neferlin » Freja
Jojo stejně by člověk nad nima měl přemýšlet srdcem a ne co všechno je k nim napsaný.

K jedněm Vánocům jsem dostala od bráchy knížku o Tarotu, ale jsou zase vyobrazený jiný karty a mají tam popis hodně rozebraný, tak to abych si vybrala, co mi zrovna bodne :4: :6:
Neferlin
22.1.2014 - 15:03
0|0

Neferlin » Aristoni
Jo učitel, už jsem to tu psala, to sedí! :5:

Nevím proč, ale nějak se mi pletly karty, jukla jsem na obrázek a jsem doma! :6:

Díky moc :48:
Aristoni
22.1.2014 - 18:34
0|0

Aristoni » Mysterious
Nemám nic proti tvým příspěvkům,nezlob se,můžeš si založit diskuzi o sadách,my se tu bavíme o Mágovi :9: Mám v tom chaos.A já ráda pořádek. :6: :49:
Mysterious
22.1.2014 - 19:32
0|0

Mysterious » Aristoni
Dívala jsem se a všechny příspěvky o mágovi nejsou, jinak bych k tomu nic nedávala. Třeba Freja si chtěla pořídit karty Crowley, tak jsem tady hodila odkazy, protože Crowley nemusí být ten pravý. Pro mnohé není. Není nic špatného na tom nabídnout pro zvážení i jiný tarot.
Jestli chceš mermomocí někoho sprdnout, tak se vždy spravedlivě podívej z čeho co vznikne a měř jedním metrem. To tak pro pořádek. :10: :4:

Jó a pokud jde o toho mága, je také o rozšiřování obzorů, které přesahují naše běžná hlediska.Pomocí jeho síly lze zvládnout i největší potíže a správně je využít ve prospěch, ale všech, ne jednostranně. A to je to, že nechceš, aby si rozšiřovali obzory jiní a třeba je to v jejich prospěch, když je to v příspěvcích byť jen trochu mimo mísu, což? :6: :10:
Upraveno: 22.1.2014 - 20:17, Mysterious 
12

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022