Hlavní stránkaBoční panel
20.1.2014 - 11:18 | Mortina | |
...no..."předsudky"...máte? Vadí vám? Chcete se jich zbavit? Já za sebe asi jo...podle nějakýho zažitýho "modelu" v sobě třeba čekám, že se někdo nějak zachová a sem třeba obezřetnější... Považuju to za předsudek, i když možná si každej představí něco jinýho... PS: Na tohle mě přived pán, kterej mě právě vytáh od kávovýho sedánku u compu - zazvonil, tvářil se důležitě a ptal se po manželovi (ad.1-žádnýho nemám, ad.2-těžko to byl kamarád)....pak z něj vylezlo, že má pro nás děsně technickou nabídku na zabezpečení dveří a dal mi tim najevo, že nějakýmu oplechování nemůžu rozumět...dost mi teda nažvejk...ale co...nejspíš to dělám taky |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
Celkem stránek: 3 | ||||
123 |
20.1.2014 - 12:14 | | | |||
Freja | ||||
No,hele,co se žen a techniky týče,tak se mne asi fakt nějaký předsudky drží zuby nehty. Mě byla nedávno představena nová kamarádova přítelkyně.Seděla u piva s cigárem v ruce,byla trochu vychrtlá,měla krátkej sestřih "na bachařku" a z hovoru jsem pochopila,že dělá už druhou vysokou,nejspíš to taky byla ING,jako zbytek společnosti. Tak nejdřív se začala s jedním hádat o Dopplerově jevu,a teorii strun(nevypadalo to,že by aspoň jeden z nich věděl víc,než co načet ve Wiki) pozdějc se mne zeptala jestli znám tu a tu provozovnu,že jí celou navrhla i postavila a že dělá bytová jádra,obklady...atd Celkově jsem byla trochu v šoku,prže kamarádova exmanželka byla teda taky ING,ale jinak taková víla s vlasama až pod zadek a ten zadek teda byl....fakt ženskej No,tak já teda...nechci řikat,že takhle si ženskou nepředstavuju......ale hlodá mi to v žaludku A nevim,jestli se toho chci zbavit ,spíš to neventiluju....moc | ||||
Upraveno: 20.1.2014 - 12:31, Freja |
20.1.2014 - 12:28 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Předsudky mi vadí ,hlavně ty co maj druzí ohledně mě A určitě i já nějaký předsudky mám jen u sebe si hned nemyslím že je to předsudek a ale názor podpořenej životními zkušenostmi No asi by to chtělo konkrétní příklad abych mohla odpovědět jasněji |
20.1.2014 - 12:52 | | | |||
Harryeta | ||||
Mám...učím se je vidět - někdy to klapne, jindy tím prolítnu... inu, jsem jen člověk :+) |
20.1.2014 - 12:57 | | | |||
Růžová | ||||
...no, áááno...občas mám tendenci "očekávat", že se druzí zachovají podle mých zkušeností...ať už dobrých či špatných...takže ať už jsem příliš otevřená jejich jednání nebo naopak mám tendence se zavírat, protože něco podobného mi kdysi ublížilo...ale pracuju na tom ... |
20.1.2014 - 12:58 | | | |||
Freja » Růžová | ||||
..a to jsou předsudky? |
20.1.2014 - 13:00 | | | |||
Růžová » Freja | ||||
...no, já myslela, že jo...co by to jinýho bylo...to je něco mýho, co mám v sobě a přisuzuji to jiným... |
20.1.2014 - 13:01 | | | |||
Glimmer Man | ||||
Trocha lekce výmluvštiny: ---- Mám pro vás výbornou nabídku = Chci prodat a nalžu vám cokoliv. Jde mi o Vaše dobro = Chci si nějak přilepšit vy mi v tom můžete pomoci. ---- Výmluvštinu nepovažuju za předsudek. Je to prověřená realita. Takže ať už předsoudil nebo nepředsoudil, vykázal bych ho slušně jinam. |
20.1.2014 - 13:05 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » Glimmer Man | ||||
Aha takže výmluvština = zamaskovaně reklamština A co zámluvština nebo přemluvština ? |
20.1.2014 - 13:05 | | | |||
Mortina » Freja | ||||
No...je fakt, že čas od času dostanu takovou předsudkovou facku...když ženská dělá nějakou nečekanou práci...a případně, když právě člověk očekává nějakou "mužatku" a ona víla...že Hanka řídí tramvaj prosim...ale kdo viděl Marhon...tak takhle si teda řičiku kamionu nepředstavuju...to bala facka přes celou hubu. Nicméně by mě v životě nenapadlo, s někým už dopředu jednat "tomu ty nerozumíš" jen z pohledu pohlaví třeba...musim říct, že mi ten chlap skoro až urazil. Zabezpečení dveří...jako sorry ale netvrdim, že to je technicky nenáročný, nicméně jen technická věc přece nerozhoduje o tom, jestli to budu chtít nebo ne. Jasně...je možný, že v pěti bytech přede mnou slyšel "já nééévim, já vám zavolám starýýýho..." ale přesto...na "manžel spí po noční" začal řešit kdy se vzbudí... |
20.1.2014 - 13:06 | | | |||
Mortina » Smazaný uživatel (Libas) | ||||
No, konkrétní příklad by k ničemu neved...si myslim...páč to nemusí bejt nutně předsudek ale právě jen "zkušenost"... |
20.1.2014 - 13:07 | | | |||
Mortina » Harryeta | ||||
Helej, šamanko naše. A co myslíš duchovně...je předsudek špatně nebo ne? Třeba je to jen nějakej obrannej mechanismus...hmmm.... |
20.1.2014 - 13:08 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » Mortina | ||||
Sem jednou takhle pánovi na rovinu řekla že je naprosto jedno kdy se manžel vrátí z práce protože platit to budu JÁ |
20.1.2014 - 13:11 | | | |||
Mortina » Glimmer Man | ||||
No jasně...to už je zas jiná písnička...vzhledem k tomu, že doma chodim polonahá, protože sem prostě DOMA, kde si hodlám dělat co chci, tak mi takovej člověk už předem otráví, že mě ruší...musim hledat oblečení a tak a to jen proto, že když sem jen blbá ženská, tak se se mnou jako nemíní bavit? A vlastně může bejt rád, že sem otevřela já...můj drahej todle snáší eště míň a doma chodí eště míň oděn, takže se s nečekanejma lidma baví víceméně přes zavřený dveře. Obecně, u "dveří" nekupuju, nepořizuju nic...udělala sem to tak jen s UPC a vlastně to byla taky chyba, neb sem některý věci (kupodivu ty neměnný ) mohla domluvit jinak... |
20.1.2014 - 13:12 | | | |||
20.1.2014 - 13:14 | | | |||
Glimmer Man » Mortina | ||||
Jo, taky nemám rád nezvaný hosty... a kór ne ty, který neznám. Ale musí to bejt nátura nebo zoufalství dělat takovouhle práci. Nicméně možná se najde i extrém, kterýho to může i bavit, ale to bych chtěl vidět a optat se na pár otázek. Asi by to bylo výživný. |
No...ale teď mi napadlo, když bych to brala z pohledu výmluvštiny, že mi vlastně lichotil, páč už od pohledu věděl, že mě teda rozhodně nic nenakecá...tak třeba zkusil, jestli nemám doma nějakýho troubu, kterej by na to eventuálně skočil...takže to ze mě zas udělal blbečka, kterej žije s troubou...mno...prostě mi na .... |
Freja » Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Si myslim,že když se k předsudku nepřipojí ještě pýcha,tak to nic neni... |
20.1.2014 - 13:15 | | | |||
Glimmer Man » Mortina | ||||
No... to jsi optimista... ale nechám tě u toho a tuhle situace raději překládat nebudu... |
20.1.2014 - 13:16 | | | |||
No...sou práce, na který bych taky musela mít nějakej extra žaludek...a tahle mezi ně patří...nabízet cokoliv byť po telefonu, třeba... S klidem řikám, že bych radši uklízela hajzlíky na Hlaváku, případně vagony v depu... |
20.1.2014 - 13:17 | | | |||
To byla spíš ironie...mě překlad zní "blbá ženská, co nechápe ani princip kliky u dveří, s tou se vůbec bavit nebudu"....až zas budu přidělávat novej zámek, asi ho pozvu, ať se podívá. |
20.1.2014 - 13:19 | | | |||
Harryeta » Mortina | ||||
Předsudek je podle mě něco, co souvisí s rodovým programem. Naučili jsme se je od rodičů, protože to byla naše jediná aktuální realita, neexistovaly zkušenosti, které by nabídly jiný pohled. A tak jsme je převzali. Problém nastávám ve chvíli, kdy bez ohledu na to, jestli to s námi ladí či neladí na těchto získaných statusech trváme. Protože primárně tak omezujeme sami sebe. Ale máš pravdu v tom, že do jisté míry je to i obranný mechanismus: věci přece mají vypadat takhle a takhle, a když to tak vypadá, všechno je v pořádku. Nepátrejme po souvislostech, pojďme realitu nacpat do těchto struktur a pak všechno zase bude v pořádku. Já se svými předsudky pracuju tak, že se učím neposuzovat věci, lidi, situace kolem mne ve škále správěně-nesprávně, dobře-špatně...ale spíše se spojit se sebou a naladit se na škálu ladí to se mnou nebo neladí... bez ohledu na to, jestli to venku je takzvaně dobré nebo špatné... taktak |
20.1.2014 - 13:19 | | | |||
10_GOTO_10 | ||||
no - předsudky... Já dodnes nevím, zda je dobře, nebo špatně se jich držet. Na jedné straně tzv. snadno odfiltrují balast - takže se nemusím/e zabývat tím, co už jednou kdysi někdo vyzkoušel - třeba když se tě zeptá cigán na cejlu "jak se máš" - sepne se mi předsudek a nečekám, že by jej skutečně zajímal můj momentální stav a začnu být "ostražitý". Přitom proč? Zatím mi nikdy nic neudělali, ale mám k nim předsudek. Na druhé straně nás předsudky mohou ochudit o další informace, zážitky, poznání, řešení... Asi je to jak se vším (na tom našem světě) - někdy je potřeba se jimi řídit a někdy je třeba je opustit. Já se rozhoduju podle toho, zda mám nebo nemám čas se v danné situaci zabývat nějakou detailnější analyzou. |
20.1.2014 - 13:21 | | | |||
10_GOTO_10 » Freja | ||||
uhádané ženské nemusím, ale ta s těma vlasama pod zadek - tak ta by mne zajímala... |
20.1.2014 - 13:21 | | | |||
Freja » 10_GOTO_10 | ||||
No vidíš...čemu Ty říkáš předsudek,by u mě byl ten názor podpořenej zkušenostma,jak psala Líba (myslím tu historku s cikánem) |
20.1.2014 - 13:23 | | | |||
..a když je "předsudek" utvořen vlastní zkušeností - je to ještě předsudek? (já to fakt nevím). |
20.1.2014 - 13:24 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » 10_GOTO_10 | ||||
Ty budeš asi kadeřník No nic to byl takovej malej přesudeček v praxi A nebo životní zkušenost ? |
20.1.2014 - 13:26 | | | |||
....nojo,Ty aby ses nechyt |
20.1.2014 - 13:27 | | | |||
...no a to se tu právě řeší |
20.1.2014 - 13:29 | | | |||
Hezký! díky. Je fakt, že mě většinou stačí jeden jedinej člověk, kterej nějakej ten "předsudek" zboří a už se ho víceméně nedržím... | ||||
Upraveno: 20.1.2014 - 13:40, Mortina |
20.1.2014 - 13:30 | | | |||
10_GOTO_10 » Smazaný uživatel (Libas) | ||||
tak tak, životní zkušenost, kterou bych chtěl teprve zažít a vyzkoušet |
20.1.2014 - 13:37 | | | |||
Třeba, že "do knížek se nepíše, nebo že z knížky se netrhají listy". Jsem si takhle jednou potřeboval cosi poznamenat - nemohl jsem nikde najít papír, tak jsem použil první stránku, která je skoro vždy prázdá (nebo tam jsou jen nějaké ty (c)opyrajty - tedy nulové info.) ...a zle se na mne tehdy kdosi díval... ..to je podle mne předsudek jak dům, který tu zavedl již jakýsi Nikolaj Nosov - autor Neználkových dobrodružství, kdy jej celý Kvítečkov pranýřoval za to, že občas nějakou knížku počmáral - co je kuwa komu do toho |
20.1.2014 - 13:42 | | | |||
Harryeta » 10_GOTO_10 | ||||
Anebo: Každou knihu musíš dočíst. A teprve pak můžeš začít číst další knihu. To mě provázelo celý dětství, pubertu, mládí...až poslední roky si dovolím mít rozečtený třeba 4 knihy...:+) |
20.1.2014 - 13:46 | | | |||
njn,taky mám ráda Neználkovy příhody |
20.1.2014 - 13:46 | | | |||
Hele...ale tohle mi nepříde jako "předsudek"...to je spíš nějaký rodičovský dogma. |
20.1.2014 - 13:48 | | | |||
Freja » Mortina | ||||
..a ještě zastaralý... Znáte nějaký dítě,co má rozečtenou alespoň jednu? |
20.1.2014 - 13:48 | | | |||
10_GOTO_10 » Harryeta | ||||
:-) ..také jsem míval takové "výčitky"...to asi zase (u mne) vycházelo z "formovaní v dětství"..."nejdřív dokonči jednu věc..než začneš tu druhou" ..pro někoho to je dobré, mě vyhovuje spíše mít rozděláno více věcí najednou a okolnosti už si samy řeknou čemu se zrovna teď mám/chci věnovat. |
20.1.2014 - 13:49 | | | |||
Mortina » Freja | ||||
Ee...bráchovi platili za přečtení Harryho Pottera..měl desetník za stránku. Je to bíííída fakt... Už zas to vzděláááníííí.... |
20.1.2014 - 13:50 | | | |||
10_GOTO_10 » Mortina | ||||
vida, tak on se ještě nedeterminoval ani ten "předsudek" ..a už tu máme další termín - "dogma" | ||||
Upraveno: 20.1.2014 - 13:52, 10_GOTO_10 |
20.1.2014 - 13:52 | | | |||
Mortina » 10_GOTO_10 | ||||
No...vidiš...a to byl jen prodejce oplechování...počkej až dorazej Svědci Jehovovy...to teprve bude diskuz. |
20.1.2014 - 13:54 | | | |||
Harryeta » Mortina | ||||
může být...já na to slovíčkaření zas tak nejsem... |
20.1.2014 - 13:56 | | | |||
Mortina » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Už se zase chlubí. No a co...tak já mám doma bordel...a nevadí mi to... Mít uklizeno je předsudek...a největší předsudek je to na vánoce...jak kdyby Ježíšek byl hygienická kontrola...šak se narodil v chlívě, tak vo co de... |
20.1.2014 - 13:56 | | | |||
Freja » Mortina | ||||
20.1.2014 - 14:05 | | | |||
Já ji stejně nevěřím chtělo by to přepadovku |
20.1.2014 - 14:05 | | | |||
Freja » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Zajímavý je,že některých předsudků se člověk zbavuje docela rád-třeba těch o žehlení ,ale je fakt,že i s tím jsem dlouho bojovala.... Děvče,je to úleva..... |
20.1.2014 - 14:07 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
To je zas jenom předsudek Kdo prosímtě rozhodne co je ještě provozní zmatek a co už bordel ? |
20.1.2014 - 14:09 | | | |||
Freja » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Jo,tak to joooo...jak jde o to,zaměstnat nějaký lidi,tak to musí předsudky stranou,i kdyby se měl přeluxovat vyluxovanej koberec! |
20.1.2014 - 14:10 | | | |||
Mortina » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
No, šak já sem bordelář....děsnej... |
20.1.2014 - 14:13 | | | |||
No asi bys zírala...občas koukám na "Máte doma uklizeno?"...to mi dycky vybičuje k nějaký akci, takže jako tam to eště nevypadá ale daleko k tomu fakt neni...teď sem tři neděle hledala svoje dvě halenky do práce...grrr...sem je vtipně strčila do koše na prádlo a ten sem vrazila za dveře do ložnice...jako aby bylo uklizeno...už sem se s nima pomalu loučila, že jako uletěly z balkonu...a ejhle...žijou. |
20.1.2014 - 14:20 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Já taky a k tomu většinou jedinej vykonavatel |
20.1.2014 - 14:20 | | | |||
No vidíš a takovouhle radost komínkáři nezažijou |
123 |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |