... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Pohledové stěrky

21.1.2014 - 12:56Mysterious
http://www.pandomo-steny.cz/podlahove-sterky/luxusni-povrchy

Téma spíše pro pány a kutily. Sháním takový materiál a vím, že existuje i něco podobného, nejen PANDOMO. Údajně však tohle provádějí pouze najaté firmy za nekřesťanské peníze. Nevíte někdo o podobných pohledových stěrkách, které se hodí na podlahu i stěny, do koupelen apod. Kde by se daly sehnat?
Upraveno: 18.11.2015 - 12:19, Freja

Příspěvky v diskuzi (18)

Mortina
21.1.2014 - 13:23
0|0

Mortina
A chceš to na podlahu nebo na zeď?
Že třeba já sem takhle tvořila na zeď - libovolnej nátěr a pak natřít vodním sklem.
Jako do sprcháče přímo by to asi nebylo ono ale docela to fungovalo...ale je fakt, že to nebyla velká plocha...jedna stěna v předsíni...taková ta co se do ní nejvíc kope a nejvíc barví kabáty. :10:
A vodní sklo tenkrát stálo pár korun...
Mysterious
21.1.2014 - 13:44
0|0

Mysterious » Mortina
Chtěla bych to do koupelny i na stěnu. Teď tady čtu o hmotě Betonepox, který se právě hodí i místo obkladů do koupelny. Jde jen o to, že tyto speciální hmoty nejsou k dostání. Třeba ve Francii to dělají běžně, ale u nás proškolené firmy, kdy vyjde obyč. základní šedá m2 tak 2 500 Kč bez DPH. Přitom materiál není určitě tak drahý, ale holt firmy v tom vidí zisk,takže nikdo neprodá materiál, ani kdyby je rozkrájel.
Jsou to hmoty, které vydrží všechno a léta, právě i vodu místo obkladů. Nejsou tam spáry, takže ideální. Dá se to použít i na staré kachličky.
Mortina
21.1.2014 - 13:51
0|0

Mortina » Mysterious
Jo, tak to už je složitější. To ti můžu jen držet palce. :44: :44:
Pithecanthropus erectus
21.1.2014 - 13:52
0|0

Pithecanthropus erectus
já s tím nemám praktickou zkušenost, ale podle toho co jsem si teď na různých webovkách přečetl, myslím že tohle není zrovna jednoduchá záležitost i pro zručného kutila.Pokud už bych chtěl mermomocí něco takového zvládnout sám, musel bych napřed vidět celý postup jak to dělá profesionálně nějaká firma a patřičné pracovníky i vyzpovídat.Nejde tu jen o grif, ale o celou technologii nanášení a vzhledovou úpravu, což mnohdy obnáší i speciální nástroje a nářadí.Systém pokus- omyl by se jednak prodražil a jednak ,vzhledem k tomu že se jedná o technologii s použitím epoxidové pryskyřice, jde o záležitost neopravitelnou.Pouvažuj, jestli si raději na to nedošetřit a mít záruku kvality.
Mortina
21.1.2014 - 13:58
0|0

Mortina
Hele a co tohle? Viděla sem to v nějakým Ptákovi loskutákovi a tvářili se, že levou zadní...
U táty to dělali na chodbě v baráku a vypadalo to fantasticky. :44: Já si původně myslela, že je to mramor.

Cena je teda taky závratná ale v tom prvním řádku je nějakej produkt co je levnější...jen nemůžu najít co to je...

http://www.ecolife-trading.eu/produkty/marocky-stuk-prodej-aplikace
Mysterious
21.1.2014 - 14:44
0|0

Mysterious » Mortina
O tom jsem už také četla, ještě je Benátský štuk. Na stěny je to perfektní dekorace. :44:
Tu pohledovou stěrku také ukazovali v Loskutákovi. Tam je ta výhoda lití podlah. No a ten Betonepox je vhodný přímo do sprchových koutů, tomu nevadí voda vůbec.
Upraveno: 21.1.2014 - 15:03, Mysterious 
10_GOTO_10
21.1.2014 - 14:47
0|0

10_GOTO_10
stěrky jsou fajn, ale jak jsem měl možnost odkoukat od profíků, tak pokud to někdo nedělá denně, výsledek nebude stát za nic - ono to totiž všechno děsně rychle tuhne, musí se to svižně domíchávat, roztírat (je na to takovej spešl. válec, boty s hřebíkama, atd..) a rovnou nivelovat - vše se musí zvládnout na "první dobrou" (nedá se to (do)opravovat), atd...
Kamarád dával Marmoleum(také stěrka) - kvůli podlahovému topení, přestože je to hotovej "kutil Tim", tohle si nechal položit firmou.

A s tou koupelnou - chápu potřebu odlišovat se od klasických kachliček, viděl jsem třeba koupelnu udělanou tzv. marockým štukem
http://www.hlinenestavby.cz/index.php?p=5
bylo to všechno oblé, vyhlazené - prostě krása a luxus :44: ...

njn...jinak pro mne jako konzervativce - pouze parkety(dub) a do koupelny černo-bílá šachovnice formát 20x20 :5:

..a plísní se neboj - veškeré hmoty(lepidla, spárovačky) jsou už dnes s fungicidní úpravou :1:
Mysterious
21.1.2014 - 14:53
0|0

Mysterious » 10_GOTO_10
Nebojím se plísní. Tady jde o to, že třeba staré kachle zabetónované by nemusel člověk pracně bourat, ale prostě by se natřely tou stěrkou a hotovo. Je to v tom strašná výhoda.

Hlazená omítka Granite
http://www.luxusnipovrchy.cz/hlazene-omitky-granite
Upraveno: 21.1.2014 - 15:15, Mysterious 
10_GOTO_10
21.1.2014 - 15:19
0|0

10_GOTO_10 » Mysterious
hmmmmm....je to hezké :44:, moc.
Navíc ty technologické postupy jsou už vyzkoušené/ověřené, tak do toho jdi/jděte.
Mysterious
21.1.2014 - 15:32
0|0

Mysterious » 10_GOTO_10
Díky.Teď jsem tady našla nakonec firmu, která materiál prodává. Chystá i video postupu práce. A nakonec ten materiál není tak drahý. :44:

http://www.abparket.cz/beton-epoxid
Mortina
21.1.2014 - 15:46
0|0

Mortina » Mysterious
Tý jo...tak to sem sama zvědavá, jak ti to pude....to pak napiš. :44:
Budd2
21.1.2014 - 15:54
+1|0

Budd2 » Mysterious
Staré obklady se dneska už nemusí bourat.Dělají se lepidla,kterejma na to přilepíš nový obklad (ale předpoklad je,že ten starý nedělalo nějaké čuně = je rovný a drží - lepidlem to nedoženeš
Mysterious
21.1.2014 - 16:04
0|0

Mysterious » Mortina
No, to nebude tak hned :10:
Se na to fyzicky a psychicky připravuju a hlavně finančně :10: :10: :10:
Mortina
21.1.2014 - 16:15
0|0

Mortina » Mysterious
Ahááá....sim tě, než na to našetříš, tak se vymyslí něco jinýho. :2:
Mysterious
21.1.2014 - 17:16
0|0

Mysterious » Mortina
Nóó :10: :10: :10:
Letos mě čekají 100% okna, ty v prvé řadě. A že to chce rekonstrukci všude, na co se podívám... :3:
Holt nejde všechno hned.
Upraveno: 21.1.2014 - 17:47, Mysterious 
divný
11.5.2014 - 23:24
0|0

divný
jj benátský štuk je cenově dostupný..jen ještě najít šikovného trpělivého řemeslníka,ale zvládne to každý ! Mám praktické zkušenosti, které klidně předám ... odstíny jsou základní,ale dá se i namíchat... někde na to mám i nerez hladítko profi ,ale jde to i kvalitní plastovou stěrkou...
Upraveno: 11.5.2014 - 23:38, divný 
ali
1.8.2014 - 13:05
0|0

ali
pokiaľ máte záujem o dekoračné omietky, naša firma priamo v Brne je vám k dispozícii... http://www.barvy-sanmarco.cz/ v showroome máme ukážky materiálov, efektov a techník... zastavte sa a my vám poradíme s výberom materiálu aj s aplikáciou... niektoré videá nájdete aj na našej youtube stránke... :1:
tomason11
10.11.2015 - 13:09
0|0

tomason11
Ahoj všem, koukám, že jste v minulosti řešili jaký materiál zvolit do koupelny místo obkladaček. Jsme teď s manželkou ve stejné pozici jako vy. Chtěli bychom do sprchového koutu použít materiál, který bude maximálně voděodolný a bude dobře vypadat. Bude udržitelný a nebude se na něm dělat plíseň při styku s vodou. Četli jsme různé diskuze a našli jsme pár informací o benátských a marockých štucích o kterých jste se i vy zmiňovali. Více se zatím přikládáme k marockým štukům. Budeme rádi, pokud nám někdo z Vás napíše osobní zkušenosti s těmito materiály. Docela dobře rozepsané informace o marockých štucích jsem našli zde: http://www.tadelakt-marocky-stuk.eu/ ale vždy raději dáme na osobní názor jednotlivců. Velmi oceníme i případné ukázky z Vašich realizací. Díky Tomáš :44:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -