... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Zajímavá zahrada

6.1.2014 - 19:39Smazaný uživatel (Libas)
Tyhle záhonky se mi líbí ještě bych je udělala vejš abych se k tomu nemusela ohýbat .A vůbec jsou tam zajímavý názory na pěstování :48: :49: :34:

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3062-podivuhodna-zahrada-igora-ljadova
Upraveno: 6.1.2014 - 19:42,

Příspěvky v diskuzi (6)

Miluška medvídková
6.1.2014 - 20:49
0|0

Miluška medvídková
tak přesně tento článek jsem studovala na podzim a hned to doma nanesla mužovi. Měla jsem ovšem představu zatlučených kolíků na rohu a k tomu prkna, víc hlíny navézt, toď celé. Můj chlap je ovšem beran a všechno musí dělat pořádně, tudíž mi záhon v délce 9 metrů a šířce 1,5 m vybetonoval do hloubky asi půl metru, nad zem podle vodováhy asi taky tak, někde výš, jelikož to nedělal s terenem, ale rovně. Tudíž je to jak pěst na oko a vypadá to jako základ skleníku.
Ovšem, není žádný troškař, takže dal na dno pletivo proti hryzcům, na to listí a teprve pak hlínu z kompostu - metráky hlíny. Takže na jaře už se nebudu vůbec ohýbat, ale chodit si okolo záhonu do půl pasu! Akorát to moc na mé zahrádce nevypadá moc dobře, spíš jako kryt. :6:
Smazaný uživatel6.1.2014 - 20:57
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Miluška medvídková
Ty se máš takovýho šikulu doma . Ten beton se dá schovat třeba nějakou rákosovou roletou .
:48:
Miluška medvídková
6.1.2014 - 21:21
0|0

Miluška medvídková » Smazaný uživatel (Libas)
dobrý nápad! :4:
Mysterious
13.1.2014 - 8:31
0|0

Mysterious
Hlavní je to hnojení. Když jsme měli hnůj z králíků, bylo to na růstu rostlin znát. Česnek jsme měli obrovský, ukázkový. Jednou jsme měli také koňský. Nyní nic nechováme, takže je to bída. Ani už toho moc nepěstujeme. Také mě odradili škůdci jako molice nebo plíseň na rajčatech. Nepomohly postřiky. :3:
angelina
1.2.2014 - 11:01
0|0

angelina » Miluška medvídková
Vyvýšené záhony jsou taky můj sen, cestička mezi nimi akorát na šířku kolečka... Mám malou zahrádku, takže mi mezi kytkama holt rostou okurky a rajčata, ale třeba na mrkev nebo jinou kořenovou zeleninu si netroufám, máme jílové udusané podloží, musela bych hodně provzdušňovat...tohle na vyvýšeném záhoně odpadá, navíc ten luxus v podobě výšky, při které vám pletí přijde jako sranda...
Je dobré mít nastudováno, které rostliny se vedle sebe snesou. Pak je šikovný fígl, který používám léta, kdy na kraj dávám afrikány- ty by měly odpuzovat škodlivý hmyz, a jako půdního doktora na háďátka používám měsíček zahradní.
Není hezčí pohled než na rabat levandulí a bylinek, jak to tam bzučí včelama a čmelákama a hýbe se motýly....a za tím červená a žlutá rajčátka.
Smazaný uživatel1.2.2014 - 19:14
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » angelina
Mě taky zaujaly ty vyvýšený záhony hlavně kvůli pletí .Z toho ohýbání bolí záda :48:
Díky za nápad proti škodlivýmu hmyzu :41:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze