Hlavní stránkaBoční panel
29.1.2014 - 4:02 | marhon | |
zdá se mi to nebo sou vědci zase o dvatisíce let pozadu? možná sem to měla dát do vtipkovacího. vědci mě po ránu pobavili http://www.novinky.cz/veda-skoly/325243-prace-na-smeny-vyvolava-ve-vasem-tele-chaos.html |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
29.1.2014 - 8:39 | | | |||
Mortina | ||||
Jj, to sem taky včera četla...eště, že máme ty noční příplatky (asi 40,--Kč/ šichta ) jinak bych se jim na to vyprdla velebnosti. Mě by spíš zajímalo, k čemu takovej výzkum je...zakážou snad práci v noci u těch nedůležitejch zaměstnáních? Budou lidem za noční víc platit zdravotní? Dostanou na to důchod? Ani jedno, tak proč to vůbec zkoumaj. Průměrně inteligentnímu člověku musí bejt jasný, že mu noční nedělá dobře...stačí, když jich pár zkusí, tak nechápu proč to zkoumaj. |
29.1.2014 - 9:03 | | | |||
Glimmer Man | ||||
No, mě práce nedělá dobře ani ve dne... ale souhlas s tím, že v noci by to asi bylo nejhorší... Před dávnými a dávnými časy, když jsem kroutil civilní vojenskou službu, jsem dělal nočního hlídače. Dvě noci (12 hod.) služba, dvě noci volno. Stálo to za prd, protože jsem měl celej režim přehozenej. To jsem tehdá ještě bydlel u rodičů a o to to bylo blbější, že jsem potřeboval ve dne spát a v noci jsem byl aktivní... Celá tahle obstrukce byla naprosto zbytečná, nic mic to nedalo, zbytečný rok a půl... akorát jsem se naučil proflákat třeba i 10 hodin čuměním do prázdna, protože nic jinýho se dělat nedalo. Výhoda je, že hodinový čekání u doktora je teď pro mě úplně v pohodě... Na druhou stranu to chápu, že občas je to někde třeba, tak se to holt musej pracanti nějak zvládnout. Upřímně, mě by se teda v noci už dělat nechtělo. |
29.1.2014 - 9:07 | | | |||
Mortina » Glimmer Man | ||||
Dělám na směny 13 let...dřív sem to zvládala líp...ovšem těžko říct, co je věkem a co dlouhodobým rock´n´rollovým režimem.... |
29.1.2014 - 9:38 | | | |||
Smazaný uživatel (alassea) | ||||
Keď nespíme v noci a máme to rozhádzané,mozog nám nemôže vytvárať melatonin-vytvára sa len ,keď je tma....a telo je hrozne popletené.Nechcela by som robiť na nočné ani za svet....vedci vravíš? Melatonín (5-metoxy-N-acetyltryptamín) je hormón, produkovaný v mozgu v epifýze, ale aj v sietnici a gastrointestinálnom trakte. Melatonín je v organizme produkovaný z aminokyseliny tryptofánu, a jedným z jeho významných medziproduktov je signálna molekula s mnohými biologickým vlastnosťami, serotonin. Tvorbu melatonínu v epifýze ovplyvňuje intenzita svetla: svetlo brzdí jeho tvorbu. Tvorí sa ho osem až desať krát viac v noci ako cez deň, a tak melatonín podmieňuje denný (cirkadiánny) rytmus človeka a cicavcov a je signálom pre telo o aktuálnom „subjektívnom čase“ jednak v rámci 24 hodín, jednak v priebehu roka. So striedaním dĺžky nocí počas roka sa mení aj dĺžka trvania zvýšenej hladiny melatonínu v krvnej plazme. Zmena dĺžky trvania vysokej hladiny je tak signálom o aktuálnom „čase v roku“. To má zásadný význam najmä u sezónnych zvierat. Má však aj imunomodulačný účinok, antioxidačný (ako scavenger voľných radikálov), onkostatický a proapoptotický účinok, vplyv na transportné procesy v tráviacom systéme, ovplyvňuje motilitu čriev. Jeho tvorbu ovplyvňuje elektromagnetické žiarenie a má aj antigonadotropný účinok – brzdí tvorbu pohlavných hormónov (je antagonistom gonadotropínov hypofýzy). Hladina melatonínu v priebehu života významne klesá, v staršom veku predstavuje 1/10 pôvodnej hodnoty, čo pravdepodobne súvisí so znefunkčnením týmusu. Melatonín pôsobí v nebunkových jadrách ako ochranný štít pre DNA, je silný antioxidant a aktívne podporuje spaľovanie tukov v organizme. | ||||
Upraveno: 29.1.2014 - 9:47, |
29.1.2014 - 9:45 | | | |||
Freja » Glimmer Man | ||||
Tak ty máš vlstně letité zkušenosti s meditací...a ani ses nepochlubil! |
29.1.2014 - 10:11 | | | |||
Pithecanthropus erectus | ||||
Stejný je to se zimním a letním časem...všichni vědí že to narušuje biorytmus, dělá to problémy v dopravě a k citelným úsporám el. energie nedochází....a furt se jede a furt se jede..... jenže u nočních se holt některý profese bez nočních neobejdou..... |
29.1.2014 - 10:16 | | | |||
rotvajler.rocky » Pithecanthropus erectus | ||||
Mě změna zimního a letního času vyhovuje |
29.1.2014 - 10:19 | | | |||
Pithecanthropus erectus » rotvajler.rocky | ||||
No jo, ale ty seš pes....tobě to může bejt jedno..... |
29.1.2014 - 11:20 | | | |||
Mortina » Pithecanthropus erectus | ||||
Jasne, doktori, hasici, policie, jiny pohotovostni sluzby...ale fajt potrebujeme v jednu rano nakupovat, chodit do kina , brat benzin na kazdym rohu pod? Kdyby uzakonili, ze kdo maka v nci, pude do duchodu treba ve 45 nebo dostane vysluhu jak pcr a jiny bezp.slozky, myslim, ze by se ukazalo, ze spousta veci v noci fungovat nemusi, |
29.1.2014 - 11:23 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Mortina | ||||
to s tebou souhlasím..... |
29.1.2014 - 11:33 | | | |||
rotvajler.rocky | ||||
A co když budu muset nutně prodat autorádio v noci do zastavárny, to mám čekat do rána? |
29.1.2014 - 11:35 | | | |||
Pithecanthropus erectus » rotvajler.rocky | ||||
pokud je kradený , tak je to problém.... |
29.1.2014 - 11:58 | | | |||
Freja » Mortina | ||||
...a pokud by se to neukázalo,tak přecházim na noční služby |
29.1.2014 - 15:43 | | | |||
Mortina » rotvajler.rocky | ||||
No moment...zastavárny sou snad už v noci zavřený ne? |
29.1.2014 - 15:50 | | | |||
rotvajler.rocky » Mortina | ||||
No právě zastavárny jsou otevřený přes noc, aby lapkové mohli pracovat a hned měli mzdu. |
29.1.2014 - 15:51 | | | |||
Mortina » rotvajler.rocky | ||||
A já si naivně myslela, jak tenkrát v rámci potírání zločinnosti chtěli ty zástavárny omezit, že to prošlo. Ale víš co? Zástavárníci ať si rozhoděj třeba celý DNA... ...nemám je ráda. |
29.1.2014 - 16:13 | | | |||
10_GOTO_10 | ||||
hmmm...(dlouhodobé)noční jsou fakt blbý, ale pro mne je třeba mnohem horší ranní vstávání, na to jsem si nikdy "nezvykl", přitom někomu to fakt nevadí - mám kolegu, co chodí na 6h-7h (???), já raději pozdějí a klidně pak zůstanu večer déle, když je potřeba. Blbý, že na to takhle "většinová společnost" není nastavena - a potřebují vypadnout "ve tři odpoledne". hihi. nebo ve špitálech: "Nezlobte se pane Nováku, že vás budíme tak brzo, ale je vizita a musíme vám dát prášky." ...na spaní |
29.1.2014 - 16:24 | | | |||
movvin » 10_GOTO_10 | ||||
To já už před pátou ráno vyrážím z baráku. Mi na tom mrzí jen to, že chodím za tmy. Jen v létě vidím východ slunce... a to je taky nádhera |
29.1.2014 - 17:05 | | | |||
10_GOTO_10 » movvin | ||||
..a tobě to takhle vyhovuje? Někomu to problémy vůbec nedělá, vstane na budík a za 1-2min už funguje. Mě jo a nikdy jsem si nezvykl. Já se tou dobou (5am) také pravidelně budím, jdu se vyčůrat, kouknout do ledničky a pak ještě spát. Někomu příjde líto, že si neužije rána - (východ slunce, volné odpoledne, etc..) Mě je zase škoda ukončovat den ve 22-23h - v noci, když vše kolem utichne, je najednou tolik podnětů co se dá ještě dělat.. člověk si pak může udělat večírek klidně sám i ve všední den |
29.1.2014 - 18:49 | | | |||
edule | ||||
delala jsem na smeny 23 let posledni tri roky delam jen na ranni vubec jsem si ze zacatku na to nemohla zvyknout ale chybi me nekdy jit na odpoledni nebo na nocni..... na ranni sluzbe je kolotoc, litani sem a tam, doktori, visita, navstevy.... na nocni neni tolik stresu |
29.1.2014 - 18:56 | | | |||
marhon » edule | ||||
tak sou zaměstnání, kde je to třeba, ale ve fabrikách, pokud jim tam zrovna netuhne ocel či sklo, noční směny nejsou třeba. a zatrhla bych z fleku víkendový markety. vždyť ty ženský si chtěji taky odpočinout a nikdo na tom neni tak zle, aby nevydržel bez rohlíku den a o baumaxech a jinejch pííííp, radši ani nemluvim. bez skříně či šroubováku nebo zeminy na sázení, si myslim, že od soboty do pondělka vydží. ale jak psala morti o patro níže, napadlo mě totéž. k čemu sou takovýhle studie? všichni vědí, že je to naprd, ale pokud nemá v úmyslu někdo to zatrhnou a nechat lidi opočívat, tak proč to vědecky pitvat a navíc, proč o tom uvědoměle psát. že? | ||||
Upraveno: 29.1.2014 - 19:05, marhon |
29.1.2014 - 19:01 | | | |||
edule » marhon | ||||
mas pravdu tady mame v sobotu do 16 nektere obchody do 19 otevrene a v nedeli se nedela... pres tyden do 20 hod |
29.1.2014 - 19:09 | | | |||
e.s.o.rimmer » marhon | ||||
Mě přijde, že lidé jsou líní si něco do detailu naplánovat. Ať už vaření na víkend nebo ten Baumax(domácí opravy atd.). |
29.1.2014 - 19:14 | | | |||
e.s.o.rimmer » Glimmer Man | ||||
"Výhoda je, že hodinový čekání u doktora je teď pro mě úplně v pohodě..." - tak nějak souhlasím. (Pamatuju případ, kdy jsem šel ráno k doktorce, přede mnou byly tři lidi a já tam čekal 3 a půl hodiny. Za minutu a půl jsem šel pryč. To nemělo chybu.) |
29.1.2014 - 19:17 | | | |||
marhon » e.s.o.rimmer | ||||
to znám. už tam nechodim. |
29.1.2014 - 19:21 | | | |||
Pithecanthropus erectus » marhon | ||||
nejvíc naštve, když tam nejdeš s žádnou chorobou, ale jen na preventivku , nebo pro potvrzení k řízení auta ...tři hodiny sedíš a všichni tě chtějí něčím nakazit....šílenost.... |
29.1.2014 - 19:22 | | | |||
marhon » Pithecanthropus erectus | ||||
nebo když tam jdeš s chorobou a oni tě pošlou domu. zase to má cosi do sebe. let vrtulníkem a grátis. |
29.1.2014 - 19:32 | | | |||
já tam s ničím ani nechodím.....tuhle mi cirkulárka přibrala kus prstu...vocucal jsem to, stáhnul a srostlo to samo.....prostě jim nedám vydělat a nedám..... |
29.1.2014 - 19:43 | | | |||
marhon » Pithecanthropus erectus | ||||
abys nedopadl jak pavouk. |
29.1.2014 - 19:54 | | | |||
a jak dopadl pavouk?...nemám povědomost.... |
29.1.2014 - 21:27 | | | |||
Mortina » Pithecanthropus erectus | ||||
Je to pavouk bez palce |
29.1.2014 - 23:17 | | | |||
Háňa » Mortina | ||||
Asi se stanu vědcem ....píšu vždycky někam nějakou nad slunce jasnou věc, řeknu, že jsem na tom dělala dva roky, a mám vyděláno .... jo, vědci - to jsou lidi, co se umí o sebe postarat ... a my, blbci, pracujeme v noci První studie by mohla být třeba o tom, co bude cítit člověk, když se člověk celý den nenají a nenapije .... Jinak, mně, osobně, práce v noci nevadí, ale kdyby nebyla, byla bych raději - mám ráda ranní směny - vstávání ve 3 mi nevadí | ||||
Upraveno: 29.1.2014 - 23:24, Háňa |
29.1.2014 - 23:21 | | | |||
Mortina » Háňa | ||||
Holt delame neco spatne |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |