... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Symboly ... prosím o vyložení

8.2.2014 - 10:33Háňa
Dostala jsem ze statku, co tu není, ale ve snu tu byl, krásného psa - byl obrovský, plemeno nevím, ale řekla bych, že byl podobný setrovi, akorát o hodně větší - byl mi až pod prsa .... a měl lidská ústa .... a pořád se usmíval. Takže jsem měla doma toho psa a ještě obrovskou želvu a sněhobílého dravce - vypadal jako orel, ale byl menší. Všichni měli pelíšky v přistřešku ... a taknějak si tam byli, nic zvláštního se nedělo. Jen pes se choval jako pes - přiběhl občas, proběhl se po zahradě .... byl pořád hrozně veselej a takovej v pohodě - honil motýly, poskakoval, s každým kamarádil. Ostatní dva se tam taknějak pelešili a nijak moc se neprojevovali - ale byli v pohodě.
Taky jsem měla světle modré auto zaparkované venku na takovém parkovišťátku v řadě.Občas se stávalo, že jsem ráno zjistila, že auto tam není - že ho někdo ukradl .... ale večer tam už zase bylo. Šla jsem tedy na obecní úřad, zeptat se, jestli se to děje i jiným lidem ... prostě nahlásit záhadu. Paní starostka mi řekla, že je to tu normální - muži, co dělají na poli, si občas půjčí něčí auto, když jedou domů do vedlejší vesnice na oběd - prostě do nějakého vlezou a jedou - pak ho zase vrátí.... No, dobrý, tak jo, řekla jsem - nevadilo mi,že si ho někdo půjčí - záhada byla vysvětlena a já uspokojena. Ale když jsem přišla domů, nebyl tam pes. Chodila jsem po ulicích, volala .... až mi nějaká paní řekla, že ho viděla na statku (na tom, odkud pocházel). Tak jsem tam šla, jestli si ho vzali zpátky. Řekli, že přišel sám, tak si mysleli, že mu u mě nebylo dobře ....ale kecali, protože když mě k němu dovedli, byl zavřený v kleci, takže tam asi dobrovolně nebyl. Otevřela jsem klec, on se začal radovat, usmívat a bylo vidět, že je rád .... šli jsme domů a byli spokojeni. A doma, když jsme se vrátili, dravec poskakoval radostí na bidýlku a želva dokonce vystrčila hlavu z krunýře, podívala se, co se děje, a zase spokojeně zalezla - zjevně byli rádi, že se jim vrátil parťák........... jo, a když jsme se vraceli, auto už zase bylo na svém místě
Upraveno: 8.2.2014 - 10:40, Háňa

Příspěvky v diskuzi (15)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
movvin
8.2.2014 - 14:10
0|0

movvin
Ty zvířata mi připadají jako tři tvoje osobnosti. Jedna velice aktivní a dvě co se tou jednou nechají táhnout. Proto bydlí všechny pod jednou střechou a je jim spolu dobře.Proto taky ty dvě měli velkou radost, že se jim ta jedna vrátila. To auto je jako prostředek tvé individuální cesty.... jenže nikam nejezdí a jsi spokojená pokud máš jen vidinu s ním někam jet. Hezky zaparkované na svém místě. Jakmile jsi ho tam neviděla, hned tu byly tvé obavy, že ti ho ukradli. Ale spokojená s tím, že ti ho zase opět vrátí, že o tu možnost jít dál nepřijdeš.
Háňa
8.2.2014 - 14:37
0|0

Háňa » movvin
Díky :1: .... a co ty barvy ? Pes hnedozrzavý, pták sněhobílý a želva normální, tak, jak bývá ? Byly tak patrné, že musí něco znamenat - i to modré auto
movvin
9.2.2014 - 9:35
0|0

movvin » Háňa
No vidíš, na to jsem zapomněla... já se vždycky do toho položím spíš pocitově, než vizuálně.
Takže hnědá barva nám představuje něco hmotného... majetek, realitu..
Bílá tak to je snad jasné... nevinnost, čistota...ale taky něco co nechci vidět.
A modrá nás spojuje s minulými životy.
Háňa
9.2.2014 - 10:47
0|0

Háňa » movvin
Aha ... díky :48:
UreaNayal
9.2.2014 - 11:14
0|0

UreaNayal
Zvířata symbolizují jak fragmenty naší osobnosti-tak ale i velmi blízké vazby/často obojí současně/-auto je v přeneseném smyslu naše schopnost pohnout se z místa/nebo nepohnout/a to-jestli máme"volant"ve svých rukou,nebo se jen vezeme- bývá odkazem na schopnost řídit směr svého života/nebo se pasivně nechat"vozit"-tedy nenásledovat sami sebe,ale cestu někoho jiného...
Mě u toho Tvého popisu napadlo jako první-téma přátelství..pes ze statku,veselý s usměvem na rtu-/třeba je to uplně mimo a třeba něco v tobě tukne/..přišel Ti do života veselý přítel-velikán/v Tvých očích/-který byl"bohatý"/statek/a měl co nabídnout/nesouvisí s materiálním bohatstvím/-resp přinášel toho mnoho ku spokojenosti a radosti-pak zmizel/jako by byl odejit/-hledáš ho-ráda bys,aby se vrátil-nacházíš ho na statku/byl navrácen?nebo se vrátil?=to není jasné/tam,odkud přišel-ty máš pocit,že se tam nevrátil tak uplně dobrovolně-máš pocit,že je uvězněný/klec/-klec otevřeš a pes se raduje-dost možná-pokud podnikneš" cestu na statek"-vaše vazba může být obnovena a přátelství se vrátí do "domova"...jak auto/pasivně "odpočívá"na svém místě a najednou je pryč a pak zas na svém místě...potřebuješ vysvětlení-proč něco-co má své místo a je Tvé ,mizí a vrací se a mizí...uspokojí Tě vysvětlení,že...stejně tak další dvě zvířata-pasivně klidová želva a dravec,který sedí na bidýlku/dravý dravec je plný života-letu/-není tam nikde nic na sílu,agrese ani dravost/klidové barvy/-máš ráda pohodu,radost,spokojenost...takže pokud Ti ze života odešlo nějaké přátelství-sen tě vede k jistému uhlu pohledu...ale třeba je to všechno uplně o něčem jiném..
Háňa
9.2.2014 - 11:27
0|0

Háňa » UreaNayal
....zajímavý :4:

Nepodniknu :2: ..... cestu na statek :10: :5:

Díky :48: .... jo, tohle mi dává smysl :44:
Upraveno: 9.2.2014 - 11:28, Háňa 
Mitea - Timea
9.2.2014 - 11:39
0|0

Mitea - Timea » UreaNayal
:44: :48:
toy
11.2.2014 - 10:26
0|0

toy
Řešíš něco, co je pro tebe důležité. Podvědomě hledáš řešení, které se ti jinou cestou promítá i do snu. Ovládla jsi určitý druh nevezpečí - řekla bych, že jsi dost statečná holka.
A máš hodně široké srdce, cit..
allinone
12.2.2014 - 16:04
0|0

allinone » Háňa
občas si pomôžem týmto duchovným snárom so symbolmi http://www.medo.cz/jaromir/kniha_snar/index.html
allinone
12.2.2014 - 16:10
0|0

allinone » movvin
pocity zo sna sú dôležité...väčšinou potom význam toho sna je úplne iný :)

skús, čo ti povedia tieto farby:

-barevné vzory na bílém podkladu: podřízenost
-bílá: čistota, jež se spojuje se světlem, poznáním a moudrostí; sebepoznání, ve své nejvyšší formě značí božskou mysl

-hnědá: většinou se vztahuje k egu a představuje přechodné stadium, kdy musíme vyvinout mnoho úsilí, abychom očistili egoistickou osobnost; je nadějí, ale také varováním před pohodlností

-modrá: duševní energie, intelekt, porozumění a věrnost; zdůrazňuje roli animy ve snech muže a nutnost pochopení vlastní ženské stránky; stejně může nevědomí radit ženě, aby nevyvyšovala svou mužskou stránku a povýšila zanedbanou ženskou složku duše; modrozelená symbolizuje osvobození
závist a žárlivost

-proměna barev (jako například u chameleóna): schopnost vidět a navíc rozlišovat jemné rozdíly jednotlivých vlastností a závislostí; většinou předchází „vyšší“ proměny snových symbolů
Kiára
12.2.2014 - 16:23
0|0

Kiára
Hani a nedívala ses před tím na Harryho Pottera? :33: :5:
Háňa
12.2.2014 - 16:35
0|0

Háňa » Kiára
V životě ne - odpuzuje mě to nějak už z principu - vím jen, že je to nějaký malý kouzelník, protože to jeden čas do mas všude hustili. A proč ? Tam je něco podobnýho ?
Upraveno: 12.2.2014 - 16:36, Háňa 
Háňa
12.2.2014 - 16:41
0|0

Háňa » allinone
Díky :4: ... našla jsem si ta zvířata - obrovský rezavý veselý pes, malý bílý dravec a velká želva ...... zajímavé :1:
Upraveno: 12.2.2014 - 16:47, Háňa 
Kiára
12.2.2014 - 21:25
0|0

Kiára » Háňa
To podle těch zvířátek, on má krásnou bílou sovu a taky tam bylo jedno mizející auto.. :4:
Háňa
13.2.2014 - 5:07
0|0

Háňa » Kiára
Aha :4:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022