Hlavní stránkaBoční panel
16.2.2014 - 17:10 | javor4 | |
Ahoj stala se mi taková věc . Dostal jsem v zaměstnání určitý úkol , ano prostě se stalo že jsem to zkazil , stručně řečeno odflinknul , protože na mě spěchali. Ale věc jsem napravil bez toho aniž by se stala nějaká újma na majetku firmy . Následovalo to že můj nadřízený mě umístil na nástěnku dílny , kde vyfotil a popsal moje pochybení s tím , že jsem způsobil to a to . Tohle jakoby pokárání tam viselo 4 dny . Celá fabrika ze mě měla srandu . Je mi 60 let a ve firmě pracuji 10 let s tím , že jsem nikdy neudělal zmetek a tohle bylo moje první pochybení v oné firmě . Ptám se je tohle normální , aby mě takhle pranýřoval člověk , který má asi nějaký mindrák nebo si to ani nedovedu vysvětlit .Zavání mi to šikanou , nebo si na mě prostě udělal číslo .Mám na něj podat trestní oznámení ? |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
16.2.2014 - 17:40 | | | |||
Smazaný uživatel (dexter) | ||||
Poděkoval bych nadřízenému v otevřeném dopisu za jeho přínosnou kritiku potřebnou k tvému dalšímu profesnímu rozvoji.Dopis by měl být pochopitelně přišpendlen na stejné nástěnce. | ||||
Upraveno: 17.2.2014 - 6:29, |
16.2.2014 - 18:39 | | | |||
Miluška medvídková » Smazaný uživatel (dexter) | ||||
16.2.2014 - 19:30 | | | |||
Mitea - Timea | ||||
Nepoznám ceský zákonník práce,ale pred tým to bolo tak,ze si dostal najprv napomenutie a az potom väcsiu dutku..pripadá mi to ako za komunistov,alebo skor v materskej skolke--Tvoj nadriadený podla mna nebol v práve..kedze to bola tvoja prvá chyba,ktorú si následne napravil,nemal nadriadený postupovat takto prísne a poskodit tvoje nivue....ale vies,nic sa nedeje náhodou...nieco nemás v sebe vyriesené..mozno si prílis mäkký,poddajný a zivot ti ukazuje,aby si sa mal viac rád a zabojoval pri prípadnej nespravedlnosti,ktorá sa na tvojej osobe deje...Mozem ti poradit len jedno..sprav si na sekretariáte u neho termín a opýtaj sa ho,preco postupoval tak tvrdo..vysvetli svoje pocity atd..neviem,akú silnú pozíciu si si na pracovisku vytvoril,ale asi silná nie je,kedze sa ti kolegovia posmievali,miesto toho,aby sa ta zastali alebo súcitili s tebou..Pracuj na svojej pozícii a sile,ked si v práve. |
16.2.2014 - 19:32 | | | |||
Freja » Smazaný uživatel (dexter) | ||||
No,to vůbec není špatnej nápad a tobě věřim,že bys to udělal |
16.2.2014 - 19:35 | | | |||
Smazaný uživatel (dexter) » Mitea - Timea | ||||
To že se třeba někdo směje ještě nemusí znamenat že se posmívá. To co udělal jeho šéf je asi skutečně k smíchu. Ale ten směšnej asi nebyl na té nástěnce. Osobní rozhovor je myslím na nic. |
16.2.2014 - 19:36 | | | |||
Mitea - Timea » Smazaný uživatel (dexter) | ||||
Nie,jasne ze nie..ale aj tak by som za ním sla.. |
16.2.2014 - 19:40 | | | |||
Já bych za ním šel jedině z důvodu ,aby se ze mne strachy počůral,to vím že spolehlivě funguje. Jinak to u takový trubky z nástěnkou nemá smysl. |
16.2.2014 - 19:44 | | | |||
Mitea - Timea » Smazaný uživatel (dexter) | ||||
No jo,kazdý to má nastavené inak..ja mám vodnársku pohnútku bojovat za spravodlivost..Nikto nemá právo poskodit tvoje nivue...u niekoho to moze mat silné následky menejcennosti.. |
16.2.2014 - 19:52 | | | |||
Smazaný uživatel (silentium) | ||||
Je cítit, že Tě to osobně zasáhlo...teda první průser po deseti letech - jsi dobrý - tak přemýšlím, že když nejsem za vola víc jak třikrát týdně beru týden jako úspěšný . Kašli na to! Zítra je nový den a přinese ostatním nějakou jinou "rozjívenost" a Ty pěkně spadneš z první strany nástěnky. Život je krátký na to proflákat ho blbostma. |
16.2.2014 - 19:58 | | | |||
Mám s šikanou zkušenosti a byl jsem ji nucen realně řešit. V této diskuzi jde a si o to,co by dotyčný získal rozhovorem nebo žalobou. Je mu 60 má pár let do důchodu. Je fajn řešit karmu ,ale je to asi dobré řešit i s "realitou" Většinou třeba v Čechách má střední managment podporu majitele firmy. Z mých zkušeností je možná až 80 procent majitelů firem v Čechách dobytek. Člověk by měl asi vědět co svýma reakcema může skutečně ovlivnit. | ||||
Upraveno: 16.2.2014 - 19:59, |
16.2.2014 - 20:48 | | | |||
Lud-mila » Smazaný uživatel (dexter) | ||||
Dej člověku moc a poznáš jaký je. Ano, je důležité si spočítat, co tím člověk získá a nebo ztratí, třeba v kraji, kde na jedno místo čeká 80 dalších a do důchodu už to má za pár. Nějak se nám vytratila úcta ke starším. Ostatní si mohou ťukat na čelo, ale z hrdinství rodinu neuživí, tak mu nezbude než se zatnout a jít dál a myslet si něco o volovi. |
16.2.2014 - 21:08 | | | |||
Růžová | ||||
...hmmm...co na to říct... http://www.youtube.com/watch?v=l4oW2Ggnrs4 |
16.2.2014 - 21:57 | | | |||
Mortina | ||||
No...je asi smutný, že v některejch firmách tohle patří k "firemní kultuře"... Stalo se to už někomu před tebou, že takhle "visel"? Jsou tam třeba na nástěnkách i "pracovníci měsíce" a takový tyhle věci? Na tom podle mě záleží...jestli je to tam běžná praxe, tak je to sice blbý ale asi bych to neřešila...prostě sem "přišla na řadu" a hotovo.... |
16.2.2014 - 22:13 | | | |||
Budd2 » Mortina | ||||
mně to přijde stejně trapný,jak když nás v družině vyhodnocovali a nejhodnější dostali za odměnu celaskon | ||||
Upraveno: 16.2.2014 - 22:39, Budd2 |
16.2.2014 - 22:16 | | | |||
Mortina » Budd2 | ||||
já si nic takovýho nevybavuju...pamatuju si akorát bodování úklidu pokojů na škole v přírodě. |
16.2.2014 - 22:23 | | | |||
Freja » Budd2 | ||||
Celaskon?A dělali jste pak na ně kyselý ksichty? Já jsem zaregistrovala,že šikana je dneska opět oblíbený způsob,jak si zvednout sebevědomí.Často se to děje v marketech,kde pětadvacetiletí manžeři buzerujou s velkým gustem o generaci starší ženský. Jak se tomu postavit,nevím.Mě se něco podobnýho stalo v životě dvakrát.Vždycky jsem se snažila přiměřeně bránit,ale když ti šéfuje psychopat....odešla jsem v klidu na jiný pracoviště a bylo mi fajn.Na obě dámy nakonec taky došlo... |
16.2.2014 - 22:33 | | | |||
Smazaný uživatel (dexter) » Freja | ||||
V současné době je v Čechách docela velká nezaměstnanost. Jde asi i ot o komu se to děje. Pokud se mu to děje ,jakou má možnost obrany a výběru zaměstnání. | ||||
Upraveno: 16.2.2014 - 22:34, |
16.2.2014 - 22:41 | | | |||
Budd2 » Freja | ||||
já ne,nebyl jsem dost hodnej a ani protekční,ale kyselý ksichty mi šly i bez celaskonu |
16.2.2014 - 22:45 | | | |||
No,to je jasný.Odcházet těsně před důchodem nebo podávat trestní oznámení je asi trochu nerozum,ale chápu,že to naštve a že si to člověk nechce nechat líbit... |
16.2.2014 - 22:46 | | | |||
Budd2 » Freja | ||||
jen škoda,že málokterá ženská to řeší jako se svým synem - fackou,příště by si floutek "manažer" držel větší odstup a ani to sebevědomí by neměl tak vysoko |
16.2.2014 - 22:50 | | | |||
Freja » Budd2 | ||||
Hmmm,napadení nadřízenýho...to nevim. Ale většina nadřízených je někomu taky podřízená,možná cesta vede tudy... | ||||
Upraveno: 16.2.2014 - 22:51, Freja |
16.2.2014 - 22:52 | | | |||
Smazaný uživatel (dexter) » Freja | ||||
Ona je i otázka,jestli vyhraný soudní spor je skutečná výhra co se týče všech důsledků. Většinou i nižší managment má podporu majitele firmy.Pokud jako obyčejný řadový zaměstnanec nemám schopného právníka(žraloka) pak nemá smysl proces vyhrát jen "obyčejně" Opravdu schopný a ostrý právník není zadarmo. |
16.2.2014 - 22:56 | | | |||
No,moje macecha se takhle soudila s Tescem.Bylo to nekonečný,ale po dvou letech vyhrála.Odškodnění jí nepokrylo ani ty výdaje za dobu,kdy byla bez práce(odcházela s paragrafem 53)... |
16.2.2014 - 23:00 | | | |||
Budd2 » Freja | ||||
no,tomu moc nevěřím - podřízené si většinou vybírá nadřízený - a jaký pán,takový pes |
16.2.2014 - 23:02 | | | |||
Freja » Budd2 | ||||
No,jak kde...ve firmě s X lidma,se hned nepozná kdo je jakej...a i ředitel je jen člověk A chce mít na pracovišti klid. |
17.2.2014 - 5:37 | | | |||
movvin » Smazaný uživatel (dexter) | ||||
Tý jo víš, že mě napadlo taky něco podobnýho. Já jsem totiž podobným způsobem (na náatěnce) vyřešila taky jednoho takovýho človíčka, co měl se mnou problém. A byl klid! Jenže se nejednalo o práci a bylo nám šestnáct |
17.2.2014 - 11:31 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » Freja | ||||
No právě že chce mít klid. Ale už neřeší jak ten klid jeho podřízení sjednávají . Zažila sem že stížnost na mou nadřízenou kterou sem na ni podala ,řešila sama ta nadřízená . No bylo to na pár facek Přesně ve stylu ,hele ona má tu drzost stěžovat si na tebe ,vyřiď si to s ní | ||||
Upraveno: 17.2.2014 - 11:33, |
17.2.2014 - 12:20 | | | |||
Miki | ||||
Mávla bych nad tím rukou a řekla si - Se nepo... A že se někdo směje? No a co? Zasmála bych se taky |
17.2.2014 - 16:21 | | | |||
šamanka.Janka | ||||
Dle mého názoru je tady porušeno právo na ochranu osoby. On tě veřejně zesměšnil. Porad se s právníkem, určitě by jsi to vyhrál, kdyby jsi šel k soudu. Dle mého názoru bych zašla za právníkem aby mu napsal dopis, co jsi dle zákona může dovolit a co ne, tím bude právní cestou usměrněn, ještě bych tam vložila větu o osobní zaujatosti, tím by si byl chráněn i proti pozdějším utokům. Právník jsi určitě poradí a ghonoráš zaplatí šéf. Jednak se tím budeš bránit, ale na rozdíl od šéfa právní cestou a jednak budeš sebe chránit proti budoucím výpadům. Napsat dopis na nástěnku mi nepřipadá rozumné a to již ze zákonu o ochraně osobností a nakonec, promin, ale budeš chytřejší než šéf. To co jse stalo nejdříve mělo byt ustní napomenutí, pak osobní důtka atd. |
17.2.2014 - 17:13 | | | |||
Lud-mila » šamanka.Janka | ||||
Já si také myslím, že porušili už jen to, že na těch nástěnkách prý visí fotky zaměstnanců a přitom nic nepodepisovali, že s tím souhlasí..........Pracuji jako pečovatelka a musíme mít podpis klientů, že můžeme jejich fotky dát na nástěnky, do novin, atd a hlavně nikoho nezesměšňujeme......... Stáří čeká na každýho..... |
17.2.2014 - 17:28 | | | |||
Smazaný uživatel (dexter) » šamanka.Janka | ||||
...a dále třeba dotyčný vítěz dostane výpověď za nadbytečnost a může se rovnou jít vítězně přihlásit na pracák. ..a nebo se může prokázat že dotyčný vedoucí jednal na popud majitelů firmy a pokud bude shánět práci v regionu tak si neškrtne...... |
17.2.2014 - 19:16 | | | |||
javor4 » šamanka.Janka | ||||
Ahoj děkuji všem co byli se mnou i proti mě . Chci vám ještě napsat ,že onen šéf je docela mstivý člověk takže to zatím nechám šumět a uvidíme . Když bude pokračovat ve výpadech tak s tím něco udělám , ale zatím budu jenom přihlížet a čekat . Jinak se s tím nedá nic dělat , máte někteří pravdu , že by to asi skončilo výpovědí a tady v našem regionu bych si asi neškrtl , už vzhledem k mému věku . Já když jsem byl mladý kluk tak pro mě starší byli bozi , kterých jsem si vážil a snažil jsem se od nich něco naučit . Dnes to bohužel už neplatí , hodně mladých hledí úplně někam jinam . |
17.2.2014 - 19:27 | | | |||
Glimmer Man » javor4 | ||||
No, to už dneska neplatí s těma mladejma a starejma... leda tak u řemesla, který nemá nic moc s elektronikou a počítačema. Teď právě běží zlomová generace. Za mě PC začínaly, takže já byl u toho. Starší ročníky ale ne, takže s tím nic moc neuměj. Hodně málo starších s tím něco umí. Takže dnešní mladí maj navrch. Což před dávnými lety asi moc možný nebylo, že by absolvent byl kvalifikovanější než padesátník. Dneska je to běžná praxe. Za pár let, až moje generace budou důchodci, se to asi zase vyrovná, pokud se nevymyslí něco novýho. Jinak v popisovaný situaci bych asi držel ústa a snažil se o to, abych už podobnou chybu neopakoval. Někdy je třeba to spolknout, než jít hrdně na sockovat na pracák. |
17.2.2014 - 20:36 | | | |||
Smazaný uživatel (silentium) » Glimmer Man | ||||
Myslím, že staří nemusí být nutně programátoři - jejich zkušenost je vyšší deviza - právě ti mladí programátoři sice jsou schopni někdy i bez chyby vytvořit program podle předloženého algoritmu, požadavku či vzorce, ale často ani náhodou netuší o co fakticky jde. Ale jinak je to více o poctivosti a 100% přístupu k práci ne o stáří - a tady je velmi co dohánět, vždy když objevím člověka, který ví co dělá a je správně na svém místě, velmi to kvituji. Mimochodem - tady minimálně jeden je. | ||||
Upraveno: 17.2.2014 - 20:40, |
17.2.2014 - 20:52 | | | |||
Glimmer Man » Smazaný uživatel (silentium) | ||||
Ono práce na PC není jenom programátorství... já myslel spíš uživatelský základy práce, že to bejvá problém. Ale jinak jo... někde jsem četl nebo slyšel (už si to pamatuju ale jenom velmi stručně), že někde (je jedno kde, asi Japonsko, ale nevím), že nějaká firma bere zaměstnance podle charakteru a ne podle s schopností, s tím, že schopnosti dokážeš člověka naučit, ale jeho charakter nezměníš. A s tím souhlasím a řídil bych se tím taky... banda emočně chorých odborníků ti ve výsledku moc neprospěje, když je budeš mít ve firmě. |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |