Hlavní stránkaBoční panel
19.2.2014 - 19:49 | Mitea - Timea | |
18.2.2014, 18:48 - SLUNCE V RYBÁCH: TOUŽÍM! Večer se Slunce přechýlí do Ryb a splyne s mořskou hladinou. Rozestře pestrou paletu barev převážně v zasněných pastelových odstínech mořsky modré, tyrkysové a červánkově růžové. Otevře širokou škálu podivně naléhavých a neuchopitelných nálad a pocitů, do nichž se na celý měsíc ponoříme, abychom jen pluli, rozpouštěli se, vznášeli se, vnímali, cítili, prožívali, čekali, obětovali se, podivovali se, žasli, toužili, přijímali, doufali a snili. A meditovali. Meditovat bychom měli půl hodiny denně, pokud nemáme moc práce. Pokud máme moc práce, měli bychom meditovat hodinu. Buddhistické přísloví (a Merkur stále ve Vodnáři, v Rybách bychom takovou jízlivost z úst nevypustili). Jsme ve fázi naprostého a dokonalého uvolnění, tělesné regenerace, duševního vyrovnání, duchovního obrození, odpuštění. Ve fázi bezčasí, splynutí, spojení a provázání konců a začátků. Ve fázi bezbřehé existence, rozpuštění hranic a omezení, prostupnosti nekonečného množství všech stále vznikajících a zanikajících realit. Ve fázi snů, vizí, nadějí, vhledů, mimosmyslového poznání, iluzí a tušené jistoty blížícího se zrodu. Ve fázi paralelních světů a všeobjímajícího vědomí, kde neexistuje čas ani prostor ani jakákoliv takzvaně objektivní míra. Není jí třeba. Nemá smysl neustále se ptát a dotírat kdy přesně, co přesně, jak přesně: odpověď nepřichází. Nemá smysl vehementně usilovat, snažit se, tlačit na pilu: plány nám protékají mezi prsty. Nemá smysl kalkulovat, přemýšlet, strukturovat, konkretizovat: hrad z písku odnese první přílivová vlna. Stačí být. Hudba: http://www.youtube.com/watch?v=FqAgoUyrfEE&list=PL801AB2BF1FD7527E Film: http://www.youtube.com/watch?v=owtmpDEjb5A Citát: http://www.soulgarden.g6.cz/wp-content/uploads/2013/01/321381_473604166029631_1472107373_n.jpg |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
20.2.2014 - 11:43 | | | |||
allinone | ||||
kto sú Budhisti, že tvrdia, že meditovať sa má pol hodiny alebo hodinu? to je ako keď mi jeden prednášajúci tvrdil, že meditovať máme o 5h ráno ...pre mňa by to bolo násilie vstávať tak zavčasu a žiaden osoh by to tým pádom môjmu telu neprinieslo ... to, čo vyhovuje iným nemusí mne :) ja radšej večer pri sviečke |
20.2.2014 - 12:04 | | | |||
Budd2 » allinone | ||||
sis to asi špatně pospojovala Ono se to česky dá vyjádřit i tak,že když máš nejvíc práce,dej si pauzu (možná ti v ní dojde,že z 10 věcí,které "musíš" stihnout je 7 somárin )...no a ta hodinová meditace místo půlhodinové je jen jiný způsob,jak se dostat ke stejnému výsledku - prostě ty somáriny udělat nestihneš .Aspoň já tomu rozumím radši takhle,než abych z toho dělal,že mi někdo určuje kolik hodin a kdy mám meditovat...mimochodem,kdybys byla někde v buddhistickém ášramu,nebyl by pro Tebe problém vstávat v 5 (někde vstávají už ve 3 ) | ||||
Upraveno: 20.2.2014 - 12:43, Budd2 |
20.2.2014 - 12:08 | | | |||
allinone » Budd2 | ||||
ak je človek väčšinu dňa v bdelosti, tak meditácia sa môže odložiť, či? jeden rinpočhe raz povedal: "Buďte ako človek, ktorý má zlomeninu lebky - stále si dáva pozor a obáva sa, aby sa ho nikto nedotkol." ...to je podľa neho bdelosť |
20.2.2014 - 12:25 | | | |||
Budd2 » allinone | ||||
rinpočhe nepochybně ví o čem mluví kdybych byl rejpavej,řekl bych,že někdy musel dostat pěknou ránu do hlavy | ||||
Upraveno: 20.2.2014 - 12:25, Budd2 |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |