Hlavní stránkaBoční panel
4.3.2014 - 6:41 | Mortina | |
Asi se se mnou loučí noťas. Jako vim, že sem se k němu zrovna dobře nechovala ale stejnak...sem si na něj zvykla. Nejdřív se mi tam objevovala ta vraždící modrá obrazovka a pak začal hučet...obrazovka už to vzdala, ale hučení občas eště je...jakoby se přehřejvá...i sem ho pucovala ale nevim no. Jenže včera...včera sem si kopla do napájecího kapelu a celej noťas zhasnul....sem zjistila, že se mi nenabíjí...včera večer mi ikonka baterky psala 77%-nenabíjí se. Dneska píše 70% - nenabíjí se. Tak teď nevim....budou ty procenta ubejvat, nebo dokud sem na kabelu, tak dobrý? Jak dlouho asi noťas funguje? Dneska se všechno dělá dost spotřebně, takže ty cca 4 roky co ho mám mě celkem překvapujou...a hlavně nevim...mám si koupit novou baterku nebo rovnou celej noťas? Že totiž ty baterky sou taky za cca 2 litry, tak jestli taková investice má vůbec cenu... |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
4.3.2014 - 6:43 | | | |||
Mortina | ||||
A eště sem přemejšlela, že by mi možná stačil netbook...si vybavuju, že sem kdysi někde zahlídla, že je to něco jinýho než noťas Ale vim vo tom úplný houby, takže předem upozorňuju, že kdo se mi bude smát, toho vykážu do jiný diskuze. | ||||
Upraveno: 4.3.2014 - 6:43, Mortina |
4.3.2014 - 7:18 | | | |||
Mortina | ||||
Takže procenta ubejvaj...69% píše...tak timhle tempem tady než mi někdo vodpoví, tak budu vodpojená definitivně. |
4.3.2014 - 7:23 | | | |||
Růžová | ||||
...ještě svítíš... ...já ti moc neporadím, jen Ti jdu říct, že mně ten můj taky odchází, ale ne vnitřně, ale zvenku...dělají se mi skvrny na monitoru, praskají a odpadávají různé plastové části...mám ho 2 a kousek roku, mám teda prodlouženou záruku, ale kdo ví, jestli mi to uznají... |
4.3.2014 - 8:46 | | | |||
Mortina » Růžová | ||||
Hm...jenze to sou jen kosmeticky vady kosmeticky ten muj vypada jak novej...jen mezernik uz je bez lesku |
4.3.2014 - 9:14 | | | |||
UreaNayal | ||||
já jsem tedy taky,co se techniky týče odborník -takže jen zkušenost,kterou s notesem mám-vydržel mi 5,5let-a to jsem se k němu nechovala zrovna mateřsky-šlapal vlastně den-co-den-byl to zkrátka držák-co mi 2x odešlo,než mi zamával definitivně byl nabíjecí kabel-a dělalo mi to přesně to,co popisuješ-nenabíjelo se-takže pokud jsi ještě nezkoušela=pujč si někde nabíjecí kábl a ozkoušej,jestli není problém tam/nebo zanes do prodejny-ozkouší to/-víc sloužit nemohu...ted mám 3 roky netbook-je to totální miláček-maličký,lehoučký/má kovovou šase-takže vydrží i mé zacházení/a co je skvost-je výdrž baterky=8h v pohodě-jen jsem se musela prokousat tím,že je to všechno pidi-ale dnes už mi to nepřijde-jde o zvyk.. |
4.3.2014 - 10:10 | | | |||
Mortina » UreaNayal | ||||
Kabel? Ty jo to mi nenapadlo....sem myslela, ze spis zdechla baterka a ze to svisti na stavu ze site....noooo...ac netechnik mas jednicku za dobrou radu |
4.3.2014 - 10:37 | | | |||
gucumatz | ||||
Zazálohuj si všechno,o co nechceš přijít a pokud nějak vyřešíš to napájení,tak přeinstaluj Windows. To by mělo pomoct. Já mám notes 6 let a zatím se drží. Vlastně se pořád drží i ten desetiletej,kterej jsem dal vnučce. Asi taky ale záleží,jakou máš značku. |
4.3.2014 - 12:16 | | | |||
Budd2 | ||||
Baterka bude OK,problém bude v nabíjení : vadný adaptér,kabel,nebo nejspíš jak jsi zakopla,poškodil se konektor v NB.To se dá opravit.Zkus jiný adaptér a uvidíš .Ale bacha na různé univerzální,radši originál se stejnými parametry. Jo a odnes ho do servisu,ať Ti ho vyčistí - přehřívá se nejspíš proto,že má prachem ucpaný chladič procesoru - pak se chová jak líná mršina | ||||
Upraveno: 4.3.2014 - 12:19, Budd2 |
4.3.2014 - 12:35 | | | |||
Růžová » Mortina | ||||
...no, to joo...navíc občas zábavný vady...když si prohlížím fotky a něčí hlava je pod skvrnou, což je vždycky, protože ten pavouk je uprostřed obrazovky, tak si můžu představovat, jak se kdo tváří...atd ...což dává prostor mé bujné fantazii...kdybych tedy někdy náhodou komentovala nějaký obrázek či fotku mimo mísu...tak vězte, že jsem si to prostě představila jinak... |
4.3.2014 - 12:37 | | | |||
Mortina » gucumatz | ||||
Ježiš to je úkolůůůů Momentálně je prioritou to nabíjení...64 % totiž... |
4.3.2014 - 12:40 | | | |||
Mortina » Budd2 | ||||
Jinej jinej...jako já jinej nemám. No nic...ho vopucuju, vložim ho do obalu a drahej ať si s tim někde poradí...co mám jako furt fšechno zařizovat já, že jo. Prach tam bude...sem ho pucovala naposled před vánocema...někdy... ...a to eště tak jako laicky...teď už sem proškolená od kámoše, takže to ho vezmu z gruntu. Ale tim, že to neni baterka si mě uklidnil, páč to bych momentálně blbě řešila. Myslíš, že dočasně by byl neznačkovej adaptér průšvih? Nevim, jestli by tady v tom našem krámě měli zrovna Toshibu.... |
4.3.2014 - 12:41 | | | |||
Mortina » Růžová | ||||
No, si to nech patentovat...noťas s fantazií |
4.3.2014 - 12:59 | | | |||
10_GOTO_10 | ||||
4 roky zas není tolik, aby se ten noťas musel vyhazovat. Teda jestli na něm jen píšeš mejly a brouzdáš po netu. Tak jak to popisuješ (modrá smrt) - bude problém jen s "vyhnilýma" oknama - takže přeinstaluj. To hučení větráku (pokud není mazel v pořádnem zápřahu, třeba při grafických hrách ) - s tím také může souviset. Taky je dobré udělat upgarde biosu a firmware (to je už dnes jednoduché - po nainstalování nových oken/Win7, ale klidně i WinXP/ si stáhneš ze stránek výrobce podle S/N celé cédéčko, spustíš instalaci a na nic nemakáš) Ta klesající baterka, může souviset s vadným zdrojem - stačí nechat proměřit, nebo třeba i jen přelomeným kablíkem. chjo - Vy mladí, konzumenti, byste dneska všecko hned vyhazovali . To můj děda, když vytloukl z prkna starej hřebík, hezky ho ještě kladívkem narovnal a schoval . No a jestli uvažuješ o fakt novém poči, tak jdi do nějaké herní sestavy . Já si ji pořídil minulý týden, neboť jsem při hraní tanků definitívně uvařil grafiku v notebooku - prostě se nestíhala uchladit a zničila se. (teda zničili mi jí ti dva japonci "Samo" a "Seto" ) Teď mám pod stolem pořádnou robusní bednu, co švihá jak víno - a tanky na něm ničím jako u Kursku Netbook je píčovina a to to píšu ještě slušně, tak asi tak. Jestli se chceš o tom ještě něják poradit - do PM. p.s. jo - ten prach uvnitř, jak píše budha, může znamenat, že se hůř chladí, takže se pak automaticky zvedají i otáčky větráku - takže vyčistit. | ||||
Upraveno: 4.3.2014 - 13:02, 10_GOTO_10 |
4.3.2014 - 13:03 | | | |||
Glimmer Man » 10_GOTO_10 | ||||
Modrá smrt může bejt taky o problému s "železem". To pak možná ani tu přeinstalaci nedokončí... a když jo, žádná výhra se konat nebude. |
4.3.2014 - 13:05 | | | |||
Budd2 » Mortina | ||||
Tak na vyzkoušení stačí od někoho půjčit.Toshibu můžeš koupit v krámech s PC nebo na Aukru(Toshiba tam má oficiální obchod).A Protože Toshibu mám taky,už druhou,můžu Ti z vlastní zkušenosti říct,že už nikdy nepojede na neznačkový adaptér,protože ta první to odnesla - vyhořely nabíjecí obvody na základní desce a oprava je prý nerentabilní.Jo ušetřil jsem 400,- .Kdybych ten neznačkovej adaptér viděl vevnitř před koupí,nechtěl bych ho ani za dvacku . |
4.3.2014 - 13:11 | | | |||
10_GOTO_10 » Glimmer Man | ||||
tak určitě, ale obvykle jsem narazil na problémy s drivery (třeba ty defaultní windowsí jsou často nepoužitélné..) No bude to troubleshoot, ale vyhazovat to ještě před vyzkoušením, je podle mne škoda. Ještě k tomu zdroji - neznačkové radějí neeeee. ..a určitě zkontrolovat jestli odpovídá napájecí napětí /"proud" "udávaný max. odběr" může být vyšší/ |
4.3.2014 - 13:16 | | | |||
Budd2 » Budd2 | ||||
jo,hele,zkus nějak různě kroutit tím napájecím konektorem,jestli v nějaké poloze začne nabíjet ,je to jasné |
4.3.2014 - 13:18 | | | |||
Glimmer Man » 10_GOTO_10 | ||||
Pokud neprojdeš ani instalací, tak si právě nemyslím, že to je problém s drivery. |
4.3.2014 - 18:46 | | | |||
Mortina » 10_GOTO_10 | ||||
Když mě noťas vyhovuje...sem uplně hotová ze sestav propojenejch kabelem...asi nějaká kabelová fobie nebo co. Modrá smrt už se mi ale dobře dva roky neobjevila, takže si myslim, že šla strašit jinam. |
4.3.2014 - 18:47 | | | |||
Mortina » Budd2 | ||||
No a to mi řekni proč, když je to stejně všechno z Číny |
4.3.2014 - 18:48 | | | |||
Mortina » Budd2 | ||||
To sem zkoušela...i sem to vypojovala a znova spojovala a foukala a nic. |
4.3.2014 - 18:55 | | | |||
Mitea - Timea | ||||
Tiez mi asi odchádza...mám ho 4 roky,mozno pät...myslím,ze nový bude nutný..a tento ako záloha..zacína vrcat,aj ked sa o neho starám,vysávam atd..a je uz dost pomalý. |
4.3.2014 - 20:08 | | | |||
Budd2 » Mortina | ||||
No přece proto,že šmejd nepoznáš podle toho,KDE byl vyrobenej,ale JAK.V tomhle případě opravdu hodně fušerská práce a šetření na nesprávných místech |
4.3.2014 - 21:37 | | | |||
Clanci | ||||
Mám"kvalitní" Fukušimu a je to šitka jako kráva.Po 3 letech je napůl do šrotu.Jen co ušetřím na nový,tenhle prostřelím kulovnicí,abych si alespon užil.. |
4.3.2014 - 23:10 | | | |||
gucumatz | ||||
Koukám,že NTB Toshiba jsou celkem v oblibě. Já na ně nedám dopustit.Mám už třetí. Nejdřív Satelite A100,pak Satelite A300 a teď Qosmio. Všechny 3 šlapou pořád dobře,jen u toho Qosmia u některých novějších her,např Battlefield 3,4 a pod. musím používat chladící podložku. Na druhou stranu,už ty bojovky tolik nehraju,tak nedostává takovej záhul. |
6.3.2014 - 10:02 | | | |||
Mortina | ||||
Tak jen abyste věděli...nebylo to kabelem, vodešla baterka. Drahej mi sdělil, že byl za kokota, když mu v krámě baterku vyndali a sdělili, že může fungovat jen na kabel. |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |