Hlavní stránkaBoční panel
4.3.2014 - 6:41 | Mortina | |
Asi se se mnou loučí noťas. Jako vim, že sem se k němu zrovna dobře nechovala ale stejnak...sem si na něj zvykla. Nejdřív se mi tam objevovala ta vraždící modrá obrazovka a pak začal hučet...obrazovka už to vzdala, ale hučení občas eště je...jakoby se přehřejvá...i sem ho pucovala ale nevim no. Jenže včera...včera sem si kopla do napájecího kapelu a celej noťas zhasnul....sem zjistila, že se mi nenabíjí...včera večer mi ikonka baterky psala 77%-nenabíjí se. Dneska píše 70% - nenabíjí se. Tak teď nevim....budou ty procenta ubejvat, nebo dokud sem na kabelu, tak dobrý? Jak dlouho asi noťas funguje? Dneska se všechno dělá dost spotřebně, takže ty cca 4 roky co ho mám mě celkem překvapujou...a hlavně nevim...mám si koupit novou baterku nebo rovnou celej noťas? Že totiž ty baterky sou taky za cca 2 litry, tak jestli taková investice má vůbec cenu... ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 6:43 | | | ||
Mortina | ||||
A eště sem přemejšlela, že by mi možná stačil netbook...si vybavuju, že sem kdysi někde zahlídla, že je to něco jinýho než noťas ![]() Ale vim vo tom úplný houby, takže předem upozorňuju, že kdo se mi bude smát, toho vykážu do jiný diskuze. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 4.3.2014 - 6:43, Mortina |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 7:18 | | | ||
Mortina | ||||
Takže procenta ubejvaj...69% píše...tak timhle tempem tady než mi někdo vodpoví, tak budu vodpojená definitivně. ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 7:23 | | | ||
Růžová | ||||
...ještě svítíš... ![]() ![]() ...já ti moc neporadím, jen Ti jdu říct, že mně ten můj taky odchází, ale ne vnitřně, ale zvenku...dělají se mi skvrny na monitoru, praskají a odpadávají různé plastové části...mám ho 2 a kousek roku, mám teda prodlouženou záruku, ale kdo ví, jestli mi to uznají... ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 8:46 | | | ||
Mortina » Růžová | ||||
Hm...jenze to sou jen kosmeticky vady ![]() ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 9:14 | | | ||
UreaNayal | ||||
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 10:10 | | | ||
Mortina » UreaNayal | ||||
Kabel? Ty jo to mi nenapadlo....sem myslela, ze spis zdechla baterka a ze to svisti na stavu ze site....noooo...ac netechnik mas jednicku za dobrou radu ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 10:37 | | | ||
gucumatz | ||||
Zazálohuj si všechno,o co nechceš přijít a pokud nějak vyřešíš to napájení,tak přeinstaluj Windows. To by mělo pomoct. Já mám notes 6 let a zatím se drží. Vlastně se pořád drží i ten desetiletej,kterej jsem dal vnučce. Asi taky ale záleží,jakou máš značku. |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 12:16 | | | ||
Budd2 | ||||
Baterka bude OK,problém bude v nabíjení : vadný adaptér,kabel,nebo nejspíš jak jsi zakopla,poškodil se konektor v NB.To se dá opravit.Zkus jiný adaptér a uvidíš ![]() Jo a odnes ho do servisu,ať Ti ho vyčistí - přehřívá se nejspíš proto,že má prachem ucpaný chladič procesoru - pak se chová jak líná mršina ![]() | ||||
Upraveno: 4.3.2014 - 12:19, Budd2 |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 12:35 | | | ||
Růžová » Mortina | ||||
...no, to joo...navíc občas zábavný vady...když si prohlížím fotky a něčí hlava je pod skvrnou, což je vždycky, protože ten pavouk je uprostřed obrazovky, tak si můžu představovat, jak se kdo tváří...atd ![]() ...což dává prostor mé bujné fantazii...kdybych tedy někdy náhodou komentovala nějaký obrázek či fotku mimo mísu...tak vězte, že jsem si to prostě představila jinak... ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 12:37 | | | ||
Mortina » gucumatz | ||||
Ježiš to je úkolůůůů ![]() Momentálně je prioritou to nabíjení...64 % totiž... ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 12:40 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
Jinej jinej...jako já jinej nemám. ![]() No nic...ho vopucuju, vložim ho do obalu a drahej ať si s tim někde poradí...co mám jako furt fšechno zařizovat já, že jo. ![]() Prach tam bude...sem ho pucovala naposled před vánocema...někdy... ![]() Ale tim, že to neni baterka si mě uklidnil, páč to bych momentálně blbě řešila. Myslíš, že dočasně by byl neznačkovej adaptér průšvih? Nevim, jestli by tady v tom našem krámě měli zrovna Toshibu.... ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 12:41 | | | ||
Mortina » Růžová | ||||
No, si to nech patentovat...noťas s fantazií ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 12:59 | | | ||
10_GOTO_10 | ||||
4 roky zas není tolik, aby se ten noťas musel vyhazovat. Teda jestli na něm jen píšeš mejly a brouzdáš po netu. Tak jak to popisuješ (modrá smrt) - bude problém jen s "vyhnilýma" oknama - takže přeinstaluj. To hučení větráku (pokud není mazel v pořádnem zápřahu, třeba při grafických hrách ![]() Taky je dobré udělat upgarde biosu a firmware (to je už dnes jednoduché - po nainstalování nových oken/Win7, ale klidně i WinXP/ si stáhneš ze stránek výrobce podle S/N celé cédéčko, spustíš instalaci a na nic nemakáš) Ta klesající baterka, může souviset s vadným zdrojem - stačí nechat proměřit, nebo třeba i jen přelomeným kablíkem. chjo - Vy mladí, konzumenti, byste dneska všecko hned vyhazovali ![]() To můj děda, když vytloukl z prkna starej hřebík, hezky ho ještě kladívkem narovnal a schoval ![]() No a jestli uvažuješ o fakt novém poči, tak jdi do nějaké herní sestavy ![]() Já si ji pořídil minulý týden, neboť jsem při hraní tanků definitívně uvařil grafiku v notebooku - prostě se nestíhala uchladit a zničila se. (teda zničili mi jí ti dva japonci "Samo" a "Seto" ![]() Teď mám pod stolem pořádnou robusní bednu, co švihá jak víno - a tanky na něm ničím jako u Kursku ![]() Netbook je píčovina a to to píšu ještě slušně, tak asi tak. Jestli se chceš o tom ještě něják poradit - do PM. p.s. jo - ten prach uvnitř, jak píše budha, může znamenat, že se hůř chladí, takže se pak automaticky zvedají i otáčky větráku - takže vyčistit. | ||||
Upraveno: 4.3.2014 - 13:02, 10_GOTO_10 |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 13:03 | | | ||
Glimmer Man » 10_GOTO_10 | ||||
Modrá smrt může bejt taky o problému s "železem". To pak možná ani tu přeinstalaci nedokončí... a když jo, žádná výhra se konat nebude. |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 13:05 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
Tak na vyzkoušení stačí od někoho půjčit.Toshibu můžeš koupit v krámech s PC nebo na Aukru(Toshiba tam má oficiální obchod).A Protože Toshibu mám taky,už druhou,můžu Ti z vlastní zkušenosti říct,že už nikdy nepojede na neznačkový adaptér,protože ta první to odnesla - vyhořely nabíjecí obvody na základní desce a oprava je prý nerentabilní.Jo ušetřil jsem 400,- ![]() ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 13:11 | | | ||
10_GOTO_10 » Glimmer Man | ||||
tak určitě, ale obvykle jsem narazil na problémy s drivery (třeba ty defaultní windowsí jsou často nepoužitélné..) No bude to troubleshoot, ale vyhazovat to ještě před vyzkoušením, je podle mne škoda. Ještě k tomu zdroji - neznačkové radějí neeeee. ..a určitě zkontrolovat jestli odpovídá napájecí napětí /"proud" "udávaný max. odběr" může být vyšší/ |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 13:16 | | | ||
Budd2 » Budd2 | ||||
jo,hele,zkus nějak různě kroutit tím napájecím konektorem,jestli v nějaké poloze začne nabíjet ,je to jasné ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 13:18 | | | ||
Glimmer Man » 10_GOTO_10 | ||||
Pokud neprojdeš ani instalací, tak si právě nemyslím, že to je problém s drivery. |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 18:46 | | | ||
Mortina » 10_GOTO_10 | ||||
Když mě noťas vyhovuje...sem uplně hotová ze sestav propojenejch kabelem...asi nějaká kabelová fobie nebo co. ![]() Modrá smrt už se mi ale dobře dva roky neobjevila, takže si myslim, že šla strašit jinam. ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 18:47 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
No a to mi řekni proč, když je to stejně všechno z Číny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 18:48 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
To sem zkoušela...i sem to vypojovala a znova spojovala a foukala a nic. ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 18:55 | | | ||
Mitea - Timea | ||||
Tiez mi asi odchádza...mám ho 4 roky,mozno pät...myslím,ze nový bude nutný..a tento ako záloha..zacína vrcat,aj ked sa o neho starám,vysávam atd..a je uz dost pomalý. |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 20:08 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
No přece proto,že šmejd nepoznáš podle toho,KDE byl vyrobenej,ale JAK.V tomhle případě opravdu hodně fušerská práce a šetření na nesprávných místech ![]() |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 21:37 | | | ||
Clanci | ||||
Mám"kvalitní" Fukušimu a je to šitka jako kráva.Po 3 letech je napůl do šrotu.Jen co ušetřím na nový,tenhle prostřelím kulovnicí,abych si alespon užil.. |
![]() ![]() | 4.3.2014 - 23:10 | | | ||
gucumatz | ||||
Koukám,že NTB Toshiba jsou celkem v oblibě. ![]() Já na ně nedám dopustit.Mám už třetí. Nejdřív Satelite A100,pak Satelite A300 a teď Qosmio. Všechny 3 šlapou pořád dobře,jen u toho Qosmia u některých novějších her,např Battlefield 3,4 a pod. musím používat chladící podložku. Na druhou stranu,už ty bojovky tolik nehraju,tak nedostává takovej záhul. ![]() |
![]() ![]() | 6.3.2014 - 10:02 | | | ||
Mortina | ||||
Tak jen abyste věděli...nebylo to kabelem, vodešla baterka. Drahej mi sdělil, že byl za kokota, když mu v krámě baterku vyndali a sdělili, že může fungovat jen na kabel. ![]() ![]() ![]() |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |