... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Životnost notebooku

4.3.2014 - 6:41Mortina
Asi se se mnou loučí noťas. Jako vim, že sem se k němu zrovna dobře nechovala ale stejnak...sem si na něj zvykla.
Nejdřív se mi tam objevovala ta vraždící modrá obrazovka a pak začal hučet...obrazovka už to vzdala, ale hučení občas eště je...jakoby se přehřejvá...i sem ho pucovala ale nevim no.
Jenže včera...včera sem si kopla do napájecího kapelu a celej noťas zhasnul....sem zjistila, že se mi nenabíjí...včera večer mi ikonka baterky psala 77%-nenabíjí se. Dneska píše 70% - nenabíjí se.
Tak teď nevim....budou ty procenta ubejvat, nebo dokud sem na kabelu, tak dobrý? Jak dlouho asi noťas funguje? Dneska se všechno dělá dost spotřebně, takže ty cca 4 roky co ho mám mě celkem překvapujou...a hlavně nevim...mám si koupit novou baterku nebo rovnou celej noťas? Že totiž ty baterky sou taky za cca 2 litry, tak jestli taková investice má vůbec cenu... :33:

Příspěvky v diskuzi (26)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Mortina
4.3.2014 - 6:43
0|0

Mortina
A eště sem přemejšlela, že by mi možná stačil netbook...si vybavuju, že sem kdysi někde zahlídla, že je to něco jinýho než noťas :7:
Ale vim vo tom úplný houby, takže předem upozorňuju, že kdo se mi bude smát, toho vykážu do jiný diskuze. :22: :36: :10: :10: :10: :10:
Upraveno: 4.3.2014 - 6:43, Mortina 
Mortina
4.3.2014 - 7:18
0|0

Mortina
Takže procenta ubejvaj...69% píše...tak timhle tempem tady než mi někdo vodpoví, tak budu vodpojená definitivně. :14:
Růžová
4.3.2014 - 7:23
0|0

Růžová
...ještě svítíš... :5: :6:

...já ti moc neporadím, jen Ti jdu říct, že mně ten můj taky odchází, ale ne vnitřně, ale zvenku...dělají se mi skvrny na monitoru, praskají a odpadávají různé plastové části...mám ho 2 a kousek roku, mám teda prodlouženou záruku, ale kdo ví, jestli mi to uznají... :9:
Mortina
4.3.2014 - 8:46
0|0

Mortina » Růžová
Hm...jenze to sou jen kosmeticky vady :6: kosmeticky ten muj vypada jak novej...jen mezernik uz je bez lesku :10:
UreaNayal
4.3.2014 - 9:14
0|0

UreaNayal
:10: já jsem tedy taky,co se techniky týče odborník :10: :5: -takže jen zkušenost,kterou s notesem mám-vydržel mi 5,5let-a to jsem se k němu nechovala zrovna mateřsky-šlapal vlastně den-co-den-byl to zkrátka držák-co mi 2x odešlo,než mi zamával definitivně byl nabíjecí kabel-a dělalo mi to přesně to,co popisuješ-nenabíjelo se-takže pokud jsi ještě nezkoušela=pujč si někde nabíjecí kábl a ozkoušej,jestli není problém tam/nebo zanes do prodejny-ozkouší to/-víc sloužit nemohu...ted mám 3 roky netbook-je to totální miláček-maličký,lehoučký/má kovovou šase-takže vydrží i mé zacházení/a co je skvost-je výdrž baterky=8h v pohodě-jen jsem se musela prokousat tím,že je to všechno pidi-ale dnes už mi to nepřijde-jde o zvyk..
Mortina
4.3.2014 - 10:10
0|0

Mortina » UreaNayal
Kabel? Ty jo to mi nenapadlo....sem myslela, ze spis zdechla baterka a ze to svisti na stavu ze site....noooo...ac netechnik mas jednicku za dobrou radu :10:
gucumatz
4.3.2014 - 10:37
0|0

gucumatz
Zazálohuj si všechno,o co nechceš přijít a pokud nějak vyřešíš to napájení,tak přeinstaluj Windows.
To by mělo pomoct.
Já mám notes 6 let a zatím se drží.
Vlastně se pořád drží i ten desetiletej,kterej jsem dal vnučce.
Asi taky ale záleží,jakou máš značku.
Budd2
4.3.2014 - 12:16
0|0

Budd2
Baterka bude OK,problém bude v nabíjení : vadný adaptér,kabel,nebo nejspíš jak jsi zakopla,poškodil se konektor v NB.To se dá opravit.Zkus jiný adaptér a uvidíš :4:.Ale bacha na různé univerzální,radši originál se stejnými parametry.

Jo a odnes ho do servisu,ať Ti ho vyčistí - přehřívá se nejspíš proto,že má prachem ucpaný chladič procesoru - pak se chová jak líná mršina :5:
Upraveno: 4.3.2014 - 12:19, Budd2 
Růžová
4.3.2014 - 12:35
0|0

Růžová » Mortina
...no, to joo...navíc občas zábavný vady...když si prohlížím fotky a něčí hlava je pod skvrnou, což je vždycky, protože ten pavouk je uprostřed obrazovky, tak si můžu představovat, jak se kdo tváří...atd :1:

...což dává prostor mé bujné fantazii...kdybych tedy někdy náhodou komentovala nějaký obrázek či fotku mimo mísu...tak vězte, že jsem si to prostě představila jinak... :5:
Mortina
4.3.2014 - 12:37
0|0

Mortina » gucumatz
Ježiš to je úkolůůůů :5:
Momentálně je prioritou to nabíjení...64 % totiž... :3:
Mortina
4.3.2014 - 12:40
0|0

Mortina » Budd2
Jinej jinej...jako já jinej nemám. :8:
No nic...ho vopucuju, vložim ho do obalu a drahej ať si s tim někde poradí...co mám jako furt fšechno zařizovat já, že jo. :14:
Prach tam bude...sem ho pucovala naposled před vánocema...někdy... :33: ...a to eště tak jako laicky...teď už sem proškolená od kámoše, takže to ho vezmu z gruntu.

Ale tim, že to neni baterka si mě uklidnil, páč to bych momentálně blbě řešila.
Myslíš, že dočasně by byl neznačkovej adaptér průšvih? Nevim, jestli by tady v tom našem krámě měli zrovna Toshibu.... :31:
Mortina
4.3.2014 - 12:41
0|0

Mortina » Růžová
No, si to nech patentovat...noťas s fantazií :2:
10_GOTO_10
4.3.2014 - 12:59
0|0

10_GOTO_10
4 roky zas není tolik, aby se ten noťas musel vyhazovat.
Teda jestli na něm jen píšeš mejly a brouzdáš po netu.

Tak jak to popisuješ (modrá smrt) - bude problém jen s "vyhnilýma" oknama - takže přeinstaluj.
To hučení větráku (pokud není mazel v pořádnem zápřahu, třeba při grafických hrách :33: ) - s tím také může souviset.

Taky je dobré udělat upgarde biosu a firmware (to je už dnes jednoduché - po nainstalování nových oken/Win7, ale klidně i WinXP/ si stáhneš ze stránek výrobce podle S/N celé cédéčko, spustíš instalaci a na nic nemakáš)

Ta klesající baterka, může souviset s vadným zdrojem - stačí nechat proměřit, nebo třeba i jen přelomeným kablíkem.

chjo - Vy mladí, konzumenti, byste dneska všecko hned vyhazovali :21: .
To můj děda, když vytloukl z prkna starej hřebík, hezky ho ještě kladívkem narovnal a schoval :23: .

No a jestli uvažuješ o fakt novém poči, tak jdi do nějaké herní sestavy :44: .
Já si ji pořídil minulý týden, neboť jsem při hraní tanků definitívně uvařil grafiku v notebooku - prostě se nestíhala uchladit a zničila se. (teda zničili mi jí ti dva japonci "Samo" a "Seto" :5:)
Teď mám pod stolem pořádnou robusní bednu, co švihá jak víno - a tanky na něm ničím jako u Kursku :10:

Netbook je píčovina a to to píšu ještě slušně, tak asi tak.
Jestli se chceš o tom ještě něják poradit - do PM.

p.s. jo - ten prach uvnitř, jak píše budha, může znamenat, že se hůř chladí, takže se pak automaticky zvedají i otáčky větráku - takže vyčistit.
Upraveno: 4.3.2014 - 13:02, 10_GOTO_10 
Glimmer Man
4.3.2014 - 13:03
0|0

Glimmer Man » 10_GOTO_10
Modrá smrt může bejt taky o problému s "železem". To pak možná ani tu přeinstalaci nedokončí... a když jo, žádná výhra se konat nebude.
Budd2
4.3.2014 - 13:05
0|0

Budd2 » Mortina
Tak na vyzkoušení stačí od někoho půjčit.Toshibu můžeš koupit v krámech s PC nebo na Aukru(Toshiba tam má oficiální obchod).A Protože Toshibu mám taky,už druhou,můžu Ti z vlastní zkušenosti říct,že už nikdy nepojede na neznačkový adaptér,protože ta první to odnesla - vyhořely nabíjecí obvody na základní desce a oprava je prý nerentabilní.Jo ušetřil jsem 400,- :22:.Kdybych ten neznačkovej adaptér viděl vevnitř před koupí,nechtěl bych ho ani za dvacku :14:.
10_GOTO_10
4.3.2014 - 13:11
0|0

10_GOTO_10 » Glimmer Man
tak určitě, ale obvykle jsem narazil na problémy s drivery (třeba ty defaultní windowsí jsou často nepoužitélné..)
No bude to troubleshoot, ale vyhazovat to ještě před vyzkoušením, je podle mne škoda.

Ještě k tomu zdroji - neznačkové radějí neeeee.
..a určitě zkontrolovat jestli odpovídá napájecí napětí /"proud" "udávaný max. odběr" může být vyšší/
Budd2
4.3.2014 - 13:16
0|0

Budd2 » Budd2
jo,hele,zkus nějak různě kroutit tím napájecím konektorem,jestli v nějaké poloze začne nabíjet ,je to jasné :1:
Glimmer Man
4.3.2014 - 13:18
0|0

Glimmer Man » 10_GOTO_10
Pokud neprojdeš ani instalací, tak si právě nemyslím, že to je problém s drivery.
Mortina
4.3.2014 - 18:46
0|0

Mortina » 10_GOTO_10
Když mě noťas vyhovuje...sem uplně hotová ze sestav propojenejch kabelem...asi nějaká kabelová fobie nebo co. :10:
Modrá smrt už se mi ale dobře dva roky neobjevila, takže si myslim, že šla strašit jinam. :2:
Mortina
4.3.2014 - 18:47
0|0

Mortina » Budd2
No a to mi řekni proč, když je to stejně všechno z Číny :33: :14: :10:
Mortina
4.3.2014 - 18:48
0|0

Mortina » Budd2
To sem zkoušela...i sem to vypojovala a znova spojovala a foukala a nic. :2:
Mitea - Timea
4.3.2014 - 18:55
0|0

Mitea - Timea
Tiez mi asi odchádza...mám ho 4 roky,mozno pät...myslím,ze nový bude nutný..a tento ako záloha..zacína vrcat,aj ked sa o neho starám,vysávam atd..a je uz dost pomalý.
Budd2
4.3.2014 - 20:08
0|0

Budd2 » Mortina
No přece proto,že šmejd nepoznáš podle toho,KDE byl vyrobenej,ale JAK.V tomhle případě opravdu hodně fušerská práce a šetření na nesprávných místech :3:
Clanci
4.3.2014 - 21:37
0|0

Clanci
Mám"kvalitní" Fukušimu a je to šitka jako kráva.Po 3 letech je napůl do šrotu.Jen co ušetřím na nový,tenhle prostřelím kulovnicí,abych si alespon užil..
gucumatz
4.3.2014 - 23:10
0|0

gucumatz
Koukám,že NTB Toshiba jsou celkem v oblibě. :6:
Já na ně nedám dopustit.Mám už třetí.
Nejdřív Satelite A100,pak Satelite A300 a teď Qosmio.
Všechny 3 šlapou pořád dobře,jen u toho Qosmia u některých novějších her,např Battlefield 3,4 a pod. musím používat chladící podložku.
Na druhou stranu,už ty bojovky tolik nehraju,tak nedostává takovej záhul. :46:
Mortina
6.3.2014 - 10:02
0|0

Mortina
Tak jen abyste věděli...nebylo to kabelem, vodešla baterka. Drahej mi sdělil, že byl za kokota, když mu v krámě baterku vyndali a sdělili, že může fungovat jen na kabel. :10: :10: :10:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -