... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Vášeň.

7.3.2014 - 10:57Freja
"Láska je stav, který budujeme a meditace a vášeň je dar, který dostáváme."

Jaké místo má ve vašem životě vášeň?Je pro vás důležitá-v práci,v partnerství nebo dáváte přednost klidným,nezčeřeným hladinám? :4:
Dokážete si třeba představit,že vášeň z vašeho života(partnerskýho vztahu) postupně úplně vymizí?

Příspěvky v diskuzi (33)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
10_GOTO_10
7.3.2014 - 16:11
0|0

10_GOTO_10
pro mne je "vášeň" synonymem k "zaujetí" k "silnému zájmu" pro "něco" (s tím, že to "něco" může být "cokoli" :5:).

Klidná a nezčeřená hladina po určité době přestane většinu lidí zajímat - naše mozky (a neuronové synapse v nich) jsou totiž díky evoluci nastaveny tak, že reagují pouze na změnu (přenášejí pouze změny/vzruchy).
Nezčeřená hladina je (podle mne) proto super pro zklidnění (stejně jako bílá zeď), ale onu vášeň (tedy zaujetí) v ní (já) nikdy nenajdu.

A potřeba/či nepotřeba/ vášně ve vztazích a sexu?
..bude hodně individuální - a podle mne bude souviset s určitou vyzrálostí danného člověka (není myšleno jako kvalitativní srovnání, jen jako jeho posun zase jinam).
Jinými slovy: v určité životní etapě jsme podle mne velmi silně přitahováni k vášnivému vztahu - inklinujeme k vášnivým partnerům, vášnivému sexu...
Postupně, jakmile dojde k jejímu prožití, již toto přirozeně opouštíme a vášeň (tedy zaujetí) si stěhujeme jinam (třeba do zmiňované práce, koníčků,...nebo i k hazardním hrám :5: ).

p.s. důvod proč v txtu požívám slova jako "já", a "podle mne" nesouvisí (momentálně :5:) s projevy egoismy, ale se snahou mluvit sám za sebe (jiní to maj třeba jinak :1:)

p.p.s. "maj" - není označení durových septakordů s velkou septimou, ale jen zkrácení slova "mají" :1:
Upraveno: 7.3.2014 - 16:16, 10_GOTO_10 
raduza.s
7.3.2014 - 20:21
0|0

raduza.s
Pardon,že prasím tak hezké téma,ale když mi hned naběhla po přečtení tato píseň....Jsem vášnivá... :10: :10: http://www.youtube.com/watch?v=njs9V0Y-kJo
Pithecanthropus erectus
7.3.2014 - 22:59
0|0

Pithecanthropus erectus » raduza.s
:5: :44:
Smazaný uživatel7.3.2014 - 23:21
0|0

Smazaný uživatel (bubobubo)
Hele jak kdy,prostě jak kdy... :4:

Mě přijde fádní obojí,jako jet si pořád v jedný lajně,no to fakt né,někdy vácheň a někdy pohodička,pijánko,klídek... :1:
Upraveno: 7.3.2014 - 23:44,  
Smazaný uživatel7.3.2014 - 23:49
0|0

Smazaný uživatel (bubobubo)
A vlastně za tím tvým příspěvkem cítím stejně něco úplné jiného,než na co se ptáš.Jako něco v tom smyslu,kam se mám přiklonit,co je správné,co mám dělat?To ti přece nikdo neřekne,chceš směřovat k výšinám a topíš se v blátu,tak nějak to na mě někdy působí,ale odpověď stejně nedostanš nikde jinde,než ve svém nitru,to jsou věci,na které se nelze ptát,protože na ně nejsou odpovědi zvenčí.Není tu objímací,nebo asi je,ale nedokážu ho identifikovat. :49:
Freja
9.3.2014 - 8:55
0|0

Freja » 10_GOTO_10
Tos napsal hezky :48: jako kniha...jen Tě svázat :4:

p.p.s tak tumáš písničku
http://www.youtube.com/watch?v=TUjdXyKPdAo
Freja
9.3.2014 - 8:55
0|0

Freja » raduza.s
:10: :10:
i tak může vypadat vácheň... :14:
Upraveno: 9.3.2014 - 8:56, Freja 
Freja
9.3.2014 - 9:05
0|0

Freja » Smazaný uživatel (bubobubo)
:10: :10: já Ti nevim,esli ta Tvoje paranoia vůči předepsanýmu chování není už na hraně patologie :14: :13:

Na to se právě neptám,jak co má být.
Jen jak to kdo vnímá...
Já třeba v těch klidných obdobích nacházím tu jistotu a klid určitýho stereotypu,ale jednou za čas to ve mě prostě bouchne,ta potřeba nějaký akce s ohňostrojem... :5: :14:
:14:

Já jen,že sleduju,že někdo si celej život pluje v těch tichých vodách...od seriálů ke komínkům ve skříni a je úplně spokojenej..to musí být docela úleva,vystačit si tak.. :5: :11:
Player
9.3.2014 - 9:26
0|0

Player
Vášeň. Krásné téma.

nech v sobě zemřít vášeň a je z tebe dožívající troska. Ona to nemusí být vášeň erotická. To je jedno jaká. Mou vášní je ovládání hudebních nástrojů či jiné věci - třeba astronomie a tak.

Vášní jsou moje zájmy. V erotice taky.

Na duchovní seznamce se nyní ohrazoval jeden starší pán, že si jeho žena během manželství vybudovala nejprve dokonalý vztah jinde a pak odešla od něj. Divil se, že neinvestovala tu energii do vztahu s ním.

Moje odpověď: ženy mají v sobě ukrytou vášeń. Jsou to doutnající sopky a prostě jednou za čas se láva prodere na povrch a sopka exploduje a nic tomu nezabrání. Jsme dynamičtí tvorové. Ne statičtí. Kliku má muž,kterej žije s bisexuální ženou. Může doufat,že ten výtrysk půjde směrem k jejímu pohlaví a že neuteče. :5:
marhon
9.3.2014 - 9:37
0|0

marhon » raduza.s
:5: :5: :5: sem si vzpoměla na Nunu a její vášnivé opravování "przněné" češtiny, v začátcích najdise. :14:
ale přemýšlím, jak se jmenovala pohádka. viděla sem, ale nepamatuju si. :22:
Upraveno: 9.3.2014 - 9:38, marhon 
Miluška medvídková
9.3.2014 - 10:05
0|0

Miluška medvídková
Bez vášně v životě i v lásce by ze mě opravdu byla troska, párkrát jsem to zažila, kdy mi bylo fakt všechno jedno.....Naštěstí nějaká síla v nás nás vždycky pozvedne ze dna a ta vášeň žít a milovat se zase objeví a to je to krásné! Mám ráda, když se pořád něco děje, můžu něco objevovat, provádět atd. Zjistila jsem, že je to hodně o tom, kým se obklopuju, depresivní kamarádka mě stahuje pořád dolů. Nesmím se dát. Jsem ráda, že mám svého muže berana, chlapa paličatého, ale úžasného, s kterým ten život je stále vášnivý, neboť mě nenechá v klidu chcípat, ale neustále mě provokuje svými výmysly k činu. A já jeho.... :4:
samota
9.3.2014 - 10:13
0|0

samota » marhon
myslím,že to byla královna koloběžka první s Dádou Patrasovou. :34:
marhon
9.3.2014 - 10:47
0|0

marhon » samota
nojo :31:
a tu já přeskakuju s tim, že tam to nebylo, tu já přece znám. :5: jak je vidět, neznám.
hele, nemáme mezi smajlíkama osla. :5:
Smazaný uživatel9.3.2014 - 11:09
0|0

Smazaný uživatel (bubobubo) » Freja
No jo co nadělám,jsem krásně paranoidní v očích ostatních,neb někam mě zkrátka šoupnout třeba,ale žije se mi s tím hezky. :10:
Psala jsem jak to má být?
Ani jsem si nějak nevšimla.Ono je to právě o tom,že někdo prostě píše srdcem a někdo rozumem.
A ten kdo píše rozumem,potřebuje analizovat a hodnotit a posuzovat atd...
Osobně jen vyjadřuji své pocity,tedy napsala jsem,jak to vnímám. :4:
Freja
9.3.2014 - 14:17
0|0

No,tak právě o nějakou analýzu a posuzování toho,co je nebo není správně jsem fakt nechtěla.
Dík,žes to připomněla..
Smazaný uživatel9.3.2014 - 23:05
0|0

Takže asi tak,člověk,aby tady pořád psal mám to takhle,je to vysilující,bere mi to energii.
Jak už jsem psala,někdy tak a jindy onak a mám to ve všech oblastech svého života.
Například často měním zaměstnání,profese,vzdělávání...tak o tom to je,vždycky celkem rychle oběvím všechno,co mě tam zajímalo a pak už to pro mě ztrácí smysl,dál strnule pokračovat.
Tak to mám i ve vztazích asi tedy,když jsem se tak teď nad tím zamyslela.To neznamená,že bych lidi klem sebe zkoumala,ale po čase zkrátka přijde chvíle,kdy už mám pocit,že bylo předáno vše co být mělo a né že by pro mě ten který vztah končil a tím nemyslím jen partnerské vztahy,ale přetvoří se v to,že ten člověk bydlí tam někde v hrudi,občas mu pošlu telepaticky nějaký pozdrav,většinou pohlazení,nebo tak něco,ale nemám dál potřebu být s ním.
U dětí to třeba vnímám trošku jinak,tam cítím zodpovědnost,protože jsem je přivedla na svět,ale ve chvíli,kdy se osamostatní,tak je budu nadále milovat,ale přemění se to na kapitola výše.Pokud nebude třeba jinak. :1:
Právě v tom cítím vášeň,v té touze jít dál a oběvovat.
No a to piánko a klídek,to mám v mezičasech mezi tou touhou. :1:
Tak snad už jsem se dostatečně k tématu vyjádřila,člověk jako by rodil skoro. :10:
Třeba to zítra budu cítit zase úplně jinak,nevím,když ono by asi bylo pohodlnější,kdybych byla taky nalinkovaná,ale nejsem a každý,který můj prožitý den tomu odpovídá. :15:
Upraveno: 9.3.2014 - 23:06,  
10_GOTO_10
10.3.2014 - 11:37
0|0

10_GOTO_10 » Freja
jj, do kozelce :5:, anebo raději:

"vyždímejte kapesníky - a nebuďte smutní..
..každá holká pro někoho má sluch absolutní." :26:
Upraveno: 10.3.2014 - 11:37, 10_GOTO_10 
Player
10.3.2014 - 14:34
0|0

Player » Smazaný uživatel (bubobubo)
Hezky jsi slova nakladla.

Jde o to, že ty jsi taková ta babička kořenářka z Byl jednou jeden král. Nebo takhle - spíš k tomu dospěješ pomocí zkušeností za 10 lidí dohromady. Budeš všude zdejší.

A potom - někde nás uvnitř je kód, dokdy co musíme stihnout. Třeba se snažíš napálit každou chvíli , dokud máš energii a záda držej pohromadě. Třeba...
Smazaný uživatel10.3.2014 - 16:31
0|0

Smazaný uživatel (bubobubo) » Player
A pořád ještě nemám tu krásnou dřevěnou vyřezávanou slánku.
:30:
Freja
10.3.2014 - 20:51
0|0

Freja » Miluška medvídková
Nojo,tak život s ohňovým mužíčkem,to asi nebude nuda :5: :44: :4:
Freja
10.3.2014 - 20:51
0|0

Freja » Player
wuuah! :14: :35:
Freja
10.3.2014 - 20:53
0|0

Právě v tom cítím vášeň,v té touze jít dál a oběvovat.
No a to piánko a klídek,to mám v mezičasech mezi tou touhou.

:44: tohle by bývalo bohatě stačilo :5: :4:
Mitea - Timea
10.3.2014 - 22:01
0|0

Mitea - Timea
Aké miesto má pre mna vásen v mojom zivote ??

Na to neviem presne odpovedat...Pre mna je vásen zapálenie sa pre nieco,velké nadsenie...napríklad vo vztahu (v posteli) :5: absolútna hormonálna búrka...(casom sa utísi,ale nezmizne..
Alebo zapálenie,nadsenie sa pre nieco,co mi robi nesmiernu radost a nesmierne dobre :5:
..napríklad aj knihy sú moja vásen,zbierat hríby ,atd...
Smazaný uživatel10.3.2014 - 22:05
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Freja
:10: A co když v klídku v mezičase myslím na vzplanutí a když planu a vášním chtěla bych být trošku v klídku :30: :33:
Smazaný uživatel10.3.2014 - 23:02
0|0

No jo,ale kdybych nenapsala to předtím,tak by mi to třeba nenaskočilo.Píšu vždy,co se mi právě urodilo. :33: :10:
Freja
11.3.2014 - 17:26
0|0

Freja » Smazaný uživatel (Libas)
Tak je to normální,jak vidíš... :4:
Freja
11.3.2014 - 17:28
0|0

Freja » Mitea - Timea
A někdo vááášnivě rád uklízí!!!Přiznejte se KDO!!!A přijeďte na návštěvu,po čtyřech dnech chřipkování tu mám nááádhernej henberk :6:
marhon
11.3.2014 - 17:43
0|0

marhon » Freja
nevim co je henberk, ale já tu mam bordel. ale ten vůbec neni náááádhernej. :3:
karamelan
11.3.2014 - 18:23
0|0

karamelan
ve slovníku je definována vášeň takto :
Je to prudké citové hnutí mysli, zpravidla rozumem nekontrolované (být zaslepen vášní; hlas se zbarvil vášní). Nebo taky prudká, zvláště milostná náklonnost; láska. Nebo taky prudká touha po něčem, silná záliba v něčem; silná zaujatost něčím, pro něco; náruživost (sběratelská, houbařská, kreslířská, čtenářská, pracovat s opravdovou vášní nadšením, zápalem...).

takže já vášnivě čtu, hrabu se v zahrádce a sexuji :5: :5: :5:
Freja
11.3.2014 - 18:41
0|0

Freja » karamelan
A kolik vášně je potřeba k určování pohlaví drůbeže? :5: :5: :14:
karamelan
11.3.2014 - 18:49
0|0

karamelan » Freja
sem si mohla myslet že to hned vyplivneš, no k určení kohoutků víc než k určení slepiček :5: :5:
Freja
11.3.2014 - 19:33
0|0

Freja » karamelan
:10: :10: :44:
Smazaný uživatel11.3.2014 - 21:01
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Freja
Tak já daleko vášnivěji dělám ten herberg :10:
A mimoto su asi normální :25:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den: