Hlavní stránkaBoční panel
7.3.2014 - 20:50 | Smazaný uživatel (bubobubo) | |
Sedm stupňů Jakubova žebříku První stupeň – Člověk jako nevědomá bytost Jeho sexuální pud je řízen zvířecím instinktem a takový člověk má zájem sexuální energii vybít pouze za jediným cílem a tím je jeho uspokojení s jakýmkoliv partnerem. Do tohoto stupně patří i zneužití sexuální síly k perverzním sexuálním praktikám. Druhý stupeň – Člověk zažívající první probuzení První probuzení se vyznačuje hledáním vhodného partnera, zatím pouze po sexuální stránce. Třetí stupeň – Člověk zažívající uvědomění v citovém životě Díky uvědomění, tento člověk již hledá vyhovujícího partnera jak po duševní, citové, ale také sexuální stránce. Hledá vyhovující práci a touží po rodině. Čtvrtý stupeň – Člověk uvědomělí na mentální úrovni Tento člověk již hledá partnera vyhovujícího po všech stánkách, jak fyzických tedy sexuálních tak i emočních a duševních. Má silnou touhu po duchovní práci, touhu po vědění a studiu. Pátý stupeň – Člověk probouzející v sobě magické síly Hledá partnera s kterým splyne na úrovni duchovní i tělesné. Má vysoký stupeň sebeovládání. Opouští rámec zákonů vymyšlených lidmi, neztotožňuje se s měšťáckým způsobem života, avšak na druhou stranu je velice disciplinovaný a řídí se univerzálními zákony vesmíru a vyššího poznání podle božských zákonů moudrosti. Probouzí v sobě magické duchovní síly a tomu odpovídá jeho tvůrčí činnost. Šestý stupeň – Člověk žijící v univerzální lásce Žije ve stavu univerzální lásky. Projevuje se jako celek v duchovní jednotě s celým žijícím světem. Sedmý stupeň – Člověk žijící jako součást vševědomí Člověk, který se sjednocuje se svoji vlastní podstatou. Má uvědomění v podstatě, v Bohu : „Já a Otec jsme jedno“. Rozumí a žije tento výrok. |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
Celkem stránek: 4 | ||||
1234 |
7.3.2014 - 20:51 | | | |||
Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Tak na jakém stupínku jste? |
7.3.2014 - 21:15 | | | |||
Harryeta | ||||
Já myslím že mezi čtvrtým a pátým...v pátým určitě ne, protože nevim, co to je, probouzet magické síly... |
7.3.2014 - 22:12 | | | |||
Pithecanthropus erectus | ||||
A kdo je to ten Jakub?......není to náhodou ten o kterém jsi včera psala : Tak ještě že se nám čas od času vždycky narodí nějaký vůdce,který nám poradí dokonce i to,jak máme sexovat,protože bez něj bychom na to prostě nepřišli. |
7.3.2014 - 22:28 | | | |||
terere | ||||
nevyužívám ,ale jinak jsem dobrá skoro už na konci žebříku ...ale nebude trvat dlouho a budu eště lepčí |
7.3.2014 - 23:18 | | | |||
Smazaný uživatel (bubobubo) » Pithecanthropus erectus | ||||
Nevím kdo je Jakub,řekla bych že Kuba,ale ten žebříček mě zaujal. A čekám,až se někdo přizná k sedmičce. |
7.3.2014 - 23:27 | | | |||
A nevím jak můžeš srovnávat tyto dvě věci.To je každé úplně o něčem jiném,ale zkrátka a dobře,máš potřebu mě pitvat,tak si to užij,asi nějaká nová úchylka. |
7.3.2014 - 23:44 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
nesrovnávám obsah, ale princip........pokud mám nejasnost tak se zeptám......pitvání přenechávám jiným, kteří rádi hodnotí osobnosti na úkor věcných debat. |
7.3.2014 - 23:56 | | | |||
Jenže Píťo,to jsi právě nepřenechal jiným a to jsem se sotva znova zaregistrovala.Stačí komunikovat,pokud máš nějaké výhrady,šup sem s tím,ale nějaké ironické poznámky fakt nic neřeší.Pokud dala Kiára téma Osho a ty jí chceš být gentelemanem a potřít tím můj názor,tak stačí si o tom promluvit,nic víc,nic míň,já totiž tím nevznáším protest proti Kiáře,ale proti Oshovi.Vnímám Osha podobně jako Hitlera,to je můj názor... |
8.3.2014 - 0:17 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
....nechci být nikomu gentlemanem a nejde jen o tuhle zmiňovanou diskuzi, ale i o diskuze jiné.Nejsem si vědom, že bych potíral něčí názor a jestliže máš ten pocit, tak mě cituj.Pokud tě iritují tvoje vlastní slova je to tvůj problém , ne můj. Výhrady jsem ti napsal o pár řádků níže a netýkají se tématů, ale tvého způsobu diskuze, kdy místo názorového srovnávání zacházíš do osobních hodnocení, předjímání a to dobré atmosféře na diskuzích rozhodně nepřispívá. |
8.3.2014 - 0:20 | | | |||
Nápodobně...krom toho,nezačala jsem s tím... Zase tolik příspěvků zde jistě nemám.Vlastně jsem se opětovně přihlásila víceméně kvůli splnění jisté záležitosti. Ale pokud má přítomnost tolik obtěžuje,jelikož chápu,že vyjádření skutečnosti je v dnešním světě přítěží,tak sraz dořeším jiným způsobem a vy se tu dál snažte vzkřísit nevzkřísitelné,bez obtěžujících elementů. | ||||
Upraveno: 8.3.2014 - 0:29, |
8.3.2014 - 0:38 | | | |||
Tak jsem si teď projela všechny svoje příspěvky a nevnímám z nich nic vůči nikomu a ničemu.Hm a opravdu nemám zájem na tom,aby mě někdo dostával do situace,ty za všechno můžeš,to je fakt stupidní...sorry... |
8.3.2014 - 7:51 | | | |||
Háňa » Pithecanthropus erectus | ||||
Zeptám ? Šla jsem se podívat, Píťo, ale za těmi tvými rejpavými příspěvky se to otazníky zrovna nehemží ... jenom za kdo je Jakub - a na ten sis hned sám odpověděl. Děláš přesně to, co Romaně vytýkáš - hodnotíš a stále se do někoho navážíš. Pokud nemáš chuť řešit podobné věci (duchovní), nechápu, proč prostě nezkontroluješ, jestli tady náhodou není nějaké sprosté slovo nebo ryba s měkkým i a nejdeš si pak diskutovat o tom, v čem jsi doma a co ti ladí s povahou. To není jen Romana - často se do někoho navážíš jenom proto, že věcem, o kterých mluví, nerozumíš. Jinak, abych se vyjádřila k tématu .... mimochodem, tématem je dotaz, "jak to máte se sexuální energií" ... a na ten si neodpověděl, takže vlastně prasíš - na nic jiného, než jak to máš se sexuální energií, se tě nikdo neptal. Já, za sebe, nevím, na jakém jsem stupni, Bubáčková ... někde kolem čtyřky, pětky asi - nedokážu se přesně zařadit Ale Bubáčková, chybí mi tu jedna věc ... když vyzvídáš od ostatních, čekala bych, že nás seznámíš i s tím, na jakém stupni jsi ty | ||||
Upraveno: 8.3.2014 - 8:07, Háňa |
8.3.2014 - 8:13 | | | |||
terere » Háňa | ||||
a taková to mohla být hezká a veselá debata... dobře jsi to rosekla jsme tady na chvíli a kazíme si život posuzováním,odsuzováním a bla,bla...proč si ten život takle kazíme...všechno je energie a za všechno se platí i když je to jen myšlenka nebo psaný slovo,účet dostaneme... tak už nezlobit a vesele |
8.3.2014 - 8:50 | | | |||
Miki | ||||
Asi pětka |
8.3.2014 - 10:31 | | | |||
Smazaný uživatel (bubobubo) » Háňa | ||||
Vzhledem k tomu,že jsme si dnes ve snu tak pěkně spolu zatančily,tak teda na sebe prásknu,že jsem asi u šestky. Pokud budeš mít nějaký doplňující dotaz,ve smyslu.Ale vždyť máš rodinu,práci,řešíš stejné problémy jako ostatní?Tak ti to hned vysvětlím...žiji dva na míle oddělené světy. Ale to už si asi vyčmuchala viď? |
8.3.2014 - 10:49 | | | |||
Háňa » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Nebudu mít doplňující dotazy | ||||
Upraveno: 8.3.2014 - 10:49, Háňa |
8.3.2014 - 11:15 | | | |||
Tulinka » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Ak mam byt uprimnaa tak neviem uplne povedat ktory bod.Tie do 5 mi nesedia a nestotoznujem sa tam.6 bod tam uz o sexualnej energii by som nepovedala.Pretoze univerzalna laska je stav bytia a mat rad bez dakych podmienok.To znamena,ze nesudi,neuraza sa a bere cloveka takeho aky je.Este mam niekedy take sklony a tak ani tam.Mam ta rada a pacia sa mi tvoje zalozene komenty ale keby si bola v 6 tak ani Pitove komenty by ta nevedeli rozhadzat a brala by si ich ako jeho pohlad a nazor na tu temu aj ked mas ten pohlad,ze ich praši.Myslim,ze su dobre na pobavenie ale sexualna energia a univerzalna laska je uplne o niecom inom. |
8.3.2014 - 12:07 | | | |||
Mitea - Timea | ||||
To je zase nieco podobné,ako co zalozila Miki..nejaký návod,zaskatulkovanie sa niekam...fakt neviem,kde patrím,ale pokial viem,nasu sexuálnu energiu vyuzívame denne..ked nie sexom,fyzicky,tak ju transformuje telo v práci,alebo sportom,atd..dá sa vyuzit rozne.. Pri cvicení piatich Tibetanov je jeden siesty cvik,ktorý vytiahne cielovo z dola sexuálnu energiu do vyssích cakier,(cvicili mnísi v klástoroch)tam,kde potrebujeme..niekedy to robíme podvedome,lebo telo sa stále snazí dobit energiu tam,kde chýba...duchovnými cestami sa tiez transformuje cielene energia do iných cakier,tam,kde ju nasmerujeme,kde cítime blokády..na co sa sústredíme,tam ide energia..podla mna.. |
8.3.2014 - 12:12 | | | |||
Smazaný uživatel (bubobubo) » Tulinka | ||||
Však také nerozházely mě,ale jeho. Jen jsem o tom s ním chtěla diskutovat,abych zjistila podstatu toho,o co mu jde?Snažila jsem se ho pochopit. No nemám potřebu se tu obhajovat,nedělám nic,co by někomu škodilo,či ubližovalo a pokud to tak někdo bere,tak má nejspíš problém někde uvnitř sebe. K Píťovi mám stále stejný vztah,necítím vůči němu nic a přesto všechno,to jsou přesně ty niterné pocity,o kterých se těžko píše,ono se o nich totiž ani psát nedá,jsou nevyjádřitelné. Ale zároveň mám tady a teď v této realitě nějaký svůj úkol,který cítím,každý ho máme a dle tohoto jednám. |
8.3.2014 - 12:13 | | | |||
Smazaný uživatel (bubobubo) » Mitea - Timea | ||||
Toto není škatulkování,to je vhled do sebe. Ta čísla tam nemají vůbec žádný význam v tomto případě. Jenom se s tím lépe pracuje,pokud tam jsou. |
8.3.2014 - 12:27 | | | |||
Mitea - Timea » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Nemám vhled do sebe,kde sa transformuje moja sexuálna energia nejak jej je menej a menej a kde sa túla,nemám sajnu Dozrievaním asi do vyssích cakier predpokladám |
8.3.2014 - 12:57 | | | |||
Nemyslím si,že je to celé dobře pochopené,ani v těch bodech,které tu jsou napsány. Protože někdo může třeba šestku a sedmičku pochopit tak,jakože šmitec a žádný postelový hrátky,jen všeobjímající láska,nechání si kakání na hlavu,protože přeci,když miluješ,tak necháš každého,aby s tebou oral,miluješ ho přeci. Ale tak to není,to že cítíš sounáležitost a propletení se se vším,neznamená,že přestaneš ctít a milovat sebe samého,protože pravá podstata celé věci vězí v tom,že to božské je v každém z nás a komunikace nám byla dána k tomu,abychom se snažili pochopit celistvost,která nás spojuje,právě díky tomu božskému v každém z nás.Jenže každý z nás je také skutečně na jiné úrovni a ti kteří vědí,vysvětlují,ale jsou často nepochopeni. Je možné,že k tomu,aby člověk věděl,není potřeba vůbec nic,jen lidé to třeba špatně pochopili a snaží se se sebou dělat psí kusy.Od různých experimentů stravovacích,čístících atd.,možná je to cesta pro někoho,ale mě to smysl nedává,to je má realita. Cítím,že vše je vlastně nějakým způsobem přetvořená sexuální energie,je to největší síla a z největší síly,mají zatím někteří největší strach a strach je brzda a agrese. Tak už jsem se vypindala dost a teď jdu udělat ven ohýnek a budu se kochat tímto živlem a posbírám větvičky,které manžel ostříhal a poválím se s čubou po zemi,abych byla v kontaktu i s tímto živlem a vyčistím studánku a nechám si větrem čechrat vlasy,protože to je to co mě těší...být v konatktu... |
8.3.2014 - 17:00 | | | |||
Vies,mám pocit,ze som v piatom stupni...ale ten text nevystihuje vsetko,co este cítim viac...obcas zazívam siesty stupen...tie pocity a mysel proste neviem takto zaskatulkovat..je to omnoho sirsie,objemnejsie...je to súhra viacerých energií... |
8.3.2014 - 17:19 | | | |||
Kiára » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Nevnímala jsem tvůj příspěvek jako útok proti sobě a ani si nemyslím, že by to v tom mohl vidět někdo druhý. |
8.3.2014 - 17:22 | | | |||
Kiára » Mitea - Timea | ||||
Zřejmě jsem taky někde kolem pětky, akorát že žádného partnera nehledám... |
8.3.2014 - 18:36 | | | |||
Tulinka » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Bubačku moj pohlad na univerzalnu lasku je stav bytia v plnosti boha univerzum.Nic nema spolocne so sexualnou energiou.Sex je pud vasen,chtic a vecsia naklonost s ktorym chceme zdielat a precitit energiu jeho.Da sa navysit energia aj sexom.Milovat samu seba je mat rada seba so vsetkymi vlastnostami,ktore mam.Ano v kazdom z nas je to bozske a to je nasa dusa.Premna celistvost je,ze splynies v jedno s bohom.Si vedoma kto si.Tvoja prava bozska podstata bytia,svetlo.Vsetky tie postelove hradky su pudy,chtic a vasen a to su vlastnosti.Najvetsiu silu ma laska-svetlo.Co sa tyka cistenia to je pochopit situaciu,ktora nam sbosobila bolest,ktoru sme nevedeli spracovat.Keby sme isli do hlbky tak dusa nepotrebuje ziadne vlastnosti jedine svetlo.To my ludia tu na zemi sa ucime a naberame skusenosti tak si pomahame tymi vlastnostami.Osho je osvieteny a mozno ho vnimas,ze je tvrdy,ked si ho prirovnala k Hitlerovi.Lenze keby sme isli do hlbky jeho ucenia tak to je univerzalna laska bez dakych omacok alebo sympatiach a emocii. |
8.3.2014 - 19:02 | | | |||
Smazaný uživatel (bubobubo) » Tulinka | ||||
Tulinko to přirovnání je v něčem jiném. Cítím,že mají podobné energie. Osvícení vnímám jinak.Osvícení je čistota,naprostá čistota v čemkoliv,co z tebe vůči okolnímu světu vzejde. Můj vjem je....,že oba manipulovali stádo,kvůli vlastnímu prospěchu. | ||||
Upraveno: 8.3.2014 - 19:02, |
9.3.2014 - 6:02 | | | |||
juditadurynska | ||||
Ahoj,bubobubo, nerozumím, pětce, šestce a sedmičce, mohla bys mi vysvětlit, jak se tento stupeň Jakubova žebříku projevuje v praktické rovině?Myslím tím skutečný reálný život, ne teorii. Díky. |
9.3.2014 - 7:53 | | | |||
Háňa » juditadurynska | ||||
Můžu já, i když netuším, kdo je Jakub ? Podle toho popisu cca v pětce jsem - ikdyž, s tím zařazováním do šuplíků .... každý jsme stejně svůj. Tedy je to vysvětlení v uvozovkách - jenom, jak to chápu já O tom ta pětka podle mě právě zrovna je .... že každý jsme svůj.... prostě žiješ svoje podle svých pocitů a vjemů a co se má, nemá, hodí, co kdo hlásá jako normální, správně, osvícené ..... si přečteš, když máš chuť - ale nijak to tvůj život a náhled na něj neovlivní, bereš to jen jako info o tom, jak to má někdo jiný ... už se nepotřebuješ s něčím ztotožňovat, hledat cestu ... už jsi našla Ale důležitá věc - ani tě to nerozčiluje, když to má někdo jinak, třeba na tebe i útočí, vnucuje ti své, hledá argumenty, rejpe do všeho ... řekneš mu své, že to nechceš poslouchat, a hotovo. Necítíš potřebu mu něco dokazovat a svůj postoj obhajovat. Je ti čistokrevně jedno, co si o tom kdo myslí a jaké životní hodnoty a názory na život mají ostatní - buď s někým souzníš, tak prima, a když ne, tak prostě ne - i s tím, s kým nesouzníš, můžeš být v práci nebo jít na pivo, na výlet, prožít s ním hezké chvíle, bez toho, aby ti šel na nervy a měla jsi snahu ho nějak školit. Pokud chce, můžeš si s ním o tom povídat, ukázat mu svůj úhel pohledu, ale neděláš to pro svůj pocit, že jsi učitelka života - bereš to prostě jako odpověď na jeho otázku nebo zájem - koho to zajímá, tomu odpovíš - nic víc. Prostě víš, že je v jiné etapě své cesty a přeskakovat nelze - musí si to projít sám ..... ale všem bez výjimky a ohledu na cokoli upřímně a a láskou přeješ, aby se jim na té jejich cestě dobře šlapalo Na druhou stranu s úctou akceptuješ prostředí, kterého jsi součástí ... myslím tím vesmír, přírodní zákony ... taknějak s tím vším splyneš, rozumíš si s kytkami, ptáky, lidi se s tebou většinou cítí dobře, protože svobodně - nevnímají od tebe žádné hodnocení, pohrdání proto, že jsou jinde, cítí tu čistotu - když jim řekneš "dobrý den", věří ti to - cítí, že jim skutečně přeješ dobrý den, že to není jen zdvořilostní. Když jim řekneš "chci být teď sama", neurazí se - nevnímají to nijak špatně, osobně, že je odmítáš nebo tak něco - cítí to zase čistě ... že prostě chceš být sama a nic víc v tom není. Prostě se vedle tebe uvolní, protože cítí, že napětí není třeba - že jim žádné "nebezpečí" nehrozí Tak asi tak moje verze Jinak, šestku a sedmičku beru s rezervou a ani se jim rozumět nesnažím ... kdyby člověk na takovém nějakém stupni byl, myslím, že by rozhodně neměl potřebu vyrábět nějakou stupnici . To by nenapadlo ani mě, a to jsem "teprve v pětce" | ||||
Upraveno: 9.3.2014 - 8:49, Háňa |
9.3.2014 - 9:07 | | | |||
Freja | ||||
No,to snad nééé |
9.3.2014 - 9:33 | | | |||
Player | ||||
Já se cítím na šestku. Ale souhlasím s jedničkou. Dítě na svět přichází sexuálně polyformní. Jsou v něm všechny možné úchylky, touha zkoumat a vzrušení z neznámého,zapovězeného. Teprve výchova ho jakoby otesá a někam zasune. Je to složité,asi to tak být musí. Kdyby ne, neměl by svět svůj řád,byl by asi vysloveně barbarský. |
9.3.2014 - 11:11 | | | |||
Smazaný uživatel (bubobubo) » Freja | ||||
No jo Kuba a Bůh jsou všudepřítomní.... Máš s tím nějaký problém? |
9.3.2014 - 13:48 | | | |||
Smazaný uživatel (bubobubo) » juditadurynska | ||||
Vysvětlím,až budu mít chvilku na vysvětlování.Teď momentálně univerzálně miluji klienty. |
9.3.2014 - 13:51 | | | |||
Smazaný uživatel (bubobubo) » Player | ||||
Jo ty jsi na to kápnul totiž. A proto jsem hned na začátku psala,že jsem zvědavá,kdo řekne,že je na sedmičce,protože je to přesně o tom... "Já se cítím..." a je úplně jedno,jak tě kdo vnímá a hned se ti tu šestku snaží vyvrátit,protože on to přece vidí jinak. Díky bratře... |
9.3.2014 - 17:23 | | | |||
Kazdý ten text vníma inak..asi je cudne podaný... a vobec potom netreba prvých sest skatuliek ,lebo sedmicku zijeme vsetci..vedome,ci nevedome... |
9.3.2014 - 17:42 | | | |||
Háňa » Mitea - Timea | ||||
Ano, to je pravda |
9.3.2014 - 19:40 | | | |||
No vida,takže se nevědomě přiznávám k sedmičce. Kdo další? |
9.3.2014 - 19:41 | | | |||
Aspoň už nemusím Juditě nic vysvětlovat,když jsi zbourala ty chlívky. |
9.3.2014 - 23:02 | | | |||
juditadurynska » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
To je škoda:DDD Já jsem jasná jednička.:DD |
9.3.2014 - 23:16 | | | |||
No abych byla úplně upřímná Juditko,tak jsem všech sedm,ale nevím co s tím mám dělat,jestli jako je to možné vůbec. No proč by nebylo,možné je všechno? Třeba žiji několik životů najednou a každý na jiném schodě. Ale nejvíc cítím tu šestku.Podle mě je šestka pro člověka mnohem důležitější než sedmička,protože jak už bylo výše napsáno,ta je prostě jasná. |
9.3.2014 - 23:21 | | | |||
Miki » juditadurynska | ||||
Si to nejlíp udělám sama |
9.3.2014 - 23:26 | | | |||
Smazaný uživatel (bubobubo) » Miki | ||||
I perverzně? |
9.3.2014 - 23:28 | | | |||
juditadurynska » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Co je perverzní?:DD |
9.3.2014 - 23:33 | | | |||
Miki » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
...na úrovni duchovní i tělesné |
9.3.2014 - 23:35 | | | |||
Smazaný uživatel (bubobubo) » Miki | ||||
Ok... |
9.3.2014 - 23:36 | | | |||
Když děláš to co tě baví a uspokojuje a ostatní někteří by to chtěli dělat taky,jenže nemají odvahu a tak ti to jen závidí a udělali z toho úchylárnu. |
10.3.2014 - 5:39 | | | |||
movvin » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Bubo, klííd. Víš přeci, že všichni kolem tebe jsou tu jen proto aby ti hráli tvoje vlastní divadlo a to jen proto aby jsi se mohla poznat v zrcadle jejich chování vůči tobě. |
10.3.2014 - 8:34 | | | |||
Rinada | ||||
Láska kvete v každém věku, co já vím na kterém stupni budu, když na to přijde? |
10.3.2014 - 11:42 | | | |||
10_GOTO_10 » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
no, tak kdybych se neplácal v těch "perverzních sexuálních praktikách" .. tak už jsem na sedmičce |
10.3.2014 - 13:24 | | | |||
Smazaný uživatel (bubobubo) » movvin | ||||
Milá...jsem úplně klidná,jenom mi teď momentálně není jasné,který to je stupeň,to co jsi napsala. A k těm zrcadlům?Tohle není má realita,nevnímám svět tímto způsobem. Pokud má člověk osobně růst a vyvíjet se,tak stačí plně vnímat energie všeho a všech a respektovat je. To se myslím momentálně učíme a proto je všude takový chaos. | ||||
Upraveno: 10.3.2014 - 13:25, |
1234 |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |