... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Pomóc - jak dostat do kočky prášky ???

21.3.2014 - 18:17Renata9871
Kočka naše nalezená z minulé diskuze tam nakonec měla "nádor" jestli zhoubný nebo ne, nevíme. Z čeho to bylo taky ne- my jí našli s tím, že měla ucho rozdrbaný a zahnisaný...

co ale - je po operaci, ale nejsme schopní do n dostávat prášky...zkoušeli jsme po dobrém, po zlém a NIC.
Rozdrcené s stříknuté do tlamy vybleje a vyprská, když to zabalím do jídla nechce to.
Psovi vždy nacpu prášek do tlamy a podržím čuminu a on polkne, ale kočce nemám co držet a navíc škrábe, kouše. Vymotá se i když jí zabalíme do osušky...

Ach joooooo :30:

máte někdo radu ?

Víte co je ale dojemný ? Že i po tom "týrání" (Vnucování léků násilím) když za ní po chvíli jdu, mazlí se a vrní - i s tu oholenou a zašitou hlavičkou...

Příspěvky v diskuzi (70)

Celkem stránek: 2
12
Mortina
21.3.2014 - 18:34
0|0

Mortina
Ty jo...tak to nevim...poradila bych ti asi to co uz si popisovala, ze ste zkusili...mozna jestli te olizuje, tak zkusit rozdrtit, dat do neceho co ji chutna a namazat na ruku jestli to olize....nic jinyho mi nenapada....

Jinak pozor...vrneni neni vzdycky projevem spokojenosti, muze to znamenat, ze ma bolesti. Ovsem pokud se u toho mazli, nejspis je spokojena...
Nevim, zkus s ni promluvit...ze je to pro ni dobry at to zkusi sezrat... :2:
Upraveno: 21.3.2014 - 19:10, Mortina 
Glimmer Man
21.3.2014 - 18:54
+1|0

Glimmer Man
Tak to já to mám se psem jednodušší. On sežere všechno co nám v kuchyni spadne. Takže stačí hodit prášek na zem...

Jednou spadl ženě špunt do uší... pak když jsme ho na zahradě našli, už ho nechtěla.

Jinak - kápnout olejem a zabalit do salámu.
plaši
21.3.2014 - 19:08
0|0

plaši
My dáváme prášky tak,že jeden drží kočinu v osušce,druhý otevře ze strany tlamku a na kořen jazyka prášek a hned vodu třeba na lžičce,já jí tam stříknu inj.stříkačkou.Ona musí polknout.To je náš způsob,ale také jsem měla prokouslou ruku,že pomohl jen ichtyol :4: Ať se daří vám i kočičce(jméno?) :44:
Háňa
21.3.2014 - 19:14
0|0

Háňa » Mortina
Taky bych byla pro to s ní promluvit - zkusit jí to vysvětlit, proč to má jíst, k čemu to je, apod.
Na druhou stranu, nevím, co je to za prášky, ale třeba ví, proč je nechce - zvířata nejsou blbý :4:
gucumatz
21.3.2014 - 19:41
0|0

gucumatz
U koček nevím,ale třeba by mohlo fungovat to,co u pesanů.
Vmáčknu tabletku do trojúhelníčku tavenýho sýra a spolkne to jak malinu.
Clanci
21.3.2014 - 19:50
0|0

Clanci
Otevřít tlamu,hodit do krku a spolkne to každá kočka :2:
gucumatz
21.3.2014 - 20:00
0|0

gucumatz » Clanci
Jako při felaci? :18:
Není to moc drsný? :22:
Freja
21.3.2014 - 20:34
0|0

Freja » Háňa
:10: :10: tos mne dojala až k slzám :8:
Freja
21.3.2014 - 20:35
0|0

Freja
Jsem nejdřív četla "jak dostat kopačky"....tak to by byla snazší rada :5:
Freja
21.3.2014 - 20:37
0|0

Freja
Jaj,teď jsem to dočetla...tak nádor měla,chudinka malinkatá :25:
Hele já svýho času přesvědčila veterináře,aby mi dal ATB injekční,protože kocour mi taky tabletu nesežral za žádnou cenu...tak píchat mu to bylo nakonec nejjednodušší...
Renata9871
21.3.2014 - 21:42
0|0

Renata9871
otevřít kočce tlamičku se nám nepodařilo ani ve třech lidech , ruku mám prokouslou taky, navíc jí nemůžeme tu hlavu pořádně chňapnout,když jí má pozašívanou...

A jméno - dcera jí říká Scarlet (skay) měto nejde přes hubu, takže pro mě je to pitomeček pitomej malej milej

a mluvím s ní nahlas i mlčky

v pondělí jdeme na kontrolu tak kusím ty injekce, to je dobrý nápad

díky všem
plaši
21.3.2014 - 22:47
0|0

plaši » Renata9871
Držím vám i Skaymičce palce!!!
Háňa
22.3.2014 - 4:28
0|0

Háňa » Renata9871
Scarlet :44: :5: ... nojo, tak to se nediv, že je paličatá :5:
Mortina
22.3.2014 - 10:07
0|0

Mortina » Renata9871
Je fakt, že my kdysi dostali pro kocoura ATB injekcí a stačilo to na 14 dní...nevim jak se to jmenovalo...to byl výýýbornej pan doktor...ten předchozí magor nám dal kapky do nosu...to byl teprve boj. :10: :10: :10:
Háňa
22.3.2014 - 10:40
0|0

Háňa » Mortina
:10: :10: :10: :10: kapky do nosu - pro kočku .... tak to bych chtěla vidět, jak by jí je apliknul :2: :10:
Mortina
23.3.2014 - 10:07
0|0

Mortina » Háňa
To byl vůbec expert...na blechy mi dal psí přípravek (to zpravidla obsahuje permethrin - pro kočky toxickej)), plíce neposlechnul protože "vrní", teplotu nezměřil, že prej se mrská, tak je vlastně v pořádku ...ty kapky byla poslední kapka a tak sem hledala jinýho veterináře...výsledek? Proti blechám kapku za krk, plíce poslechnul i přes vrnění (prý právě vrní kvůli bolestem) a vyposlechnul těžkej zápal plic - na to pak byli ty ATB v injekci s účinností na 14 dní a teplotu změřil i když to bylo dost pracný s prohlášením, že prej tolik let nechodil do školy aby ani kočce nezměřil teplotu. :10: :10: :10: :10:
Postup předchozího veterináře (podle mě dost tolerantně) okomentoval - on je kolega spíš na psy :33:
Upraveno: 23.3.2014 - 10:08, Mortina 
Háňa
23.3.2014 - 10:15
0|0

Háňa » Mortina
.... nojo, všude je nějakej Cvach :33:
Mortina
23.3.2014 - 10:24
0|0

Mortina » Háňa
Blbý je, když tam člověk dorazí s "nalezencem" neví která bije a všechno co doktor řekne bere jako jasnou věc :36:
Renata9871
23.3.2014 - 10:38
0|0

Renata9871 » Mortina
tak to je můj případ - já vždy měla psy...

ale zase nejsem idiot. Ono se to totiž pozná, když je doktor Cvach, což se mi taky na veterině už kdysi stalo, už k němu nepůjdu... veterinářů je v dnešní době naštěstí dost.

Jen ty ceny ... sama počítám každou stovku a se Skarlet jsme v tom už za 2.500,- a to nemí konec...
Mortina
23.3.2014 - 10:43
0|0

Mortina » Renata9871
Seš-nejseš...nevíš...nenapadlo by mě, že kočka a pes se odblešujou jinak...prostě zvíře no...my kdysi za venkovního kocoura "utratili" skoro 7tis asi za tři měsíce...prodloužilo mu to život o rok...
ila
23.3.2014 - 10:50
0|0

ila
U jednoho našeho kocoura se mi osvědčilo prášek rozdrtit , smíchat s troškou ryby ( sardinky )- dát to minimnožství na misku (abych věděla, že je to opravdu v kočce) - a kocour to takhle zakamuflované v rybím pachu vždy slízal.
Freja
23.3.2014 - 13:06
0|0

Freja » Mortina
Nojo,já jednou takhle narazila u veterináře s morčetem,se panu doktorovi asi nezdálo,že by měl léčit cosi,na čem se běžně dělaj pokusy... :30:

A s tím předením,oni si prej tímhle způsobem vyráběj nějaký látky(tuším,že endorfiny) tišící bolest... :4:
marhon
23.3.2014 - 13:31
0|0

marhon » Mortina
- on bude kolega spíš na houno. :22:
Mortina
23.3.2014 - 14:11
0|0

Mortina » Freja
To nevim jestli endorfiny ale vim, že řikal, že pokud kočka vrní "bezdůvodně" tak to znamená, že má bolesti. :3:
Renata9871
23.3.2014 - 15:04
+1|0

Renata9871
takže když jsme u veterinářů přidám super historku...

sestřenka měla králíka a morče - kluky a měli společnou klec. Po čase morče mělo na hlavě jakýsi lišej. Jeli k veterináři - veterinář zkoumal, prohlížel, hloubal a prý že je to asi plíeň zvláštní konzistence... napsal kapky, masti

a jednou v noci sestřenka šla v noci pít a zjistila o co jde. Králík hobloval morčeti hlavu a ta plíseň bylo vyvrcholení (ráno vždy už zaschlé)

z toho jsme ještě dlouho chcali (pardon) smíchy
:10: :10: :10: :10: :10: :10:
Mortina
23.3.2014 - 15:23
0|0

Mortina » Renata9871
:10: :10: :10: No jo no...tak to věřim nenapadne ani veterináře. :2:
Freja
23.3.2014 - 17:15
0|0

Freja » Renata9871
:6: :10:
Smazaný uživatel24.3.2014 - 10:53
0|0

Smazaný uživatel (alassea) » Renata9871
:6:
neviem,či to tu už niekto neradil,nám poradil veterinár tabletku rozmačknúť a lyžičkou vsypať do pusy-až skoro do hrdla-prášok nevypľuje ako tabletku,ktorá po všetkých našich fintách zostala nedotknutá...toto fungovalo :46:
Kiára
24.3.2014 - 13:27
0|0

Kiára
TAK TOHLE VÍM NAPROSTO PŘESNĚ. HIHI

1. Pevně kočku chyťte. Její hlavu si položte na loket, jako když dáváte miminku pít z láhve. Potichu říkejte "Hodná čičinka." Strčte tabletku do kočičí tlamičky.
2. Sundejte kočku z lustru a vyšťárejte tabletku zpod gauče.
3. Zopakujte bod 1, ale přidržujte levou rukou přední packy a pravým loktem zadní. Zastrčte tabletku do tlamky ukazováčkem.
4. Vyšťárejte kočku zpod postele. Vyndejte z tuby novou tabletku. (Zapuďte myšlenku na pořízení nové kočky.) Znovu postupujte podle bodu 1. Tentokrát si, jakmile máte kočku v pozici pijícího dítěte, sedněte na kraj křesla, nakloňte se co nejvíc nad kočku, přesuňte pravou ruku nad levý loket, zvedněte kočce horní čelist, rychle vhoďte tabletku. Protože vaše hlava spočívá prakticky na kolenou, nevidíte, co přesně děláte - na tom však nezáleží.
5. Nechte kočku viset na záclonách. Nechte tabletku ve svých vlasech.
6. Jste-li žena, poplačte si. Jste-li muž, poplačte si.
7. Seberte se. Tak kdo tady poroučí?! Vezměte kočku a tabletku. V poloze 1. proneste pevným hlasem:"Tak kdo tady poroučí?!?" Otevřete kočce pusu, vezměte tabletku a ... zatraceně!
8. Tak takhle to nejde. Poddejte se zhroucení a po chvíli se zamyslete. Aha! Chaos způsobují drápy.
9. Připlazte se ke skříni s prádlem. Vytáhněte vellkou osušku a rozprostřete ji na zem.
10. Vytáhněte kočku z kuchyňské linky a tabletku z květináče.
11. Natáhněte kočku na osušku hlavou u delšího okraje. Připlácněte kočce nohy k tělu. (Odolejte pokušení rozplácnout celou kočku.)
12. Zabalte kočku do osušky. Spěchejte - čas a tabletka na nikoho nečeká.
13. Opět zaujměte polohu 1. Obtočte ruku kolem osušky s kočkou, aby dosáhla k hlavě. Stiskněte kočce čelistní klouby tak, jako když otvíráte okvětní plátky "zaječí hubičky".
14. Pusťte tabletku do tlamky a zastrčte ji prstem dál. Konečně!!!
15. Vyluxujte chlupy (kočičí). Ošetřete si šrámy (vlastní). Vezměte si dva aspiriny a lehněte si.

A další verze : : :

Jak přimět kočku, aby spolkla pilulku?

Vezměte kočku do náruče tak, jako byste chovali malé dítě. Ukazováčkem a palcem levé ruky jemně přitlačíte na její tváře kolem tlamičky, zatímco držíte připravenou pilulku v pravé ruce. Jakmile donutíte kočku otevřít tlamičku, vhodíte do ní pilulku a počkáte až kočka tlamičku zavře a pilulku spolkne.... -->
1.Seberete pilulku z podlahy a vyndáte kočku zpoza kanape. Vezmete ji do náruče a opakujete celý proces.

2.Chytnete kočku v ložnici, kam utekla, a zahodíte zvlhlou pilulku.

3.Vezmete novou pilulku, sevřete kočku do náruče pevněji a levou rukou stisknete pevně k sobě její přední tlapky. Pravou rukou jí násilím otevřete tlamičku a ukazováčkem jí nacpete pilulku až do krku. Podržíte jí zavřenou tlamičku a počítáte do deseti.

4.Vylovíte pilulku z akvária a sundáte kočku z vršku skříně. Zavoláte na pomoc manželku.

5.Kleknete si na podlahu s kočkou pevně sevřenou mezi koleny. Podržíte jí pevně přední i zadní tlapky a ignorujete přitom její skřeky. Necháte manželku, aby držela její hlavu jednou rukou, zatímco jí násilím otevře tlamičku dřevěným pravítkem, vhodíte do ní pilulku a hladícími pohyby po jejím krku zajistí, aby pilulku spolkla.

6.Sundáte kočku z tyče na záclony a připravíte si novou pilulku. Udělejte si poznámku - koupit nové pravítko a opravit záclony. Opatrně smeťte roztříštěné střepy z váziček a sošek, které původně stály na obrubě krbu.

7.Zabalte kočku do velkého ručníku a požádejte manželku, aby si na ni na podlaze lehla tak, aby kočce vyčnívala jen hlava. Dejte pilulku na konec brčka na pití, otevřete kočce násilím tlamičku tužkou a foukněte do ní brčkem pilulku.

8.Zkontrolujte na návodu pilulkové krabičky, zda pilulka není škodlivá pro lidi, spláchněte nepříjemnou chuť pilulky sklenicí vody. Nalepte leukoplast na manželčinu ruku a odstraňte krev z koberce studenou vodou a mýdlem.

9.Najděte a přineste kočku ze sousedova altánku. Vezměte další pilulku. Dejte kočku dovnitř kuchyňské skříňky a skřípněte jí krk dvířky tak, aby jí vyčnívala ven pouze hlava. Otevřete násilím její tlamičku dezertní lžící a vstřelte pilulku do jejího krku gumičkou podobně jako prakem.

10.Přineste z garáže šroubovák a zašroubujte zpátky vyvrácené panty skříňky. Dejte si na tvář studený obklad a zkontrolujte, kdy naposledy jste byl očkován proti tetanu.

11.Zavolejte požárníkům, aby vyprostili kočku z vrcholku stromu přes ulici. Omluvte se sousedům, kteří svým autem nabourali do jejich plotu, když se snažili nepřejet vaší kočku běžící přes ulici. Vezměte poslední pilulku.

12.Přivažte kočce pevným zahradnickým drátem přední tlapky k zadním a pak ji celou přivažte k noze jídelního stolu. Rukou, ochráněnou těžkou koženou rukavicí, nacpěte pilulku do její tlamičky, následovanou celým syrovým biftekem. Podržte její hlavu horizontálně a nalijte do jejího hrdla dvě pinty vody.

13.Požádejte manželku, aby vás zavezla na pohotovost. Snažte se tam pak sedět naprosto nehybně, zatímco vám ošetřující lékař zašívá štychy vaše prsty a tvář a odstraňuje zbytky pilulky z vašeho pravého oka. Na zpáteční cestě domů se zastavte v obchodě s nábytkem - objednat nový jídelní stůl.

14.Vyřiďte se spolkem pro ochranu zvířat, aby si přijeli pro vaši kočku. Zavolejte do obchodu s domácími zvířaty, zda nemají náhodou na prodej křečka.

A jak k témuž přimět vašeho psa?

Zabalte pilulku do kousku slaniny.
Upraveno: 24.3.2014 - 13:28, Kiára 
Budd2
24.3.2014 - 14:10
0|0

Budd2
Pořád se nemůžu zbavit dojmu,že otázka by měla znít úplně jinak.
Víme líp než kočka co je pro ni dobré ? Nebo jsme tak přesvědčení o své úloze pána tvorstva že nám to až dává právo cpát do kočky násilím naše fujtably ? :3:
Pithecanthropus erectus
24.3.2014 - 14:33
0|0

Pithecanthropus erectus
Periferně jsem zrakem přelítl název diskuze a v hlavě mi vytanulo - Jak dostat kočku do pračky..... :6: :6: :6: :6:

..už to se mnou začíná bejt vážný :22: :33:
Pithecanthropus erectus
24.3.2014 - 14:34
0|0

Pithecanthropus erectus » Kiára
:6: :6: :6: :10: :44:
Freja
24.3.2014 - 14:53
0|0

Freja » Budd2
Ajéje,další zaříkávač koček :5: :11:
catibones
24.3.2014 - 15:26
0|0

catibones » Renata9871
Taky mám jeden dobrý případ:když jsem se jako dvacetiletá měšťanda nastěhovala na vesnici,pořídili jsme si do baráčku slepice.Po čase jedna z nich začala kulhat.Sousedé hodontili její stav jako vážný.Vzala jsem tedy milou slepici do cestovní kabely a vyrazila na veterinu.Pan doktor slepičku prohlédl,pak si prohlédl mně a pravil:"mladá paní,máte doma papiňák??!" :6: :6:
Budd2
24.3.2014 - 16:53
0|0

Budd2 » Freja
lepší zaříkavat,než práškovat :5:
Mortina
24.3.2014 - 19:28
0|0

Mortina » Kiára
Huuustyyyy! :10: ale to s tim brckem me fakt rozesmalo...a vzpomnela sem si na Holzmanna - "von ten kun fouknul driv" :10:
Mortina
24.3.2014 - 19:30
0|0

Mortina » catibones
:10: mama chodila na veterinu s kachnetem....trosku na hlavu vzhledem k tomu, ze oboji clovek nakonec popravi :14:
Upraveno: 24.3.2014 - 19:35, Mortina 
Mortina
24.3.2014 - 19:34
0|0

Mortina » Budd2
Jiriku prosim te, jak presne by kocka mela zmenit svoje mysleni aby z duchovniho hlediska uz nemela ten nador? Nejaka afirmace by nebyla? :10: :10:
Freja
24.3.2014 - 21:15
0|0

Freja » Mortina
Já myslim,že by především ta kočka měla okamžitě přejít na vegetariánskou stravu,aby si ještě víc neupatlala karmu :29:
Kiára
24.3.2014 - 21:58
0|0

Kiára » Mortina
Já jsem se řehtala u všeho, protože prášek našemu kocourovi jsem jednou zkoušela vpravit do tlamy, ale bylo to naprosto marný, tak jsem to odčervování vzdala jednou provždy.. :10: :10: :10:
Kiára
24.3.2014 - 22:01
0|0

Kiára » Freja
Kočky dost často stahují nemoci z lidí, s kterýma žijí v domácnosti. Znám spoustu případů, kdy kočka zemřela na nemoc, s kterou se léčila její majitelka.. Hmmm tak jsem se ptala kocoura, jestli chce být vegetariánem a nechtěj vědět, co mi na to řekl.. :31: :36:
Mortina
24.3.2014 - 22:03
0|0

Mortina » Freja
No, takova sojova mys...nedej si. :10:
marhon
24.3.2014 - 22:04
+1|0

marhon » Kiára
já to na něj jednou zkusila, když mě naštval. dostával žrát, to co já. nejdřív se tvářil, že jako levou zadní, ale dlouho to nevydržel. nevim už přesně co říkal, ale ta :36: tam taky byla. :5:
Mortina
24.3.2014 - 22:05
+1|0

Mortina » Kiára
Ja nevim...me se to dycky nejak povedlo...je fakt, ze se mi podarilo kocoura i vykoupat...bylo to teda hrozny rodeo a vypadalo to, ze z toho zavesu uz ho nikdy nesundam ale ten heges v kterym se vyvalel sem z nej dostala :6:
Kiára
24.3.2014 - 22:07
0|0

Kiára » Mortina
Vidím to úplně živě.. :10: :10: :10:
gucumatz
24.3.2014 - 23:04
0|0

gucumatz » Kiára
Supéééér. :6: :44:
gucumatz
24.3.2014 - 23:05
+1|0

gucumatz » Mortina
To jako myslíš i mámu? :9: :22:
Budd2
24.3.2014 - 23:57
0|0

Budd2 » Mortina
kdo mluvil o kočičím myšlení ? :33:
Háňa
25.3.2014 - 0:01
+1|0

Háňa » Budd2
:15: :5: ..... je to od tebe odvážný, že ses obětoval :44:

Já radši mlčím ... bojím se byť jen pípnout - dělám, že tady ve skutečnosti vůbec nejsem, radši :4: .... roznesli by mě na kopytek ti milovníci zvířat :2: :5:
Upraveno: 25.3.2014 - 0:11, Háňa 
Mortina
25.3.2014 - 1:51
0|0

Mortina » gucumatz
Kachnu a slepici! :9:
12

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den: