... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Bytosti prírody

22.3.2014 - 21:24Smazaný uživatel (alassea)
Tak trochu neviem,kam tento môj príspevok zaradiť,pretože by sa hodil do viacerých kútikov,ale dúfam,že neostane zastrčený v kúte :2:
Tak poporiadku...
Pred pár dňami som dočítala veľmi zaujímavú knihu,ktorú som si zámerne kúpila :5: ,pretože ma zaujímajú bytosti prírody,mám k nim zvláštny vzťah a verím že existujú.Tá kniha sa volá Bytosti prírody a liečenie Zeme od Margot Ruis,prvý diel knihy by ma na začiatok zaujímal viac,ale nikde ho nemajú /keby ho niekto mal a chcel predať,tak sa hlásim/.V tej knihe sa píše hlavne o tom,čo bytosti prírody trápi,čo sme im svojim konaním alebo technickými vymoženosťami-napríklad mobilnými sieťami -spôsobili a ako z toho von....Tak už tri dni vypínam mobil a zapínam ho len keď je nutné.Aké je to ťažké vzdať sa "pokroku" ,ktorý zjavne škodí nielen nám ale aj prírode ,dostávame sa do začarovaného kruhu.Píše sa tam často aj o spievaní ÓM,čo je tiež pre mňa potešiteľné,pretože sa každý pondelok stretávame na ÓM healingu a trištvrte hodinu spievame viacerí spoločne Óm /nechcete sa pridať? určite vo Vašom okolí nejaká ÓM healingová skupina existuje/...a do tretice som sa dnes dostala k zaujímavému aj keď trošku kostrbatému videu o mobiloch na cesty k sobě ,ktoré stojí nielen za vypočutie :1:

http://www.cestyksobe.cz/milan-hein-biopole-versus-mobilni-telefony-ad3577/
otázka znie:je urobiť niečo na pomoc Zemi a pre seba tak ťažké? :31: :29:

Příspěvky v diskuzi (19)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Háňa
22.3.2014 - 23:39
0|0

Háňa
Myslím, že pokud se vše, co je k dispozici, používá střídmě a s rozumem, nikomu to neškodí. A ten rozum a střídmost, to už je na každém, aby k tomu zaujal nějaký postoj :4:

Za nebezpečné považuji stát se otrokem - ať už technologií, pokroku nebo naopak fanatického boje proti němu nebo čehokoli jiného.

Střízlivost ... to je slovo, které mě napadlo jako vhodné pro vyjádření toho, co považuji za bezpečné - střízlivost ve všem, oči, mozek a srdce otevřené :4:
Upraveno: 22.3.2014 - 23:46, Háňa 
Tulinka
23.3.2014 - 7:48
+1|0

Tulinka
Ked pozname zakon prirody tak vieme aky mame zaujat postoj a pohlad na prirodu a matku zem.Premna je vediet s nimi komunikovat a poznat ich energiu,spoznat ich ochrancov.Teraz napisem svoj pohlad a skusenost.Ucila som sa spoznat a prijmat energiu stromov a vtedy som spoznala ucinok.Predtym som chodila ku stromu a bez dovolenia som sa ho dotykala a bralaa energiu.Ked som spoznala Mariana tak mi vysvetlil a naucil ako mam pristupovat a ucit sa od stromov a ich ochrancov.Vtedy som zistila,ze bez povolenia som pocitila vo vnutri bolest a bola som oslabena.Ako som ich zacala vnimat a chapat ich zakon tak mi bolo vysvetlene,ze ked potrebujes pomoc od nich alebo chces si s nimi vymenit energiu najprv ich spoznaj a potom ich poziadaj s prosbou o liecenie.Neskor som sa opet vybrala k nim.Pozdravila som sa a predstavila som sa kto som a ze chcem napravit aj moju nevedomost,ktoru som aj pocitila,ked som sa bez ich dovolenia chcela zobrat ich energiu.Takto som mohla napravit ale len s tym,ze som sa im vyspovedala a zdoverila o mojom zivote a cim prechadzam.Teraz sa ucim opet najst cestu k nim.Citila som,ze ma pocuvaju a mala som prijemny pocit,vtedy som pochopila,ze ma prijali a zaroven ma liecili.Tym chcem povedat,ze najprv mame spoznat ich zakon ako aj my mame zakon stvoritela.To je najprv poziadaj,potom spoznaj a potom mozes si snimi vymienat energiu alebo liecit.Vdacnost a dakujem,respekt a ucta,ochranovat a starat sa o ne. Teraz si bereme a zaroven nicime ich ako samozrejmost.To keby niekto vam nasilne obsadil vas byt a bral by si bez povolenia vasho.
Smazaný uživatel23.3.2014 - 14:37
0|0

Smazaný uživatel (alassea) » Tulinka
Tulinka,vnímam to podobne,žijeme v konzumnej spoločnosti a nestratiť pritom "správny" smer-alebo sa aspoň k nemu vrátiť je dosť ťažké-ale nie nemožné.Bola som na jednej dovolenke,kde bola možnosť naučiť sa "správať" ku koňom :4: ...bolo to zaujímavé,pretože až tam sme si mnohí včetne mňa uvedomili,že to,čo by sme si nedovolili k inému človeku,celkom v pohode si dovolíme ku zvieraťu /alebo k dieťaťu :2: /.Ten zoznamovací rituál s koňom bol dosť dlhý,mal svoje zákonitosti a kôň rozhodol,či sa so mnou bude baviť,či ma pustí do svojej blízkosti a bude ma chcieť povoziť,nezáviselo to iba od mojej vôle.Sú proste veci,ktoré sme zabudli,alebo nás ani nenapadnú,lebo to máme tak naučené.
Upraveno: 23.3.2014 - 14:49,  
Smazaný uživatel23.3.2014 - 14:47
+1|0

Smazaný uživatel (alassea) » Háňa
Tak,Háňa,s rozmyslom a s rozumom :6: ja to tak tiež vidím-pre niekoho to môže znamenať to,že je pre neho prijateľné vypnúť na noc mobil a kúpiť si na budenie budík /alebo sa budiť sám/ ,pre iného zas,že ho vypne po práci alebo cez víkend....nemyslím si,že teraz všetci vypneme mobil a budeme používať len pevnú linku alebo sa budeme viac stretávať,aby sme si povedali,čo chceme :4: .Ale aj keď by ho každý vypol hoc na hodinu denne dosť by to celkovo Zemi a jej všetkým obyvateľov /aj tým prírodným/ pomohlo.Napadlo ma,že keby sa všetci dohodli a na jeden deň by vypli mobily-asi by sme až potom na vlastnom tele pocítili dopad.
Napadlo ma v súvislosti s mojou 15 ročnou dcérou,ktorá je veľmi citlivá a často býva chorá...býva na 6 poschodovom internáte,kde sú na izbe 4 baby,hneď za stenou ďaľšie štyri ,koľko signálu tam na tak malom priestore je.Nič s tým neurobím ale potom čo s tým?S rozumom,to ano,ale ako?V škole si mobily musia cez hodinu vypnúť a dať do košíka na stôl /aj keď si myslím,že majú skôr zvonenie na ticho/....a neviem si predstaviť keby niekto došiel s tým-ako spomínal pán na videu-zakázať nosiť mobily do školyx :6: :32: hotová revolúcia :18: ,takže s rozumom-každý podľa svojho uváženia sám u seba :4: Ešte ma napadla jedna vec-ako často krát počúvam dudranie na to,keď sme niekde v prírode a nie je tam signál :47: ,čo tak to brať ako pozitívum? :43:
Smazaný uživatel23.3.2014 - 15:16
0|0

Smazaný uživatel (alassea)
http://youtu.be/0n5v5dSKsm8
Smazaný uživatel23.3.2014 - 15:51
0|0

Smazaný uživatel (zua) » Tulinka
..totálně souzním Tulinko..i já si hledám cestku k těmto bytostem :7:
Háňa
23.3.2014 - 17:05
0|0

Háňa » Smazaný uživatel (alassea)
alebo sa budeme viac stretávať,aby sme si povedali,čo chceme

............ to v poslední době mám takhle - nějak mě přestává bavit virtuální komunikace. Baví mě se s lidmi setkávat, cítit je, obejmout, něco spolu prožít nebo jen pobýt ..... sem zajdu, to jo, protože tady jsou lidé, které mám ráda a jsou daleko - prostě to nelze, vidět se tak často, ale jinak - jednoznačně dávám přednost setkání :4: o mobilu často ani nevím, kde ho zrovna mám :5:
Upraveno: 23.3.2014 - 17:06, Háňa 
Freja
23.3.2014 - 17:18
0|0

Freja
Ten OM healing je zajímavý,zjistím,jak to funguje u nás :44:
A ta písnička je moc krásná :25: ,tu jsem neznala ...
Smazaný uživatel23.3.2014 - 22:41
0|0

Smazaný uživatel (alassea) » Freja
ani ja som ju nepoznala,tú pesničku-dnes som na ňu naďabila :28:
Óm je zvuk,ktorý vydáva jadro Zeme /to samozrejme nie je moja vlastná skúsenosť :11: /,aj stromy,či príroda celá,kryštály ním zvučia-nesie sa vesmírom a všetko tvorí /niečo ako tón či melódia či frekvencia Boha ak som to dobre pochopila/...harmonizuje,preto bytosti prírody "prosia",aby ho ľudia spievali.
Prísluší ako mantra k čakre tretieho oka. :49:
Upraveno: 23.3.2014 - 22:42,  
Miluška medvídková
24.3.2014 - 17:22
+1|0

Miluška medvídková
Když začala svá vysílání Internetová televize Cesty k sobě, hltala jsem tam úplně všechno s opravdu vykulenýma očima a otevřenou pusou. Všechno bylo nové, jediné pravdivé atd. Postupem času, když jsem četla i vyjádření lidiček k těm kterým videím, musela jsem dát za pravdu i jim, např. Alžběta Šorfová už mi dnes taky přijde kapku jetá.....Neberu už vše tak fanaticky, ale s nadhledem a nepodléhám těm pravdám doslova. To bychom se museli za chvíli zbláznit. Takže si radši beru ze všeho jen trochu a nechávám místo pro další.... :4:
Tarah
24.3.2014 - 20:13
0|0

Tarah » Háňa
Patřím k těm závislákům. S mobilem spím, beru si ho s sebou na onu místnost, do koupelny .. Je to dáno i mojí prací. Ale souhlasím ,že den bez této komunikace musí být fajn. :-)
Háňa
24.3.2014 - 20:47
0|0

Háňa » Tarah
Každý si volí, co mu vyhovuje :4:
Freja
25.3.2014 - 12:01
0|0

Freja
Já jsem ještě dneska přemýšlela nad těma vifinama,že už jsou vlatně taky všude...můžeš se připojit i v nemocnici,jako pacient a třeba na dovolený v historický chalupě uprostřed přirody... :30:
To lidi fakt musej furt být online?
Smazaný uživatel25.3.2014 - 14:53
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Freja
Já ne .Ale znám plno lidí co se bez připojení aspoň na mobilu neobejdou . A nejen kvůli práci, mé dítě tak i studuje za pochodu :3:
Smazaný uživatel25.3.2014 - 17:54
0|0

Smazaný uživatel (alassea) » Smazaný uživatel (Libas)
Ja som dnes zistila,že mi mobil zazvoní /akože budík/ aj keď je vypnutý :6: :6: ,to som nevedela :29: nám technickým antitalentom to až tak nebude chýbať-tiež si neviem predstaviť,ako by bez týchto "vymožeností" žili deti-zdravie,nezdravie asi ich sotva presvedčím,keď sú na to zvyknutí a robia to tak všetci :22:
Smazaný uživatel25.3.2014 - 17:59
0|0

Smazaný uživatel (alassea) » Miluška medvídková
ja si na cesty k sobě tiež vyberám,čo si pozriem-to je tak každé piate video by som si tipla a aj keď ma to podľa témy zaujme ale na tom človeku mi niečo "nesedí" tak vypínam-aj preto,že svoj čas dávam "veciam" ,čo stoja za to.A tiež by ma toto video /alebo aj jeho nadpis/ pred takými 5-timi rokmi ničím zrejme neupútalo-dnes už som zodpovednejšia voči svojmu zdraviu a keď som to sem dávala trošku som mala obavu,aby to niekto nezobral ako šírenie paniky :6: -ja si myslím,že ak si z toho človek zoberie aspoň desatinu,tak aj to je super.Aj Alžbeta vyzerala,že nevie aký k tomu zaujať postoj-nechcela to riziko zmenšovať-ale ani zväčšovať,to tam bolo vidieť :44:
Smazaný uživatel25.3.2014 - 18:04
0|0

Smazaný uživatel (alassea) » Tarah
mňa často krát napadne,ako by to bolo,keby sme priamo našimi očami videli signály,energie,ako a kam prúdia a čo spôsobujú,keď sa niekto na niekoho milo usmeje,či mu vynadá....a tiež tie negatívne dopady,boli by sme zodpovednejší,inak nás donúti zdravie-ale to až neskoro,a pravdepodobne si to nebudeme vedieť spojiť s príčinou /napríklad ,že mávam zapchaté nosné dutiny pretože som ako decko nechcela nosiť v zime čapicu :5: /
Mitea - Timea
26.3.2014 - 22:20
0|0

Mitea - Timea
Tak co sa týka mobilu,som uvedomelá..v práci ho mám vypnutý a ked prídem domov,nechávam ho v kuchyni,mimo nás...vecer zase vypínam..Pouzívam ho len v nutných prípadoch..nejak podvedome cítim,ze to nie je dobré..ale co sa týka mojho syna,tak to je jedna katastrofa !!! Moje slová sú zbytocné a dost mi je to lúto...nemozem ho vsak odpojit od ludí,jemu blízkych..len nechápem,co tolko mozu klábosit na tých konferenciách...
Inak dobrý clánok :44:
kulturfw
28.9.2014 - 22:54
0|0

kulturfw
Dobrý den,

první knížka od Margot Ruis "Bytosti přírody" nově opět vyšla v nakladatelství Václav Kazda a lze je objednat např. na www.knihykazda.cz!!! :1:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -