... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Změna vibrací - vyšší vibrace a náš postup

2.4.2014 - 0:22šamanka.Janka
Jak je všem známo, od roku 2012, působí na nás vyšší vibrace, které se postupně zvyšují. Je to spojeno s celkovým přechodem jak země tak vesmíru. K napsání tohoto příspěvku mně požádali bytosti světla. Je to z důvodu toho, že spousta lidí si myslí že jeto automatické a nic pro to nemusí udělat. Je to velice mylné přesvědčení. Pokud nebudeme na sobě pracovat, nezbavíme se sami negativních emocí a energií zůstaneme stále v nízkých vibracích a pak si sami poneseme za své rozhodnutí svůj osud a nepostoupíme. Co to konkrétně znamená? Mnozí z vás si možná vzpomenete jak jsem psala na najdi se vzkaz od Krista. Ta doba již pomalu nastává. Ti co to nečetli připomínám: Budou mnohé katastrofy, mnoho lidí zahyne . Je to z důvodu toho že budou v nízkých vibracích a nebudou moci rezonovat s planetou zemi. Budou se znovu reinkranovat na nově vytvořenou hrubohmotnou planetu a točit se v karmickém kole. Je to na každém jednotlivci jakou cestu si zvolí. Ty co budou ve vyšších vibracích vše v klidu ustojí. Nebude to rychlé a najednou , ale vše se děje a bude dít tak aby lidé, a vše na zemi matka země zachovala živé, jelikož i rostliny a vše v přírodě současně s planetou přechází na stejné vibrace jako ona.Jak dojít do vyšších vibrací? Stačí požádat o pomoc bytosti světla, andělé, Krista a svého duchovního průvodce o pomoc upřimně a z celého srdce, aby vás dovedli na cestu poznání.Přeji Vám všem z celého srdce at se vám to podaří. :24: :25:

Příspěvky v diskuzi (48)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Smazaný uživatel2.4.2014 - 15:03
0|0

Smazaný uživatel (Libas)
:44: Děkuji za připomenutí :24:
Budd2
2.4.2014 - 21:48
0|0

Budd2
Jak můžeš napsat,že je to všem známo,když já o působení vyšších vibrací nic nevím :22: :33: :5: ?
Jestli můžu poprosit,až zas budeš mluvit s někým shora,zeptej se ho CO vlastně vibruje,nebo co si pod tím představit.Pro lidi bez konexí nahoře (jako já třeba) by to chtělo nějak vysvětlit,protože je velmi těžké prostě uvěřit ... už jen když se člověk rozhlídne kolem a vidí spíš úpadek než pokrok.Taky se mi nezdá,že by někdo nahoře bouchnul do stolu a vytvořil novou planetu pro ty nízkovibrační :14: .Proč to neudělal už před několika tisíci lety ? Že by jich tehdy nebylo tolik,aby to stálo za tu námahu :31: ? Nebo až teď mu dojde božská trpělivost :13: ?
Upraveno: 2.4.2014 - 21:50, Budd2 
Smazaný uživatel2.4.2014 - 22:02
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Budd2
:10: Můžeš se zeptat sám . Třeba v meditaci :4:
Budd2
2.4.2014 - 22:05
0|0

Budd2 » Smazaný uživatel (Libas)
to právě nemůžu...resp. zeptat se můžu,ale nikdo se se mnou nebaví :22:
Smazaný uživatel2.4.2014 - 22:12
0|0

No tak jo tady máš trochu nápovědu :5:
nejdůležitější je podle mě stejně ta desítka :23:
http://zivotni-energie.cz/deset-kroku-ke-zvyseni-osobnich-vibraci.html
šamanka.Janka
2.4.2014 - 22:24
0|0

šamanka.Janka » Budd2
za to že nečteš , nebo necítíš energie já nemohu. Nemusíš se ptát v meditaci, stačí se zeptat vlastní duše a sám sebe. Pokud chceš zeptám se bytostí světla jak seš na tom. Napiš mi na email tvé celé jméno. bimbulka.j@seznam.cz. Jinak žádnou paniku, pokud necítíš energie, stejně na tebe působí jako na všechny lidi. Nemusíš byt bůhvijak probuzen, stačí když jseš čestny člověk, který nikomu nezávidí a nepřeje nikomu nic zlého. :6:
Budd2
2.4.2014 - 22:26
0|0

Budd2 » Smazaný uživatel (Libas)
Rady jsou to dobré :44: ,ale ty platily stejně i před rokem 2012 :5:
Smazaný uživatel2.4.2014 - 22:30
0|0

To ano ale teď se děje všehno lehčeji a rychleji :23:
šamanka.Janka
2.4.2014 - 22:32
0|0

šamanka.Janka » Budd2
nevím zda jsi byl na starém najdise , jak se tam psalo o3 dnech tmy. Játam psala klídek, žádne 3 dni temnoty nebudou , já si žádne zásoby nedělám. Nečteš pozorně i ted jsem psala v uvodním příspěvku, že změnu budou pomale.....A je to jenom tvoje volba jak ke všemu přistupuješ. Každy jsme zodpovědny sám za sebe. Co se tyka tych negativit u lidí bue hůř, z toho důvodu že již nebude duality a zlo se bude z lidí vycházet na povrh.
Budd2
2.4.2014 - 22:39
0|0

Budd2 » šamanka.Janka
byl jsem tam a těch blábolů o r 2012 jsem četl až dost :5:

dualita je způsob vnímání
šamanka.Janka
2.4.2014 - 22:50
0|0

šamanka.Janka » Budd2
to jsou tvé názory a přesvědčení já ti je neberu.
Smazaný uživatel3.4.2014 - 8:57
0|0

Smazaný uživatel (silentium)
Cituji: "Pokud nebudeme na sobě pracovat, nezbavíme se sami negativních emocí a energií zůstaneme stále v nízkých vibracích a pak si sami poneseme za své rozhodnutí svůj osud a nepostoupíme." :44:
Ahoj, ta citovaná věta mi přišla jako zásadní sdělení v Tvém příspěvku - jinými slovy řečeno, že nás mustr dnešního světa vtáhl do svých tvarů a vyplńuje námi všechny svoje tmavé (nízkovibrační) díry. Ano, můžeme na sobě pracovat, zajít na mši svatou a vytrvat celou hodinu, projít si regresí, SRT, navštívit kineziologa ...dostaneme třeba i "odpustek" jako po sv. přijímání pod jazyk a vše je hotovo?..jak zabránit jazyku a prstům na klávesnici nevysílat dokola svoji nabubřelost, pocházející bůhví z čeho (mamonu, manipulace z televize či jen pocitu své vyjímečnosti, který nám nikdo moudrý nebude vyvracet, protože ví, že je to zbytečné, a který nám vyčtou jen nám podobní nabubřelci, protože to vypadá, že chceme být důležitější než oni)...bude mi asi odpovězeno = EGO - nemyslím si - jen přestáváme být lidští.
Ano, můžeme požádat anděly, skřítky, elfy, prostě bytosti světla o pomoc - ale o JAKOU? Co mají udělat? Přihrát něco peněz na účet, nové auto, zaplatit hypotéku ...oni nabízejí - krásu, lásku, drobty štěstí a kousky boží milosti, ale skoro nikdo se ani neobtěžuje vzhlédnout, co teprve zastavit a chápat. ...A tak pokračují, a když překročíme meze lidskosti dostáváme, co si zasloužíme - nemoci, zlobu (nízké vibrace temna).
Čistota dětství je možná ta věc co nám chybí - to, za co se asi stydíme...jsme přeci dospělí. :1:
Psaná písmenka mají nevýhodu, že nemají mimiku (snaživé emotikony prominou), proto připojuji dodatek, že vše co jsem napsal je myšleno v dobré víře :34: .
Pithecanthropus erectus
3.4.2014 - 9:08
0|0

Pithecanthropus erectus » Budd2
...s tebou taky?.... :30: :4:
Tulinka
3.4.2014 - 10:10
+1|0

Tulinka
Janka nebudem sa vyjadrovat k odkazu.Kazdy nech si sam vytvori nazor.Mas pravdu,ze mame na sebe pracovat,len kazdy sme iny a preto nemoze to byt nalinkovane.Kazdy mame inu cestu a svoje poznania.Nemozme sa riadit podla druhych ale podla seba.Preto aj na odkazy som opatrna a premna su info.Mozno je vsetko jednoduche byt k sebe uprinmy a staci si vazit ludi a zivot,prirodu matku zem.Sama mam niekedy problem to spracovat ale som jednoducha a obycajna.
Budd2
3.4.2014 - 10:39
0|0

Budd2 » Pithecanthropus erectus
njn,možná až budu starší :5:
Pithecanthropus erectus
3.4.2014 - 10:54
0|0

Pithecanthropus erectus » Budd2
já už jsem starej dost a furt nic...sakra.... :8:
Smazaný uživatel3.4.2014 - 10:56
+1|0

Smazaný uživatel (Libas) » Pithecanthropus erectus
Ještě chvilku počkej a oni ti tam nahoře řeknou :11: :12:
A doufám že podáš nám ostatním zprávu :31:
A ne že na nás vyprdneš jak ti před tím :5:
Kiára
3.4.2014 - 12:59
+2|0

Kiára
Já to navyšování vibrací cítím, jde mi to dost přes tělo a někdy je to mazec.. :47: :13:
Pithecanthropus erectus
3.4.2014 - 14:09
0|0

Pithecanthropus erectus » Kiára
asi jsem opožděnej.. :30: .mi zatím vibruje jen to horní patro a to ještě jen když spím na zádech...... :6: :47:
Kiára
3.4.2014 - 15:05
0|0

Kiára » Pithecanthropus erectus
No vidíš Píťo, to je dobrej začátek :5: :44:
Tulinka
3.4.2014 - 15:15
+1|0

Tulinka » Kiára
Neboj spolu vyletime aspon budem mat doprovod :6: :10:
Pithecanthropus erectus
3.4.2014 - 18:09
+1|0

Pithecanthropus erectus » Kiára
no já bych nechválil dne před večerem.... :10: :10:

....zase na druhou stranu bych se měl na ty vibrace duševně připravit co?.. :26: ..co když mě to... přepadnou zrovna někde v obchoďáku...tam mají drsný ochranky... :22:
Upraveno: 3.4.2014 - 18:10, Pithecanthropus erectus 
Freja
3.4.2014 - 23:06
0|0

Freja » Smazaný uživatel (Libas)
Líbí se mi pětka. :5:
Čtyřka se sedmičkou se trochu tluče... :30: Co ti,kteří podávají pomocnou ruku třeba na linkách důvěry?
Devítku dodržuju už několik let,takže jsem mnohdy za tydýta,ale jelikož se dost stýkám s lidmi stejné krevní skupiny-šestka,tak mi to je buřt a zůstávám pozitivně naladěna-osmička (až do dalšího nepředvídatelnýho na*rání) :5: :5:

Tak co,Libuš,jak jsem na tom asi vibračně? :4:
(Mimochodem,těší mne,že ubývá "vybrací")
Smazaný uživatel3.4.2014 - 23:13
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Freja
Dost dobře seš na tom + smysl pro humor :44: :10:

A jak vnímáš ty svoje vibrování ? :4:
Freja
3.4.2014 - 23:16
0|0

Freja » Smazaný uživatel (Libas)
Nedávno jsem měla křipku a to jsem při třiceti osmi celých pěti vibrovala celkem obstojně :5:
Jinak mi připadá,že se většina chystá spíš na tu novou hrubozrnnou :6: :35:
Smazaný uživatel3.4.2014 - 23:23
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Freja
No jo to se pak zvišuou vibrace když ti pomáhá horečka :10:

Tu hrubozrnou neznám :3: jak to vypadá ? :33:
Upraveno: 3.4.2014 - 23:25,  
šamanka.Janka
3.4.2014 - 23:38
+2|0

šamanka.Janka » Smazaný uživatel (silentium)
Na sobě pracovat neznamená prosit andělé a jiné bytosti , popřípadě zajít do kostela. Pracovat na sobě znamená zbavit se závisti, nepřejícnosti strachu, milovat vše živé, nikoho nehodnotit, neposuzovat, nic neočekávat, mít sám sebe rád. Je to zdlouhavá práce a důležité je při ní i když to bolí nelhat sám sobě. Pokud někdo nechce sám na sobě pracovat nepomůže mu nic od tebe vzpomínaných terapií. Mohu pouze psát za SRT. Ta tě zbaví zátěží a programů na duši, ale pokud nezměníš svůj postoj,své myšlení a pořád budeš přemýšlet negativně,příklad:mám strach o dítě sebe atd, neodpustíš sobě a nepožádáš o odpuštění všechny ve svých minulych životech atd, atd tak se ti nepomůže vůbec nic. Prosím neber to psáno jako na tvou osobu, je to myšleno všeobecně.
šamanka.Janka
3.4.2014 - 23:43
0|0

šamanka.Janka » Tulinka
Ano , já nedávám návody, pro někoho je obrovsky pokrok třeba jenom někomu odpustit, i to je pro daného člověka postup k vyšším vibracím. Co jsem převzala tak jsem předala nic v tom nebylo ode mně osobního. Já také nepíši jak na sobě pracovat, co kdo má řešit. Není to v mé kompetenci. At si každy dělá co chce, já to měla napsat tak jsem to napsala. Je každého věc jak si to vezme.
Pithecanthropus erectus
3.4.2014 - 23:44
+2|0

Pithecanthropus erectus » šamanka.Janka
Pracovat na sobě znamená zbavit se závisti, nepřejícnosti strachu, milovat vše živé, nikoho nehodnotit, neposuzovat, nic neočekávat, mít sám sebe rád. Je to zdlouhavá práce a důležité je při ní i když to bolí nelhat sám sobě.

Tohle vidím jako zásadní :44: I když ideálu člověk nedocílí, ale tahle cesta vede k vnitřnímu klidu.... :34:
šamanka.Janka
3.4.2014 - 23:45
0|0

šamanka.Janka » Kiára
je to mazec, kolikrát říkam, zvolněte trochu. Já ty vibrace i slyším. I když mnozí lidé nejsou na energie citlivy na svém těle proudí do nich stejně. :24:
šamanka.Janka
3.4.2014 - 23:50
0|0

šamanka.Janka » Pithecanthropus erectus
Ano, k vnitřnímu klidu a čistoty duše, k přijetí boha a cesty světla.
Pithecanthropus erectus
3.4.2014 - 23:56
0|0

Pithecanthropus erectus » šamanka.Janka
já tomu spíš říkám duševní hygiena, protože čistou duši mají jen novorozenci...to další je pro mně dost imaginární a nevím co si pod tím prakticky představit....ale na duševní hygienu má každej...pokud ovšem chce....
Smazaný uživatel4.4.2014 - 8:11
0|0

Smazaný uživatel (silentium) » šamanka.Janka
To snad až montérkové slovní spojení "pracovat na sobě" je ve spojení s "duchovnem" pro lidi možná odrazující - proč MUSÍ něco dělat?...vždyť žijí docela dobře...Mají pravdu - je to jejich cesta a až (jestli) dojdou na místo prvního kroku k Sobě - udělají ho podle sebe. :18: :11: :16:

Já jen trochu polemizoval s větou v Tvém přízpěvku cituji: " Stačí požádat o pomoc bytosti světla, andělé, Krista a svého duchovního průvodce o pomoc upřimně a z celého srdce, aby vás dovedli na cestu poznání". to myslím, že nestačí - bylo by to moc jednoduché a blíží se to nabídce různých kast a církví - "modlete se, poslouchejte kázání našich kněží a mistrů a budete spaseni".
Vím, že to je vytržené a platí to společně s ostatním lidským přístupem, jen dnešní člověk žije rychle a tohle vypadá, jakože celkem rychle a bezpracně dojde k pohodovému cíli. Já si troufám napsat, že vím o čem píšeš a o pravdivosti nepochybuji. Předpokládám, že děláš SRT a s lidmi, co se hledají, se potkáváš...buď k nim stále milostivá :34:.

Dodatek: - Naše účty si musíme platit sami. :14: :12:
Upraveno: 4.4.2014 - 8:23,  
šamanka.Janka
4.4.2014 - 9:32
+1|0

špatně si to pochopil, požádat o pomoc bytostí světla bylo myšleno , tak aby pomohli člověku zpracovat, nebo vyřešit to co jsem již psala . strach, atd, atd. To znamená pomoci pochopit proč tyhle emoce negativní mám a co je jejich příčinou. To celé je o tomhle, jelikož jsou to emoce velice nízkých vibraci.Až tohle dokážeme pak se můžeme zajímat o duchovní postup. Jsou to lidské negativní vlastnosti. POKUD TOHLE SPRACUJI, TAK JSEM ČLOVĚK NEPOSUZUJÍCÍ, NEHODNOTÍCÍ, TOLERANTNÍ KE VŠEM, POCHOPÍM TO ŽE KAŽDY JE JINY A HLVNĚ MILUJÍCÍ VŠE ŽIVÉ. Ještě jednou, pokud nechce člověk sám a nemyslí to k sobě upřimně tak mu nepomůže nikdo a nic. Ti co chtějí tak se jim pomoc dostane.Nevím ále píšeš o srt, já o ní nepsala a cely příspěvek původní je o tom aby chom si odstranili tyhle negativa ve svém životě. Alespon já ho takhle pochopila. Ten příspěvek jsem takhle obdržela a také jsem ho předala. Tečka
Smazaný uživatel4.4.2014 - 12:55
0|0

Smazaný uživatel (silentium) » šamanka.Janka
Tečka.
Omlouvám se za pokus o diskusi - špatně jsem pochopil, proč byla zahájena :49: .
šamanka.Janka
6.4.2014 - 16:38
0|0

není důvod k omluvě, každy máme plné právo vyjádřit svůj názor.
Tajemný pavouk
15.4.2014 - 16:20
0|0

Tajemný pavouk
Ahoj Moudrá...viděl jsem jistý dokument o tom co píšeš...znamená to,že to vše už začalo?Mám i jisté informace o iluminátech a to je s tím spojeno.... :34: :44: Hodně štěstí v tvé práci :34:
šamanka.Janka
2.5.2014 - 23:12
0|0

šamanka.Janka » Pithecanthropus erectus
Ahoj, ani novorozenci nemají čistou duši. Uvědom si , že duše se reinkrenuje a vše co v minulych životech prožila si do sebe ukládá + karma atd.
Háňa
3.5.2014 - 7:22
0|0

Háňa » šamanka.Janka
Myslím, že to zase tak zdlouhavá práce být nemusí - stačí jeden okamžik ..... pustit všechno to, čeho se člověk křečovitě drží a o čem si myslí, že to potřebuje. V duši každého člověka to všechno, co jsi vyjmenovala ... láska, nezávislost, .... je - jenom je to zaházené bordelem :4:

Jinak, na karmě nevidím nic nečistého - je to prostě batůžek sbalený na cestu - každý tam má svoji kápezetku :1:
Upraveno: 3.5.2014 - 7:24, Háňa 
Mysterious
3.5.2014 - 8:23
0|0

Mysterious » šamanka.Janka
Dětem se uzavírá mozková fontanela ve věku 3 let. Do té doby mají prý s těmi inkarnacemi a karmou jakési spojení. A je dobře, že se uzávírá s tím povědomím o minulosti, jinak by takový jedinec nemohl vůbec fungovat sám za sebe do budoucna. A asi má-li něco z té karmy v budoucnu spravit nebo poznat své poslání, tak to má rozpoznat sám. Jenže i když se bude snažit sebevíc, tak žije mezi ostatními, kteří se nesnaží vůbec, žijí si svůj život, který může být z pohledu všeobecných našich měřítek docela dobrý a přesto tomu jedinci, který se snaží, kříží různě cestu a mnohdy ji formují nežádoucně a vzdalují od vytyčených cílů, poslání a všelijak ji znemožňují. Nakonec, když to tak člověk pozoruje po léta, jim se nestane za to nic. A to chtěl třeba onen jedinec zachránit život mnoha lidem, kteří jinak přišli zbytečně o život a třeba to těm některým, jichž se to bezprostředně týkalo ještě i řekl. Ale zachovali se podle svého, ublížili a žili si dál své životy, bez nějakého dopadu za chování a měli a mají se dobře a zřejmě s tím tak asi i dožijí. Kdyby měli tak dobrou karmu, že v dnešním životě nemusí hnout ani prstem, tak by měli být přece na takové duševní úrovni, že by nezpůsobovali druhým zlo a neubližovali jim, ale pomáhali a měli by se dále duševně rozvíjet a stoupat na žebříčku duševních hodnot a vlastností výš. Ale přitom je to opačně.Jsou to materialisti, kteří mamoní a nic jiného nejsou.Od nějakých takových karmických úkolů se distancují. Jen při nich doplácejí ostatní svým životem. Takže i když se vyhýbají zodpovědnosti,jsou jakoby z obliga a maj se dobře, jak to? :33:
Miki
3.5.2014 - 17:02
0|0

Miki » Mysterious
Jo, souhlasím :4: Ono to bude asi tím, že ti materialisti si prostě nic nepřipouští, jejich "zlo" z našeho pohledu, není pro ně zlo, ale právo a i tak fungují vesmírné zákony a je to v pořádku :5: Nedělají ze svého úhlu pohledu nic špatného, tak proč by se jim mělo něco vracet :6: A všechno je, jak má být :24: Další věc je, že pokud s tím má okolí problém, je to zas problém jejich a ne těch co ho vytvářejí :10: zas jen úhel pohledu...miluju úhly :6: :10:
Mysterious
3.5.2014 - 17:21
0|0

Mysterious » Miki
Potom proč stoupat duchovně výše, plnit nějaké úkoly, když stačí být přízemní materialista? :30:
Tady nejde, že jsou jen materialisti, tady nejde o jejich zlo, kdyby mezi sebou, budiž, ale ne ho vytvářet záškodnicky druhým. To už je tvoření akce, která by se měla odrazit v reakci, příčina-důsledek. V souladu s vesmírným řádem to určitě není.
Miki
3.5.2014 - 17:42
0|0

Miki » Mysterious
No proč, protože si každý zvolí sám a dobrovolně, jak to chce :6: A pokud mi někdo "škodí" a mě to :36: asi mi dává lekci, né?
A já mám možnost zpracovat něco :4: A když mě to nevadí, ať si dělá co chce. Představ si, kdyby nebyli, jak bychom asi mohli růst, nemluvě o zrcadlech :10: můj úkol není drtit se tím, kdy se jim to vrátí, ale mít se dobře, být spokojená a šťastně umřít. Já si myslím, že i oni dělají co umí a jak umí a je na mě, jak se k tomu postavím. Vždyť vím prd, proč to dělají :31:
šamanka.Janka
4.5.2014 - 22:44
0|0

šamanka.Janka » Mysterious
Ano, děti tvarují a různě omezují rodiče, každé dítě si své rodiče vybralo samo. Do duší dětí se vkládají různa falešná přesvědčení od rodičů. V dospělosti je jejích úkol to správně pochopit, rozpoznat pokud chtějí a tím si startují svůj duchovní rozvoj. Je to na každém člověku, zda si to zvolí či ne.
šamanka.Janka
4.5.2014 - 22:45
0|0

šamanka.Janka » Háňa
Také máš Hani pravdu, ale jaká je to práce, to zaleží na mnohém, kolik toho v sobě člověk má, zda je vůbec ochoten.
Miki
4.5.2014 - 22:51
0|0

Miki » šamanka.Janka
To jsou ale divní rodiče, co? Falešná přesvědčení vlastním dětem, no toto? :14:
šamanka.Janka
4.5.2014 - 22:57
0|0

šamanka.Janka » Miki
Nemusí byt divní, prostě je vychovávájí z jejich pohledu nejlépe, ale uvedu příklad třeba různych náboženských přesvědčení, bůh tě potrestá, čert tě veme do pekla atd.Tím aniž jsou si vědomí tak zasévají do dítěte strach. Nebo tvrdou vychovou a tím nenechají dítě rozvíjet. Další příklad požadavky na studia a určování školy.
Miki
4.5.2014 - 23:08
0|0

Miki » šamanka.Janka
Ale myslí to dobře, však zas i oni přebrali ten stejný program od svých rdičů. Potom děti vyrostou a je to zas jen na nich, jestli pojedou stejně, nebo jinak...takže? :4: Co řešíme? :5:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -