Hlavní stránkaBoční panel
9.4.2014 - 7:27 | Renata9871 | |
Původně jsem to chtěla dát do zdraví a nemocí, ale on placebo efekt působí všeobecně. Síla myšlenky může být fakt neuvěřitelně silná Co mě překvapilo, nakolik až může ovlivnit i fyziologický funkce. Měli jsme pána hypochondra, nechtěl domů a hrál hrozný zhoršení, chytal se za hruď, omdléval a fakt se mu naměřily i zhoršený hodnoty - kyslíku, hodnoty v krvi... podala se mu infuze úplně bez účinných látek (já nemůžu být konkrétní) ale proste na něj doktoři trošku ušili boudu (potřebovali se přesvědčit, najít pravdu) a světe div se, všechny hodnoty šly nahoru (do normálu) a pán se rozplýval, že ta speciální infuze byla úžasná "no vidíte, prostě potřebuju speciální péči! " a tchýně mojí známé, o kterou se stará, přes rok zobe ty nové úžasné prášky na spaní, ze Švýcarska, protože po jiných neusne. Celou dobu bere B6 Pyrydoxin ( který jí moje kolegyně vždy vyloupe z platíčka ) a spí jako dudek celou noc (předtím jim fakt v noci blbla, chodila po baráku, padala, rozbíjela věci..) Takže nejen subjektivně, ale i objektivně nás naše psychika může ovlivňovat... |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
9.4.2014 - 7:49 | | | |||
Anad | ||||
Všechno je v hlavě. A tentýž rozum, který VÍ, se stejně nechá rád balamutit. Jinými slovy buď si dám do hlavy nějaký program sám anebo si ho tam nechám dát někým jiným. Ta druhá verze je jednodušší , takže ji většinou volí ten, kdo volí v životě všeobecně ty jednodušší cesty. Ten pán, o kterém píšeš si o to vyloženě řekl, a kdyby ho náhodou někdo dost neslyšel, tak to vysvětlí trochu hlučněji - nějakým zhoršeným zdravotním stavem. Svým způsobem volá o pomoc, chce, aby o se o něj někdo víc zajímal, staral, pečoval, třeba mu chybí....láska? |
9.4.2014 - 7:54 | | | |||
gucumatz | ||||
Vybavil se mi film PTAČÍ KLEC. Gay-Trans,mívá záchvaty úzkosti. Jeho partner mu na to dává tabletky Pirinu,což je Aspirin s vyškrabanými dvěma prvními písmeny. A světe div se,ono to funguje. |
9.4.2014 - 9:59 | | | |||
Renata9871 » Anad | ||||
kdo ví, třeba láska , třeba je to v něčem jiném... moje bývalá tchýně má taky celoživotně potřebu skuhrání a litování se - jak ta si v tom rochní, když všude okolo vykládá jaká je chudinka a jak je nemocná, vymýšlí si nové a nové diagnózy, cože jí ještě je, jak jsou na ní všichni vohavní ... a lidí jí litujou a plácaj po zádech jak jenom je ta Miluška dobrá, že to zvládá, když je kolem ní samej hajzl a je na smrt marod (není to tak, je to jen její pohled na svět) ale jo, když vymažu mojí zúčastněnost - taky volá o pomoc, stejně jako "náš" pán - jen je škoda, že si dělají zbytečně ten život těžší a o hrozně moc hezkého se tím ochuzujou.... |
9.4.2014 - 10:24 | | | |||
Glimmer Man » Renata9871 | ||||
Podle mě to je v něčem jiným. Lásky má právě asi dost, pokud to jeho skuhrání je vůbec někdo schopnej poslouchat. Osobně to vidím na diagnózu "línej", "pohodlnej" a "citovej vyděrač". Stejně tak je něco rozbitýho i u těch, kteří mu to neustále baští a nebo - nedej bože - si tím nechaj ovládat vlastní život, kterej tak podřídí onomu skuhralovi. |
9.4.2014 - 10:31 | | | |||
Glimmer Man | ||||
Tak jsem se nad tématem zamyslel... rozhodně souhlasím s tím, že tohle opravdu funguje. Nicméně jsem našel souvislost a tou je, myslím, prostě potřeba víry v to, že na to nejsem sám. Prostě hledání spojence. Bohužel ne v pozitivním smyslu, ve kterým má chuť něco člověk společně budovat a mít parťáka, ale v tom druhým smyslu - mít někoho, na koho se můžu vymlouvat, někdo kdo za to všechno může a někoho, kdo to za mě musí vyřešit. A tenhle přístup pramení z emoční slabosti danýho jedince. Jsou to nezodpovědní a nesamostatní jedinci. A tito právě potřebují ony berličky, protože nechcou a nebo jsou přesvědčení o tom, že ne nemůžou, chodit sami... A berličkou může být cokoliv... bůh, karty, planety, věštění... a nebo prostě zázračné léky... Obojí má své dva způsoby pojetí, jak jsem zmínil výš. Troufnu si tvrdit, že tito jedinci maj společný to, že nikdy nebyli v ničem úspěšní... |
9.4.2014 - 11:04 | | | |||
Budd2 | ||||
něco k tématu https://www.youtube.com/watch?v=PAwMIkMwAhw |
9.4.2014 - 13:14 | | | |||
Anad » Renata9871 | ||||
Je to asi o tom, kolik kdo unese a jak si dovede poradit s životními zkouškami, jaké má priority atd. Prostě se vymrví problém a "člověče řeš ho". Někdo si stačí sám, někdo vyhledá pokec s kamarádem, někdo chodí skuhrat k doktorům (tím samozřejmě nechci říct, že každý kdo vyhledá doktora je skuhral). Doktor předepíše nějaký lék, řekne k tomu "to vám zaručeně pomůže" a jsme u toho. To je ta informace, která se vloží třeba do Aspirinu a funguje, protože ten člobrda tomu uvěří...Informaci můžeme vložit do čehokoliv a bude fungovat. Po určitou dobu...než se zjistí, že problém se nevyřešil za nás sám ani s Aspirinem a jde se znova...a placebo efekt funguje dokonce i u toho, kdo ví o tom, že drží pouze berličku..a nejhorší je, že pak nastoupí nepřítel Strach, který velí se berličky nepustit, protože by se mohlo stát něco ještě horšího...naše nitra jsou prostě hodně hluboká a složitá. |
9.4.2014 - 13:31 | | | |||
Freja » Glimmer Man | ||||
No,já znám i pár takových,co úspěšní jsou a byli a nejsou ani nesamostatní. A přesto vysávaj ... U starých lidí je to docela obvyklej jev,jak jsem si všimla...neustálý stěžování a nadávání na poměry,zřejmě je to nejjednodušší způsob,jak si někde nakrást energii. |
9.4.2014 - 15:22 | | | |||
Glimmer Man » Freja | ||||
Pozor, jestli je jejich úspěch založen na vysávání od jinejch, tak to nejsou ani tak úspěšní, jako vychcaní. To je potom jenom součást kšeftu a jedná se o zcela jinou duševní poruchu, než jsem měl původně na mysli. Úspěšní by mohli bejt právě ti vysávaní, kdyby nebyli blbý. |
9.4.2014 - 15:51 | | | |||
Freja » Glimmer Man | ||||
Za duševní poruchu se to nejspíš považovat nedá. Jinak vcelku souhlas,až na to,že ze společenskýho hlediska určitě úspěšní jsou... |
9.4.2014 - 17:22 | | | |||
Mortina | ||||
Zaplatpambu za placebo myslim, ze tahle metoda pomohla uz tolika lidem, ze bych to povazovala za regulerni lecbu. nekdo to proste neumi mit "v hlave" jen tak a pokud mu tohle pomuze, tak to tak proste ma rozdany a je fajn ze to funguje...kazdej mame svoji cestu. |
9.4.2014 - 17:23 | | | |||
Mortina » gucumatz | ||||
Vybornej film. |
9.4.2014 - 17:29 | | | |||
Mortina » Glimmer Man | ||||
Tvoje hodnoceni mi pride zbytecne drsny...vyzniva to jakoby kazdej kdo ma v neco viru potreboval berlicku protoze je emocni dement. Kazdej v neco prece veri a neznamena to nutne, ze sme vsichni poskozeny.... |
9.4.2014 - 18:00 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Mortina | ||||
Pod to se ti podepíšu......lidi nejsou mašinky, maj svoji psychiku uspořádanou tak, jak to geneticky zdědili a holt je to někdy slabota a vnitřní procesy se musí nějakou pozitivní energií nastartovat......a farmaceutická loby ať si trhne hnátou, i když ve všech případech to nejde. |
9.4.2014 - 18:10 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Glimmer Man | ||||
.....i když to máš dost zjednodušený, tak v některých věcech máš pravdu, ovšem strčit všechno a všechny do jednoho pytlíku, zatřepat a čekat že vypadne universální poučka je blbost.Ne každej, kdo se opírá o víru, ať je jakákoliv, musí být nutně "příživníkem" energie času a trpělivosti druhých.Prostě jsou případy, kdy pro tu berličku někdy sáhneš, stejně jako když si zlomíš nohu.....pak berlu odhodíš a jede se dál..... |
9.4.2014 - 18:14 | | | |||
Mortina » Pithecanthropus erectus | ||||
No vono navic...kdyz je ti blbe, tak k doktorovi jdes taky s VIROU, ze ti pomuze...a kdo ti dneska zaruci, ze ten acylpirin ma takovej ucinek v jakej vsichni verej? Lidi zacinaj bejt imunni, pac sou za ty roky naaladovany vsim moznym....mozna uz je to taky jen placebo efekt a jak pekne funguje. |
9.4.2014 - 18:37 | | | |||
charri | ||||
Hypochondr |
9.4.2014 - 20:28 | | | |||
šamanka.Janka | ||||
I Ježíš povědel:Věř a víra tvá tě uzdraví. |
11.4.2014 - 21:31 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » Budd2 | ||||
Skvělý video ,tady je vidět že dobře podaná lež dokáže hodně . a co s náma dělá i dobře udělaná reklama |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |