Hlavní stránkaBoční panel
16.4.2014 - 22:52 | 10_GOTO_10 | |
..a ovlivnění událostí ve svůj prospěch Hned v úvodu - vím že se to již z principu nemá Přesto se chci poptat, zda jste se někdy odhodlali k něčemu takovému/podobnému - tj: -Naladění se na chápání a uvažovaní protivníka/oponenta a využití jeho zaslepenosti pramenící např. ze strachu, touhy, lakomosti, eskalované arogance,... -Manipulovat s jeho emocemi (poměrně jednoduché) -Zaostření a upoutání jeho myšlenek do (Vámi) plánovaného scénáře (opět s použitím jeho ovlivněného podvědomí) -Přímé použití sugestivních technik a předmětů (jj...voodoo :-) |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
Celkem stránek: 3 | ||||
123 |
16.4.2014 - 23:07 | | | |||
Mortina | ||||
Nooo...ti nevim...ale kdyz si prectes nejakej zenskej casopis, tak touhle technikou je tam popsany jak jednat s manzelem/pritelem..akorat se ty clanky jmenujou "Jak porozumet muzum" a podobny zavadejici nazvy Jestli sem to nekd udelala nevim...vedomne urcite ne |
16.4.2014 - 23:24 | | | |||
10_GOTO_10 » Mortina | ||||
fáktjó? ..tak to nevím..ono tady nejde moc o porozumění, anebo vzájmné souznění, ale aby se dotyčný choval/a hlavně reagoval/ tak jak Ty chceš - prostě manipulace a ublížení/eliminace/odstranění toho druhého... | ||||
Upraveno: 16.4.2014 - 23:25, 10_GOTO_10 |
16.4.2014 - 23:29 | | | |||
Miki | ||||
Jednoduchá věc, ale...manipulací druhého, manipuluju i sebou a je to na prd takže NE |
17.4.2014 - 4:51 | | | |||
Háňa | ||||
Tak manipulaci samozřejmě - kecala bych, kdybych řekla, že jsem nikdy nevyužila například "ženských" zbraní . Taky třeba na úřadě, apod. u nějakého vyřizování - využívám tzv. "pozitivní" manipulaci - ikdyž nejsem nadšená, že tam musím něco vyřizovat, přicházím tam s úsměvem a pohodou ... lidi se potom chovají také tak a vyhoví i v tom, v čem nemusí, to mám vyzkoušený. Ale je fakt, že to mi nedá ani moc práce - většinou v pohodě jsem - to jen, když náhodou ne, nahodím masku - nakonec, proč se na někoho kabonit, když mi nic neudělal a ještě si tím uškodit. Ale vysloveně někoho oblbovat, škodit mu nebo ho dokonce odstraňovat, to ne - to fakt nemám potřebu - mám lidi ráda | ||||
Upraveno: 17.4.2014 - 4:54, Háňa |
17.4.2014 - 6:49 | | | |||
movvin | ||||
Řekla bych, že to dělá dnes a denně každý ať vědomě nebo ne. Ono totiž člověk je tvor sobecký a jde za svými cíly ať už jde o předběhnutí na záchodcích v supermarketu, nebo o nadnárodní souboj obchodních společností. Nebo jak psala Morti ta nejbanálnější mezivztahová s partnerem/kou Spíš bych položila tu otázku opačně. Vydržíte alespoň jeden den nepoužít jakoukoliv manipulaci? Teď mě napadlo miminko, ale vzápětí jsem to zavrhla, protože už i miminka jí používají. Ti prckové jsou tak vyčůraní, že i v tak raném věku vědí jak manipulovat s nejbližšími aby dosáhli třebas jen pochování No a třeba dobrý prodavač, nebo pingl... tak to jsou mistři v nabourání se do mysli jiného člověka. |
17.4.2014 - 9:27 | | | |||
Harryeta | ||||
Někdy manipuluju, tj. chci dosáhnout toho, aby se okolí chovalo tak, jak já považuju za správné... Jsem jen normální běloch, který si je vědom svých zranění, masek ze strachu a stereotypů a má záměr je léčit. Na co jsem hodně přecitlivělá je zásah do prostoru třetí osoby, tj. ovlivňování reality formou různých pomůcek, případně manipulace s informacemi typu chci vědět, co si myslí a jaký je, abych se podle toho mohl/a zařídit. Proto jsem taky dost přecitlivělá na určité pojetí výkladu karet (mluvím o kartách, protože ty jsou mi nejbližší), takové ty charakteristiky typu: piková dáma znamená potvoru a chce vás obrat o peníze, kárová sedmička varuje před závislostí na alkoholu apod... Stejně jako touha pomoci třetí osobě bez ohledu na to, zda je to žádoucí... To, co žiju je neustálý fokus na můj střed - jak se já cítím, co se mnou dělá nějaká interakce, jak mě se dotýká, že se někdo nějak chová, proč já věřím iluzi, že potřebuju nějaký podmínky zvenčí a snažím si je zajistit, abych se nějak cítila... tohle mou manipulaci dost limituje...ale jak říkám, někdy tím taky prolítnu ani nevím jak. Ale záměr tu je. Poměrně silnej a hlubokej |
17.4.2014 - 9:47 | | | |||
Freja » movvin | ||||
Úmyslná vzájemná manipulace v partnerských a rodinných vztazích zavání bojem.A kde je boj,není harmonie. To,co popisuješ u miminka,bych manipulací nenazvala,i když to tak z vnějšku může vypadat.Kdyby to miminko umělo mluvit,tak si řekne- Potřebuju pochovat,rostou mi zoubky a potřebuju utěšit....Děti ve své přirozenosti nemanipulují,to je naučíme my. No a v obchodě... ...to mě asi fakt votravovalo,dělat takovou práci.... |
17.4.2014 - 9:50 | | | |||
Freja | ||||
Při skutečném nadhledu (vnímání širších souvislostí) to člověka asi nenapadne. Posuzovat někoho jako nepřítele nebo soka a ulatňovat tyhle techniky jako je magie,voodoo,je z energetickýho hlediska slušná "koleda". | ||||
Upraveno: 17.4.2014 - 13:44, Freja |
17.4.2014 - 10:35 | | | |||
Budd2 » Freja | ||||
Já s Tebou v podstatě souhlasím. Jen u té manipulace bych se zastavil.My je to nenaučíme,ale umožňujeme jim,aby se jí naučily používat.Tím,že jim "skočíme na špek" v případě,kdy už jejich chování má jiný účel,než původně mělo.Asi radši příklad :Dítě třeba zjistí,že když "chce čůrat" maminka všeho nechá a věnuje se mu.Pak to použije i když doopravdy nechce čůrat,ale něco úplně jiného (obvykle příjemného ). Takže vlastně jo,naučíme .Ale v každém případě jsou k tomu třeba minimálně dva PS.asi mám "zbytečně kecací" den |
17.4.2014 - 10:41 | | | |||
Budd2 » Harryeta | ||||
Ta první věta je stručná charakteristika učitelek. Jen první slovo je moc eufemistické |
17.4.2014 - 11:20 | | | |||
Harryeta » Budd2 | ||||
Taky jsem učitelka! Mimo jiné... |
17.4.2014 - 11:26 | | | |||
Budd2 » Harryeta | ||||
to mě taky mohlo napadnout |
17.4.2014 - 12:07 | | | |||
Smazaný uživatel (onlooker) » Harryeta | ||||
Já myslím, že se s manipulací setkáváme všichni. Od kolébky k hrobu....každý z nás je někým zlehounka manipulován a sám také manipuluje. Pokud je to mravné, osobně s tím nemám problém. Život je samý kompromis. Pokud to s mravností hraničí, je na místě zbystřit a pokud to s mravností nemá nic společného, nezbývá než se dát na útěk |
17.4.2014 - 15:36 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Harryeta | ||||
Je dobre ze se hrde hlasis k tomu ze jsi beloch. Zaujalo mne to. Myslim ze se mnou muze manipulovat kazdy o kom si myslim ze neco dela kvuli mne a naopak. Proti manipulaci je asi dobre zdrave sobectvi. Vsechno totiz delam kvuli sobe a ostatni to maji stejne. Pokud nekdo tvrdi ze neco dela kvuli nekomu je to manipulace. Kdyz dotycnemu uverim,ze neco dela kvuli mne,pak se ja osobne necham tim dotycnym manipulovat. Kdyz nekomu pomuzu,neco mu dam..atd...,pak si s tim delam radost. Na tom druhym je jen,jestli to ode mne prijme. |
17.4.2014 - 18:07 | | | |||
Renata9871 | ||||
Když jde o dobrou věc - a "zamnipuluješ" hajzla, aby udělal něco , nebo aby se zachoval dobře - proč ne... pokud ale někdo vědomě takovou manupulací škodí je to zlý, pokud někdo takovou manipulací škodí nevědomě, je to ještě horší... |
17.4.2014 - 18:15 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Renata9871 | ||||
Ale to ze je nekdo "hajzl" je v tu chvili jen subjektivni hodnoceni. |
18.4.2014 - 6:44 | | | |||
movvin » Freja | ||||
Mno já jak pozoruju ty naše miminka, tak už to ovládají od narození. |
18.4.2014 - 9:09 | | | |||
Mortina » movvin | ||||
To bude asi taková pudová záležitost spíš.... |
18.4.2014 - 11:04 | | | |||
movvin » Mortina | ||||
No to určitě ve své podstatě, je to všechno boj o přežití jednotlivce. |
18.4.2014 - 13:52 | | | |||
Mortina » movvin | ||||
No jo...nějaká síla nás holt musi pohánět abysme nevychcípali. |
18.4.2014 - 13:59 | | | |||
Smazaný uživatel (onlooker) » movvin | ||||
Dovést celou debatu až sem, to se nebojím nazvat "mistrnou manipulací" | ||||
Upraveno: 18.4.2014 - 21:14, |
18.4.2014 - 14:02 | | | |||
Mortina » Smazaný uživatel (onlooker) | ||||
No, tak v tom případě sou zmanipulovaný celý týhle stránky, páč to tak končí vždy. Já se zas tvoje příspěvky nebojím nazvat mistrným rejpáním...holt každýho baví něco. |
18.4.2014 - 14:05 | | | |||
Smazaný uživatel (onlooker) » Mortina | ||||
Máš v oblibě souhlasy? Já ne, souhlas nikam neposune. |
18.4.2014 - 14:07 | | | |||
Ne, nejde o souhlasy...jde o normální debatu při který není nutný přisvištět, kousnout a zase odsvištět. |
18.4.2014 - 14:09 | | | |||
Dělám, co musím. Ovlivňuje to šéf. To, co vnímáš jakou kousnutí je jen jiný pohled na problém ne? |
18.4.2014 - 14:12 | | | |||
Šéf jo? Hm, tak to nazdar babi. |
18.4.2014 - 14:14 | | | |||
Šéf nebyl v té odpovědi podstatný |
18.4.2014 - 16:23 | | | |||
Renata9871 » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
já vím... ale subjektivní vidění daného máš ve všem. Kdy je správná eutanázie ? Co je dobré a co zlé... víš ? Nějak si myslím, že hajzlárna je hajzlárna - nemyslím tí m nějakou prkotinu, kterou někdo zrovna pod tlakem emocí nazve hajzlárnou. |
18.4.2014 - 19:06 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Renata9871 | ||||
Prave ze to asi nevim. Manipulaci beru jako manipulaci. A vrazda je vrazda-tim nemyslim eutanazii ale napriklad trest smrti. A eutanazie,pokud se pro ni rozhodnu osobne a udelam to,pak at si kazdy mysli co chce.Jde o moji eutanazii. |
18.4.2014 - 20:19 | | | |||
Nebyl....ale i tak se mi nechce s tebou dal diskutovat, protoze i nesouhlas muzes napsat bez toho tvyho popichovani. Ja sem chodim za zabavou, eventuelne prave ziskat jinej pohled na vec....ale bejjt porad ve strehu, jestli nekdo zamerne nepochopi napsane aby to moh shodit mi proste nebavi, to je vsechno. A at uz SEF znamena cokoliv, stejne mi to jednoduse nesedi.... |
18.4.2014 - 21:11 | | | |||
Když mi něčí styl jak píšeš "nesedí" , tak si ho prostě nevšímám.... asi tak |
18.4.2014 - 21:16 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Smazaný uživatel (onlooker) | ||||
Taky to muze byt tim ze nejsou zidle. |
18.4.2014 - 21:18 | | | |||
Smazaný uživatel (onlooker) » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
Židle chybět může, hlavně že je |
18.4.2014 - 21:18 | | | |||
Ale i přesto můžu vyjádřit názor...odlišný ne? Končim...zas slovíčkaření...nebavíííí.... |
18.4.2014 - 21:19 | | | |||
Pak ale se mnou nemusi byt spokojena. Kdyz ji nezabezpecim zakladni pomucky. |
18.4.2014 - 21:22 | | | |||
Smazaný uživatel (onlooker) » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
No když nebude spokojená zkusím namazat med kolem |
18.4.2014 - 21:31 | | | |||
Ja uznavam na osetreni Kalciovou mast a na bezne pouzivani kvalitni toaletni papir. Starat se o neni vubec zadna i kdyz jde vlastne o hovno |
18.4.2014 - 22:03 | | | |||
Mysterious » Smazaný uživatel (onlooker) | ||||
Nóó, u nás se říká nedloubej do hovna, ono pak ještě více smrdí. |
18.4.2014 - 22:04 | | | |||
Háňa » Smazaný uživatel (onlooker) | ||||
Když už to hlásáš, bylo by logický, aby ses tím řídil jako první sám ..... teda podle "ženský" logiky - jak to máte vy, páni tvorstva, to samozřejmě nevím |
18.4.2014 - 22:06 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Mysterious | ||||
Kdyz mi bylo 5 let.Spolkl jsem startovaci klic na motorku. Byl jsem tyden v nemocnici.Na operaci jsem nemusel. Ale tyden se mi dloubali v hovne |
18.4.2014 - 22:12 | | | |||
Mysterious » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
No vidíš, mámě sežral pes památeční granátové náušnice, leč jeho hovno jsme nenašli. |
18.4.2014 - 22:13 | | | |||
Nezlob se na mne ,ale nase diskuze je ted o hovne. |
18.4.2014 - 22:16 | | | |||
Jj , kam jsme to od nabourávání cizí mysli dospěli Jsme se nabourali do h...n Teď nebudou ostatní kvůli nám na nic jiného myslet To je ale manipulace s myslí, co? |
18.4.2014 - 22:18 | | | |||
Urcite nas do toho nekdo musel vmanipulovat!!! |
18.4.2014 - 22:21 | | | |||
uno » Mysterious | ||||
Je to v pořádku. Zmanipulovaná mysl je ve skutečnosti "průjmovitá". |
18.4.2014 - 22:21 | | | |||
Se mi bude o nich ještě zdát |
18.4.2014 - 22:22 | | | |||
Freja | ||||
To je teda pěkně za**aná diskuse |
18.4.2014 - 22:23 | | | |||
Mysterious » uno | ||||
Průjem je stejně rychlejší než myšlenka, zkus něco vymyslet dřív, než se pos...š. |
18.4.2014 - 22:29 | | | |||
uno » Mysterious | ||||
Ve chvíli, kdy se dostaví taková situace, myslí probíhají pouze nápady na přenosné a skládací WC. Platí pouze pro město - v polích je mysl klidná. |
18.4.2014 - 22:37 | | | |||
Mysterious » uno | ||||
Ve chvíli probíhající salmonelózy mě v autobuse napadlo pouze, že to bude moje smrt a že už nikam nedojedu a bude to děsnej průšvih, což bylo viditelné na očích vylézajících z důlků, které se upíraly k pomoci z nebes |
123 |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |