Hlavní stránkaBoční panel
21.4.2014 - 22:12 | Freja | |
Inspirovala mě Mitea větou "ostatní se dozvím až tam nahoře"...a napadlo vás někdy,že možná je tam jen prázdnota a osamění? |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
Celkem stránek: 2 | ||||
12 |
21.4.2014 - 22:16 | | | |||
Miki | ||||
Já chci všechno vědět už nyní |
21.4.2014 - 22:18 | | | |||
Háňa | ||||
Nenapadlo - myslím, že všude je "něco" - i prázdnota je nakonec "něco" Ale jako malá jsem přemýšlela, jak to bude, až umřu. Dospěla jsem logikou k tomu, že se asi budu cítit stejně jako v době, než jsem se narodila, a usoudila jsem, že když jsem třeba deset let před svým narozením nijak netrpěla, nebudu trpět ani po smrti - vrátím se do toho, co bylo před tím ... a to mě uklidnilo Ale to samozřejmě nevím - může to být tak, že si to jen nepamatuji, co bylo před tím, protože se mi to nějak "vymazalo" .... ale když jsem zase tady, ať bylo, co bylo, zjevně se to dalo přežít, takže se vlastně není čeho bát | ||||
Upraveno: 21.4.2014 - 22:19, Háňa |
21.4.2014 - 22:22 | | | |||
Mitea - Timea | ||||
Nemyslím si,ze hore bude prázdnota..inak by nase ilúzie nedávali zmysel..myslím,si,ze sa na tomto vsetkom, tam hore budem smiat...vsak mysel duse nezaniká...skor tú prázdnotu mozme zazit tu,lebo je nasou súcastou,a zazit ju mozme len v hmotnom tele..myslím,ze nás caká blazenost Blazeno.. | ||||
Upraveno: 21.4.2014 - 22:24, Mitea - Timea |
21.4.2014 - 22:38 | | | |||
Pithecanthropus erectus | ||||
Zvláštní otázka k přemýšlení..... Přestože mám velmi rezervovaný pohled na život po životě, někde v podvědomí mám to " něco " hluboce uložený.Když se maminčin život chýlil ke konci, měli jsme takovou dlouhou rozpravu a já najednou a spontánně jí říkám...neboj mami, však já brzy přijdu za tebou...Kde se to vzalo?..... |
21.4.2014 - 22:44 | | | |||
Freja » Miki | ||||
Já taky |
21.4.2014 - 22:46 | | | |||
Freja » Pithecanthropus erectus | ||||
Kde se vzalo,tu se vzalo...názor vytvořený na základě čtení,přebírání cizích názorů nebo strach si připustit,že finito a utrum,touha po smyslu života...možností je nepřeberné množství |
21.4.2014 - 22:47 | | | |||
Freja » Háňa | ||||
..přežít co? |
21.4.2014 - 22:49 | | | |||
Mitea - Timea » Freja | ||||
Vies Freja,hovorí sa,teda JK povedal,a jemu podobní,ze kazdému sa stane,comu verí..ilúzia pokracuje podla mna dalej,nad nás rozmer v hmotnom tele..a tak chcem verit,ze som láska,zivot a pravda..a len sa spoznávam vo svojich snoch,hrám sa,ale podstata sa nemení...preto sa nehnevám,ked sa niekto hrá inak,ako ja... |
21.4.2014 - 22:50 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Freja | ||||
nojo, jasný, jenže to jádro pudla je v tom, že já si nikdy nepřipouštěl, že je něco za..........prostě biologicky zaniknu, tak jako všechno v přírodě...... |
21.4.2014 - 22:54 | | | |||
Freja » Mitea - Timea | ||||
Mám tomu rozumět tak,že podle Tebe se každý dostane na místo,které rezonuje s jeho "světonázorem"? JK povedal....to přeci nic neznamená |
21.4.2014 - 22:55 | | | |||
Freja » Pithecanthropus erectus | ||||
Na rozumový úrovni sis to nepřipouštěl,jasně. |
21.4.2014 - 22:57 | | | |||
Háňa » Freja | ||||
Tím myslím, že buď se zase vrátíš, ať bude, co bude a nebo zůstaneš tam, kde jsi byla, než ses narodila .... ani jedna možnost mi nepřijde taková, že bych z ní měla strach ... tak když ne přežít, tak přestát, přejít, ... o to slovo až tak nejde - prostě, že nás nic hroznýho nečeká ... a jestli nás čeká něco obzvlášť krásnýho, tím líp |
21.4.2014 - 22:59 | | | |||
Freja » Háňa | ||||
A jak si to prakticky představuješ?Jako takovou "věčnou čekárnu"? |
21.4.2014 - 23:03 | | | |||
Na to nájdes odpoved len vo svojej dusi..z cím rezonujes ty ??? Comu verís ??JK s tvojim ponímaním nemá nic spolocné,to bol len prímer.. |
21.4.2014 - 23:09 | | | |||
Takže jsi našla jistotu a odpovědi ve svojí duši a jsi pevně přesvědčená |
21.4.2014 - 23:10 | | | |||
Háňa » Freja | ||||
Prakticky ... nepředstavuju si to prakticky, protože myslím, že slovo praktický je lidské. Vyjadřuje něco hmatatelného, názorného, logického ... nevím, jak to nazvat ... myslím, že po smrti nebudeme vědět, co to je "praktické" ... že nám bude přibližně tak, jako při meditaci, kdy nevnímáš okolí, čas, realitu ... Taky myslím, že s tím nějak souvisí, co bývá často v pohádkách .... že někde ubíhá čas jinak ... zatímco té dívce, co spadla do studny k pani Zimě a byla tam celý den, na Zemi uběhl rok ... například .... je to velmi časté v různých příbězích a pohádkách .... podle mě taková místa skutečně jsou a myslím, že tam někde budeme. A to, co se nám teď zdá jako věčnost, budeme vnímat jako okamžik. Myslím, že to, co tady prožíváme, je taky "jen" okamžik - akorát, že tady ho vnímáme jinak ... tak jsme si vymysleli čas, abychom mohli hodnotit, plánovat .... No, už mlčím radši | ||||
Upraveno: 21.4.2014 - 23:16, Háňa |
21.4.2014 - 23:14 | | | |||
Freja » Háňa | ||||
No spíš jsem se ptala,jestli si myslíš,že tam setrváš ve večným očekávání nebo,že tam bude nějaká další "akce" |
21.4.2014 - 23:15 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Háňa | ||||
A to je co za meditaci? LSD? |
21.4.2014 - 23:16 | | | |||
Presvedcená ???To je kravina!!! Viem o tom prd....len sa snazím tomu verit |
21.4.2014 - 23:18 | | | |||
Háňa » Freja | ||||
Doufám, že tentokrát už tam setrvám - ale ne v očekávání ... tam se neočekává, tam se JE | ||||
Upraveno: 21.4.2014 - 23:18, Háňa |
21.4.2014 - 23:20 | | | |||
A je ta snaha na sílu? Takže malinká pochybnost se připouští? |
21.4.2014 - 23:26 | | | |||
Ale houbeles..len tak si nejak rezonujem s tou svojou vierou..mozno je to barlicka,mozno nie,mozno som sama bohom,inak nic nemá zmysel,len nás zivot tu a teraz !!! Mám 57 rokov a cítim,ze zivot je dar,a ze sme jednota !!! zo dna na den viac viac si vázim svoj zivot a milujem ho !!a zo dna na den chápem viac a viac vsetky duse..pravda nám uniká a ja uz nechcem chytat svoj vlaszný chvost...chcem si uzit ten materálny svet a priestor je tu pre kazdého..asi tak z momentálneho mojho ponímania.. |
21.4.2014 - 23:40 | | | |||
Pochybnost v nasej dusi cíti kazdý..sami v sebe nie sme predsa pokrytci..vsetko sú teórie mysle,domienky..len to,co cítis je pravdou..a mozno aj to je domienka.. |
22.4.2014 - 0:04 | | | |||
Mortina | ||||
Ja nad timhle nepremejslim...predpokladam, ze pokud neco JE, nebudu si stejne pamatovat to TED...nepredstavuju si nic....ovsem mam moc rada uslovi jedny kamosky, ktera dycky rikala : do nebe nechci...co bych tam asi sama delala? |
22.4.2014 - 0:14 | | | |||
Budd2 | ||||
To nemá logiku Jak tam může být prázdnota,když tam všichni odejdou ? Spíš by tam mělo být narváno |
22.4.2014 - 0:49 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) | ||||
A proč nahoře ? A není náhodou prázdnota jen slovo ? Mě k tomu napadá dalších 10 otázek . |
22.4.2014 - 0:51 | | | |||
Mitea - Timea » Budd2 | ||||
Ja ti neviem,ale aj ked som sa snazila urcitým sposobom prejst do iných dimenzií,aj tak som tam bola sama,ale tam mi to tak nedoslo |
22.4.2014 - 0:52 | | | |||
Mitea - Timea » Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Libi,daj 10 otázok..to je super a mna to baví | ||||
Upraveno: 22.4.2014 - 0:52, Mitea - Timea |
22.4.2014 - 1:01 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » Mitea - Timea | ||||
Jdem opravdu nahoru ? Kde je vlastně nahoře a dole ? Co to vlastně odchází tam nahoru ? Nakolik sme to my co odchází ? Opravdu když se nahoře potkáme tak se poznáme ? Proč tam vlastně deme ? Co tam děláme ? Proč zas deme dolů ? A proč si to dole zas nepamatujeme ? Proč je to pro nás tak důležitý že o tom diskutujeme ? |
22.4.2014 - 1:06 | | | |||
Mitea - Timea » Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Ked si tam,vobec neriesis,kde si..si vsade.. Ked si tam,vobec si nekladies takéto strestené otázky,len prezívas citom,co si.. Co tam delás ?? proste len si a je to úzasné... To len nase ego si kladie otázky,dusa je doma a nic neriesi,len ti ukazuje tvoje vlastné pocity..stací len chvílka a si niekde inde..kazdý tvoj povel pocitu sa hned odzrkadlí.. |
22.4.2014 - 5:33 | | | |||
movvin | ||||
Hmm no nevím, nějak s mi to nezdá. Aby mohla být prázdnota musí být něco, nebo spíš narváno Jinak si tu prázdnotu stejně nedovedeš představit. Já teda ne. Pokaždé, když se o to pokusím, tak někde na okraji něco je. |
22.4.2014 - 6:54 | | | |||
Mortina » movvin | ||||
Prazdnota, nekonecno apod...to sou presne pojmy, ktery ja si vylozene umim predstavit | ||||
Upraveno: 22.4.2014 - 6:55, Mortina |
22.4.2014 - 7:27 | | | |||
Freja » Budd2 | ||||
Jak může bejt narváno v prostoru,který je nekonečný?To logiku má? |
22.4.2014 - 7:28 | | | |||
No právě... |
22.4.2014 - 7:30 | | | |||
Mortina » Freja | ||||
No...a navic tam treba logika ani neexistuje | ||||
Upraveno: 22.4.2014 - 7:30, Mortina |
22.4.2014 - 7:31 | | | |||
Freja » movvin | ||||
Já mám zcela jasnou představu prázdnoty a není vůbec příjemná,právě. Okraje tam rozhodně chybí |
22.4.2014 - 7:31 | | | |||
Freja » Mortina | ||||
No,jestli to není s logikou jako s pravdou |
22.4.2014 - 7:33 | | | |||
Mortina » Freja | ||||
Tak to nevim...ale vim, ze "zenska logika" je svetove oblibenej pojem |
22.4.2014 - 8:55 | | | |||
Glimmer Man | ||||
Napadlo. A jsem neustále přesvědčen, že to tak je. Je to stejný jako se žárovkou. Když je v ní energie, tak svítí. Jakmile energie není, tak světlo rozhodně nekončí v nebi nebo jiným shromaždišti světel. No a až mě dojde energie, prostě zhasnu a nebude nic. Akorát účet pro moje pozůstalý za pohřeb. |
22.4.2014 - 9:19 | | | |||
Mortina » Glimmer Man | ||||
Treba i zarovky maj svoje nebe |
22.4.2014 - 9:26 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Glimmer Man | ||||
Ja osobne si myslim ze ztratou sveho tela prijdu o svou OMEZENOST. To znamena velmi omezene vnimani vseho co skutecne existuje. Je to jako s nekonecnou klavesnici u piana.Nekdo vnima tri tony,nekdo 20,nekdo 100 a nekdo vsechny. Vetsinovy celek z hlediska VNIMANi treba tvori i ZAKONY a KNIHY .Tam se pise ,ze to co ten celek VNIMA skutecne existuje a co neni schopen vnimat jsou VYMYSLI. Urcita OMEZENOST je asi pro kazdeho z nas nutnost,aby jsme se fe Fyzickem svete nezblaznili z toho vseho co EXISTUJE. Nase samotna ENERGIE (duse) uz to zna,protoze bez tela neni omezovana. Z hlediska zakona o zachovani energie asi nemohu nikdy zemrit. |
22.4.2014 - 9:28 | | | |||
Glimmer Man » Mortina | ||||
Třeba. Ale to už je zase "víra" ještě o level výš v glimmově žebříčku emoční pomatenosti. |
22.4.2014 - 9:33 | | | |||
Mortina » Glimmer Man | ||||
No...jde spis o to, ze tady vsichni zasvecene teoretizujeme o necem co nikdo nemuzeme s urcitosti vedet... takze vira, nevira pomateny muzeme bet smahem vsichni s jakoukoliv teorii.... ...a nebe pro objimky zvlast je dalsi level, nebo je to v jednom? |
22.4.2014 - 9:36 | | | |||
Glimmer Man » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
Já si něco takovýho právě vůbec nemyslím. Můžeš, co bys nemohl. Mysl nemůže bejt bez těla. A tak dojde k transformaci, prostě se "tvoje" energie rozplyne do jiných forem. A už to nikdy nebudeš ty. Čili to bude tvůj konec. Je to jako když elektickým čepadlem začneš hnát vodu v bazénu. Tak elektrika mizí, ale rozeženeš vodu. Takže přeměníš energii na pohyb vody. Pak čerpadlo vypneš. Chvilku počkáš, voda se ustálý a teď mi řekni, kde je ta energie pohybu vody? Přece se nemohla vytratit? |
22.4.2014 - 9:42 | | | |||
Pro mne osobne nejsi Glimmer Mann ale Mc Giver To je takovej manik,co treba vyrobi ze spulky na nite a zmrzliny trhavinu. -(cely postup bude racionalni a logicky ,i kdyz treba pro krovaky v Australii budes BUH) Ono je otazka kdo treba vlastne jsi,jak se vnimas. Ja jsem uvnitr tela a realne jsem byl nekolikrat venku. Kdybych se do tela nevratil,tak skonci treba v peci. Byl bych proste bez tela. Jako Mc Giver pro to mas zajiste vysvetleni. Treba ze mi hrabe Kdyz to shrnu v kostce... |
22.4.2014 - 9:52 | | | |||
Glimmer Man » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
To už bylo popsaný jako "bludy". |
22.4.2014 - 9:54 | | | |||
Je to jako se vsim co delame. Hlavne aby nam bylo s tema bludama fajn z hlediska zdrave sobeckosti. No prece kdyby bludy neexistoval,jakto ze se o nem pise? |
22.4.2014 - 23:20 | | | |||
Freja » Mortina | ||||
22.4.2014 - 23:21 | | | |||
Freja » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
piáno nemá klávesnici!!! |
22.4.2014 - 23:23 | | | |||
Freja » Glimmer Man | ||||
No,souhlásím,že to,že jsi McGiver je blud.O tom ostatním teda nevím,kdes četl,že to bylo popsáno jako bludy.To nebylo. ...teda,pokud jsi to nepopisoval sám... |
12 |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |