Hlavní stránkaBoční panel
22.4.2014 - 1:50 | Mortina | |
...co myslite? Z ceho prameni? Je to "superego"? Strach z vlastni nedokonalosti? Naucenej model chovani? Touha nezklamat okoli (vypadat dokonale)? Dela vam problem rict JA DELAM CHYBU? ...me jak kdy a jak v cem...za neco si klidne vynadam, na neco mam miliardu argumentu proc v zadnym pripade NE ja... |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
Celkem stránek: 2 | ||||
12 |
22.4.2014 - 5:38 | | | |||
movvin | ||||
Je to takové naše zrcadlo. Obviňuju někoho z něčeho, protože sama před tím samým strkám hlavu do písku. A čím víc mě to rozčiluje a víc kritizuji, protože JÁ bych NIKDY ....tím víc si to nedokážu u sebe srovnat a připustit. Přesto to někde uvnitř mně je. |
22.4.2014 - 6:38 | | | |||
Tulinka | ||||
Nerobi mi problem priznat chybu.Pretoze tym klameme samych seba.Obvinovat druhych je lahsie tym sa chceme zbavit svojej zodpovednosti a zaroven sa tak chceme utesovat,ze my nic to druhi.Lenze ver tomu,ze to daleko sa takto nezajde a raz nam to nastavi nasu pravu tvar.Aj vcera ta diskusia okolo konika bola zaujimava.Pretoze on hral svoju hru a vecsina sa nechala vtiahnut do jeho hry.Niekto mu chcel vsunut zrkadlenie,niekto ho chcel poucat,niekto sa hneval,ze jeho osoba nie je vitana a niekto sa chcel tvarit nestranny.Lenze vsetci sme pristupili na jeho hru aj ked si mysleli,ze su nadvecou.Takze mam pocit,ze Ivan nam ukazal,ze este sa nevieme staviat s nadhladom.Pritom by som aj brala to zrkadlenie,lebo ako on nam nastavil tak aj my sme nastavili.Tak asi laska a respekt nam este malo hovori alebo su este pre nas len slova.Nemozme kazdemu vyhoviet,len aby sme vypadali dobre v ich ociach a preto berem takeho aky je.Bud sa necham zatiahnut do jeho hry alebo necham,nech sa hra sam.To je nadhlad a pozorovatel.Len som prekvapena,ze dokym nebol tu konik tak tu bolo prazdno a vcera sa to rozbehlo.Cim to asi bude |
22.4.2014 - 6:44 | | | |||
Mortina » movvin | ||||
Vis co ti reknu? Ze uz mi ty zrcadla pekne sejou Hele, na neco sedej, na neco ne...obcas my pripadaj, ze to sou prave "ty oni" na ktery se da pekne vsechno hodit |
22.4.2014 - 6:51 | | | |||
Mortina » Tulinka | ||||
Ivan nam ukazal, my sme pristoupili, najednou kvuli nemu se sem vsichni nahrnuli...no nevim...aby ti z nej jednou neunikla stolice Me osobne neukazuje on nic...jen to, ze se opravdu da zadelat celej web nesmyslama. On chce pro sebe svobodu a ostatnim ji doprat nemini, protoze jediny co ho bavi je se neustale otirat o ty, ktery se mu znelibili...to ti pripada jako hra? Mozna...ale dost uboha. Mam dojem, ze v jeho pripade mas dost jednostrannej metr....ale co uz, tvooje vec. Doufala sem, ze by se mohlo povest mit jednu diskuzi, kde by see porad neresil...jak tak vidim, zatim nelze.... |
22.4.2014 - 7:13 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Mortina | ||||
Jeste ze te tu maj,a urcujes ten spravny duchaplny smer,ty jedna zkusena moderatorko |
22.4.2014 - 7:24 | | | |||
Tulinka » Mortina | ||||
Berem tvoj koment je to tvoj nazor a ako mna vnimas to uz neriesim. |
22.4.2014 - 7:25 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
Zazil jsem hodne kritickych situaci,kdy jsem priznal chybu. Nikdo mne k tomu nenutil,byla to otazka svedomi. Bylo to napriklad v dobe kdy jsem ridil cca 100 lidi. Kdybych tehdy nepriznal chybu,tak bych u lidi ztratil prirozeny respekt. V soucasne dobe uz zadnou karieru nedelam a ani nechci.I kdyby slo jen o moderovani webu. No a z hodne mladych manageru a moderatoru se mi obcas trochu zvedne "kufr" Protoze funkce nedelaji pro ostatni,ale hlavne pro SEBE. |
22.4.2014 - 7:39 | | | |||
Tulinka » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
Vraci sa,ze naco poukazujeme tak to mame v sebe,preto nato poukazujeme.Zase Hanicka je priama a mozno preto sa mi paci,ze nepotrebuje to omackovat a tym to nezahaluje.Vies zase kto chce to zjemnit alebo aby to vypadalo jemnejsie tak ma strach ako to druhi prijme.Ivan ty vies,ze aky si a preto nemozes cakat,ze ta budu prijmat,lebo rad sa hras so slovickami. |
22.4.2014 - 7:40 | | | |||
Freja | ||||
To je asi podle stejnýho vzoru,jako,že nejlepší obrana je útok.Jasně,že je za tím ego |
22.4.2014 - 7:41 | | | |||
Freja » Tulinka | ||||
Hele,nechcete si to řešit ve vzkazníku? |
22.4.2014 - 7:46 | | | |||
Tulinka » Mortina | ||||
Mozno miekedy je lepsie nemat vsetko pod kontrolou a ani sa to neda.Aby tie diskusie boli usporiadane podla jednoho pohladu ak chcem aby som mohla vediet diskutovat so vsetkymi a aby sa ma to nedotklo.Dotklo sa ta to,lebo reagujes.Staci tvoja odpoved. |
22.4.2014 - 7:47 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
Co mne vzdy pobavilo,ze jsem byl casto na koberecku pro to,ze jsem priznal chybu. Vetsinou se mne dotycny zeptal "proc jsem to udelal?" Kdyz jsem odpovedel " ze proto,ze to tak je" Tak mi bylo receno ze jako vedouci pracovnik toto nemohu delat!!! priznavat chybu pred radovyma zamestnancema!!!!! Co si pak o vedeni jako celku budou myslet!!!! |
22.4.2014 - 7:51 | | | |||
Freja » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
No,tak evidentně někteří šéfové tuhle lajnu držej dodneška |
22.4.2014 - 7:52 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Freja | ||||
Mne nakonec poslali do Norska Joo,prirozeny respekt se moc nenosi... lidi by se meli BAAAAT!!!!!! bu!!!! | ||||
Upraveno: 22.4.2014 - 7:56, |
22.4.2014 - 8:05 | | | |||
Mortina » Tulinka | ||||
Nejde o to mit vse pod kontrolou a uz vubec nejde o to mit diskuzi plnou kejvacich hlav...jen mi pride zbytecny tu porad omilat a vyzdvihhovat Kone...k cemu? On se vsude nacpe sam, neni treba mu delat predreklamu. Ze by se me to nejak dotklo to bych nerekla ale vnimam jak mas tendenci ho furt vyzdvihovat...zatimco kdyz je nekdo "proti" jako si treba prave vcera Hanka dovolila napsat, snazis se ji to vymlouvat...proto pisu o dvojim metru. |
22.4.2014 - 8:31 | | | |||
Harryeta » Freja | ||||
A za egem je vždycky strach |
22.4.2014 - 8:36 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Harryeta | ||||
EGO,STRACH..myslim ze to jsou dve prirozene slozky kazdeho cloveka. Zaklad je asi ten,nenechat EGO sefovat - (je to jen nase nutna pomucka ve fyzickem svete) ...jooo kdyz EGO prevezme moc,taak treba praskaj slachy.. No a STRACH by mel asi vedet,ze se ho nebojime.. Zkusit ho treba predelat v respekt? |
22.4.2014 - 9:24 | | | |||
Mortina » Freja | ||||
Este ze ses taky nevytasila se zrcadlem Ego...nevim, mam dojem, ze sem s nim nikdy problem nemala...urazi me maloco, nemam nasledne potrebu pripadny poskozeni meho ja furt nekde resit...ale obcas se pekne vymluvit jakoze NEEE TO SEM NEBYLA JA to mi de... |
22.4.2014 - 10:46 | | | |||
Harryeta » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
Já to chápu tak, že EGO je potřeba vyléčit. To, co dělá bordel v našich životech je zraněné ego. Zdravé ego je velmi potřebná složka naší identity. Co se strachu týče, rozlišuju strach získaný, tj. strach způsobený emočním zraněním, pak se bojíme projevovat se svobodně, postavit se za sebe, neuhnout před autoritou, dát najevo zranitelnost...apod. Je dobré tato zranění léčit, tím přirozeně mizí i strach. A pak je strach přirozený, instinktivní, který zbystřuje smysly a určuje volbu zaútoč nebo uteč. Toho bych se rozhodně nezbavovala...:+) Ovšem, je to jen můj skromný názor :+) |
22.4.2014 - 10:59 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Vypadá to tak jednoduše svést to na někoho jinýho .Nejlépe nějakýho průšviháře . Ale vrátí se to |
22.4.2014 - 11:04 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Harryeta | ||||
Ja vychazim z toho ze vsechno jsou nazory.Pokud nekdo mluvi uprimne tak ma asi vzdycky pravdu.Pokud si mysli uprimne ze je pomeranc,ja to pravda. EGO podle mne nejde lecit,jako za lasku nejde bojovat. EGO a LASKA jsou proste tu,bez ohledu jak mi lidi blbnem. Podle mne ani LASKA nemuze zvitezit. LASKA tu je a nema zapotrebi aby se za ni bojovalo a aby vytezila. To mi lide jen asi pouzivame tyto terminy pro PSEUDOCHARAKTERNI CINY kdy treba tezky kulomet se stane pilirem PRAVDY a LASKY |
22.4.2014 - 18:59 | | | |||
10_GOTO_10 | ||||
"Pramení z neschopnosti přijmout zodpovědnost za projevy vlastní svobodné vůle". | ||||
Upraveno: 22.4.2014 - 18:59, 10_GOTO_10 |
22.4.2014 - 19:32 | | | |||
Mortina » Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Myslis nejak konkretne, ze se to vrati? Jako ze nakonec na tebe nekdo hodi neco "vetsiho"? |
22.4.2014 - 19:33 | | | |||
Mortina » 10_GOTO_10 | ||||
Covece...mi napada pri tvym komentu, ze to je vlastne strucny shrnuti cely nasi politicky sceny |
22.4.2014 - 23:01 | | | |||
Aristoni | ||||
Dokážu si přiznat chybu a ta největší je,že jsem tu chtěla lidem nějak nastínit smysl karet a nepovedlo se mi to. A tak si říkám, ať si každý najde svou cestu k tomu co chce poznat. |
22.4.2014 - 23:10 | | | |||
Freja » Aristoni | ||||
No,některý věci prostě nejdou na sílu Není třeba se kvůli tomu rozčilovat,ani plakat...ale tu potřebu vylít si na někom vztek jsem postřehla |
22.4.2014 - 23:12 | | | |||
Mortina » Aristoni | ||||
Tomu nerozumim. Proc chyba...jak nepovedlo? |
23.4.2014 - 0:05 | | | |||
Aristoni » Freja | ||||
Ty jsi ujetá a tobě už odpovídat nebudu.Chceš být hvězda buď,ale mi nesvítíš. | ||||
Upraveno: 23.4.2014 - 0:05, Aristoni |
23.4.2014 - 0:15 | | | |||
Aristoni » Mortina | ||||
Víš,když člověk zná a druhému to chce říct,tak to je chyba,když se vnucuješ,no a to nechci.Pochopila jsem ty novodobé kartáře vezmou si knížku a smetou tě.Asi se z tohoto webu smažu,je to tu o ničem,jen samé prkotiny,které člověku nic nedají a ještě rozladí. A ještě něco,někdy se tím bavím a moc se Nevztekám se,na to neplýtvám svou energií. |
23.4.2014 - 2:17 | | | |||
Vnucovani je samozrejme blbost...takze jestli tomu rozumim, tak tebe mrzi, ze kartarska sekce nefrci jak sis predstavovala. Ja treba nektery ctu ale kartam dvakrat nerozumim, tak neprispivam protoze nevim co...ale to nevidim jako nici chybu, prece... No a nemyslim si teda, ze sou tu samy prkotiny...a pride mi od teba docela nefer, ze to takhle smahem smetes...kazdej je prece jinej a nekdo muze kartarsky diskuze hodnotit jako prkotiny... Pises, ze se nevztekas...ale ted zrovna to tak celkem vypada....na me to pusobi jaako "moje diskuze nepraskaj ve svech a vy pisete ptakoviny, tak se smazu"...to je prece blbost ne? | ||||
Upraveno: 23.4.2014 - 3:46, Mortina |
23.4.2014 - 3:48 | | | |||
Hele a ujetej je kazdej kdo napise svuj nazor nebo pocit? |
23.4.2014 - 5:37 | | | |||
movvin » Aristoni | ||||
Víš, když se tu pro Tebe řeší samé prkotiny, tak by jsi sama mohla dát podnět a napsat nějaký článek, nebo alespoň diskuzi na "vážnější" téma. Možná by jsi se divila kolik lidí by to třeba zajímalo. |
23.4.2014 - 6:44 | | | |||
Mortina | ||||
...kdyz uz tady vznikla debata o Crowleym, tak sem si teda o nem nasla aspon zakladni info....a jen teda ziram ...a mam teda dojem, ze moje pomerne oblibena pisnicka Mr.Crowley od Ozzyho je bezpochyby o nem...fakt pecka |
23.4.2014 - 6:59 | | | |||
Háňa | ||||
Mně dělá "problém" vůbec něco nazvat chybou - u sebe i u jiných, to nehraje roli. Myslím, že cokoli člověk udělá v dobré víře (a to je asi všechno, proč by dělal záměrně něco blbě), není chyba. Je to prostě jeden krok v procesu učení. Dělala jsem buchtu a dala tam málo droždí, protože jsem se bála, aby tam nebylo cítit. Byla tvrdší, než jsem ji chtěla. Zkušenost pro mě - příště ho tam dát víc, když ji chci měkčí Slovo CHYBA mi k ničemu neslouží - nepotřebuju ho ve slovníku - místo něj mám AHA | ||||
Upraveno: 23.4.2014 - 7:05, Háňa |
23.4.2014 - 7:03 | | | |||
Mortina » Háňa | ||||
A nemas nekdy chut v takovy chvili rict : Sakra...blby drozdi mi prodali |
23.4.2014 - 7:05 | | | |||
Háňa » Mortina | ||||
Ne ... občas ze srandy, když vím, že to někoho pobaví, ale nemyslím si skutečně, že by to bylo tím |
23.4.2014 - 7:08 | | | |||
Mortina » Háňa | ||||
No, tak ja kdyz to tak vezmu, tak ja u takovejch blbosti vetsinou hazu na vsechny vsechno...ale kdyz jde do tuhyho - tj. fakt zavaznej prusvih, tak to si tu hlavu tim popelem zas docela umim posypat...aspon si myslim...ale tak hodnot sam sebe...to de blbe, ze jo... |
23.4.2014 - 7:27 | | | |||
Freja » Aristoni | ||||
Aha,tak já jsem ujetá Ty ses přeci sama delegovala na učitelku ,sama jsi chtěla být za hvězdu a poučovat druhé. Možná se to spoustě vykladačkám nelíbí,chtěly si jen povídat o kartách ,tak jak je samy vykládají. Pokud máš učitelský ambice,budeš je muset asi napřít jiným směrem,tady jsi halt došla jen k fňukání a urážení...a to přeci není moje chyba. Ale v týhle diskusi jsi dobře. |
23.4.2014 - 7:28 | | | |||
Freja » movvin | ||||
Ne,Marti,dáma je uražená,že prostě nemá ve své škole dost ochotných žáčků,tím to je |
23.4.2014 - 7:29 | | | |||
Háňa » Mortina | ||||
A co tím získáš, když si budeš házet na hlavu popel ? Nerozumím tomu. Buď to jde nějak napravit nebo zmírnit ... ty následky, nebo ne. Když už je něco totálně posraný, je pro mě nepodstatný, kdo za to může. Jo, hodnotit ... nevím, proč lidi musí pořád něco nebo někoho hodnotit - co to komu přinese, znát "viníka" | ||||
Upraveno: 23.4.2014 - 7:36, Háňa |
23.4.2014 - 7:31 | | | |||
Háňa » Aristoni | ||||
to je přímo k tématu ... taková praktická ukázka | ||||
Upraveno: 23.4.2014 - 7:38, Háňa |
23.4.2014 - 8:19 | | | |||
Mortina » Háňa | ||||
No ne, tak myslim, kdyz udelam neco co se nekoho nejak dotkne...i kdyz nechtene...a je to neco fakt blbyho - ne prkotina...tak se omluvim jakoze sorry to sem pos...a. Ne ze zacnu, noa le vis, kdyz vono tohle a tamto, ja za to vlastne ani nemuzu, to von, vona, vono...a taaaak, vis? |
23.4.2014 - 10:28 | | | |||
Háňa » Mortina | ||||
Aha ... tak to samozřejmě ... až ti rozbiju křišťálovou vázu, řeknu "promiň, mrzí mě to, neudělala jsem to schválně" (ale to ty budeš vědět) ... zítra ti koupím novou ...... když nebudeš chtít, pozvu tě na pivo, jako odškodný .... ale rozhodně nebudu páchat sebevraždu z výčitek svědomí - stalo se, nebyl to úmysl a zpátky to vrátit nelze, tak k čemu nějaké sypání popelu na hlavu Příště prostě budu pozornější | ||||
Upraveno: 23.4.2014 - 10:31, Háňa |
23.4.2014 - 10:39 | | | |||
Mortina » Háňa | ||||
No jo no...tak váza zrovna...ale myslim, že si rozumíme. |
23.4.2014 - 11:20 | | | |||
Háňa » Mortina | ||||
Určitě si rozumíme |
23.4.2014 - 11:54 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » Háňa | ||||
Od tebe to docela sedi. |
23.4.2014 - 12:55 | | | |||
10_GOTO_10 » Mortina | ||||
..tak to určitě.. Ono to je i "výhodné" - "Do všeho kecat/ovlivňovat a za nic neodpovídat" - a co je výhodné, po tom je společenský hlad ..cesta k řešení je proto (podle mne) jinde. I tady z těch příspěvků občas vypadne, jak někdo "udělal chybu" a jak se musí/má potřebu hned někomu "omlouvat" a hned ji (kvůli někomu)"napravovat"(a nejlépe ještě slíbit, že to napríště už nikdy neudělá, atd...) -- vysledek je ten, že dotyčný je "pod tlakem(okolí). Nejen, že něco posral" (tedy cítí provinění za tu svoji chybu), ale ještě se navíc i "dobrovolně" dále zavazuje - a v ten moment se dostává do submisivi role. Proto třeba já si tu odpovědnost představuju spíš tak, že to co "já chci", za mne nikdo jinej neudělá, přestože se neustále objevují různí lidé kteří tvrdí opak(třeba i Ti politici ) - a že se o vše postarají. Ano, postarají se "formou služby", ale zase to budu jen já sám kdo si tu službu objednal, takže když bude nekvalitní není to (ve vztahu ke mně) chyba(radějí napíši odpovědnost) služby ale moje, že jsem si ji zvolil. Jinými slovy (a za sebe): Já chyby nedělám, ale byly rozhodnutí, které mne pak stály více času a usílí, než jsem čekal | ||||
Upraveno: 23.4.2014 - 13:03, 10_GOTO_10 |
23.4.2014 - 13:05 | | | |||
Smazaný uživatel (ohnivykun) » 10_GOTO_10 | ||||
Z politikama to mam vyresene.Nechodim k volbam a neplatim v CR dane. Jako svym zamestnancum jsem dal politikum vypoved. | ||||
Upraveno: 23.4.2014 - 13:06, |
23.4.2014 - 13:13 | | | |||
10_GOTO_10 » Smazaný uživatel (ohnivykun) | ||||
jó, takhle to má více lidí - např. Ltd. firmu v Anglii a veškeré prachy pak točí přes ni. FÚ v ČR na něj nemůže, takže pokud má navíc nějaké dluhy, které již není schopen splácet, je to často jediné řešení, jak neskončit na okraji společnosti a dál fungovat. |
23.4.2014 - 16:32 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » Mortina | ||||
Jako tak že ty stejně víš že chyba byla u tebe a nečestný jednání ti sebedůvěru nedodá . |
12 |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |