... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Jdu sem s pokorou,sypat si sůl na hlavu...

23.4.2014 - 9:16raduza.s
Kdysi tady kdosi,tuším Freja založila diskuzi o antidepresivech..
No a já jsem v ní psala,jak jsou špatná,jak by se měla zrušit(silná slova jsem použila).. a o své tchýni s maniodepresí,že je rok bez léků a je vpohodě a v rukou léčitele a naprosto zdravá..No tak vše beru zpět..Od té doby se dost změnilo..Vrátil se velice silný záchvat maniodeprese,který nebýt včasného zásahu lékařského a právě antidepresiv,mohl skončit dost zle..Dnes budu dohlížet,aby si je pravidelně brala a neopakovalo se to..Chybami se člověk učí a co jednomu škodí,druhému může pomoci..To je můj poznatek..
Zajímá mě co k tomuto tématu máte vy? Maniodeprese,jako taková a její léčba???

Příspěvky v diskuzi (113)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Celkem stránek: 3
123
Mortina
23.4.2014 - 9:21
0|0

Mortina
Nic si nevycitej...dulezity je, ze to dobre dopadlo. Nekdy to bez chemie nejde no. :49:
...ale vetsinou clovek proste potrebuje nejakou osobni zkusenost...
S maniodepresi konkretne zkusenost nemam...babicka ma momentalne depresivni stavy...to uz sem tu psala...bere leky, je ji lip. Obcas slza ukapne ale sama rika"breci mi to samo, vim ze vlastne nemam duvod"....
raduza.s
23.4.2014 - 9:36
0|0

raduza.s » Mortina
Nevyčítám si to,už...jsem ráda,že to dobře dopadlo,už je to týden,co je z Opavy po měsíci doma,tak jsem se s tím už poprala,teda s těma výčitkama..Ono s těma depresema..sama občas nevím co s nima,neměla jsem to a mívám..Ty naše duše jsou tak křehké,že když už se jednou ta deprese dostaví, pak už stačí jen trochu nakřápnout skořápku a už to jede..Vždycky jsem se považovala za tvrďáka,že všecko zvládnu,všem pomůžu,hrdinka..už dávno to tak necítím...
Háňa
23.4.2014 - 10:20
0|0

Háňa » raduza.s
Vítej do klubu :4: :15:
Smazaný uživatel23.4.2014 - 10:38
0|0

Smazaný uživatel (silentium)
Ale antidepresiva opravdu nejsou dobrá věc - to jsi měla pravdu, jen v okamžiku, kdy osobnost již neřídí vlastní vůle, jsou chemické mantinely asi nejúčinnější varianta pro přežívání ve společnosti. Místa pro život "v mimoprostoru" na přeplněné zemi moc nezbývá. Jsi velmi lidská :49:.
Upraveno: 23.4.2014 - 10:39,  
Mortina
23.4.2014 - 10:41
+1|0

Mortina » raduza.s
On u tohodle je blbý, že když člověk zrovna neni typ, kterej by každý svoje bebíčko honem, honem řešil, tak lehce přehlídne, že se něco děje...o vyvrknutým kotníku víš hned...vyvrknutou duši začneš vnímat až když už se dloooouho nehojí... :48:
Smazaný uživatel23.4.2014 - 10:45
0|0

Smazaný uživatel (silentium) » Háňa
Do klubu AHA? :45:
raduza.s
23.4.2014 - 11:20
0|0

raduza.s » Mortina
Hm,asi..u mě deprese způsobila to,že jsem začla občas myslet i na sebe..možná proto se mi děje všechno,co se mi děje,abych se to naučila,nevím..Možná,že ty deprese jsou vlastně pro nás nějaké znamení,že něco děláme blbě a máme to změnit..
Háňa
23.4.2014 - 11:23
0|0

Háňa » raduza.s
Taky to může být naopak - něco jako šok ze změny ... než se "v těch "nových botách" naučíš chodit a než se "rozšlápnou" .... máš duševní puchyře :4:
Mortina
23.4.2014 - 11:35
0|0

Mortina » raduza.s
No...ono kdo ví, co bude se mnou, až se JEDNOU začnu starat hlavně o sebe...možná pak udělám rekord v tržbách nějaký vééélkýýý farmaceutický firmě. :11:
Já vim, že je to blbý...ale já to beru prostě jako bebíčko...je jedno kde to bebíčko je...na zlomenou nohu si dáš sádru na duši prášky...nohu si taky neuzdravíš tim, že si budeš vyprávět jak to srůstá....
A určitě je to nějaká informace...jen jí prostě někdy člověk nestihne vyslechnout včas...
raduza.s
23.4.2014 - 11:43
0|0

raduza.s » Háňa
někdo to tak asi může mít,u sebe to ale vnímám jinak...Pořád jsem se jen starala o to,ať jsou doma všichni vpořádku,umožnit jim pokudmožno všechno co si přejí,prostě rodinu a přátela jsem dávala na první místo a sebe jsem nějak vynechala,až mi moje duše řekla,dost..
raduza.s
23.4.2014 - 11:49
0|0

raduza.s » Mortina
No jo,ale stejně furt pořádně nevíme co s tím,každý druhý má deprese,maniodeprese,schizofrenie aj..ale to jsou jen následky :3: ,příčiny se nehledají,neodstraňují a tak jen přibývá diagnoz a pacientů :22:
Mortina
23.4.2014 - 12:03
0|0

Mortina » raduza.s
Mě příde, že příčiny sou v současným uspořádání světa...ten lidem, který s tim můžou něco dělat vyhovuje...tak co je jim po tom, že deprese se šíří jak epidemie? Nevim, tak to vidím já.... :2:
raduza.s
23.4.2014 - 13:00
0|0

raduza.s » Mortina
v součastném uspořádání světa?Nevím no,tyhle diagnozy podle mě sahají už do dávné histotie..či :2: hysterie..
raduza.s
23.4.2014 - 13:36
0|0

raduza.s
Zatím nikdo nic přímo o maniodepresi,to mě hodně zajímá,průběh léčby,zkušenosti...Měla jsem i kamaráda,který se kvůli této nemoci zastřelil..to je právě už ta nejhorší fáze..Zajímá mě,jak tomu právě předejít,aby nedocházelo k atakům..a zda někdo zná i jinou léčbu,než antidepresiva..protože to vlastně léčba ani není,jen utlumení projevů této nemoci.. :3:
ila
23.4.2014 - 14:21
0|0

ila » Mortina
Morti, já myslím, že i dříve bylo dost psychicky nemocných lidí - maniodeprese, deprese, panické poruchy, úzkosti - jenže se o tom nemluvilo. Pacienti byli bud někde zavření, nebo doma na neschopence - ty původní léky moc neléčily, spíš hodně utlumovaly a člověk nebyl schopný pracovat. A když se dotyčný vrátil do práce, rozhodně se nechlubil, s čím byl tak dlouho doma. Vždyt až ted leze na povrch, kolik známých lidí se za totality léčilo s nějakou psychickou nemocí.

Nedávno zas jedna MOUDRÁ poučovala kamošku, která s depkou bojuje už skoro 20 let, jak má postupovat - protože ONA se ze své deprese ( tj. několikadenní blbé nálady) dostala hned. Některým lidem prostě nevysvětlíš,co to vlastně ta deprese je.

Ted v pátek byla 13.komnata s Markem Brodským - taky na tom není psychicky moc dobře. A doktor tam řekl větu,se kterou na 100% souhlasím - když máte horečku,nikdo vám neřekne - jsi nemožný, dělej se sebou něco, už se na tebe nemůžu dívat -naopak - většinou se o tebe postarají (jsi přece nemocná, když máš teplotu) - ale lidem s depresí tohle vsejpne kdokoliv kdykoliv.
samota
23.4.2014 - 17:43
0|0

samota
Dlouho jsem zvažovala,zda přispět,ale vím,jak je člověk v těhle věcech zranitelný a bezradný a chytá se každé maličkosti-hodně jsi mi tím připoměla Táňu a její dobrovolné vynechání určitých prášků na psychiku (už nevím přesně jakou měla tenkrát diagnozu) ale vím,že to také nakonec sama neustála a skončila opět na psychiatrii. Jediné co ale bezpečně vím,že jí hodně pomáhaly sezení s psychologem a pak s lidma,kde se společně posouvali a odbourávali své problémy-to jí dalo opravdu hodně :44:
Ale nevím,zda se to vztahuje i na tuhle tvou diagnozu Radko. Škoda,Táňa by ti v tomhle určitě dokázala poradit,já jsem si jen zkusila něco málo o tom najít a myslím,že například tenhle odkaz je vážně docela dost zajímavý a je tam i jak se dá v těch nejtěžších případech snad i léčit + jsou tam právě i příspěvky lidí s touhle nemocí (diagnozu?) Tak snad ti to k něčemu bude. :34:
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fnemoci.vitalion.cz%2Fmaniodepresivni-psychoza%2F&ei=ytlXU_qbO5DItAaw8IHABg&usg=AFQjCNHc1qtAqfSHWVbrgnbFK6Yc5AuYFQ&bvm=bv.65177938,d.Yms&cad=rja
Upraveno: 23.4.2014 - 17:50, samota 
goldi20
23.4.2014 - 17:58
0|0

goldi20
No, osobně žádného člověka, co tím trpí, neznám. Dokázala bych říct pouze pár známých jmen, kteří ji trpěli.Ono těžko říct co se odehrává v lidské duši, mysli. tam ostatně nikdo pořádně nevidíme. Tohle se asi vyléčit nedá, nebo možná ano, ostatně věda pokročuje, možná se porozhlídnout poptat. osobně na antidepresiva říkám, v malé míře pomůžou ve velké škodí, chte to odhadnout tu správnou míru, a dokud je to možné přemoci to sami, někdy to jde bez pomoci, jindy ne, a pokud člověk potřebuje pomoc, at jde, Lepší dřív jak později. :1:
raduza.s
23.4.2014 - 18:04
0|0

raduza.s » samota
S Táňou jsem si o tom dost psala..Maniodeprese a deprese je hodně odlišná a není ani třeba je porovnávat..Jinak dík za ten článek,pročtu si ho :46:
raduza.s
23.4.2014 - 18:08
0|0

raduza.s » goldi20
No ano,je to záhada,co se jim odehrává v mysli..a co je spouštěčem jejich mánií neví ani oni sami..S Tchýňkou to hodně rozebíráme..Ale když se dostane do stavu manie,už to není ona,je to někdo jiný..Sama si z toho potom nepamatuje téměř nic a už vůbec nechápe co ji tu mánii opět spustilo..Je to zapeklitá a záhadná nemoc..
goldi20
23.4.2014 - 18:16
0|0

goldi20 » raduza.s
Tak ono to většinou bývá nějaká situace, nebo reakce na ni, bud něco příjemného, a nebo naopak.....na to se dá těžko přijít, a chodí pravidelně k psychologovy?? ten by to mohl rozlousknout :1:
raduza.s
23.4.2014 - 18:21
0|0

raduza.s » goldi20
právě se vrátila po osmé z psychiatrické léčebny..kde většinou pobývá 1-2 měsíce..
Upraveno: 23.4.2014 - 18:21, raduza.s 
goldi20
23.4.2014 - 18:26
0|0

goldi20 » raduza.s
Aha......no tak to jsou asi mé znalosti už vyčerpány.....no, každopádně hodně štěstí, a stůjte při ní :1:
raduza.s
23.4.2014 - 18:35
0|0

raduza.s » goldi20
Snažíme se jí pomoci,jak nejlíp umíme no..tato poslední maniodepresivní ataka byla strašná..nepřeji to nikomu,ani,jako nemocnému,ani jako jeho blízkému..beznaděj..jako asi u každé nemoci,kdy chceš nemocnému nějakým způsobem ulehčit a ono to moc nejde..Sehnali jsme jí léčitele,věřili mu,on mamce řekl,už nejezte antidepresiva,jste zdravá..fungovala takto skoro rok..a pak najednou šup dolů..Nevím co si mám o léčiteli myslet,věřili jsme mu všichni,včetně mamky..ale neházím na něj vinu,to ne,jen si myslím,že to od něj bylo troufalé,zbavit ji ze dne na den antidepresiv..nevím..
goldi20
23.4.2014 - 19:04
0|0

goldi20 » raduza.s
Je to těžký no, ale ono i ta rodinná podpora hodně pomáhá. nemysli si že ne....A ono to bude dobrý jen to chce čas.... Hmm, ale takovýhle věci jako antidepresiva se nemůžou vysadit naráz, to chce postupně, a podle psychiatra, ne podle léčitele.... já neříkám že jsou špatní, ostatně sama když to jde využívám bylinky, prášky když je to fakt nutný... s tímhle s ehold nesmí zahrávat
Smazaný uživatel23.4.2014 - 19:12
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » ila
Jenže jak poznám že je někdo v depresi a jak hluboko . :31:
Už sem bohužel zažila že se na mě lidi zlobili když sem se jim snažila ukázat i dobrou stránku věci . Nechtěla sem je rozčílit ani hodit víc do depky .Jen sem jim připomínala ty hezčí stránky života,sem prostě taková optimiska (zatím )
Jak poznat u člověka že je v depce nebo má jen momentálně špatnou náladu ,nebo je přetaženej ?
Freja
23.4.2014 - 19:27
0|0

Freja
Takovou diskusi jsem určitě nezakládala. :5:
Mortina
23.4.2014 - 19:30
0|0

Mortina » raduza.s
Myslis jakoze vylozene davna historie? Ja nevim...me to pride jako takova civilizacni choroba....ale je mzny ze to vidim zkreslene.
Nejsem zadnej cestovatel ale myslim si, ze treba lidi, ktery zijou asi podle prirodnich zakonu bych rekla, depresema zrovna netrpej...myslim fakt jakoze nejaky kmeny treba v J.Americe....
Mortina
23.4.2014 - 19:34
0|0

Mortina » raduza.s
No, muzu jen rict ze nekdo z rodiny momentalne ceka na rozklicovani diagnozy...zda se, ze byla dlouhodobe spatna lecba, spatna diagnoza atd...mozna pak budu mit zkusenosti az az.
Jen se chci zepptata, protoze si tvuj nekdejsi prispevek nepamatuju...jak dlouho to trva? A lecila se nekdy?
Mortina
23.4.2014 - 19:37
0|0

Mortina » ila
No jo...kdo nezazil nepochopi...to plati obecne v mnoha pripadech...tu 13.komnatu sem videla jen kousek...pana Hoschla rada ctu, musim rict.
Ale jinak souhlasim...jak uz sem psala...na zlomenou noh taaky nepijes bylinkovy caje...kazzdy chce svy...
Freja
23.4.2014 - 19:56
0|0

Freja » Mortina
Tohle přirovnání se zlomenou nohou se mi líbí :44:
První pomoc je sádra,fixace- ta je nezbytná...ale pravděpodobně jí nebudeš nosit celý rok nebo dokonce po zbytek života. :4:
raduza.s
23.4.2014 - 20:23
0|0

raduza.s » Mortina
Jo,taky mě to napadlo,to žití podle vesmírných zákonů,soužití s přírodou aták,že kdyby jako bylo všecko v souladu,pak by tyhle věci vůbec nebyly..Ale zas si říkám,jaké by to bylo,kdyby na světě bylo jen dobro,nic špatného..to bychom se ani neměli z čeho pouči,to by bylo asi nepřirozené,nemyslíš?Nevím..A co my víme,jestli náhodou domorodec netrpí depresema,když mu například tragicky umře nedejbože dítko..akorát je možná umí líp v té přírodě zvládat možná..
raduza.s
23.4.2014 - 20:29
0|0

raduza.s » Mortina
No ona má mamka vůbec zvláštní osud..maniodepresí trpí od mládí,asi zhruba ve 30 letech jí to začlo..Pak si zlomila vaz,protože spadla ze skály(zvláštní je že týden před úrazem se jí celý průběh pádu zdál ve snu)Takže je vlastně zázrak,že žije,chodí..je relativně fyzicky zdravá,ikdyž v plném inv.důchodu od 35let..no a s maniodepresí už byla osmkrát v psychiatrické léčebně,vždy po dobu od 1-2 měsíců,už jsem to tu někde psala...Léčí se..no nevím,nenazývala bych léčbou braní utlumových léků..právě proto se tady taky ptám,jestli někdo zná i něco jiného,jinou léčbu prostě..My jsme zkoušeli léčitele,ae nedopadlo to..
Mitea - Timea
23.4.2014 - 20:34
0|0

Mitea - Timea
O maniodepresii neviem nic,ale pamätám si,ze nejkrásná spomínala,ze je to nejaká porucha v mozgu a lieky sa uz musia brat..vraj sa nevytvára nieco v mozgu
...som zabudla co.Hlavne,ze to dobre dopadlo :44:
Upraveno: 23.4.2014 - 20:35, Mitea - Timea 
raduza.s
23.4.2014 - 20:35
0|0

raduza.s » Freja
Ne?Tak v tom případě jsem se buď spletla,ánebo jsi sklerotická,ánebo to psal někdo úplně jiný :6:
ila
23.4.2014 - 20:38
0|0

ila » Smazaný uživatel (Libas)
To bohužel na první pohled nepoznáš...
Blbá nálada, špatná nálada , přetaženost - to trvá týden, dva...možná měsíc? Ale depka, to je setrvalá sklíčenost, trvající měsíce(myslím teď u člověka, u kterého se nějaká psychická porucha začíná objevovat a neléčí se), ztráta zájmu o věci, které ho dříve těšily a bavily, koníčky, rodina, dokonce i děti - nic ho netěší, může hubnout ( nebo přibírat) přestává se zajímat o domácnost o zaměstnání..je mu tak vše šumafuk - i vlastní život.

Už jsem to psala mockrát - nejsem zastáncem nadbytečného užívání léků, ale v případě depresí mají své opodstatnění. Určitě mají tyhle léky i negativní vliv na zdraví, ale pozitivní je, že pokud je člověk užívá, může víceméně normálně fungovat, jak doma, tak v práci. Ty první generace antidepresiv oblbovaly, člověk byl po nich unavený, ospalý - nefunkční.
Mortina
23.4.2014 - 20:40
0|0

Mortina » Freja
Tak jasne ze ne...nosis ji dokud se to nezhoji....a pak mas tisic dalsich faktoru.
Ve dvaceti se ti to zhji lip nez v osumdesati....muze to bejt opakujici se...spatne srostly atd atd....no nevim...ja sem tohle vysvetlovala kamosce...byla spatna z toho, ze je "magor" a musi brat leky...snazila sem se ji vysvetlit, ze co se tyce psychiky, ktera je nejslozitejsi "organ" muze bejt rada, ze zrovna se vi kde je bebi a ze na to sou leky...ze pri cukrovce taky musis brat inzulin- az do smrti...telo ho samo neumi...tohle je totez...telo neco samo neumi, tak mu to das...ja na tom nevidim nic spatnyho....vlastne davas telu co potrebuje...a holt je to zrovna chemie a zrovna v tabletach no....
ila
23.4.2014 - 20:41
0|0

ila » Mortina
No přesně - nikoho by nenapadlo léčit si zánět slepáku silou vůle - ale u deprese to někteří jedinci předpokládají ... "panebože, jaké ty můžeš mít problémy, kdybych já se hroutil z každé blbiny tak jako ty... kdyby ses víc snažil a myslel pozitivně, bylo by ti líp" ... tjádydádydááá ... a podobné plky. To jsou přesně ty věty, které člověka s depkou shodí ještě níž. :45:
ila
23.4.2014 - 20:44
0|0

ila » Freja
Kdyby to bylo tak jednoduché - kost je kost, ta neřídí celé tělo. Zlomí se , sroste - ale můžeš o ní už celý život vědět .

Cukrovkáři taky berou inzulín většinou po celý život ( od vypuknutí nemoci tedy) a nikdo jim nenaznačuje, že by s tím věčným pícháním zkusit přestat.
Mortina
23.4.2014 - 20:46
0|0

Mortina » Mortina
... Ahlavne si mysllim, ze "experti" co zavrhujou tabletky temhle lidem zrovna nepomahaj...davaj jim akorat zakusit pocit opovrzeni a frustraace...proc? Hlavne vetsinou ZADNY ANTIDEPRESIVA vetsinou hlasaj lidi, ktery nikdy nestali na parapetu v sedmym patre a videli to jako jedinou moznost...
Me tohle zaclo vic zajimat, kdyz se zastrelil Karel Svoboda...riala sem si...frajer chlap, praci kterou miluje a je v ni uspesnej, krasnou zenu, krasny deti...jak mu asi bylo kdyz to zmacknul? Jak ti asi musi bejt kdyz z tohodle vseho se proste nedokazes radovat? Uplne sem z toho mela...vlastne i ted mam husi kuzi...a to JEN pri predstave jakej ten pocit asi musel bejt...a ted si vem, ze ten pocit doppravdy mas....
Smazaný uživatel23.4.2014 - 20:46
0|0

Smazaný uživatel (ohnivykun)
Chemicke leky jsou velice uzitecne jako MOST k preziti.
To znamena ze to nejsou bezne cukrovinky.
Kdyz uz se musi pouzit most k preziti,je tu dalsi faze vyberu..

1)budu prezivat dal a pojidat chemikalie

2)chci zase normalne zit a postupne se jich zbavit

Obe cesty zavisy na stupni sebereflexe a uvedomneni a momentalni i dlouhodobe zivotni energii.

Proste stary clovek uz treba dozie z chemii,jinak by nebyl.
I kdyz jsou vyjimky.

No a u mladych uz je to podle toho uvedomeni a cesty.
Mortina
23.4.2014 - 20:50
0|0

Mortina » raduza.s
Tak ja tohle samozrejme nevim...sou to jen domnenky...ale beru totak, ze kdyz nemas dobrou naladu a ted se to vrsi....nedoplatek nanecem, vyhazov z prace, v bedne reportaz o tejranejch detech, zviratech...na ulici vidis ty prazdny pohledy usouzenejch dusi...takovej indian nekde v pralese je tohodle vseho usetrenej...teda pokud nedorazi bila tvar a nechce mu ten prales vykazcet....coz je zas dusledek civilizace....
Mortina
23.4.2014 - 20:52
0|0

Mortina » raduza.s
No...to ma hodne nalozeno teda :49:
Napada me...mozna ji co se tyce toho lecitele pomahala vira....dokazala svoje telo osalit...ale to asi nejde vecne....
Aristoni
23.4.2014 - 20:53
0|0

Aristoni
Raduzko,když je někdo psychický nemocný,měl by brát léky.lituji tě holka,prožila jsem si to taky a možná ještě v horším případě.Léčitel tě může dostat z nějaké depky,ale když ti lékař napíše léky na takovou nemoc,neriskovala bych to.Už si nic na hlavu nesyp,každý zkouší to,co si myslí,že je nejlepší.Protože to dělá z lásky. :46:
ila
0|0

ila » Mortina
Moje kamarádka takhle taky chtěla ukončit život ... zkoušela všemožné alternativní cesty a metody ,postupně vysadila léky ...pár měsíců byla v pohodě a pak BUM - taková megaataka!!! FUJ... skončila v nemocnici a dnes už by sakra rozmyslela vysadit léky. A taky už konečně přestala přemýšlet nad rejpáním některých hnidopichů.
Háňa
0|0

Háňa » ila
Ano. Tim spíš, že na tohle si stačí sám - sám si říká "co jsem to za sračku, že mě všechno položí .... " A pak přijde někdo, kdo mu to ještě potvrdí :33: :5:

Ale je hloupost se na ty lidi zlobit - jen se snaží pomoct a neví
Upraveno: 23.4.2014 - 20:56, Háňa 
ila
23.4.2014 - 20:55
0|0

ila » Háňa
No jo...někteří jedinci to třeba ani nemyslí zle , spíš to jen tak utrousí a neuvědomí si, co taková slova mohou u nemocného způsobit. Ale někdo takhle hloupě mluví cíleně. :22:
Háňa
23.4.2014 - 20:57
0|0

Háňa » ila
Možná - nevím - nikoho takového neznám ... naštěstí :6:
Mortina
23.4.2014 - 20:59
0|0

Mortina » ila
Je to hrozny no...osobne sem zazila, ze sem sedlela proti chlapovi jak hora, kterej brecel jak maly dite, ze uz nemuze a prosil me abych ho zabila...hroznej zazitek...v tu chvili ti staci videt oci toho dotycnyho a vis, ze NEMUZES DELAT VUBEC NIC....jen hlidatt aby se neodpravil sam....
raduza.s
23.4.2014 - 20:59
0|0

raduza.s » Mortina
No tak jasně s tím souhlasím,ale zas každá doba,středověk třeba má své..to ti lidi museli být mnohem větší chudáci,všude samé vraždy války teror,znásilnění,hnusy..a třeba indiani taky nebyli jen dobří,byly mezi nimi kmeny ne příliž mírumilovné,kanibalismus apod..jakože každá doba má své..A vůbec,co my víme..ale teď jsou to asi choroby civilizační,dříve se lidi ani pomalu našeho věku nedožili,natož aby řešili deprese..
Mortina
23.4.2014 - 21:03
0|0

Mortina » raduza.s
To me taky napadlo...driv lidi nezili tak dlouho aby mohli premejslet o tom, jestli zivot stoji za to....
123

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze