... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Ako vyčistiť disk?

30.4.2014 - 5:50Saly
Ahojte,

vedel by niekto poradiť, ako sa dá vo Windowse 7 vyčistiť disk (myslím najmä dočasné súbory), prípadne ako je to s dočanými súbormi?
V XP to išlo cez pevný disť, kde bola možnosť "vyčistiť disk" a tiež možnosť výberu čo na tom disku chcem vyčistiť.

Teraz v tomto novom nič také nevidím. :3: Počítač mi pracuje spomalene, trvá mu dlho kým otvorí niečo.
Prosím o radu.
Ďakujem! :49: :12:

Příspěvky v diskuzi (12)

gucumatz
30.4.2014 - 7:13
0|0

gucumatz
Zkus si stáhnout a nainstalovat tohle: http://registry-mechanic.soft112.com/
gucumatz
30.4.2014 - 7:24
0|0

gucumatz
Jinak bych věděl i o lepších prográmcích,ale ty se dají stáhnout jen zabalený v RARu,zaheslovaný a je tam nutno vložit přibalenej aktivátor.Jestli si na to troufáš,pošlu Ti link ke stažení do zpráv. :18:
Smazaný uživatel30.4.2014 - 9:02
0|0

Smazaný uživatel (silentium)
Předpokládám, že máš v PC Wind. Commander. Tak tady je nejzákladnější čištění:
Vyber v základním okně disk, který chceš čistit (nejčastěji "c", ale je možné, že máš rozděleno (třeba c, d). Pravým klik na obdélniček s vybraným (obr), objeví se nabídka - klik na "vlastnosti" a máš nabídku vyčištění disku - nastavíš co potřebuječ a "vyčistit" - poté "odstranit vybrané" a hotovo.
:49:
Poznámka: - dnes je nejzašší termín k vyčištění trysek turbokošťátek - večer budou potřeba :6: .

Přiložený obrázek je viditelný pouze přihlášeným uživatelům.

Saly
30.4.2014 - 13:10
0|0

Saly » gucumatz
Ďakujem pekne, určite vyskúšam :)
Saly
30.4.2014 - 13:11
0|0

Saly » Smazaný uživatel (silentium)
Moc ďakujem za tip. Skúsim to :)
movvin
2.5.2014 - 10:10
0|0

movvin
Noo to není špatný dotaz. Taky to potřebuju udělat.

Dík za rady pánové :4:
Glimmer Man
2.5.2014 - 10:51
0|0

Glimmer Man » movvin
Ono to čištění zbytečností je samozřejmě dobrá věc, ale je bláhové myslet, že to nějak zásadně pomůže se zryhlením PC.

A na tu - podle mýho - nemá počet souborů na disku až tak vliv. Drobný vliv se dá najít v případě velký fragmentace, ale přesto si nemyslím, že klíčový.

Hlavní vliv má počet spuštěných procesů, které mají neustálou potřebu pořád něco načítat a nbo zapisovat. A to je největší kámen úrazu "amatérských" PC.

Lidově řečeno se jedná o "zaexkrementovanej" počítač.

To jsou desítky aplikací na to samý, další desítky aplikací na různý blbosti, další desítky a desítky u kterých majitel PC ani neví, k čemu tam jsou a jak se tam dostaly... tuny doplňků a vylepšení...

No a pak se podepisuje zub času systému, neustálý instalování aktualizací, vytváření bodů obnovy a podobných systémových událostí, které ledacos nafukujou...

Proto není od věci čas od času, když už to jinak nejde, systém přeinstalovat. Instalací dalších deseti nástrojů na čištění se vyřeší pár drobností... asi jako když si při chřipce vyčistím špínu za nehty. Je to dobré to udělat... to ano.
Upraveno: 2.5.2014 - 10:51, Glimmer Man 
gucumatz
3.5.2014 - 19:08
0|0

gucumatz » Glimmer Man
Proto jsem nabízel i něco lepšího.
Konkrétně TUNE UP UTILITIES,kde si můžeš nastavit,který programy se spouštěj hned při startu Windows a spoustu dalších utilitek. :18:
Ale jak píšeš,není nad to,čas od času udělat zálohu a přeinstalovat to celý. :44:
Glimmer Man
4.5.2014 - 11:43
0|0

Glimmer Man » gucumatz
No jo... to je ale dobrý pro uživatele, kterej ví, k čemu jsou ty spouštěný programy a jestli je může sundat. Normálnímu uživateli to moc k ničemu není.
movvin
5.5.2014 - 5:30
0|0

movvin » Glimmer Man
Hmm to je pravda, zrovna takovej uživatel jsem já :13: :22:
Ne, že bych měla nějaký problém , ale cítím, že tam mám právě dost věcí a naprd. Jenže netuším jestli mohu nebo nemohu to či ono vymazat. Takže jak to tady čtu, mi nic jiného nezbývá, něž sehnat někoho, kdo by se mi o to postaral :1:
Freja
5.5.2014 - 8:55
0|0

Freja » movvin
Joooo,nějakýho ajťáčka bys počebovala,víď? :14: :5:
movvin
6.5.2014 - 5:29
0|0

movvin » Freja
:22: Žíš na co ty hned nemyslíš :10:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den: