... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

10 pravd

11.5.2014 - 16:18Budd2
Název jsem zkrátil,aby na něj vůbec někdo kliknul :5:

Sám jsem to udělal spíš "náhodou",ale děkuju za ni.Napsat to takhle pěkně,stručně a bez zbytečné omáčky si zaslouží obdiv.

Varování :14: : přečtení může mít negativní dopad na počet nově založených diskuzí :5: .Ale nevadí,posunem se aspoň o level dál :6: :13:

http://www.firstclass.cz/2014/04/proc-neverim-starsim-lidem-aneb-10-bolavych-pravd-ktere-mi-zapomneli-rict/#sthash.PCba0U7c.dpbs

Příspěvky v diskuzi (27)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Anad
11.5.2014 - 17:01
0|0

Anad
Přiznám se, že na odkazy neklikám. Udělala jsem výjimku a nelituju. Moudra není nikdy dost. A za mě říkám, že když jsem to četla, nezbylo mě než si trpce připustit, že se v mém životě nenašel ani nenachází skutečně NIKDO, kdo by mě takhle moudře vedl a dokázal alespoň část předat, spíš to běželo přesně podle toho článku ...k něčemu jsem se dopracovala sama,něco snad ještě najdu cestou a jen potajmu a s nadějí v srdci doufám, že svým potomkům dám trochu víc. Děkuji :48:
Smazaný uživatel11.5.2014 - 22:37
0|0

Smazaný uživatel (silentium)
Firstklass - tak významný web a ono zatím desatero kdo může za naše neúspěchy ...se myslím neposunu.
Pithecanthropus erectus
11.5.2014 - 23:38
0|0

Pithecanthropus erectus
Většina z nás , si už mnohé z toho během života uvědomila, ale je to hezky sesumírovaný a není na škodu se k tomu sem tam vracet ,zvlášť kvůli svým potomkům…..
:1: :44:
movvin
12.5.2014 - 5:44
0|0

movvin
Nevím, ale na mě ten článek moc dobře nepůsobil. Taknějak pisatel všechno zlo svádí na své rodiče jak mu přistřihovali křídla. Ale i rodiče si přeci vybíráme sami. Netvrdím, že ta moudra nejsou pravdivá, ale každý má přeci svůj mozek na přemýšlení, takže ví, že usměrňování rodíčů má spíš ochranitelskou úlohu a ne potlačit osobnost a individualitu svých dětí. Pokud to tak není... proč asi si takové rodiče vybral?....
Pithecanthropus erectus
12.5.2014 - 10:44
0|0

Pithecanthropus erectus » movvin
....já myslím že tady je třeba oddělit zrno od plev.Rodiče mají děti pro život připravit tak, aby se s ním dokázaly samy poprat, přesně tak jak je to v přírodě, ve zvířecí říši.Určitě je dětem na škodu, když je rodiče formují podle společenských konvencí, nebo podle neuskutečněných snů rodičů.Je špatné,ochranitelskou úlohu rodičů transformovat do umetání cestiček a izolování od všeho, co děti podle mínění rodičů "ohrožuje".

Z čeho soudíš, že jsme si rodiče vybrali?.... :4:
Smazaný uživatel12.5.2014 - 11:28
+1|0

Smazaný uživatel (ngeru) » movvin
Taky na mě celý tenhle článek působil divně. Tak jako - Já nic, já muzikant, ale jinak bývají na těch stránkách dobré postřehy.
http://www.firstclass.cz/2014/04/o-lidech-kteri-dokazou-zmenit-svet/#sthash.elIavxsc.dpbs

Třeba tohle, ale tady to zůstalo bez odezvy, tak pokus č. 2 :34:
Smazaný uživatel12.5.2014 - 11:52
0|0

Smazaný uživatel (silentium) » Smazaný uživatel (ngeru)
:1: Jo, "POŠLI TO DÁL" v jiné, ne tolik efektní verzi :44: .
Ivan z Mrazíka si naříkal: "Jaký dobrý skutek mám vykonat?"...v té lidské pohádce na to nakonec přišel díky dědečkovi hříbečkovi, jenže kouzelných dědečků se nedostává... :31:
Smazaný uživatel12.5.2014 - 11:59
0|0

Smazaný uživatel (ngeru) » Smazaný uživatel (silentium)
Kouzelného dědečka potřebujeme mít každý v sobě.....asi proto nejsou. Jsem nezdolná optimistka a chci tomu věřit :10:
Smazaný uživatel12.5.2014 - 13:42
0|0

Smazaný uživatel (Libas)
Tak k těmhle pravdám už sem se naštěstí dopracovala . :26: Ale že mi to ale trvalo :22:
Budd2
12.5.2014 - 20:47
0|0

Budd2 » movvin
Máš pravdu,ale když se řekne jen půlka,vyzní to divně.Mozek má každý,ale ne každý ví,že je pravda to co píšeš dál o úloze rodičů.Stačí se podívat kolem.A proč nestačí jen mít mozek o tom jsou ty pravdy :4:

Zajímavé je,že je dokázal sepsat někdo,na kom rodiče aplikovali snad všechny výchovné chyby - to k otázce proč si je vybral :5:
Budd2
12.5.2014 - 20:52
0|0

Budd2 » Smazaný uživatel (silentium)
Je docela umění číst jen to,co je napsané bez rozvíjení vlastních asociací.
Můžeš mi sem zkopírovat tu část,ze které si usoudil,že je to propagace "páchání dobrých skutků" ve stylu Ivánka :4: ?
Háňa
12.5.2014 - 21:14
0|0

Háňa » Smazaný uživatel (ngeru)
Tady to zůstalo bez odezvy z jednoduchého důvodu - že pro mnoho z nás, co tu jsme, je to, co se předkládá na tom videu jako něco úchvatně lidského, naprosto přirozená a každodenní součást života - asi jako dýchání - o tom si tady taky nepouštíme videa a netleskáme jim, jak nám to konečně vysvětlila, co je potřeba :5: .... ale bylo by to vtipný - třeba název "Chceš li žít, každou chvíli se nadechni" :5:
Upraveno: 12.5.2014 - 21:14, Háňa 
Smazaný uživatel12.5.2014 - 21:54
0|0

Smazaný uživatel (ngeru) » Háňa
Asi bych měla být ráda, že mi bylo tak vlídně a empaticky vysvětleno tiskovou mluvčí "mnoha z vás, co tu jste", jaká videa a příspěvky jsou žádoucí a vhodné. Už nebudu obtěžovat...slibuji.
Budd2
12.5.2014 - 22:04
0|0

Budd2 » Smazaný uživatel (ngeru)
Takovou funkci tu nemáme,tady mluví každý sám za sebe.

A vůbec,to co Háňa napsala Tobě si beru osobně,protože to z části sedí i na mou diskuzi :14: :5:
Smazaný uživatel12.5.2014 - 22:08
0|0

Smazaný uživatel (ngeru) » Budd2
To si nemyslím.
Háňa
12.5.2014 - 22:13
0|0

Háňa » Smazaný uživatel (ngeru)
Vhodná jsou všechna, nikdo ti nic nezakazuje sem dávat, jen ti vysvětluju, proč asi nebyl potlesk a ovace - nikdo nebyl překvapen a nepřišlo mu na tom nic fascinujícího - to je nakonec i logický, i kdybych nenapsala nic :4: .... já ty lidi znám (těch mnoho, o kterých mluvím) - vím, jací jsou, proto si můžu s čistým svědomím dovolit tohle říct :4:
Upraveno: 12.5.2014 - 22:19, Háňa 
Budd2
12.5.2014 - 22:21
0|0

Budd2 » Smazaný uživatel (ngeru)
myslel jsem tu část,že je zbytečné to sem dávat,protože to všichni dááávno ví.
.

včera jsem četl na FC ty "nejčtenější články" a musím s nimi souhlasit - a ať si Háňa píše co chce :2: ,jsou moc pěkně napsané :6:
Upraveno: 12.5.2014 - 22:22, Budd2 
movvin
13.5.2014 - 5:34
0|0

movvin » Budd2
Já to jen přelítla a napsala jen jak to na mě zapůsobilo. Vono s tím mozkem je to taky ošemetný :22: Se kolikrát dá opít i kapkou medu :10:
Ale to jak jsi dopsal proč si vybral ty rodiče ... no to je supeer! Je to chlapec šikovná. :44:
Smazaný uživatel13.5.2014 - 8:09
0|0

Smazaný uživatel (silentium) » Budd2
Odpovědí je první věta Tvého ohlasu na mne.
Smazaný uživatel13.5.2014 - 8:54
+1|0

Smazaný uživatel (silentium) » Háňa
Co takhle pochopit, že někteří sem nedávají přízpěvky aby sklidili potlesk a ovace. A ještě jsou nuceni občas trpně snášet "jednoduché" hodnocení s poučením co a jak se má vrámci znalé většiny... Jak to tu bude vypadat, když si své počínání příště rozmyslí a vloží sem maximálně "pacipacipacičky :29: "?
Budd2
13.5.2014 - 9:07
0|0

Budd2 » Smazaný uživatel (silentium)
Jo takhle,horkej brambor :5:

že Ty jsi to taky nečetl ? Odhaduju,že ne o moc víc než nadpisy :23: :29: :5:
Smazaný uživatel13.5.2014 - 9:11
0|0

Smazaný uživatel (silentium) » Budd2
Ale konkrétně "Ivánek" byl smajlíkem k reakci na vsuvku od Ngeru, ne na bolavých 10 pravd proč se nemáme jak bychom chtěli.
Háňa
13.5.2014 - 9:20
0|0

Háňa » Smazaný uživatel (silentium)
Někteří určitě :44: ... někteří zase ne :1: .... jako všude - široké spektrum osobností a pohnutek :6:

Mimochodem, slovo MNOZÍ nevyjadřuje automaticku většinu :23:
Upraveno: 13.5.2014 - 9:21, Háňa 
Smazaný uživatel14.5.2014 - 8:01
0|0

Smazaný uživatel (silentium) » Háňa
Jo, rozumím Tvé klasické názorové pevnosti - neříkáš tak ani tak, ale na Tvá slova určitě někdy dojde. Ale nic si ze svého mlácení prázdné slámy nedělej, takových je - poslouchal jsem onehdy proslov Arcibiskupa Ostravsko-Opavského a po dvaceti minutách se i zpočátku nadšené kostelové babky dívaly úkosem kolem - od tak vysoce postaveného představitele církve to byl výkon, že soudruh Jakeš na Hrádečku byl proti tomu "sokrates"...
Tak to nevzdávej :29: .
Mitea - Timea
14.5.2014 - 8:35
0|0

Mitea - Timea
Tak tieto chyby sa snazili na mne uplatnovat moji rodicia...nepochodili.Vodnár má tendencie slobodného myslenia uz od útleho veku a v konecnom dosledku si urobí po svojom,aj ked je oznacený za cirnu ovcu rodiny.Zivot ukázal,ze saoplatí íst za svojimi pravdami...Deti som vychovávala nekonvncne a viedla k samostatnému mysleniu a napredovaním vlastných právd v rámci mozností..zial,najhorsie to bolo zo skolou.kde sa pravidlá dodrziavali aj proti zdravému rozumu...len málo ucitelov si získalo u mojich detí prirodzenú autoritu...celá spolocnost pácha najviac zla na skolách.Ked sa vymykás a ides za svojou pravdou,poslú ta k psychológovi... :5:
Háňa
14.5.2014 - 9:56
0|-2

Háňa » Smazaný uživatel (silentium)
To víš - moje moudra nejsou nic pro tupý :2: ... tak je nečti a máš klid :46:
šamanka.Janka
24.6.2014 - 21:46
0|0

šamanka.Janka
Bohužel, děti často vedeme k tomu aby přebyrali naše přesvědčení falešné, vzorce od našich rodičů atd, atd, to jsou také prográmky na duši. Je zaprvé již mnoho možností tyhle bolesti a programy na duši vyléčit a odstranit, na druhou stranu se již rodí děti které jsou staré duše a žijí si svůj život duchovní.

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -