Hlavní stránkaBoční panel
11.5.2014 - 16:18 | Budd2 | |
Název jsem zkrátil,aby na něj vůbec někdo kliknul Sám jsem to udělal spíš "náhodou",ale děkuju za ni.Napsat to takhle pěkně,stručně a bez zbytečné omáčky si zaslouží obdiv. Varování : přečtení může mít negativní dopad na počet nově založených diskuzí .Ale nevadí,posunem se aspoň o level dál http://www.firstclass.cz/2014/04/proc-neverim-starsim-lidem-aneb-10-bolavych-pravd-ktere-mi-zapomneli-rict/#sthash.PCba0U7c.dpbs |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
11.5.2014 - 17:01 | | | |||
Anad | ||||
Přiznám se, že na odkazy neklikám. Udělala jsem výjimku a nelituju. Moudra není nikdy dost. A za mě říkám, že když jsem to četla, nezbylo mě než si trpce připustit, že se v mém životě nenašel ani nenachází skutečně NIKDO, kdo by mě takhle moudře vedl a dokázal alespoň část předat, spíš to běželo přesně podle toho článku ...k něčemu jsem se dopracovala sama,něco snad ještě najdu cestou a jen potajmu a s nadějí v srdci doufám, že svým potomkům dám trochu víc. Děkuji |
11.5.2014 - 22:37 | | | |||
Smazaný uživatel (silentium) | ||||
Firstklass - tak významný web a ono zatím desatero kdo může za naše neúspěchy ...se myslím neposunu. |
11.5.2014 - 23:38 | | | |||
Pithecanthropus erectus | ||||
Většina z nás , si už mnohé z toho během života uvědomila, ale je to hezky sesumírovaný a není na škodu se k tomu sem tam vracet ,zvlášť kvůli svým potomkům….. |
12.5.2014 - 5:44 | | | |||
movvin | ||||
Nevím, ale na mě ten článek moc dobře nepůsobil. Taknějak pisatel všechno zlo svádí na své rodiče jak mu přistřihovali křídla. Ale i rodiče si přeci vybíráme sami. Netvrdím, že ta moudra nejsou pravdivá, ale každý má přeci svůj mozek na přemýšlení, takže ví, že usměrňování rodíčů má spíš ochranitelskou úlohu a ne potlačit osobnost a individualitu svých dětí. Pokud to tak není... proč asi si takové rodiče vybral?.... |
12.5.2014 - 10:44 | | | |||
Pithecanthropus erectus » movvin | ||||
....já myslím že tady je třeba oddělit zrno od plev.Rodiče mají děti pro život připravit tak, aby se s ním dokázaly samy poprat, přesně tak jak je to v přírodě, ve zvířecí říši.Určitě je dětem na škodu, když je rodiče formují podle společenských konvencí, nebo podle neuskutečněných snů rodičů.Je špatné,ochranitelskou úlohu rodičů transformovat do umetání cestiček a izolování od všeho, co děti podle mínění rodičů "ohrožuje". Z čeho soudíš, že jsme si rodiče vybrali?.... |
12.5.2014 - 11:28 | | | |||
Smazaný uživatel (ngeru) » movvin | ||||
Taky na mě celý tenhle článek působil divně. Tak jako - Já nic, já muzikant, ale jinak bývají na těch stránkách dobré postřehy. http://www.firstclass.cz/2014/04/o-lidech-kteri-dokazou-zmenit-svet/#sthash.elIavxsc.dpbs Třeba tohle, ale tady to zůstalo bez odezvy, tak pokus č. 2 |
12.5.2014 - 11:52 | | | |||
Smazaný uživatel (silentium) » Smazaný uživatel (ngeru) | ||||
Jo, "POŠLI TO DÁL" v jiné, ne tolik efektní verzi . Ivan z Mrazíka si naříkal: "Jaký dobrý skutek mám vykonat?"...v té lidské pohádce na to nakonec přišel díky dědečkovi hříbečkovi, jenže kouzelných dědečků se nedostává... |
12.5.2014 - 11:59 | | | |||
Smazaný uživatel (ngeru) » Smazaný uživatel (silentium) | ||||
Kouzelného dědečka potřebujeme mít každý v sobě.....asi proto nejsou. Jsem nezdolná optimistka a chci tomu věřit |
12.5.2014 - 13:42 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Tak k těmhle pravdám už sem se naštěstí dopracovala . Ale že mi to ale trvalo |
12.5.2014 - 20:47 | | | |||
Budd2 » movvin | ||||
Máš pravdu,ale když se řekne jen půlka,vyzní to divně.Mozek má každý,ale ne každý ví,že je pravda to co píšeš dál o úloze rodičů.Stačí se podívat kolem.A proč nestačí jen mít mozek o tom jsou ty pravdy Zajímavé je,že je dokázal sepsat někdo,na kom rodiče aplikovali snad všechny výchovné chyby - to k otázce proč si je vybral |
12.5.2014 - 20:52 | | | |||
Budd2 » Smazaný uživatel (silentium) | ||||
Je docela umění číst jen to,co je napsané bez rozvíjení vlastních asociací. Můžeš mi sem zkopírovat tu část,ze které si usoudil,že je to propagace "páchání dobrých skutků" ve stylu Ivánka ? |
12.5.2014 - 21:14 | | | |||
Háňa » Smazaný uživatel (ngeru) | ||||
Tady to zůstalo bez odezvy z jednoduchého důvodu - že pro mnoho z nás, co tu jsme, je to, co se předkládá na tom videu jako něco úchvatně lidského, naprosto přirozená a každodenní součást života - asi jako dýchání - o tom si tady taky nepouštíme videa a netleskáme jim, jak nám to konečně vysvětlila, co je potřeba .... ale bylo by to vtipný - třeba název "Chceš li žít, každou chvíli se nadechni" | ||||
Upraveno: 12.5.2014 - 21:14, Háňa |
12.5.2014 - 21:54 | | | |||
Smazaný uživatel (ngeru) » Háňa | ||||
Asi bych měla být ráda, že mi bylo tak vlídně a empaticky vysvětleno tiskovou mluvčí "mnoha z vás, co tu jste", jaká videa a příspěvky jsou žádoucí a vhodné. Už nebudu obtěžovat...slibuji. |
12.5.2014 - 22:04 | | | |||
Budd2 » Smazaný uživatel (ngeru) | ||||
Takovou funkci tu nemáme,tady mluví každý sám za sebe. A vůbec,to co Háňa napsala Tobě si beru osobně,protože to z části sedí i na mou diskuzi |
12.5.2014 - 22:08 | | | |||
Smazaný uživatel (ngeru) » Budd2 | ||||
To si nemyslím. |
12.5.2014 - 22:13 | | | |||
Háňa » Smazaný uživatel (ngeru) | ||||
Vhodná jsou všechna, nikdo ti nic nezakazuje sem dávat, jen ti vysvětluju, proč asi nebyl potlesk a ovace - nikdo nebyl překvapen a nepřišlo mu na tom nic fascinujícího - to je nakonec i logický, i kdybych nenapsala nic .... já ty lidi znám (těch mnoho, o kterých mluvím) - vím, jací jsou, proto si můžu s čistým svědomím dovolit tohle říct | ||||
Upraveno: 12.5.2014 - 22:19, Háňa |
12.5.2014 - 22:21 | | | |||
Budd2 » Smazaný uživatel (ngeru) | ||||
myslel jsem tu část,že je zbytečné to sem dávat,protože to všichni dááávno ví. . včera jsem četl na FC ty "nejčtenější články" a musím s nimi souhlasit - a ať si Háňa píše co chce ,jsou moc pěkně napsané | ||||
Upraveno: 12.5.2014 - 22:22, Budd2 |
13.5.2014 - 5:34 | | | |||
movvin » Budd2 | ||||
Já to jen přelítla a napsala jen jak to na mě zapůsobilo. Vono s tím mozkem je to taky ošemetný Se kolikrát dá opít i kapkou medu Ale to jak jsi dopsal proč si vybral ty rodiče ... no to je supeer! Je to chlapec šikovná. |
13.5.2014 - 8:09 | | | |||
Smazaný uživatel (silentium) » Budd2 | ||||
Odpovědí je první věta Tvého ohlasu na mne. |
13.5.2014 - 8:54 | | | |||
Smazaný uživatel (silentium) » Háňa | ||||
Co takhle pochopit, že někteří sem nedávají přízpěvky aby sklidili potlesk a ovace. A ještě jsou nuceni občas trpně snášet "jednoduché" hodnocení s poučením co a jak se má vrámci znalé většiny... Jak to tu bude vypadat, když si své počínání příště rozmyslí a vloží sem maximálně "pacipacipacičky "? |
13.5.2014 - 9:07 | | | |||
Budd2 » Smazaný uživatel (silentium) | ||||
Jo takhle,horkej brambor že Ty jsi to taky nečetl ? Odhaduju,že ne o moc víc než nadpisy |
13.5.2014 - 9:11 | | | |||
Smazaný uživatel (silentium) » Budd2 | ||||
Ale konkrétně "Ivánek" byl smajlíkem k reakci na vsuvku od Ngeru, ne na bolavých 10 pravd proč se nemáme jak bychom chtěli. |
13.5.2014 - 9:20 | | | |||
Háňa » Smazaný uživatel (silentium) | ||||
Někteří určitě ... někteří zase ne .... jako všude - široké spektrum osobností a pohnutek Mimochodem, slovo MNOZÍ nevyjadřuje automaticku většinu | ||||
Upraveno: 13.5.2014 - 9:21, Háňa |
14.5.2014 - 8:01 | | | |||
Smazaný uživatel (silentium) » Háňa | ||||
Jo, rozumím Tvé klasické názorové pevnosti - neříkáš tak ani tak, ale na Tvá slova určitě někdy dojde. Ale nic si ze svého mlácení prázdné slámy nedělej, takových je - poslouchal jsem onehdy proslov Arcibiskupa Ostravsko-Opavského a po dvaceti minutách se i zpočátku nadšené kostelové babky dívaly úkosem kolem - od tak vysoce postaveného představitele církve to byl výkon, že soudruh Jakeš na Hrádečku byl proti tomu "sokrates"... Tak to nevzdávej . |
14.5.2014 - 8:35 | | | |||
Mitea - Timea | ||||
Tak tieto chyby sa snazili na mne uplatnovat moji rodicia...nepochodili.Vodnár má tendencie slobodného myslenia uz od útleho veku a v konecnom dosledku si urobí po svojom,aj ked je oznacený za cirnu ovcu rodiny.Zivot ukázal,ze saoplatí íst za svojimi pravdami...Deti som vychovávala nekonvncne a viedla k samostatnému mysleniu a napredovaním vlastných právd v rámci mozností..zial,najhorsie to bolo zo skolou.kde sa pravidlá dodrziavali aj proti zdravému rozumu...len málo ucitelov si získalo u mojich detí prirodzenú autoritu...celá spolocnost pácha najviac zla na skolách.Ked sa vymykás a ides za svojou pravdou,poslú ta k psychológovi... |
14.5.2014 - 9:56 | | | |||
Háňa » Smazaný uživatel (silentium) | ||||
To víš - moje moudra nejsou nic pro tupý ... tak je nečti a máš klid |
24.6.2014 - 21:46 | | | |||
šamanka.Janka | ||||
Bohužel, děti často vedeme k tomu aby přebyrali naše přesvědčení falešné, vzorce od našich rodičů atd, atd, to jsou také prográmky na duši. Je zaprvé již mnoho možností tyhle bolesti a programy na duši vyléčit a odstranit, na druhou stranu se již rodí děti které jsou staré duše a žijí si svůj život duchovní. |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |