... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Jógíni Tibetu

14.5.2014 - 13:37uno
Možná někoho tento dokument o tibetských jogínech zaujme. Jsou v něm i dobové fotografie a filmy.

...zatímco nejvyspělejší myslitelé západu rozvinuli fyzické vědy, aby zlepšili vnější stav lidstva, jogíni vyvinuli vědu o mysli, aby zlepšili vnitřní stav lidstva. Cílem bylo zlepšit emocionální a morální reakce mysli, transformovat vzorce myšlení a změnit vzorce chování ovládnutím zlosti, agrese, pýchy, chamtivosti, žárlivosti...

http://youtu.be/3327D7qXMoE
Upraveno: 14.5.2014 - 13:38, uno

Příspěvky v diskuzi (14)

ila
14.5.2014 - 15:23
0|0

ila
Díky - mrknu na to , jak budu mít chvilku. :44:
Smazaný uživatel14.5.2014 - 18:14
0|0

Smazaný uživatel (ngeru)
Jestli se povede naroubovat všechny ty vznešené myšlenky na diametrálně odlišný životní styl, to ukáže čas. Rozhodně tím, jak dávají všechno všanc, jsou podle mého názoru míň autentičtí. Takovéhle vytrubování se mi zkrátka nezdá.
Smazaný uživatel14.5.2014 - 18:51
0|0

Smazaný uživatel (ngeru)
Jo, ale jinak za odkaz děkuji :49:
uno
14.5.2014 - 20:45
0|0

uno » Smazaný uživatel (ngeru)
Přemýšlím, jestli jsou jejich myšlenky, které předávají světu, také zneužitelné. Jestli budou sloužit jen k vnitřnímu rozvoji člověka, nebo se jich chopí někdo, kdo je použije např. k dalšímu ovládnutí lidí.
Smazaný uživatel14.5.2014 - 21:18
0|0

Smazaný uživatel (ngeru) » uno
Nebezpečí tu určitě je. Už jen to, jak je to komerčně zpracované. Najednou taková potřeba popularizace? Ale nechci malovat čerta na zeď....
uno
14.5.2014 - 21:34
+1|0

uno » Smazaný uživatel (ngeru)
Pokud jsou tito lidé skuteční, v dokumentu vystupují opravdu sami za sebe a jsou na vysoké duchovní úrovni - budeme věřit tomu, že vědí, co dělají...
Budd2
14.5.2014 - 21:35
+1|0

Budd2 » uno
Každá mince má dvě strany - použít/zneužít se dá všechno od kamene po magii.Proto je v těch naukách největší důraz na soucit.
Dřív se bez zvládnutí "nižší přirozenosti" k těm vyšším naukám nikdo nedostal a dobře věděli proč.To co je v tom dokumentu se samo o sobě zneužít asi nedá,protože to je jen vnější pohled.Vlastní techniky se nepopisují a tak to je správně :44: - ty základy prostě nemáme zvládnuté.
Smazaný uživatel14.5.2014 - 21:41
0|0

Smazaný uživatel (ngeru) » Budd2
To máš pravdu, úplně zneužít se to snad ani nedá, ale prostor k tomu, ten tam asi je. Zneužít to mohou ti, kteří to sami ani nemají "zmáknuté". Ti jediní by se k tomu asi propůjčili.
uno
15.5.2014 - 21:12
0|0

uno » Budd2
Soucit - starý jogín má soucit i s Číňany, kteří se podíleli na vyhlazení velké části obyvatel Tibetu, mladý jogín s nimi ještě soucit mít nedovede - hezky to v dokumentu říkají.
Freja
16.5.2014 - 7:22
0|0

Freja
Safra,ještě jsem nedokoukala kvantovýho aktivistu....vy mě honíte :21: :1:
marhon
16.5.2014 - 13:11
0|0

marhon » Budd2
nemyslim si, že tohle by se dalo zneužít. protože někdo, kdo by chtěl "něco" zneužít, prostě na tohle nemá. nemá na to, aby se to naučil. takže si myslim, že v tomhle případě je to nemožný.
ikdyž se říká, že možný je všechno.
Smazaný uživatel16.5.2014 - 14:21
0|0

Smazaný uživatel (ngeru) » marhon
Já si myslím, že mystické zkušenosti jsou nepřenosné a taky jen přechodné.... přijdou a zase odejdou. Těch zneužít nelze, ale využít tuhle formu k popularizaci a následně komerčně, to už je podle mne zneužití. Však o tom i v dokumentu hovoří.

Ale založením jsem optimista :7:
šamanka.Janka
24.6.2014 - 21:35
0|0

šamanka.Janka
Já si myslím, že každy má svou duchovní cestu. Ten kdo má být jogín, jogínem je. Nelze zvelečovat jeho dovednosti i způsob bytí. Jeho duše si to vybrala , že tímhle projde. Je mnoho lidí kteří mají jiné schopnosti než jogíni a nemuseli toho dosáhnout tvrdym drilem a třeba pomáhají více lidem. To je o plánu duše každé bytosti. Nikoho není potřeba obdivovat, s někym se srovnávat. Zkrátka všichni jsme jedinečné bytosti boží a každy máme zvládnout něco jiného. Pro duchovní rozvoj, je jedno zda jsem dokázal zvládnout nenávist, nebo pochopil i když ho nevidím ,že je nějáky jemnohmotný svět, nebo jsem jogín. Naučme se tohle pochopit, přijmout sami sebe, poznat náš životní úkol a nikoho neobdivovat nebo negativně hodnotit, ale nejdůležitější k tomu všemu je byt sam -a sebou a přijmout to jsem jaky jsem § Pak skončí obdivy , poukazování co kdo umí, neumí, má , nemá atdd
Budd2
24.6.2014 - 23:06
0|0

Budd2 » marhon
kdyby to tak bylo,nebyla by možná černá magie

když pochopíš,jak používat zápalky,můžeš si zapálit oheň v kamnech ... nebo taky sousedovi chalupu - je to myslím úplně to samé,technika je stejná,stačí jen přidat záměr uškodit :4:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -