Hlavní stránkaBoční panel
21.5.2014 - 7:36 | Amaroun | |
Ingredience nové výhonky ze smrkových větviček (do 5 cm) hrstku jedlových krystalový cukr citrón Postup: Do 5ti litrové lahve dáme 5ti cm vrstvu výhonků, ty zasypeme cukrem a na něj 2 kolečka citrónu, opět 5ti cm vrstvu výhonků....a tak pokračujeme, až je láhev plná, převážeme ji celofánem a zagumičkujeme. Lahev dáme na okno na slunné místo, kde ji necháme 2-3 týdny, pak se začne tvořit hustá šťáva, kterou přes plátýnko scedíme, slijeme do lahví a dáme na chladné místo (i lednice). Poznámka: Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci! Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
21.5.2014 - 8:00 | | | |||
Freja | ||||
Zrovna jsme se o tom včera bavili,že ty mladý výhonky jsou jedlý Ten sirup máš vyzkoušenej? |
23.5.2014 - 5:37 | | | |||
movvin | ||||
Mám takovou technickou... v nadpisu máš borovicový a pak píšeš o smrkových... tak ze kterých to tedy děláš? |
24.5.2014 - 14:44 | | | |||
Mitea - Timea » movvin | ||||
Movvin,sú to smrekové..teraz práve rastú..tiez sa chystám.. P.S. som rada,ze bylinkárka Amaroun je tu |
24.5.2014 - 19:53 | | | |||
Freja » Mitea - Timea | ||||
Ono je to vlastně tak,že se dělá sirup z obojího |
26.5.2014 - 5:40 | | | |||
movvin » Freja | ||||
To jo dělá, jen jsem to chtěla upřesnit. Borovice se dá použít jako výživový doplněk, protože obsahuje hodně minerálních látek. Je výborná při revitalizaci kostní tkáně, kloubního maziva. |
26.5.2014 - 22:57 | | | |||
Miki | ||||
Už ho mám v lednici jen nevím na co ho budu užívat, asi jen tak |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |