Hlavní stránkaBoční panel
23.5.2014 - 21:59 | uno | |
Čtu knížku Plán umírání, kterou napsal Timothy Leary. Něčemu v jedné pasáži nerozumím - nemohl by mi to někdo vysvětlit? ...vesmír je vybudován ze čtyř základních prvků : země, vzduchu, ohně a vody. Každý z těchto prvků je archetypem, metaforou, synonymem pro jistou obecně formulovanou kvalitu. ......... Čtveřice figurují v nejrůznějších magických a náboženských tradicích od hinduismu přes kabalu až k nejmagičtější čtveřici v moderní historii - Beatles (oheň: John Lennon, voda: Paul McCartney, vzduch: George Harrison, země: Ringo Starr. - A právě tomu nerozumím, proč přiřadil k jednotlivým členům ten který živel? |
![]() ![]() | 23.5.2014 - 23:05 | | | ||
Budd2 | ||||
asi se mu to tak zdálo správně ![]() ![]() |
![]() ![]() | 23.5.2014 - 23:57 | | | ||
Pithecanthropus erectus | ||||
..no to je přece jednoduchý..podle zásady - rozděl a panuj!.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 24.5.2014 - 19:29 | | | ||
Mortina | ||||
...je zajimavy, ze kdyz si vezmu energie nebo prooste to jak jednotlivy zivly vnimam, vlastne bych to asi taky videla podobne...astrologicky sem souvislost nenasla teda...i dkyz mozna tam nejaka skovana je. ![]() LENNON - rebelujici MCcartney - stmelujici HARRISON - SVOBODNA DUSE STARR - PRAGMATIK ...ale mozna sem vedla...asi vas to prekvapi ale osobnne neznam ani jednoho ![]() |
![]() ![]() | 24.5.2014 - 19:51 | | | ||
Freja » Mortina | ||||
Já myslím,žes to vystihla naprosto perfektně ![]() ![]() |
![]() | 24.5.2014 - 20:16 | | | ||
Smazaný uživatel (ngeru) | ||||
Já zas myslím, že je úplně obyčejně znal...a nebo byl v rauši ![]() |
![]() ![]() | 25.5.2014 - 21:22 | | | ||
marhon » Mortina | ||||
to je divný, já myslela, že znáš každýho. ![]() |
![]() | 25.5.2014 - 21:51 | | | ||
Smazaný uživatel (silentium) | ||||
Přijde mi, že jen potřeboval " 4 ". Z hlediska slunce jsou lídři (Lennon/McCartney) oba vzdušňáci a to Lennon - váhy a McCartney - blíženec. Harrison a Starr jsou vodní, Harrison - ryby a Starr - rak. Asi bych nesouhlasil s rozdělením od Mortiny, ale zas tak hluboce Beatles neznám. ![]() |
![]() ![]() | 26.5.2014 - 1:45 | | | ||
Aristoni » Smazaný uživatel (silentium) | ||||
Nikdy mě tohle nenapadlo,miluji Beatles,je pravda,že jsem neznala v jakém znamení jsou narození.Vzduch s vodou, asi to měli souzené,že se rozešli.Zas jsem chytřejší,dík,žes to tu dal. ![]() |
![]() ![]() | 26.5.2014 - 5:44 | | | ||
movvin » Smazaný uživatel (ngeru) | ||||
Mnoo, že byl v rauši neznamená, že by je nepoznal.... třebas právě v tom rauši je poznal a dost dobře ![]() |
![]() ![]() | 26.5.2014 - 11:25 | | | ||
uno | ||||
Děkuji všem za odpovědi. Možná Leary členy Beatles třeba opravdu znal osobně, nebo - protože na vlastní kůži zkoumal psychedelické účinky LSD - je poznal "někde jinde z jiného pohledu". |
![]() | 26.5.2014 - 11:35 | | | ||
Smazaný uživatel (ngeru) » movvin | ||||
V rauši jsou myslím vidiny né? A že by vidiny byly zdrojem poznání? Ale znal je osobně, to je jisté ![]() |
![]() ![]() | 26.5.2014 - 22:13 | | | ||
Mortina » marhon | ||||
No jasně...někoho i dvakrát. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 26.5.2014 - 22:17 | | | ||
Mortina » Smazaný uživatel (silentium) | ||||
Psala sem, že astrologickou souvislost sem nenašla, i když jejich sluneční znamení je jen zlomek. Psala sem jak je vnímám. Lennona jako rebela, kterej měl život plnej zvratů - ohnivá energie. McCartney - stmelující - velká rodina na který mu záleželo...navíc on se snažil Beatles udržet pohromadě pravděpodobně nejvíc. Harrison tíhnul k východní filozofii, to mi příde jako dost typická "vodnářská" vlastnost. Starr byl víceméně nevýraznej...uklidňující zemskej typ. A předevšim mě vůbec nepřekvapuje, že nesouhlasíš a přispěchal si nám to říct. ![]() ![]() |
![]() ![]() | 27.5.2014 - 5:34 | | | ||
Svým způsobem je to změněný stav vědomí. A pokud se to provádí kontrolovaně, tak můžeš dosáhnout nejedno poznání ![]() |
![]() | 27.5.2014 - 9:02 | | | ||
Myslíš,že potřebuju zasvěcenou radu? ![]() |
![]() | 27.5.2014 - 9:56 | | | ||
Smazaný uživatel (silentium) » Mortina | ||||
A já psal, že ASI bych nesouhlasil. Nic víc. Tvé uražené hodnocení mě naopak překvapuje - beru ho dle rčení: "Podle sebe soudím tebe". |
![]() ![]() | 28.5.2014 - 5:41 | | | ||
Tak nedělej otazníky za větou ![]() |
![]() | 28.5.2014 - 11:01 | | | ||
Dobrá, už nebudu ![]() |
![]() ![]() | 1.6.2014 - 23:37 | | | ||
Mortina » Smazaný uživatel (silentium) | ||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |