Hlavní stránkaBoční panel
7.7.2014 - 15:46 | Pithecanthropus erectus | |
Modrý notýsek Včera uklízel jsem šuplíky, vzal jsem to tentokrát od píky. Mnohé jsem vyhodil plačky, když tu držím v ruce ... prastaré mé rýmovačky. Jednou slabší, jindy syté skoro jako.... curriculum vitae A tak otevírám notýsek, když jsem byl ještě "Cipísek". ![]() ------------------------------ PRVNÍ LÁSKA Ó ty dívko ztřeštěná, co podlamuješ mi kolena, proč miluji tě právě, když ruce máš jak hrábě, nos, že zaplakal by Cyráno a na hrudi zrovna není narváno. Jen co si to v hlavě utřídím (ty hajzle Amore !!) tak si to s tebou vyřídím!!! BOŽÍ TVOR Stalo se to dnes pokousal mě pes. Myslel jsem si že je príma podrbat ho za ušima. Proč to zvíře- přítel lidí instinktivně neuvidí, lump a lotr zdali jsi... či František z Asisi ZVONÍ Na to třeba nervy sloní když po přestávce krutě zvoní. Matika to není hračka před písemkou tlačí sračka, ksichty bílé jako křída, ztichne rozjívená třída. Jediní kdo blahem září jsou ti bídní matikáři. za to, že nám není dáno, budou to mít jednou.. stoprocentně- SPOČÍTÁNO !!! BYTNÁ Každý študák by dal gatě kdyby bydlel na privátě. Však nějaký se najde vždycky když na to jdeš "politicky". Nevinné když hodíš zraky, přidáš hereckého umu, na mateřskou brnkneš strunu a s nákupem pomoc taky. Naměkko je potom bába... A máme privát !! Huráá!! Sláva!! Nepočítáš, jak to bývá, že bába je též - zdatná diva, a za soucitem ukrývá se činže velká jako prase. Bramborová brigáda Po létě když škola začne starosti má študent značné. Učebnic jsou tuny zase, v Narpě * fronta jako prase, prázdniny jsou v zapomění, učení je k umučení. Hned je lepší nálada když je tu zas brigáda. Přivítali jsme to křikem…. Staré město pod Sněžníkem, Chrastice a Vikantice, co si můžem přáti více? Známe to tam od vloni, tak to jsme hoši na koni! Stránky stinné ale má to, nutno „těžit“ horské zlato. Sbírat ho za vzteklým čertem**…. …brambory se stanou peklem, třicet košů na vlečku to je norma, panečku! Ranní zimy ,taky děs, to lomcuje tu s námi třes, jen ohníček ze suché natě, ohřeje nám ruce, gatě. Po týdnu se křiví huby, máme všeho plné zuby a těšíme se nejvíce, zas na školní lavice. * Narpa /svého času papírnictví ** Čert / vidlicový vyorávač brambor tažený koňmi, zřídka i traktorem. TANEČNÍ Krok sun ,krok tam, zase zpátky a pak směle do obrátky. Do toho pak špatná zpráva, že si pleteš levá -pravá a co naštve nejvíce že pošlapeš jí střevíce. Ztuhlí jsme jak snopy slámy "Zadejte si páni dámy ! " V tu ránu se sprintem valí vlna snopů někde z dáli, by na někoho nezbyla ta přetučnělá mohyla. Proč zrovna já? To je k zlosti!!! Ta by mohla lámat kosti !!!. Možná v tom budu mít kliku, když sahám jí jen do pupíku. A už zase krok sun ,krok tam... Raději se příště poptám, než se potit v tomhle hycu, na ty kurzy -jiu jitsu. LYŽÁK Sednout, tvoři bídní! zahlaholil na nás třídní. Mám dnes pro vás informaci... Na lyžák se jede,draci! Huronský řev se žene třídou, jenže co s tou naší bídou, když jsme třída samých hochů... oživit to chce přec trochu! "Ještě než si za katedru sednu, mám tu zprávu ještě jednu..." "Nejedem tam zcela sami dívčí třída jede s námi... ale varuju vás mladíci, ustrážím si světnici." Netuší že osud vratký způsobí mu v srdci zmatky když dívčí třídy instruktorka bude strašně krásná holka. Tříďasovi hoří líce, přemýšlí jak ze světnice tajně za ní zmizí v noci..... Teď už je to v naší moci... Hoši, svorně rychle chrápat !!! tříďase je třeba chápat.... A pak v jisté blahé chvíli, strážci se nám vytratili.... A my všichni v jedné lajně, hupky k holkám.... ale pšššt, to už je tajné.... MAJÁLES Kdysi jako klouček malý těšil jsem se velice, jak průvod maškar dospěl z dáli do naší velké ulice. To nebylo nikdy dosti zpěvu ,tance ,veselosti…. Jak jen tušit může dítě, že veselit se smí jen skrytě, že jásá soudruh ,soudružka, jen když se zpívá častuška. Tak rozhodlo se tenkrát kdesi – ZAKÁŽEME MAJÁLESY ! Uplynul ten krutý čas svoboděnka je tu zas národu se vrací dech, MAJÁLES je na všech zdech. Vzpomínek těch útržky, jak dal nám kdosi do dršťky, rozptýlila pestrá vřava, Majálesu třikrát sláva !!!! MEJDAN Zahlaholil tuhle Slávek .. „nevyschl vám hoši splávek?“ „Vemte holky ,budem pít, od zítřka mám prázdný byt. Vypijeme vínka trošku, naši táhnou na Jugošku.“ Tak jsme se tu Slávku sešli, Jen abychom se k tobě vešli. Je to nuda kolem stolu, dáme něco rock and rollu, třeba hlavy rozptýlit, než se něco začne dít. Každému už září oči, když se začne flaška točit… Ty dej fant a ty dej taky… Erotické táhnou mraky….. Za chvíli stud každý složil, všichni jak nás pánbu stvořil, zapleteni v jednom věnci, skončili jsme v propletenci. Ráno kalné,hlavy třeští, nedobrý den tohle věští. Těžko říci, čí to vina, že sežere nás KOCOVINA !!!!! ČEŠTINÁŘ Čeština ten jazyk sladký, však prospěch z něho značně vratký. Češtinář, toť záludnost je sama, Jen otevře notes, tak je ámen s náma. K tabuli dnes půjde ten, kdo byl stokrát odzkoušen, ten kdo nebyl, ten má muka než zasáhne ho „ Boží ruka“. Ani v látce výběr není, klidně budem odzkoušeni ze všeho co bylo dosud od prvního járu…prostě těžký osud. Čím nás trápí nejvíce je zpropadená mluvnice…. A což teprv básníci, též cizí řečí mluvící, co musíme znát zpaměti i u tabule potřetí. „Horí ohník horí, na Kraĺovej Holi….“ Kdože pasť nakliadol, pro studenty –voly? Proč tohle zupat zpaměti se právě, když nás spíš baví Gingsberg, Ferlinghetti, Hrabě…. Literárně vzdělaný, má prý člověk býti, však přecpat hlavu pisálky,to je vážně v řiti. A pak ta četba povinná…. Fuj, tak to jdu radši do kina !!! Proč povinnou se nestala třeba četba Hrabala? S tím je prófa rychle hotový. Prý dodržuje osnovy !!! Že až budem maturovat, budeme mu pochlebovat. Všechno –V HLAVĚ !!!- budem míti a o svaťáku můžem píti. SVATÝ TÝDEN A jsme v posledním járu... čtvrtý rok už tlačím káru, pouček a definic, ale v hlavě skoro nic. Příští týden ,už fakt jistě začnu cpáti , list po listě, do své hlavy dutoduté vědomosti nezvládnuté. Týdny letí,milý brachu další měsíc je zas v prachu, jaro na mně svůdně volá a mě straší v hlavě škola. Integrály, deskriptiva, o tom nemám ani šajna, mít tak mozek od Einsteina. Půjdu radši loknout piva.... Jak lahodný je ten mok zlatý. Však mě spasí TÝDEN SVATÝ MATURITA V noci nezamhouříš oka, v hlavě něco jako stoka třese s tebou nervozita, může za to -MATURITA. Městem táhnou bledé stíny kolem nich jen opar vinný, ni myšlenka na lásku..... ...jen vytáhnout si otázku kterou aspoň okecám... Tisíckrát se sebe ptám, zvládnu tohle drama vůbec? nebo budu dřevorubec...? Na potítku přechází mě třes, štěstí potkalo mě dnes, otázka mi padla skvěle, před komisi kráčím směle. Prý -mohlo to být lepší ! já však z dvojky přímo křepčím. Ožeru se na mraky !!!!! Pak že prý nejsou zázraky..... ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------- Doslov Bohužel, mladý čtenáři dnes se už takto nedaří…. Nebyly tenkrát mobily, spíš holky se nám líbily.. a místo toho fejsbúku drželi jsme je za ruku. To zezačátku…..chvíli, než hlouběji jsme ruku zabořili. Hospoda, toť naše sociální síť, až z tvrdých lavic bolela nás řiť. Recese zdobila nás všude ! Žilo se zkrátka veselím….. Vás už jen ajfón zdobit bude, se závistí ksichtem kyselým. Hořko mi z toho pomyšlení, jak rychle se svět v ![]() ![]() | ||
Upraveno: 7.7.2014 - 17:08, Pithecanthropus erectus |
![]() | 7.7.2014 - 16:02 | | | ||
Smazaný uživatel (ngeru) » Pithecanthropus erectus | ||||
No to je úrodička...tleskám i s vysvětlivkami ![]() |
![]() ![]() | 7.7.2014 - 20:15 | | | ||
Háňa | ||||
Super ![]() ![]() |
![]() ![]() | 7.7.2014 - 21:25 | | | ||
Pithecanthropus erectus » Háňa | ||||
Díky holky...o srandu já se dělím rád.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 7.7.2014 - 21:28 | | | ||
Miki | ||||