Hlavní stránkaBoční panel
22.7.2014 - 10:17 | Háňa | |
Drazí, potřebuji odborné rady . Rozhodla jsem se, že vybuduji u nás doma funkční zvonek. ![]() Prosím, CO MÁM DĚLAT ? ![]() Jasně - půjdu do elektra a koupím ten zvonek, tlačítko a nějaký drát, asi kilometr, který obě věci spojí .... co dál ? .......... a nebo ještě jinak ..... dělám meruňkové knedlíky, kdyby jel někdo z mužů náhodou kolem ![]() | ||
Upraveno: 22.7.2014 - 10:22, Háňa |
![]() ![]() | 22.7.2014 - 10:20 | | | ||
Háňa | ||||
To je vtip s těmi knedlíky ... potřebuju vědět některé věci - v první řadě, kolik stojí ten drát. To je základ a nikde jsem to nevyčetla, protože nevím, jaký to má vlastně být ![]() Potom jestli se může jen tak pnout po zdi nebo se musí někam zabudovat - do země, do nějaké ochrany .... a pak ještě, jak se spojí s těmi příslušnými místy v tom zvonku a tlačítku, aby to fungovalo - co kam připojit a jak to poznám .... moje znalosti elektriky začínají a končí tím, že plus patří k minusu, ale nevím, jestli s tím vystačím | ||||
Upraveno: 22.7.2014 - 10:23, Háňa |
![]() ![]() | 22.7.2014 - 11:11 | | | ||
Glimmer Man » Háňa | ||||
O tomhle vím docela prd... na domě mi elektriku řešil táta. Tak kdyby se nikdo neozval, tak bych ho mohl někdy vyzpovídat a pak ti to přetlumočit. Ale jinak bych si na to asi pozval nějakýho elektrikáře, kterej to udělá pořádně a správně. Já mám doma na zvonek jistič a mám pocit, že v rozvaděči je i zvonkový trafo. Čili je to složitější než jenom cinkátko a o kus dál tlačítko po kabelu. Ten bezdrátovej, je asi o hodně jednodušší, pokud jsou oba kusy na baterku. | ||||
Upraveno: 22.7.2014 - 11:12, Glimmer Man |
![]() ![]() | 22.7.2014 - 11:29 | | | ||
Háňa » Glimmer Man | ||||
Jo, jednodušší je, ale musíme ho mít venku, a ikdyž je pod střechou, povětrnostní vlivy s ním dělají divy ![]() Elektriku nám dělali profíci v celém baráku, ale tohle se neřešilo, taková prkotina ![]() | ||||
Upraveno: 22.7.2014 - 11:29, Háňa |
![]() ![]() | 22.7.2014 - 11:36 | | | ||
Pithecanthropus erectus | ||||
Tak Hanče....posílám ti schema jak to má být zapojený, Mikejs si s tím určitě poradí.Co je třeba koupit: zvonkové trafo, zvonek, zvonkové tlačítko a zvonkový drát, nebo můžeš taky bílou ,tenkou dvoulinku.Kolik metrů to si musíš vyměřit.Trafo a zvonek bude umístěnej někde kde máš bytový pojistky a odtud půjde dvoulinka ke zvonkovýmu tlačítku, který budeš mít umístěný kde potřebuješ.To je právě ta trasa, kterou musíš vyměřit.Pokud bys chtěla aby zvonek fungoval ze dvou míst, připojíš paralelně k tomu tlačítku to další.Jak vedení upevnit, s tím už si Mikejs jistě poradí.Jsou různý plastový lišty, který se přivrtají ke zdi a dráty se tím prostrčí.Však když něco nebudeš vědět tak se ozvi. ![]() Přiložený obrázek je viditelný pouze přihlášeným uživatelům. |
![]() ![]() | 22.7.2014 - 11:42 | | | ||
Pithecanthropus erectus » Glimmer Man | ||||
jj, hlavně to připojení 220 V by měl dělat odborník a připojit to až za jistič.Tam hrozí úraz el. proudem , takže raději si svépomocí udělat to ostatní a celkový připojení svěřit nějakýmu elektrikáři. ![]() |
![]() ![]() | 22.7.2014 - 12:01 | | | ||
Háňa » Pithecanthropus erectus | ||||
Díky. No, Mikejs, Mikejs, furt ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 220 V, do toho bych se nepouštěla, ale vždyť zvonek je na 8V asi, nebo ne ? ....... jo, vlastně to trafo se musí připojit na 220 V ... už to chápu. Tak jo, dobrá ![]() ![]() ale díky, kluci ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 22.7.2014 - 12:09, Háňa |
![]() ![]() | 22.7.2014 - 12:11 | | | ||
Pithecanthropus erectus » Háňa | ||||
Tak věda to není, tohle se dá propojit podle obrázku, kromě toho připojení na 220 V.Pro tebe je problém spíš to připevnění lišt ke zdi, aby to mělo nějakou štábní kulturu, pokud nechceš, aby ti dráty visely v luftě jak prádelní šňůra.Škoda že jsi v tramtárii, kdybys bydlela blíž, zmákl bych ti to za dvě hoďky sakumpikum. ![]() |
![]() ![]() | 22.7.2014 - 22:23 | | | ||
Háňa » Pithecanthropus erectus | ||||
Lišty, to bych zvládla, nejsem kopyto .... ale když už bych to dělala, chci to udělat celé komplet ... ale do 220 V nejdu. ... Já si neuvědomila, že i když je to 8 V, ve finále se to musí připojit k normální síti ... k čemu jinýmu, žejo ![]() Ale myslela jsem, že se do třeba jen nějam přichytí svorkou nebo tak něco, a mezi to a ten zvonek se dá to trafo a je to ... nevadí. Vím, že seš zlatej a kdybys byl blíž, pomohl bys mi Míšu překvapit ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 22.7.2014 - 22:30, Háňa |
![]() | 10.10.2014 - 13:13 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » Háňa | ||||
Ako myslíš, skúsiť trojčičku ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 10.10.2014 - 14:05 | | | ||
10_GOTO_10 | ||||
když už budete "kopat drát", tak tam už dejte rovnou trubku(husí krk) s UTP (8mi žilový)..kdybyste časem chtěli připojit "mluvítko", anebo rovnou videotelefon "dvojlinka" nebude stačit. Já používám EMOS a spokojenost ![]() nebo se na to vykašlat komplet a hned na bránu zavěsit něco takovýho: http://zvony.chlup.net/obr/zvon-casti.png ..ten funguje i bez drátů ![]() |
![]() ![]() | 10.10.2014 - 17:43 | | | ||
charri | ||||
Teda nevím, tři měsíce stará diskuse, předpokládám, že zvonek již zvoní ![]() |
![]() ![]() | 11.10.2014 - 11:51 | | | ||
Háňa » charri | ||||
Předpokládáš mylně - ale už se k tomu chystáme ... stále .... psychicky .... prozatím je na něm zvenku cedulka "zvonek nezvoní, klepejte" .... a VONO to funguje ![]() ![]() Přiložený obrázek je viditelný pouze přihlášeným uživatelům. |
![]() ![]() | 11.10.2014 - 19:36 | | | ||
Budd2 » Háňa | ||||
Nemusíš to připojovat k 230.Klasický zvonek nebo gong jde i na plochou baterii.Vzhledem k občasnému použití vydrží docela dlouho.Výhoda je,že funguje nezávisle na síti.Zapojení je úkol pro malé dítě ![]() ![]() ![]() Bezdrátovým vadí vlhko,bohužel ta venkovní část nebývá nijak utěsněná ![]() | ||||
Upraveno: 11.10.2014 - 19:41, Budd2 |
![]() ![]() | 13.10.2014 - 7:03 | | | ||
Glimmer Man » Budd2 | ||||
Věci na baterie moc nemusím. Kór ve věcech, kde není na první pohled vidět, že baterie je prázdná. A pak to má prostě nějaký náklady navíc. |
![]() ![]() | 13.10.2014 - 7:23 | | | ||
Budd2 » Glimmer Man | ||||
Není problém vyzkoušet funkci.V těch bezdrátech je venku většinou malá 12V baterie.Ta jednak houby vydrží,nemají jí všude a ještě je drahá.Zase když si necháš připojit klasický zvonek na síť od elektrikáře,bude to stát jako hoodně moc plochejch baterií - a ty vydrží klidně rok i víc . si moc nevybereš,no ![]() ![]() |
![]() ![]() | 13.10.2014 - 8:11 | | | ||
Tak já to měl jednoduchý. Když jsem dělal dům, tak jsem kopal přívod od sloupu stejným směrem jako šel zvonek a zapojování a všechno okolo dělal táta, takže v pohodě... Ale i tak zastávám názor, že kabel je kabel a že nevěřím tomu, co nevidím... Doma třeba nemám wifi, ale ke všemu mám nataženej kabel. ![]() |
![]() ![]() | 13.10.2014 - 10:00 | | | ||
má to jednu nevýhodu - když se ti do baráku trefí blesk,vyhoří to komplet všechno....ale mám to taky tak ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 13.10.2014 - 10:01, Budd2 |
![]() ![]() | 13.10.2014 - 10:05 | | | ||
Alespoň pak budeš mít všechno nový a nebo hodně času... ![]() |
![]() ![]() | 13.10.2014 - 10:08 | | | ||
já teda jen hooodně času ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 13.10.2014 - 10:10, Budd2 |
![]() ![]() | 13.10.2014 - 10:10 | | | ||
Jak já svůj technický koutek v případě bouřky ze sítě vytahuju... ale zvonek by mě nežral. Stejně jsem raději, když ke mě nikdo neleze. ![]() |
![]() ![]() | 13.10.2014 - 13:56 | | | ||
10_GOTO_10 » Glimmer Man | ||||
tojo, dá se to ošetřit "indikátorem poklesu napětí" tenhle vypadá jednoduše ![]() http://blog.ok1cdj.com/2011/12/jednoduchy-indikator-napeti-baterie.html |
![]() ![]() | 14.10.2014 - 0:59 | | | ||
Háňa » 10_GOTO_10 | ||||
No, uvidíme - zatím se naučili zavolat přes zeď ... a už jim to docela jde - abych je nakonec zvonkem zbytečně nerozmazlila ![]() | ||||
Upraveno: 14.10.2014 - 0:59, Háňa |
![]() ![]() | 14.10.2014 - 15:01 | | | ||
Jani » charri | ||||
Nic se nemá uspěchat....... ![]() |
![]() ![]() | 16.10.2014 - 22:45 | | | ||
Lennanov | ||||
Tento vypadá solidně oldschoolově :-) http://www.online-market.cz/elektro/domovni-zvonky/domovni-dratovy-zvonek-salmaj-zv-71-pok.html Rozhodně bude fungovat spolehlivě, ale jak se zapojuje bohužel nevím. ![]() |
![]() ![]() | 17.10.2014 - 10:05 | | | ||
10_GOTO_10 » Lennanov | ||||
jé, takovej mám ještě doma ![]() jen jsem nevěděl, že se jmenuje Šalmaj ![]() ![]() ![]() ..jsem si dycky myslel, že šalmaj zní trochu jak klárinet a přitom, tenhle zvonek, když zazvoní, je jako když se sypou šroubky a matičky v Bauhausu ![]() |
![]() ![]() | 17.10.2014 - 14:52 | | | ||
Budd2 » 10_GOTO_10 | ||||
![]() ![]() třeba ten název vymyslel nějakej zpruzenej prodavač z bauhausu ![]() |
![]() ![]() | 13.12.2019 - 10:20 | | | ||
Martin22212 | ||||
Zapojení domovního zvonku není lehká záležitost na vašem místě bych zvolil instalaci profesionálem. Podívejte se na: https://damacom.cz/sluzby/domovni-telefony/domovni-telefon-do-panelaku/ |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |