... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Poradna

Hlavní stránkaBoční panel

Nedokáži cítit to pravé štěstí

18.5.2018|Výklad karet - Osho Zen Tarot

Ilustrační foto - www.mojefoto.net, autor: Vasja

Ilustrační foto - www.mojefoto.net, autor: Vasja

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat kartiček, co bych v sobě měla změnit. Prošla jsem si v životě peklem, teď mám muže, dcerku, štěstí, které mne po letech konečně potkalo, a přesto nedokáži cítit to pravé štěstí (myslím v sobě), nedokáži dát lásku, tak jak bych chtěla, a tak jak si moji milování zaslouží. Bylo mi jednou vědmou řečeno, že ve mně cítí hluboký smutek a že hodně toho souvisí s minulostí. Jak jsem psala, mám teď skvělého muže, ale jak se dotkne třeba mých prsou nebo mne chce políbit, jsem vzteklá a odháním ho. Je mi to líto, ale je to silnější. Chtěla bych podstoupit regresi, nevím, co dělat, poradíte prosím?

Děkuji, Simona

Milá Simono,

všechny životní zkušenosti nás vedou k jedinému, a sice k návratu k nám samým, do vlastního nitra k našim emocím. To pravé štěstí, jak Vy říkáte, je ve Vás, a je třeba se k němu po tom všem, co máte za sebou, dopracovat.

Karty ukazují pocit oběti a sebelítost. Rozhodně nechci upírat závažnost Vašich životních zkušeností, ale na druhou stranu, pokud se v nich zasekneme, nemůžeme přijímat dary přítomnosti. Role oběti je často vyhledávaná, sice je velmi nepohodlná a člověk je díky ní odkázaný na fňukání, ale zároveň v sobě má skryté výhody: když jsem oběť, znamená to, že někdo je viník! A ten někdo pak v našich očích, může za to, co se mi v životě stalo! Tím ze sebe snímáme jakoukoliv odpovědnost za svůj život. Jsme stále jako malé děti, které ukazují prstem. A pokud trváme na roli malého dítěte, nemůžeme se divit, že se k nám pak okolní svět také tak chová.

Pokud chcete rozdávat lásku svým bližním, začněte nejprve u sebe. Zkuste k sobě být pro začátek více laskavá, zvlášť v momentech, kdy si myslíte, že jste selhala nebo něco nezvládla, když jste smutná nebo rozzlobená, když jste nedokonalá. Když na sebe nebudete hodná, nebude nikdo.

Zmínila jste problém s fyzickým kontaktem. To může mít různé příčiny a možná Vám odpověď dá právě regrese. Já navrhuji, abyste se sama zkusila podívat, jaká emoce se skrývá za vztekem? Co nechcete tak moc cítit, že raději jdete do agresivity? Každý moment, kdy jsme vědomí ve svém konání, kdy jsme v kontaktu se svými emocemi místo toho, abychom reagovali bezmyšlenkovitě a automaticky, nás přiblíží k vlastní pravdě a tím i k pocitům bezpečí a spokojenosti.

Přeji hodně štěstí a odvahu více se koukat dovnitř než ven.

P.S. Zvíře, které Vás podpoří v tomto procesu, je Srna. Prohlubuje uvědomění přítomného okamžiku a dává jasné vidění toho, co se děje v nás a kolem nás. Silně podporuje pokoru a důvěru, něžnost a mír. Léčí nadměrnou agresivitu, napětí a stres, nevyřešenou hořkost.

Zobrazeno: 533 ×diskuze (0)

Odeslání dotazu

Chcete zaslat dotaz do některé naší poradny?

Odeslat dotaz

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -