... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Poradna

Hlavní stránkaBoční panel

Co je menší zlo?

25.6.2018|Výklad karet - Osho Zen Tarot

Ilustrační foto - www.mojefoto.net, autor: Zdenda

Ilustrační foto - www.mojefoto.net, autor: Zdenda

Dobrý den,

už přes rok jsem s přítelem, naše láska stále roste, ale... Žijeme u mě, v městečku v podhůří Jeseníků a přítel má pozemek, a nyní i byt, ve vesničce v podhůří Krkonoš. Celou dobu se tam chce přestěhovat, jezdíme tam... Nyní se to ale blíží, o prázdninách se tam chce přesunout a já se začínám bát toho kroku. Odejít z místa kde to miluju, kde znám každého a každý mě, kde je prostě můj život, vytrhnout sebe i děti a jít sice do krásné přírody, ale kde nikoho neznáme a kde jako bych neměla co dělat. Doma mám pocit, že žiju a tam jako bych se zastavila v prázdnu, které zaplňuje jen on. Jako bych doma žila sebe a tam jeho. Mám možnost ho nechat odejít a zůstat, nebo jít s ním a opustit to své. Je mi z toho těžko a nevím, co je menší zlo.

Děkuji za náhled.

Dobrý den,

byť se to nezdá, situace není tak tíživá, jak se na první pohled jeví. Složitou ji dělá Vaše optika a místo, ze kterého na vzniklý problém nahlížíte. Variant řešení je o mnoho více, než Vám Vaše mysl dovolí vidět. A pokud, jak jste sama trefně pojmenovala, se potácíme mezi dvěma volbami, z nichž ani jedna nepřináší uspokojení, pak jsme neuvízli ve složité situaci, ale v osidlech vlastního ega.

Volba na úrovni „buď a/nebo“ je vždy iluze, která nás dostává do křeče a tlaku, že si musíme rychle něco vybrat, jen aby už ta tenze pominula. Ale ve skutečnosti jsme se uzavřeli ve strachu a ten nám brání uvidět další možnosti.

Zkuste se uvolnit a odložit strach, že v každém případě o něco přijdete – buď od přítele, nebo o sebe. Pak můžete uvidět, že lze odejít, aniž byste strádala. Anebo zůstat, aniž byste se cítila opuštěně. Anebo může přijít úplně jiná varianta….pokud jí Váš strach dá prostor.

Přeji Vám mnoho štěstí a odvahu vymanit se z okovů vlastního strachu.

P.S. Zvíře, které Vás podpoří v tomto procesu, je Zebra. Pomáhá nám dostat se za hranice černobílého vidění a zbavit se projekcí, a vidět skutečnou pravdu za tím, co může na první pohled vypadat maskovaně nebo skrytě.

Zobrazeno: 391 ×diskuze (0)

Odeslání dotazu

Chcete zaslat dotaz do některé naší poradny?

Odeslat dotaz

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -