... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

20. května 2022 - SAMOTA

20.5.2022|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku
KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 20. května 2022
SAMOTA
 
Pojďme si hned z kraje říci, že samota není totéž, co osamělost. Je to chronicky známé a stejně chronicky si to pleteme. Samota je schopnost být v kontaktu sám se sebou, naše pozornost je plně směřována do našeho nitra. Kdežto osamělost je absence někoho či něčeho, naše pozornost bloumá mimo naše nitro a energetické pole a hledá to, co si myslí, že ji chybí a že až to najde, tak ji to plně uspokojí.
 
A ještě jedna drobnost. Samota není to, že jsme rádi sami, abychom měli klid na to, co máme rádi, chápej na své specifické kompenzace a plniče emocionálních děr. To, že jsme o samotě, ještě zdaleka neznamená, že jsme v kontaktu sami se sebou. Tohle je umění, které se kultivuje celý život a umí pravidelně překvapit novým vhledem nebo prožitkem. Nejde zevšednět a nemůže nudit. Pokud máš takovou zkušenost, pak pravděpodobně místo ve svém nitru, dlíš ve své hlavě a ano, ta je často dost nudná svými opakujícími se scénáři.
 
Poustevník kráčí světem a vystačí si. Ne, že by pohrdal společností druha, naopak, má rád osvěžení. Ale pokud tu zrovna žádný není, nehroutí se. Vše důležité si nese s sebou. Samota nás učí, jak se v těžkých dobách spolehnout na vlastní zdroje a posvítit si na cestu. Zoceluje nás, probouzí samostatnost, a tím i odvahu jít vstříc neznámu.
 
Čeká nás opravdu vyživující víkend. Je jedno, jaké jsou vaše plány. V každičké situaci, se od sebe můžeme odloučit a dát přednost někomu jinému, nebo se sebou zůstat v kontaktu a podpořit se. V dobrém i zlém. Já pochopitelně doporučuji to druhé.
 
Pěkný víkend.
 
Autorka textu: Samandra Ozt
 
Zobrazeno: 383 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -