... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

20. října 2022 - DŮVĚRA

20.10.2022|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 20. října 2022
DŮVĚRA
 
Rozhodni se a skoč! A my se postaráme, abys letěl. Zní to jako totální magořina? Zní, já vím. Protože pro některé z nás je důvěra přesně takovou magořinou. Tolikrát se spálili, tolikrát se cítili využiti a zrazeni, že už nikdy neotevřou své srdce a nebudou důvěřovat. A tak se možná nikdy nedozví, že ve skutečnosti nebyla zrazena jejich důvěra, ale pouze nenaplněná jejich očekávání, která si s důvěrou pletou.
 
Rytíř Vody po nás rozhodně nechce, abychom se vydali všanc a naivně věřili všemu, co se kolem nás šustne. Tohle je velké nepochopení. On nás učí, abychom si uvědomili, jak moc nedostatečně a nevítaně se na tomto světě cítíme, a jak naše pokřivená optika otloukánka přitahuje stále ta stejná potvrzení, že to je pravda.
 
Důvěra jako taková totiž znamená, že nemáme potřebu bojovat. Děje se, když z hloubi útrob cítíme, že tento svět, náš život i sama Existence nám fandí a nemají pražádný důvod nám škodit. Pak totiž všechno, co se nám děje, přestaneme vnímat optikou ukřivděné oběti. A tomuhle, po tom všem, co jsme jako malí, neustále odsouvaní na poslední místo, zažili, věřit, znamená prolomit ledy vnějších stále se opakujících projekcí.
 
Ano, takže i schopnost důvěřovat je především o vlastní sebereflexi a míře sebelásky, sebeúcty a sebehodnoty. Zaposlouchej se dnes do svých vnitřních hlasů a zkus odhalit, odkud pramení doopravdy. Možná přijdeš na to, že do každé zraňující situace a vztahu vstupuješ zase jako to malé dítě, které očekává, že se mu konečně dostane toho, po čem celý život touží a přehodí tak celou odpovědnost za svůj život i duševní pohodu na toho druhého. Protože tohle není důvěra, ale naivita.
 
Pěkný den.
 
Autorka textu: Samandra Ozt
 
Zobrazeno: 219 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -