... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

24. října 2022 - DO NITRA

24.10.2022|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 24. října 2022
DO NITRA
 
Znamení Štíra je tu. A hádejte, co po nás chce. Inu zalézt tam, kde jsme už dlouho, někteří i rok, nebyli a minimálně to tam prozkoumat. Spíš ale udělat pořádek. Alespoň pro dnešní den. Vzhůru do nitra.
 
Čtyřka Vody zkrátka trvá na ponoru. Dejte si pár nádechů a zaplujte pod vodu. Nejlépe až ke dnu. Možná budete potřebovat trochu dechového tréninku, ale dnes je na to času dost. A proto, ať už se vám uděje cokoliv, nenechte to ladem a berte to jako příležitost pro průzkum vlastních emocí. Jak se v tom cítím? Co mi to připomíná?
 
Klesnout do nitra je vlastně velmi jednoduché. Stačí, když zpomalíme, nebo rovnou zastavíme. Naše nitro je jako gravitace, když se mu nebráníme, spojení se naváže lehce. Jenže my se bráníme. Místo bytí preferujeme dělání. Pomocí aktivit, mentálních i fyzických, se za každou cenu snažíme vyhnout vlastnímu nitru. A víte proč? Protože se bojíme potkat s tím, co už roky obcházíme, s vlastní bolestí, stíny a démony a především strachem.
 
Můžeme před tím utíkat do konce života. Ale je to jednosměrka bez volby. Stejně nás to bude pronásledovat a čím více budeme zrychlovat, stejně tak bude zrychlovat i náš pronásledovatel. Utéct tomu nejde. Lze zakopnout o pařez a zlomit si nohu. Pak nás to dožene, na chvíli pohltí a když se tomu poddáme, zjistíme, že to k nám patří, ba dokonce, že to je dílek, který nám už dlouho chyběl.
 
Anebo, můžeme se zastavit vědomě. Otočit se a pořádně si prohlédnout před čím utíkáme, potkat se s tím. Potkat se s vlastním strachem, který místo abychom jednoduše a dospěle pojmenovali, tak si neustále vymýšlíme strategie, jak se mu vyhnout. Jak nejhůř se v danou chvíli můžeš cítit? Co nejhoršího se může stát ve tvé vnitřní krajině? Co pro sebe a pro svůj strach můžeš udělat, aby ses cítil bezpečněji? Vítej ve svém nitru.
 
Pěkný den.
 
Autorka textu: Samandra Ozt
 
Zobrazeno: 242 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -