... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

7.3.2014 - 7:00

Diskuze k článku: Když jsou city u ledu...

Příspěvky v diskuzi (7)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Glimmer Man
7.3.2014 - 7:19
0|0

Glimmer Man
Tady těžko soudit, jak co bylo skutečnou příčinou, protože dotaz je velmi stručný.

Ale odpověď je napsaná vcelku trefně. Protože jsem toho názoru, že tazatelka opravdu svůj podíl má. Ale souhlas s tím, že to není důvod k sebeobviňování a ničemu podobnýmu, ale k tomu, se nad tím zamyslet. Nalezení skutečný příčiny pomůže tomu, aby to příště bylo lepší.

A to je právě to dilema, jestli to bylo vzájemný odcizení a nebo prostě on chtěl a ona ne... může to být cokoliv. A nebo je prostě prostě jenom chyba ve výběru. Partner to může mít v hlavě trochu sociálně porouchaný a tak je prostě chronickej plemeník. Tady není chyba v tom, že by něco dělala ve vztahu špatně, tady je chyba, že si takovýho vůbec vybrala za partnera. I to má jistě svůj důvod...

Tak jako tak, každý vztah má člověka něco naučit a když je práce hotova, vztah končí. Někdy skončí tím, že vlastně ani nezačne, ale i takový dá lekci a velice člověka poučí...

Zaráží mě "chtěla bych mu odspustit". Buď mu chci odpustit, nebo nechci. Ale "chtěla bych". To nikam nepovede. A taky to nikam nevede. Odpuštění je k ničemu, pokud se s tím člověk nevyrovná. Odpustit může, ale rozhodně nezapomene a jejich vztah, ač ho budou lepit, vždy už bude se šrámem.

Takže pro tento případ se mi jeví jediná cesta, jak dokázat znovu uvěřit a užívat si vztah, se hezky s partnerem rozloučit a najít si někoho novýho. Protože s tímhle "podvodníkem" je zcela jistě něco špatně. Buď došlo k omylu ve výběru, nebo to prostě na emoční rovině neklape - nejsou stejné cíle.

Nějaký promíjení, na to nevěřím. To může fungovat jen u někoho, kdo je schopnej se s tím vyrovnat. A mám pocit, že tazatelka to není. Jen dostala lekci, teď jen nesmí zamrznout.
Glimmer Man
7.3.2014 - 12:08
0|0

Glimmer Man
Ještě jsem tak nad tím přemýšlel... A myslím, že hlavní problém bude užírání se kvůli jeho důvodu a pochybnosti o sobě. Prostě nad tím pořád dumá a to ji bolí. Zejména důvody a nejasnosti - byla hezčí? Měla větší prsa? Byla lepší v pelechu než já? Já už ho nebavím? Atd. atd.

A tyhle myšlenky jsou něco jako mor. A právě ony asi bráněj tomu, že "srdce" nemůže odpustit. Srdce bude v této roli spíš tak trochu ego (v dobrém slova smyslu).

Proto je třeba nechat jít. Protože je možný, že pro něj je ona hezčí a má větší prsa a líp dovádí pod peřinou... a možná je i hubenější. Ale to je všechno nepostatný.

Daleko podstatnější bude mít po svém boku někoho, pro koho budete nejhezčí, vaše prsa budou ideálně velké a v pelíšku pro něj budete bohyní.

Takže bych opustil tohle neustálý hloubání nad tím "jak se to jen mohlo stát" - a to v tom užíracím smyslu, nikoliv v tom, který má sloužit k poučení, a nechal bych to jít... i s ním.

Blbý věci se prostě stanou. A je zcela normální, že lidi nedělaj přesně to, co si přejete. Ať jste si našla špatně nebo to podělala, je třeba jít opravdu dál. Než fňukat nad rozlitým čajem je vždycky výhodnější si uvařit čaj nový... Ten může chutnat i lépe... :6:
charri
7.3.2014 - 12:58
0|0

charri » Glimmer Man
...tyhle myšlenky jsou něco jako mor....
Ano ženy takhle fungují, bohužel, a jestli je to záležitost čerstvá, bude ještě dost dlouho trvat než se s tím dotyčná srovná, podle mě to všechno chce čas, tenhle proces má jakési fáze, neznám je přesně, ale v ranné fázi je to ono pitvání a rozebírání....jak se to mohlo stát....prostě je nutné přes všechny fáze přejít a dospět k duševní rovnováze v téhle záležitosti....a až začne mít tazatelka ráda sama sebe a přestane se týrat otázkama a začne opět hledět vpřed s úsměvem, pak z toho bude venku....myslím, že ona ani radu nehledá, jen potřebovala vyventilovat zklamání, vztek, pocit opuštěnosti.....že tohle všechno ví, ale jak se říká, sdělená bolest poloviční bolest....nejsem sice úplně nejstarší, ale zkušeností několikero mám, takže si troufám tvrdit, že to tak prostě je :4:
charri
7.3.2014 - 13:00
0|0

charri » Glimmer Man
Ááááá tak tady tuhle odpověď jsem přečetla až posléze :1: tak k tomuhle se přidám, máš pravdu předsedo :44:
Glimmer Man
7.3.2014 - 13:09
0|0

Glimmer Man » charri
Ano. Jen jsem chtěl sdělit, že tyhle počáteční fáze nejsou k ničemu dobrý a jen škodí. Člověk jen ztrácí čas a pomalu sám sobě podkopává sebevědomí. Ve výsledku je lepší plemeníka poslat inseminovat jinam, dobře - chvilku se vybulit (ti lepší to zvládnou i bez toho) a pak si jít vesele po svým.

:44:
Player
7.3.2014 - 14:54
0|0

Player
Je to v osvětě. Ve výchově,nic víc. U Indických Lapštů by zněl článek asi takto:

Můj manžel spí jenom se mnou - proboha co se děje, není smrtelně nemocný? Jsem zoufalá. Ganéš to vidí a já ho miluji. Určitě ho zatratí. Pomozte mi, nechce ani s jedenáctiletou kráskou kmene...
10_GOTO_10
7.3.2014 - 15:45
0|0

10_GOTO_10
se mi tam líbí ty věci o odpuštění -- a s tím související i význam tohoto slova.

Někde jsem tu četl/zaznamenal, že odpustit neznamená souhlasit či omlouvat si to, co mi druhý člověk provedl. Neznamená to potlačit v sobě svoji přirozenost a ustoupit či smířit se s tím, co mi nevyhovuje.

Odpuštění je popisováno především jako neulpění/nezaseknutí se/ v minulosti.
Mechanismus, kterým sami v sobě odpustíme nahromaděnou tenzi, která nám brání znovu emočně prožívat nové situace a která nás stahuje zpět do nic neřešících (nekonstruktivních) stereotypů výčitek či sebelítosti.

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -