Hlavní stránkaBoční panel
5.11.2014 - 7:34 | Ebelie | |
Kamarádíčkové moji a milovníci čtyřnohých chlupáčů, mám dvouletého křížence Tibetského teriéra a byť moc dobře ví, že doma se loužičky nepáchájí tak, když odejdu nakoupit nebo vynést koš tak mi doma "zanechá" louži někdy loužičku...dle míry mého provinění Když odejdem s dcerou obě, skočí jí postele a počůrá se tam Ví, že bude zle, po mém příchodu zalézá a klepe se, takže vím, co zas najdu. Zajímavé je, že když odcházím do práce a je doma celý den (a není sám, je tam se svým psím kamarádem a s dcerou) tak žádná louže není. Ale pozor! Kdyby mu dcera umožnila přístup do mého pokoje, šup a už je tam louže. Je to normální? Není. Ale nevím jak na něj |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
5.11.2014 - 8:46 | | | |||
Glimmer Man | ||||
Teď je otázka - on ví že bude zle... a třeba proto, že ví, že bude zle, tak se strachy pochčije. Řekne si "ona jde s košem a až se vrátí, tak mě zmlátí", a bojí se tolik, až to udělá. To jen takový zamyšlení. Takže by to chtělo chytit ho při činu, což se asi nepovede. V takovejch případech jsem najel na systém vymáchat v tom čumák a zbytek dne na něj hezky nepromluvit a hezky nepodívat. Ale co se má dělat správně, to nevím. Ale moje metoda fungovala. Ale to je taky tím, že mu nic neodpustím a nikdy nevyměknu předčasně. Jsem zlej člověk, takže mám před ním respekt. | ||||
Upraveno: 5.11.2014 - 8:47, Glimmer Man |
5.11.2014 - 12:27 | | | |||
Ebelie » Glimmer Man | ||||
No tenhle stav trvá už od štěněte. Zpočátku jsem metodu vymáchaného čumáku uplatňovala. Pak přišlo vytahání za kůži na krku: Potom srolované noviny. Párkrát "štípaná plácanda" na zadek Nyní "pohovor" z očí do očí a už nějak ztrácím výdrž. Takže naposledy to bylo výhružné zabarvení hlasu a plácnutí hadrem přes čumák, ale když za půl hodiny se připlazil ke mě na gauč s výrazem smutného bezdomovce, vyměkla jsem, no. Když on má takový vočíčka... |
5.11.2014 - 13:56 | | | |||
Glimmer Man » Ebelie | ||||
Hele, teď mě to trklo - je to divný... že udělá velkou louži. To musí bejt pořádně plnej... Třeba už se nemůže dočkat, až s ním půjdeš a on se konečně vymočí, a pak vidí, že jdeš pryč bez něj, tak už to neudrží nebo si řekne, je to v háji, víc už čekat nebudu. Já preferuju jistou pravidelnost. Plus mínus ve stejnej čas jídlo a ve stejnej čas ho vyrazím na zahradu, ať chce nebo nechce a i když je počasí, že by psa nevyhnal. Jelikož jsem silnější, tak takový počasí ještě nebylo... |
6.11.2014 - 8:06 | | | |||
Ebelie » Glimmer Man | ||||
Počkej, počkej, cítím tu nenápadnou výtku Naše vycházky jsou pravidelné trvají 20-40 minut, o víkendu hodinu, přes týden jdou ven ráno v půl šestý, pak v pět odpoledne a večer v půl desáté, deset. U nás to je tak, že nejdřív naši psí mazánci, pak dlouho nic a pak to ostatní Tibeťan chodí rád a žádná slota ho neodradí,ten druhý jorkšír je za nepřízni počasí násilím tažen a dle něj je to určitě za trest |
6.11.2014 - 9:10 | | | |||
Glimmer Man » Ebelie | ||||
Co píšu ber k zamyšlení. Je mi divný, že prostě udělá velkou louži. To musí bejt plnej a nebo to natruc vytlačit až paty. Tak jako tak v tom čuchám nějakou psychologickou příčinu. Jinak, zkusil bych ho nechat po dobu týhle nepřítomnosti na omezeným co nejmenším prostoru. Aby si mucel nachcat pod sebe, když už bude muset. To je pro ně nepříjemný. Když má k dispozici celej byt, tak to někde pustí a pak se hezky přesune jinam. |
6.11.2014 - 13:44 | | | |||
ila | ||||
Jo, to je těžký , těch příčin může být víc... z netu: Častější problém je spíše nečistotnost způsobená separační úzkostí, kdy ke znečišťování bytu dochází pouze v nepřítomnosti páníčka vlivem strachu psa ze samoty. Někdy se majitelé mylně domnívají, že jim pes toto dělá naschvál a přičítají psu lidský motiv pomsty, což je chyba. Separační úzkostí a jejímu postupnému odstraňování se budu věnovat v některé z dalších kapitol o psech. http://www.muj-pes.cz/vychova-a-vycvik/nacvik-cistotnosti-psa-v-byte-127.html http://www.muj-pes.cz/vychova-a-vycvik/proc-stale-dela-louzicky--1153.html Nejlepší by bylo poradit se s odborníkem, nebo zkusit nějakou psí diskuzi, kde se určitě najde někdo s podobnou zkušeností a třeba i řešením . | ||||
Upraveno: 6.11.2014 - 13:56, ila |
6.11.2014 - 15:55 | | | |||
Budd2 | ||||
Je ve stressu. Přestaň se na něj zlobit a trestat ho.Místo toho ho odměňuj,když půjde na wc až venku PS: Nazvalas tu diskuzi dost neprůhledně .Kdybys upřesnila na "křížený" tibeťan,bylo by jasnější o co jde | ||||
Upraveno: 6.11.2014 - 16:03, Budd2 |
7.11.2014 - 7:34 | | | |||
Ebelie » Budd2 | ||||
Původně jsem to chtěla nazvat čůrající Tibeťan, ale nějak mi to nesedělo No kříženec je, to jo. Tak třeba teď už tři dny nic. Uvidíme dneska, odpoledne musíme obě s dcerou pryč. Je ale fakt, že děláme "opatření" jako že sundáme matraci z postele, odneseme peřiny do vedlejšího pokoje, který je zavřený A s tresty jsem už skončila. Jenom "upravuji" melodii svého hlasu |
7.11.2014 - 7:37 | | | |||
Ebelie » ila | ||||
Ilo, děkuji, myslím si, že určitě jde o nějaký projev úzkosti. Ale je mi to divný, když má doma společnost a není sám, je tam kámoš Jack a dcera. Ta mi však řekla, že od čtyř hodin odpoledne sedí u dveří a "brečí" a čeká až příjdu. Když jdu po chodbě tak škrábe tak na dveře, že mám pocit, že se prokutá na druhou stranu |
7.11.2014 - 9:26 | | | |||
Nikdo » Budd2 | ||||
Taky mě zaujal titulek - očekávala jsem něco jiného. (ale tohle je taky zajímavé) |
7.11.2014 - 15:41 | | | |||
Freja » Nikdo | ||||
...což,kdyby těch trucovitých tibeťanů bylo pět |
11.11.2014 - 7:58 | | | |||
Ebelie | ||||
Je to možný? Od té doby co jsem toho svého chlupáče "naprášila" na Povědomí, tak neudělal jedinou loužičku Že by se chtěl jen zviditelnit? No, jestli Povědomí TAKHLE pomáhá, tak je to moc fajn |
11.11.2014 - 9:44 | | | |||
Nikdo » Ebelie | ||||
Asi se mu dostalo do "povědomí", že tohle se fakt mezi lidma nedělá. A zastyděl se. |
13.11.2014 - 8:11 | | | |||
Ebelie » Nikdo | ||||
Že mu to ale trvalo Ale...jestli se mu spíš nedostaly do "povědomí" ty srolované noviny |
16.11.2014 - 7:45 | | | |||
Háňa | ||||
Řekla bych mu "Uděláš to ještě jednou, a jdeš z baráku. Taky jsem kolikrát naštvaná a nejdu se vymočit doprostřed místnosti - nauč se vyventilovat nějak jinak, když chceš žít v bytě. Já nemám jediný důvod ani povinnost žít mezi psími výkaly. Tečka, domluveno" ... a myslela to vážně, čemuž by odpovídala i intonace, protože bych to vážně opravdu myslela. Je - li někdo můj parťák do nepohody, rozhodně to není ten, kdo mi močí do postele. | ||||
Upraveno: 16.11.2014 - 7:47, Háňa |
18.11.2014 - 14:45 | | | |||
Ebelie » Háňa | ||||
Jojo, taky jsem to už zkusila, akorát jsem pronesla, že půjde do útulku nato začala vedle v pokoji ječet holka, že tohle nemůžu myslet vážně a že bude ze mě vystresovaný Neurotik asi bude....dnes v noci ho nechtěl psí parťák pustit ke mě do postele a heleme se, ráno loužička Takže je čas na otázku: ..kde ti soudruzi z NDR udělali chybu? |
19.11.2014 - 9:06 | | | |||
Mortina » Ebelie | ||||
No...tak to se me zda, ze se snazi ziskat pozornost....asi se cejti odstrkovanej.... |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |