Hlavní stránkaBoční panel
15.1.2014 - 8:42 | toy | |
Stále narážím na výklady velké arkány, tedy trumfů, z nichž je vlastně každý jedno velké taemství. Ale malá Arkána, tedy 56 karet ve 4 barvách - 4 x 10 + 16 královských, to je téma, které se tak často nediskutuje, tedy nenarazila jsem na takové diskuze (zatím). Také jsem našla souvislosti, když se objevují karty trumfů vedle sebe, ale nikde není nic o tom, kdy se objevují trumfy a karty malé arkány - nad těmi souvislostmi se zatím zamýšlím sama. Jak to tedy funguje dohromady? |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
15.1.2014 - 9:45 | | | |||
Freja | ||||
Já beru Velkou arkánu jako to,co nám přichází do života osudově,působení vyšších sil,vyjádření archetypů... mají delší platnost ,než karty Malé arkány. Malá arkána pak zobrazuje všední denní záležitosti,které jsou v našich rukách -tam je třeba všímat si živlů a čísel... V kombinaci velkých a malých karet přikládám větší důležitost Velké arkáně... |
15.1.2014 - 21:39 | | | |||
toy » Freja | ||||
Tak třeba při hodnocení dnešního dne, jak se od rána vyvíjel a co mi přinesl, jaké bych si z dneška měla vzít ponaučení? Tak jsem si vytáhla a postupně otočila karty: 1. Eso Disků 2. Královna Mečů 3. XI - Chtíč Karty podle mě mluví o šťastném dni, kdy jsem cosi jasně promyslela z velké touhy to konečně dokončit. Mé úmysly byly čisté a vše by mělo dobře dopadnout. Ve svém konání jsem byla poněkud naivní, možná jsem chtěla víc, než bylo reálné všechno zvládnout, což všemu mohlo uškodit. Má někdo jiný výklad?? Karty, jak jsem je tahla, měly vypovídat o dni postupně... a takto jsem je četla. Z celkového dojmu z karet jsem vycítila pošmourný den, sem tam prosvětlený sluncem, končící čímsi příjemným. Postupný náboj dne se v konci zklidní a den se jakoby projasní a prohřeje. Bojím se vykládat karty na budoucnost.. zkouším to s přítomností a na budoucnost se ptám jen ve výjimečných případech. Totiž na přítomnosti vidím, jak karty vyprávějí příběh. |
17.1.2014 - 11:49 | | | |||
toy » toy | ||||
Včera jsem objevila knihu o výkladu královských karet. Zajímavé přemýšlení o životě. Také jsem si včera zkoušela vyložit karty na vztah s jedním člověkem - ten vztah je negativní. Zajímavé je, že nejzákladnější karta výkladu byla trumf - Slunce, ostatní byly všechny karty malé arkány (jen jedna královská). Tedy ten výklad byl dost zásadní - ten vztah se jeví v životě hodně negativně, ale v podstatě jde podle karet o silný pozitivní vztah a karty malé karkány napovídaly, co dál.. měla jsem zajímavý večer. Také jsem zjistila, že určité karty tahám opakovaně. Nic není náhoda, Náhoda - to je vlastně zákon. Všechny zdravím :) | ||||
Upraveno: 17.1.2014 - 11:50, toy |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |