... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Úterý, 13.5.2014 - MOJE HITOVKA: LUNA VE ŠTÍRU

13.5.2014 - 21:38Mitea - Timea
Luna ve Štíru. Rentgenová a odhalující - ty druhé. Sebe odhalovat nehodlá. A ani já už ne (jako by to pro Lunu ve Vodnáři byla otázka volby, cha!) Tak se dívám kolem sebe. Před hodinou plavání se děti seřadily a už v šatně si všechny nasadily plavecké brýle, které umožňují vidět a (zdánlivě) nebýt viděn. Paní učitelka právě nenápadně, ale o to zacíleněji mámí z povídavé holčičky informace o tom, kde byla její maminka, kdy se vrátila a co říkala. Vlasy se mi zkroutily, zakryly oko a ofina vytvořila patku do špice přecházející ve štírský osten. Pán v parku si zapálil cigaretu a hledá mezi keři místo, kde nebude moci být pozorován. První písnička v rádiu předznamenává den: "Má lásko, jen ty smíš kázat mi nad hrobem, má zem mi bude lehká, bude mi lehká zem ..." Konverzace i s lidmi jinak výřečnými se omezuje na jednoslabičné a přesné výrazy jako ano, ne, chci, nechci, nevím, ticho. Na chodbách v práci utichl ruch, nikde nikdo, všechny dveře jsou zavřené. Hromadné pracovní maily se nesou ve vyčkávavě ostražitém duchu se stopou pohotovosti k boji a lze si jen počkat, kdy někomu rupnou nervy. Běžně se hroutící kolega Štír má dnes pocit, že byl v naší cynické vodnářské kanceláři laskavě přijat, a může tedy v klidu umřít pod návalem práce. Oběd se štírskou kamarádkou odložen dvakrát o dvacet minut, smutné: Luna jako archetyp výživy, ve Štíru v pádu a v opozici k radostně poživačnému znamení Býka. Maska sociálně akceptovaného úsměvu se dnes odlupuje snadno a první dobře mířenou otázkou i u náhodných kolemjdoucích. A možná narazíte na gejzír pravdy tryskající z samotného nitra Země, vroucí zřídlo maskované tvrdou neproniknutelnou krustou a nánosy bahna.

A tohle jsou právě ty drobnosti a nicotnosti, prkotiny všednosti, střípky mozaiky, maličké dílky puzzle, které v synchronním uspořádání vytvářejí obraz a náladu dne. Vřelého a opravdového! :5:

K.K.

Příspěvky v diskuzi (1)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Smazaný uživatel14.5.2014 - 8:40
0|0

Smazaný uživatel (Libas)
Je to zkrátka síla ,přežít tyhle dny bez nějakého neuváženého jednání ,bude výhra :13:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -